20 простих рецептів соку з абрикосів на зиму

Навіть найсмачніший компот ніколи не зможе замінити ароматний сік із абрикосів. Не забудь його приготувати на зиму! Ділимося 20 швидкими та легкими рецептами!

Зміст

  • 1. Абрикосовий сік з цукром та лимонною кислотою
  • 2. Сік із абрикосів без цукру
  • 3. Абрикосовий сік з ваніллю та цукром
  • 4. Абрикосовий сік із фруктозою
  • 5. Сік з абрикосів з цукром та водою
  • 6. Сік з абрикосів із лимоном
  • 7. Сік з абрикосів через соковижималку
  • 8. Сік з абрикосів у соковарці
  • 9. Густий абрикосовий сік на зиму
  • 10. Абрикосовий сік з м'якоттю
  • 11. Абрикосовий сік з корицею та цукром
  • 12. Сік з абрикосів з лимонною цедрою та екстрактом стевії
  • 13. Сік з абрикосів зі стерилізацією
  • 14. Сік з абрикосів із медом на зиму
  • 15. Сік з абрикосів та моркви
  • 16. Сік з абрикосів та яблук
  • 17. Сік з абрикосів, моркви та апельсинів
  • 18. Абрикосовий сік з імбиром
  • 19. Сік з абрикосів та персиків на зиму
  • 20. Сік з абрикосів та бананів
  • 1. Абрикосовий сік з цукром та лимонною кислотою

    Напій, який люблять як дорослі, так і діти.

    Тобі знадобиться: 3 кг абрикосів, 1 склянка цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Абрикоси розділи на половинки, очисти від кісточок і пропусти через м'ясорубку. Додай цукор, лимонну кислоту та прокип'ятити заготовку 10 хвилин. Розлий сік у стерилізовані банки, закатай і укутай на добу теплою ковдрою.

    2. Сік із абрикосів без цукру

    Цей дієтичний варіант соку точно сподобається прихильникам правильного харчування.

    Тобі знадобиться: 3 кг абрикосів, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Абрикоси розріж , очисти від кісточок і пропусти через м'ясорубку. Постав на слабкий вогонь, прокип'яти 2 хвилини і всип лимонну кислоту. Вари 8-10 хвилин, періодично помішуючи. Розлий гарячий сік по банках і закатай.

    3. Абрикосовий сік з ваніллю та цукром

    Відмінно урізноманітнить твій раціон!

    Тобі знадобиться: 5 кг абрикосів, ванілін на кінчику ножа, 250 г цукру.

    Очищені від кісточок абрикоси пропусти через м'ясорубку. Додай цукор, перемішай і залиши на 10-15 хвилин. На повільному вогні доведи заготовку до кипіння. Всип ванілін, прокип'яти сік ще 10 хвилин і закатай.

    4. Абрикосовий сік із фруктозою

    Якщо тверді абрикоси, виклади їх на пару днів на сонце.

    Тобі знадобиться: 3 кг абрикосів, 150 г фруктози, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Абрикоси підготуй , очисти від кісточок і пропусти через м'ясорубку. Додай фруктозу, лимонну кислоту та на повільному вогні прокип'яті 10 хвилин. Наповни гарячим соком стерилізовану тару, закатай і переверни вгору дном.

    Зараз читають:20 бутербродів з сирним сиром, смачніші за які ви ще не їли

    5. Сік з абрикосів з цукром та водою

    У процесі варіння соку з'явиться пінка, яку слід видалити.

    Тобі знадобиться: 5 кг абрикосів, 300 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 1 л води.

    Абрикоси наріж , очисти від кісточок і пропусти через м'ясорубку. Всип цукор і прибери убік на 15 хвилин. Постав каструлю на слабкий вогонь, додай воду та лимонну кислоту. Прокип'яті 10 хвилин, розлий сік по банках і заходи на зиму.

    6. Сік з абрикосів із лимоном

    Рекомендуємо закривати сік у банки об'ємом 1 л.

    Тобі знадобиться: 5 кг абрикосів, 1 лимон, 400 г цукру.

