Пікантні каперси стануть чудовим доповненням до будь-якого салату. Лише кілька ложок – і страва одразу заграє новим смаком. Причому повноцінної заміни каперси не мають – вони унікальні. Зібрали для тебе 15 чудових рецептів, до яких салатів їх можна додати!
Зміст
1. Овочевий салат із каперсами
Такий салат можна посипати ароматними сухариками.
Тобі знадобиться: 200 г помідорів, 2 огірки, 1 болгарський перець, 1 фіолетова цибулина, 1 ст. каперсів, винний оцет, оливкова олія, спеції.
Приготування: Довільно наріж всі овочі і додай каперси. Для заправки змішай оливкову олію, винний оцет та спеції за смаком.
2. Салат з куркою та каперсами
Відварити курку заздалегідь, щоб вона повністю охолола.
Тобі знадобиться: 1 варене куряче філе, 2 яйця, 2 ст. каперсів, 1-2 ст. йогурту, 2 ст. волоських горіхів, спеції.
Приготування: Відвари яйця круто і наріж їх кубиком разом з вареною куркою. Додай рубані горіхи та каперси. Заправити салат йогуртом зі спеціями.
3. Салат з буряком, лососем та каперсами
Одночасно дуже простий, яскравий та смачний – просто знахідка.
Тобі знадобиться: 1 буряк, 150 г сирного сиру, 80 г лосося, 1 жменя базиліка, 2 ч.л. каперсів, оливкова олія, спеції.
Зараз читають:15 найсмачніших рецептів варення з айви
Приготування: Відварити або запікати буряк і наріж тонкими слайсами. Тонко наріж лосося і виклади все на листя базиліка. Посип нарізаним або розкришеним сиром та каперсами. Збризкати салат олією і приправ.
4. Салат Олів'є з каперсами
Пропонуємо додати до цієї добірки трохи вічної класики.
Тобі знадобиться: 3 картоплини, 4 яйця, 1-2 моркви, 1 фіолетова цибулина, 2 ст.л. каперсів, 1 маринований огірок, 300 г вареної ковбаси, майонез.
Приготування: Відвари картоплю, яйця та моркву. Наріж всі інгредієнти дрібним кубиком і додай каперси. Заправити салат майонезом.
5. Грецький картопляний салат із каперсами
Ситний салат, який можна подати просто так або відразу як гарнір.
Тобі знадобиться: 600 г картоплі, 1 ст. каперсів, 2-3 ст. оливкової олії, по 1 ст.л. гірчиці та винного оцту, 5 гілочок зелені.
Приготування: Відвари картоплю до готовності і наріж кубиком. Додай каперси та рубану зелень. Змішай інгредієнти для заправки та заправи нею салат.
6. Салат з рисом та каперсами
Для ще яскравішого смаку можеш додати ложку розсолу від каперсів.
Тобі знадобиться: 150 г рису, 300 мл води, 1 банка консервованого тунця в олії, 1/2 болгарського перцю, 1-2 помідори, 100 г оливок, 2 ст.л. каперсів, спеції.
Приготування: Відвари рис до готовності, розімніть тунцю виделкою, а болгарський перець і помідори – наріж кубиком. Змішай всі інгредієнти, коли рис охолоне.
7. Салат з каперсами та авокадо
Сподобається всім шанувальникам правильного харчування та просто любителям авокадо.
Тобі знадобиться: 1 авокадо, 2 помідори, 20 г зелені, 20 г каперсів, лимонний сік, оливкова олія, спеції.
Приготування: Наріж кубиком помідори та авокадо. Подрібни зелень, додай каперси та збризкай салат оливковою олією з лимонним соком. Приправ.
Зараз читають:12 простих рецептів лікеру з червоної смородини
8. Салат з шинкою та каперсами
Дуже легкий та швидкий, але при цьому підходить навіть на святковий стіл.
Тобі знадобиться: 150 г шинки, 150 г огірка, 80 г твердого сиру, 2 ч. л. сметани, 3 пера зеленої цибулі, 2 ч.л. каперсів.
Приготування: Наріж огірки, шинку та сир тонкою соломкою. Подрібни зелену цибулю і додай каперси. Заправи салат сметаною зі спеціями.
9. Салат Вінегрет із каперсами
І ще один класичний салат на новий лад!
Тобі знадобиться: 2 буряки, 2 картоплини, 1 морква, 2-3 солоні огірки, 100 г консервованого зеленого горошку, 25 г каперсів, 75 г квашеної капусти, оливкова олія, спеції.
Приготування: Відвари або запікання буряків, картоплі та моркви. Наріж всі кубиком з огірками, додай зелений горошок і каперси. Промий квашену капусту, подрібни її і додай туди. Все приправ і полів салат олією.
10. Салат з тунцем та каперсами
Для цього рецепту вибирай тунця у власному соку – так корисніше.
Тобі знадобиться: 250 г консервованого тунця, 200 г помідорів чері, 5 яєць перепелиних, 150 г салатного міксу, 2 ст.л. тертого пармезану, 2 ст. каперсів, лимонний сік, оливкова олія, спеції.
Приготування: Відварити перепелині яйця 5 хвилин після кипіння і розріж навпіл, як і помідори чері. Розімніть тунця виделкою і виклади все на салатний мікс. Заправте олією з лимонним соком і спеціями. Посип салат каперсами та тертим пармезаном.
11. Салат з копченою куркою та каперсами
Оригінальний салат, яким легко наїстись.
Тобі знадобиться: 3-4 картоплини, 2 солоні огірки, 2 яйця, 1 ст.л. каперсів, 200 г копченої курки, 1 пучок зеленої цибулі, 1/2 пучка зелені, майонез.
Приготування: Відварити до готовності картоплю та яйця. Наріж всі інгредієнти кубиком, додай каперси та рубану зелень із зеленою цибулею. Заправ салат майонезом і подавай до столу.
Зараз читають:8 найкращих рецептів вина з полуниці
12. Салат з креветками та каперсами
Для зручності краще брати одразу очищених креветок.
Тобі знадобиться: 400 г креветок, 3 картоплини, 3 яйця, 350 г консервованого зеленого горошку, 70 г каперсів, майонез.
Приготування: Відвари картоплю та яйця, і наріж їх кубиком. Креветок теж відвари. Додай каперси і зелений горошок і заправ салат майонезом.
13. Салат з каперсами та моцарелою
Радимо звернути увагу на цей рецепт усім любителям овочів та італійської кухні.
Тобі знадобиться: 1 авокадо, 1 помідор, 50 г моцарелли, 100 г руколи, 2 ч.л. каперсів, оливкова олія, бальзамік.
Приготування: Наріж авокадо, помідор та моцарелу кубиком. Виклади все на руколу і посип салат каперсами. Збризкати маслом і бальзаміком.
14. Салат Капрезе з каперсами та в'яленими помідорами
Популярний італійський салат із найсвіжіших інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 4 помідори, 400 г моцарелли, 1 пучок базиліка, 4 ст.л. рубаних в'ялених помідорів, 2-3 ст. каперсів, оливкова олія, бальзамік, орегано, сіль та мелений чорний перець.
Приготування: Наріж кружальцями моцарелу та помідори. Виклади їх по черзі, додаючи листя базиліка. Посип каперсами, в'яленими томатами, орегано та спеціями. Полей салат олією та бальзаміком.
15. Овочевий салат з каперсами та креветками
Ще один варіант салату з креветками, але легший.
Тобі знадобиться: 500 г креветок, 1 ст. каперсів, 1 авокадо, 300 г помідорів чері, 1 пучок латуку, 30 г вершкового масла|мастила|, 3 ст.л. оливкової олії, 1 ч.л. лимонного соку, 0,5 ч. л. орегано, спеції.
Приготування: Креветок відваріть до готовності, очистіть і злегка обсмаж на вершковому маслі до рум'яності. Наріж авокадо кубиком, а помідори чері – навпіл. Виклади все на салатне листя. Змішай інгредієнти, що залишилися, для заправки і полів салат.
Джерело: dietcenter.com.ua