Щоб рибні котлети були ще смачнішими та приємнішими, для них потрібен відповідний гарнір. Звичайно, можна просто зварити будь-яку крупу або макарони, але це дуже нудно і зовсім нецікаво. Пропонуємо велику добірку різноманітних рецептів!
Зміст
1. Картопля з прованськими травами у духовці
Мабуть, найлегший і гармонійніший гарнір до будь-яких рибних котлет.
Тобі знадобиться: 1,5 кг картоплі, 2 ст. прованських трав, 2 ч. л. паприки по 1 ч.л. солі та сушеного часнику, 5-6 ст.л. рослинного масла.
Приготування: Очисти картоплю, наріж її часточками та змішай з олією та спеціями. Виклади на пергамент і відправь на 25-30 хвилин у духовку при 200-220 градусах.
2. Картопляне пюре із зеленню
Найніжніше пюре з легкою сметанною кислинкою ідеально до риби.
Тобі знадобиться: 1 кг картоплі, 1 пучок зелені, 1/2 головки часнику, 50 г вершкового масла|мастила|, 5 ст.л. сметани.
Приготування: Відвари та розімни картоплю в пюре з маслом та сметаною. Додай рубану зелень із часником і все перемішай.
3. Рис зі шпинатом
Не лише смачно, а й дуже корисно – особливо зі свіжим шпинатом.
Тобі знадобиться: 200 г рису, 200 г шпинату, 15 г вершкового масла, 2 зубчики часнику.
Приготування: Протягом 1 хвилини обсмажити промитий рис на розтопленій олії, помішуючи. Влий 300 мл окропу, додай шпинат, часник та спеції. Доведи до кипіння і готуй 15 хвилин під кришкою на вогні трохи нижче середнього.
4. Рис із овочами
Традиційно гарнір із рису – завжди безпрограшний вибір до рибних котлет.
Тобі знадобиться: 1 цибулина, 1 морква, 1/2 болгарського перцю, 1/2 кабачка, 1 помідор, 120 г броколі, 1 жменя стручкової квасолі, 1-1,5 склянки рису, спеції.
Приготування: Довільно наріж всі овочі і обсмаж їх разом 7-10 хвилин, помішуючи. Окремо відвари рис, додай його до овочів, приправ на смак і готуй ще 2 хвилини.
Зараз читають:12 дивовижних рецептів пастили із чорної смородини
5. Стручкова квасоля в соєвому соусі
Готову квасолю можна посипати кунжутом або лляним насінням.
Тобі знадобиться: 400 г стручкової квасолі, по 1 ст. вершкового та рослинного масел, 3 зубчики часнику, 2 ст.л. соєвого соусу.
Розігрів суміш двох масел, виклади стручкову квасолю і нарізаний пластинками часник, і смажу 3-5 хвилин, помішуючи. Влий соєвий соус і смажу ще 3 хвилини.
6. Табулі з булгура
Ця оригінальна страва східної кухні чудово підійде до рибних котлет.
Тобі знадобиться: 70 г булгура, 150 г помідорів, 50 г зеленої цибулі, 50 г петрушки, 1/2 лимона, 15 г м'яти, спеції, оливкова олія.
Залий булгур окропом, залиш на 1 годину під кришкою і відкинь на друшляк. Подрібни всю зелень та помідори, і змішай їх із булгуром. Заправте маслом, лимонним соком і спеціями до смаку.
7. Лимонний рис
І лимон, і рис чудово поєднуються з рибою. То чому б їх не поєднати?
Тобі знадобиться: 175 г рису, 1 ст. олії, 1 паличка кориці, 60 мл лимонного соку, 1 ст.л. вершкового масла|мастила|, по 0,5 ч.л. куркуми, каррі та солі, по 0,25 ч.л. насіння гірчиці та куміну, 400 мл води.
Замочи рис на 15-20 хвилин і промою. Обсмаж всі спеції в олії прямо в каструлі пару хвилин, додай рис і жар ще 2-3 хвилини. Влий воду, доведи до кипіння і готуй 20 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Додай лимонний сік і вершкове масло|мастило|, і готуй ще 2-3 хвилини.
8. Тушкована морква
Морква цілком може бути самостійним гарніром, а не лише доповненням.
Тобі знадобиться: 350 г моркви, 100 г сметани, 1 ч.л. томатної пасти, 250 мл води, сіль, цукор, спеції, 35 г вершкового масла|мастила|, 1 ст.л. борошна.
Приготування: Довільно наріж моркву, додай половину води, олію, сіль та цукор, і туші під кришкою майже до готовності. Обсмаж борошно на сухій сковороді і змішай її з гарячою водою, що залишилася. Вилий це в моркву, додай спеції, сметану та томатну пасту, і перемішай. Туши всі разом ще 4-5 хвилин.
9. Кабачки з баклажанами
Простий та смачний овочевий гарнір спеціально до рибних котлет.
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 2 помідори, 1 баклажан, 1 пучок петрушки, 80 мл води, 3 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Наріж всі овочі кубиком, виклади їх у сотейник з невеликою кількістю олії, влий воду та туші 40 хвилин під кришкою на слабкому вогні. За 10 хвилин до кінця – додай подрібнений часник, петрушку та спеції.
Зараз читають:15 відмінних рецептів коктейлю Викрутка
10. Тушена сочевиця
Ситний та ароматний гарнір з овочами та спеціями – особливо гарний у холодну пору року.