    Абрикоси розріж , очисти від кісточок і пропусти через м'ясорубку. Лимон ошпар окропом, розріж навпіл і видави сік. Змішай обидві заготовки, додай цукор і прокип'ятіть на слабкому вогні 10 хвилин. Розлий сік у банки, закатай і укутай догори дном.

    7. Сік з абрикосів через соковижималку

    Не викидай абрикосові кісточки – вони можуть стати в нагоді для інших заготовок на зиму.

    Тобі знадобиться: 3 кг абрикосів, 180 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 1 склянка води.

    Абрикоси підготуй , очисти від кісточок і пропусти через соковижималку. Додай цукор, воду, лимонну кислоту та доведи до кипіння. Проварити 10 хвилин, розлий по банках і закатай сік на зиму.

    8. Сік з абрикосів у соковарці

    Якщо ти є щасливим володарем соковарки, тоді підлога справи вже зроблена!

    Тобі знадобиться: 4 кг абрикосів, 2,5 л води.

    Абрикоси розріж навпіл, очисти від кісточок, подрібни і склади в спеціальний піддон. У нижній піддон налий воду. Вари на середньому вогні стільки, скільки виділятиметься сік. Наповнені банки – відразу ж закочуй.

    9. Густий абрикосовий сік на зиму

    Акуратно, киплячий сік часто бризкається.

    Тобі знадобиться: 3 кг абрикосів, 180 г цукрового піску, лимонна кислота на кінчику ножа, 1 л води.

    Приготування: Абрикоси розріж навпіл, очисти від кісточок, наріж і склади в каструлю. Додайте воду, накрийте кришкою і проваріть 10 хвилин, а потім пюруйте заготовку занурювальним блендером до однорідності. Додай цукор, лимонну кислоту та провари ще 5-7 хвилин. Наповни гарячим абрикосовим соком стерилізовані банки, закатай і переверни вгору дном.

    10. Абрикосовий сік з м'якоттю

    Ще один цікавий рецепт соку тобі на замітку!

    Тобі знадобиться: 4 кг абрикосів, 1 склянка цукру, 1 л води.

    Абрикоси розбери на часточки, очисти від кісточок, наріж і склади в каструлю. Додай 500 мл води та провари 10 хвилин. Злегка остуди і протріть заготовку через сито, щоб позбутися шкірки та твердих частинок. Воду, що залишилася, закип'яті, змішай з цукром і провари 5-7 хвилин. Додай пюре з абрикосів, проварити 10 хвилин і закатай у банки.

    Зараз читають:15 найсмачніших рецептів желе з білої смородини

    11. Абрикосовий сік з корицею та цукром

    Ароматна кориця додасть соку легких пекучих ноток.

    Тобі знадобиться: 5 кг абрикосів, 1 паличка кориці, 350 г цукру, 2 л води.

    Абрикоси розріж , очисти від кісточок і склади в каструлю. Додати воду, паличку кориці і проварити 15 хвилин після закипання. Злегка остуди, протріть заготовку через сито і змішай із цукром. Прокип'яті сік 5-7 хвилин, закатай і переверни вгору дном.

    12. Сік з абрикосів з лимонною цедрою та екстрактом стевії

    Абрикоси повинні бути максимально стиглими та м'якими.

    Тобі знадобиться: 3 кг абрикосів, 0,5 ч. л. лимонної цедри, 1 ч. л. екстракт стевії, лимонна кислота на кінчику ножа, 500 мл води.

    Абрикоси підготуй , розділи на половинки, очисти від кісточок і пропусти через соковижималку. Додай цедру, екстракт стевії, лимонну кислоту, воду та провари 10 хвилин. Розлий гарячий сік по стерилізованих банках і закатай.

    13. Сік з абрикосів зі стерилізацією

    З вказаної кількості інгредієнтів виходить приблизно 4 літрові баночки соку.

    Тобі знадобиться: 5 кг абрикосів, 450 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 1,5 л води.

    Абрикоси розбери на половинки, очисти від кісточок і склади в каструлю. Додай цукор, воду та провари 15 хвилин. Подрібніть занурювальним блендером до однорідності. Всип лимонну кислоту, доведи до кипіння і розлий сік у підготовлені банки. Простерилізуйте 10 хвилин, заходьте і залиште на добу в теплі.

