/>
Навіть таку просту страву, як сирники, можна урізноманітнити та приготувати по-новому. Наприклад, з рисовим борошном. Це хороший варіант для шанувальників правильного харчування та для тих, кому заборонено глютен. А ще це смачно та незвичайно – для всіх без винятку. Розповідаємо 15 найкращих рецептів!
Зміст
1. Сирники з рисовим борошном на сковороді
Ще один неочевидний плюс таких сирників у тому, що у них виходить рум'яніша і хрумка скоринка.
Тобі знадобиться: 400 г сиру, 3 ст. рисового борошна, 1 яйце, 3 ст. цукру, півпакетика ваніліну.
Приготування: Перетріть сир через сито і змішай його з яйцем, цукром і ваніліном. Додай рисове борошно, ще раз все перемішай і сформуй невеликі сирники. Обсмаж їх із двох боків до рум'яності на середньому вогні.
2. Сирники з рисовим борошном у духовці
Найкорисніший і низькокалорійний варіант із усіх можливих.
Тобі знадобиться: 400 г сиру, 2 яєчні жовтки, 40 г рисового борошна, 30 г цукру.
Приготування: Збий сир з жовтками та цукром у блендері. Додай рисове борошно, вимішай масу, сформуй сирники і обваляй їх ще в невеликій кількості борошна. Виклади сирники на пергамент і відправ у духовку на 15 хвилин при 180 градусах. Через 10 хвилин переверни.
Зараз читають:25 найсмачніших начинок для тортів
3. Сирники з тофу з рисовим борошном
Повністю веганські та пісні сирники без яєць чи молочних продуктів.
Тобі знадобиться: 200 г тофу, 1 банан, 1,5 ст. рисового борошна, цукор та кориця до смаку.
Збий в блендері тофу з бананом до однорідності. Додай сухі інгредієнти та перемішай масу. Рисової муки може піти трохи більше – дивись по консистенції. Сформуй сирники та обсмаж їх з двох сторін у мінімальній кількості олії.
4. Сирники з рисовим борошном та манкою
Подавай готові сирники з варенням, медом чи свіжими ягодами.
Тобі знадобиться: 300 г сиру, 2 ст. цукру, 1 щіпка солі, 1 ч.л. розпушувача, 2 яйця, 2 ст. манки, 4 ст. рисового борошна.
Приготування: Збий у блендері або виделкою розітріть сир з яйцями, цукром і сіллю. Додай манку, а потім – просіяне рисове борошно з розпушувачем. Обсмажити сирники на сковороді на середньому вогні з двох сторін.
5. Сирники з рисовим борошном та бананом
Корисний ПП рецепт сирників без цукру та інших сумнівних добавок.
Тобі знадобиться: 180 г сиру, 1 банан, 3 ст. рисового борошна, 2 ст.л. кукурудзяного борошна, 1 яйце, 1 щіпка солі.
Збий банан з сиром у блендері або добре розітри виделкою. Додай яйце, а потім – усі сухі інгредієнти. Сформуй сирники та традиційно обсмаж їх з двох боків на сковороді.
6. Сирники з рисовим борошном та кокосовою стружкою
Всього пару ложок кокосової стружки, а як відмінно урізноманітнюють простий рецепт!
Тобі знадобиться: 400 г сиру, 3 ст. рисового борошна, 2 ст.л. кокосової стружки, 1 яйце, 3 ст. цукру.
Приготування: Збий у блендері сир з яйцем та цукром. Додай половину рисового борошна та кокосову стружку. Перемішай масу, сформуй сирники і обваляй в борошні, що залишилося. Обсмаж їх із двох сторін на середньому вогні.
7. Сирники з рисовим борошном без яєць
Якщо під рукою не було яйця, це не привід відмовлятися від улюблених сирників.
Тобі знадобиться: 400 г сиру, 4 ст. сметани, 6 ст. рисового борошна, цукор до смаку.
Зараз читають:20 шикарних рецептів канапе з креветками
Приготування: Перетріть сир через сито і змішай його зі сметаною і цукром або підсолоджувачем. Додай 4 ст. рисового борошна, перемішай масу та сформуй сирники. Обваляй їх у рисовому борошні, що залишилося, і обсмаж на сковороді з двох сторін.
8. Сирники з рикотти з рисовим борошном
Сирники з рикотти виходять особливими і ніжними.
Тобі знадобиться: 200 г рикотти, 1 яєчний жовток, 1 ст. цукру, 1 щіпка ваніліну, 6 ст.л. рисового борошна.
Приготування: Розімні виделкою рикотту і додай цукор, ванілін та жовток. Перемішай до однорідності і потім додай 4 ст. рисового борошна. Сформуй сирники, обваляй у борошні, що залишилося, і обсмаж з двох сторін на середньому вогні.
9. Сирники з рисовим борошном та шоколадом
Неймовірно оригінальні сирники з шоколадною начинкою, що тане.
Тобі знадобиться: 200 г сиру, 1 яйце, 4 ст. рисового борошна, 1 щіпка ваніліну, 20 г шоколаду.
Приготування: Перетріть сир через сито і змішай з яйцем і ваніліном. Додай 3 ст. рисового борошна та сформуй сирники. У кожен утопи шматочок шоколаду, щоб він був усередині. Обваляй сирники в борошні, що залишилося, і обсмаж їх до рум'яності з двох сторін.
10. Сирники з родзинками та рисовим борошном
Ізюм – класична і водночас одна з найкращих добавок до сирників.
Тобі знадобиться: 250 г сиру, 2 ст. рисового борошна, 1 яйце, 1 щіпка розпушувача, 1 жменю родзинок.
Приготування: Перетріть сир з яйцем і додай рисове борошно, що просіяє, з розпушувачем. Залий родзинки окропом на 10 хвилин, обсуши на серветці і втрути до сиру. Сформуй сирники та обсмаж із двох сторін на середньому вогні.
11. Сирники з медом та рисовим борошном
Ще смачніше буде, якщо обсмажити їх на краплі кокосової олії!
Тобі знадобиться: 200 г сиру, 2 ст.л. рисового борошна, 1 ст.л. меду.
Приготування: Збий у блендері сир з медом до однорідності. Додай рисову муку – її може піти трохи менше або трохи більше. Сформуй сирники та обсмаж їх до рум'яності з двох боків на сковороді.
Зараз читають:20 бутербродів з сирним сиром, смачніші за які ви ще не їли
12. Сирники з рисовим борошном та сиром
Оригінальний рецепт несолодких сирників із додаванням звичайного твердого сиру.
Тобі знадобиться: 100 г сиру, 50 г твердого сиру, 1,5 ст. рисового борошна, 1 яйце.
Приготування: Перетріть сир з яйцем. Додай дрібно натертий твердий сир, а за ним – рисове борошно. Сформуй сирники та обсмаж на сковороді з двох боків.
13. Сирники з яблуком, родзинками та рисовим борошном
Від таких сирників у захваті будуть і дорослі, і діти!
Тобі знадобиться: 400 г сиру, 1 яйце, 2 ст. рисового борошна, 1 яблуко, 2 ст. цукру, 30 г ізюму.
Залий родзинки окропом на 10 хвилин і обсуши. Розітри виделкою сир з яйцем і цукром. Додай терте на середній тертці яблуко та рисове борошно. Потім додай родзинки. Сформуй сирники, запануй їх за бажанням та обсмаж до рум'яності на середньому вогні з двох боків.
14. Солоні сирники з рисовим борошном
Дуже смачний рецепт, коли солодкі сирники вже набридли.
Тобі знадобиться: 200 г сиру, 40 г бринзи, 3 ст. рисового борошна, 1 яйце, 20 г зелені, 2 щіпки солі.
Приготування: Розімні вилкою сир з бринзою та яйцем. Додай сіль та 2 ст.л. рисового борошна. Додай рубану зелень, сформуй невеликі сирники, присип мукою, що залишилася, і обсмаж з двох сторін.
15. Сирники з гарбузом та рисовим борошном
Для приготування пюре просто розімніть відварений або запечений гарбуз.
Тобі знадобиться: 180 г сиру, 200 г гарбузового пюре, 50 г рисового борошна, 1 яєчний жовток, цукор та спеції.
Приготування: Перетріть сир через сито і змішай з гарбузовим пюре. Додай жовток, а потім – цукор та спеції. Після цього додай рисову муку|борошно|, вимішай масу і відправь на півгодини в холодильник. Сформуй сирники, за бажанням запануй їх ще в борошні і обсмаж з двох сторін на середньому вогні.
Джерело: dietcenter.com.ua