Тобі знадобиться: 400 г сочевиці, 100 г цибулі, 160 г моркви, 60 г стебел селери, 100 г гарбуза, 2 зубчики часнику, 80 мл томатної пасти, 20 мл лимонного соку, 1,2 л води або бульйон спеції.
Приготування: Наріж всі овочі дрібним кубиком і обсмаж їх в маслі близько 10 хвилин, помішуючи. Додай тиск часник і перемішай. Додай промиту сочевицю та спеції, знову перемішай і залий водою. Доведи страву до готовності сочевиці під кришкою на слабкому вогні. За 5-10 хвилин до готовності – додай томатну пасту та лимонний сік.
11. Картопля з овочами у томаті
Класичні тушкована картопля в томатному соусі. Що може бути ще простіше та смачніше?
Тобі знадобиться: 800 г картоплі, 3 помідори, 1 ч.л. томатної пасти, 1 цибулина, 1 морква, 1 ч.л. цукру, 150 мл води спеції.
Картоплю наріж кубиком і відвари до готовності. Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до м'якості. Додай нарізані помідори, томатну пасту та воду, і протушкуй 5 хвилин. Додай всі спеції та туші ще 2-3 хвилини. Злий більшу частину води з картоплі, виклади засмажку та туші 5-7 хвилин під кришкою на слабкому вогні.
12. Гречка з цибулею
Ароматна розсипчаста гречка – простий та смачний домашній гарнір.
Тобі знадобиться: 350 г гречки, 3 цибулини, 30-40 г вершкового масла|мастила|, спеції.
Приготування: Відварити гречку до готовності і додати частину вершкового масла. Дрібно наріж цибулю і обсмаж його в маслі, що залишилося до золотистості. Приправи, перемішай і змішай засмажку з гречкою.
13. Салат з огірками та зеленню
Легкий огірковий салат, коли хочеться чогось максимально швидкого та простого.
Тобі знадобиться: 5 огірків, по 5 гілочок петрушки та кропу, 3 листи базиліка, оливкова олія чи сметана.
Тонко наріж огірки і подрібни всю зелень. Перемішай салат і заправ його маслом або сметаною за смаком.
14. Кускус із імбиром
Для яскравого аромату та відтінку – можеш додати ще трохи паприки.
Тобі знадобиться: 250 г кускуса, 1 см імбиру, сіль, вода.
Натрій і змішай імбир з кускусом і сіллю. Залий крупу окропом за інструкцією та дай їй настоятися під кришкою.
Зараз читають:20 легких рецептів закваски для квасу в домашніх умовах
15. Макарони в томатному соусі
Такий гарнір дуже швидко готується та добре підходить до рибних котлет.
Тобі знадобиться: 400 г макаронів, 1 цибулина, 2-3 зубчики часнику, спеції, 200 г томатного соусу.
Приготування: Відвари макарони. Подрібни цибулю та часник, обсмаж їх до золотистості та додай томатний соус, спеції та трохи води. Протушкуй всі 5 хвилин, додай макарони і перемішай. Протушкуй ще 2 хвилини. За бажанням можеш додати тертий сир чи рубану зелень.
16. Салат з маринованими огірками
Пікантний та солоний салат, який найкраще подавати з гарячими котлетами.
Тобі знадобиться: 500 г маринованих огірків, 1/2 пучка зелені, 2 фіолетові цибулини, олія.
Приготування: Наріж цибулю пір'ям, а мариновані огірки – тонкими кільцями. Подрібни зелень і заправ салат рослинним маслом.
17. Варена картопля у молоці
Не найочевидніший спосіб приготувати просту варену картоплю.
Тобі знадобиться: 5-6 картоплин, 1 зубчик часнику, 1 цибулина, 250 мл молока, спеції, по 1 ст. вершкового та рослинного масел, 5 гілочок кропу.
Приготування: Подрібни цибулю і часник, і обсмаж їх до м'якості в олії. Додай нарізану кубиком картоплю, влий молоко і прикрий кришкою. Туши всі близько 20 хвилин після кипіння. Наприкінці – додай спеції, вершкове масло та рубаний кріп.
18. Салат із шпинату з лимонно-гірчичною заправкою
Найсмачніший сезонний салат зі свіжих овочів та зелені.
Тобі знадобиться: 1 пучок шпинату, 150 г редиски, 2 огірки, 100 г бринзи, 2 ст. оливкової олії, по 1 ст.л. дижонської гірчиці та лимонного соку.
Приготування: Наріж овочі, розкриш бринзу і виклади все на шпинат. Змішай інгредієнти для заправки та полів нею салат.
19. Рис із мексиканською сумішшю
Головна перевага цього гарніру – у його неймовірній простоті приготування.
Тобі знадобиться: 1 склянка рису, 400 г мексиканської суміші, спеції, зелень.
Приготування: Відварити рис до готовності. Обсмажте мексиканську суміш близько 7 хвилин, помішуючи. Додай рис, спеції та рубану зелень, і готуй ще 5 хвилин.
20. Смажена броколі
Класична смажена броколі дуже гарна з рибними котлетами!
Тобі знадобиться: 500 г броколі, 3 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Розбери броколі на суцвіття і приваріть їх 3-5 хвилин у киплячій воді. У розігріту сковорідку з олією додай подрібнений часник, а через півхвилини виклади броколі, приправ та смажу 5 хвилин на середньому вогні, помішуючи.
Джерело: dietcenter.com.ua