    14. Сік з абрикосів із медом на зиму

    Лимонна кислота виконує роль консерванта.

    Тобі знадобиться: 3 кг абрикосів, лимонна кислота на кінчику ножа, 3 ст. рідкий мед.

    Абрикоси розріж , очисти від кісточок і пропусти через м'ясорубку. Всип лимонну кислоту і прокип'ятити 10 хвилин. Додай мед, зніми абрикосовий сік із вогню і закатай його в банки на зиму.

    15. Сік з абрикосів та моркви

    Найсмачніше виходить із молодої моркви.

    Тобі знадобиться: 3 кг абрикосів, 2 кг моркви, 220 г цукрового піску, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Морква подрібни , а абрикоси наріж і очисти від кісточок. Пропусти все через соковижималку, змішай із цукром та залиш на 15 хвилин. На повільному вогні доведи заготовку до кипіння, додай лимонну кислоту і проварити ще 10 хвилин. Наповни гарячим соком підготовлені банки, закатай і переверни вгору дном.

    Зараз читають:Варення-п'ятихвилинка з полуниці – 20 простих рецептів приготування

    16. Сік з абрикосів та яблук

    Рекомендуємо використовувати яблука солодких сортів.

    Тобі знадобиться: 4 кг абрикосів, 2 кг яблук, 250 г цукру, 0,5 ч. л. лимонної кислоти.

    Абрикоси з яблуками очисти від кісточок і пропусти через соковижималку . Додай цукор, перемішай і залиши на 15-20 хвилин. Постав заготівлю на слабкий вогонь, доведи до кипіння і всип лимонну кислоту. Проварити сік 10 хвилин, закатай і укутай на добу теплою ковдрою.

    17. Сік з абрикосів, моркви та апельсинів

    Дуже гармонійне поєднання смаків!

    Тобі знадобиться: 3 кг абрикосів, 1 кг моркви, 1 кг апельсинів, 250 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Приготування: Абрикоси розріж навпіл і очисти від кісточок, моркву наріж невеликими шматочками. Апельсини очисти від шкірки та розбери на часточки. Пропусти всі заготовки через соковитискач. Додай цукор, лимонну кислоту та провари 10 хвилин. Розлий сік по стерилізованих банках, закатай і переверни вгору дном.

    18. Абрикосовий сік з імбиром

    Ідеальний рецепт соку для зимового сезону застуд.

    Тобі знадобиться: 5 кг абрикосів, 50 г кореня імбиру, 1,5 склянки цукру, половий сік лимона.

    Абрикоси розбери на половинки, очисти від кісточок і пропусти через м'ясорубку. Корінь імбиру очисти від шкірки і натрій на тертці. Все змішай, додай цукор і прокип'ятіть 5 хвилин. Влий сік лимона, проварити ще 4-5 хвилин і закатай.

    19. Сік з абрикосів та персиків на зиму

    Якщо ворсисту шкірку персиків не вдалося ідеально вимити, тоді краще її зняти.

    Тобі знадобиться: 2 кг абрикосів, 2 кг персиків, 320 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 2 л води.

    Приготування: Фрукти підготуй, очисти від кісточок, подрібни та склади в каструлю. Залий водою і проварити 15 хвилин. Подрібни масу занурювальним блендером до однорідності, додай цукор, лимонну кислоту і провари сік ще 10 хвилин. Закатай, переверни вгору дном і залиш на добу в теплі.

    20. Сік з абрикосів та бананів

    Не лише смачний, а ще й досить ситний напій.

    Тобі знадобиться: 3 кг абрикосів, 1 кг бананів, 300 г цукру, 3 ст. лимонного соку.

    Абрикоси розріж навпіл і очисти від кісточок. Банани очисти від шкірки і наріж невеликими шматочками. Пропусти фрукти через м'ясорубку, додай цукор та лимонний сік. Проварити 10 хвилин після закипання, розлий по чистим сухим банкам і закатай на зиму.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *