: 15 легких та смачних рецептів />
Ну хто зможе відмовитися від пишних та повітряних пончиків? Особливо від домашніх пончиків на кефірі, тому що вони готуються набагато простіше, ніж може здатися на перший погляд. Ділимося 15 перевіреними рецептами!
Зміст
1. Пончики на кефірі з розпушувачем на сковороді
Найчастіше для пончиків потрібно дріжджове тісто, але для початку – спробуємо варіант простіше та швидше.
Тобі знадобиться: 100 мл кефіру, 1 яйце, 250 г борошна, 1 ст. олії, 60 г цукру, 12 г розпушувача, 1 щіпка ваніліну.
Приготування: Віночком зби яйце з цукром і додай кефір з олією. Додайте просіяні сухі інгредієнти, вимішай тісто і залиште його на 10 хвилин. Розділи тісто на частини, розкатай у коржики товщиною 7-8 мм, виріж серединки і обсмаж пончики у великій кількості олії з двох сторін на сковороді.
2. Пончики на кефірі та вершковому маслі
Найпростіший рецепт пончиків нашвидкуруч з доступних інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 200 мл кефіру, 400-450 г борошна, 4 ст. цукру, 1 яйце, 50 г вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. розпушувача.
Приготування: Зби віночком м'яке вершкове масло з цукром і яйцем. Потім додай кефір і борошно, що просіює, з розпушувачем. Розкатай тісто в пласт близько 1 см, наріж пончики та обсмаж їх з двох боків на сковороді.
3. Пончики на кефірі та дріжджах
Дріжджовому тесту потрібно більше часу, але результат коштує кожної витраченої хвилини.
Тобі знадобиться: 500 мл кефіру, 1 кг борошна, 12 г сухих дріжджів, 100 г цукру, 1 яйце, 1 щіпка солі, 10 г ванільного цукру.
Приготування: Збий кефір кімнатної температури з двома видами цукру, сіллю, яйцем та дріжджами. Поступово додай борошно, що просіює, і вимішай тісто. Розкатай його пластом в 5 мм, наріж пончики і залиш їх на півгодини під рушником. Після чого обсмаж пончики на сковороді у великій кількості олії.
Зараз читають:20 шикарних рецептів джему з чорниці
4. Пончики на кефірі у духовці
Єдиний мінус пончиків у тому, що вони досить жирні. Але цього можна уникнути завдяки духовці!
Тобі знадобиться: 300 г борошна, 200 мл кефіру, 1 яйце, 2 ст. цукру, 0,5 ч. л. соди, 1 ч. л. розпушувача, 1 щіпка соди.
Приготування: Збий яйце з сіллю та цукром до піни. Змішай теплий кефір із содою та залиш на пару хвилин. З'єднай обидві маси і додай борошно. Замісити тісто, розкатай його в пласт до 1 см, наріж пончики і виклади їх на пергамент. Відправ пончики в духовку приблизно на 25 хвилин при 200 градусах.
5. Пончики на кефірі без яєць
Якщо вдома несподівано закінчилися яйця, це не привід змінювати плани.
Тобі знадобиться: 400 мл кефіру, 500 г борошна, 3 ст. олії, 1 ст.л. цукру, по 1 год. соди та солі.
Приготування: Збий кефір кімнатної температури із сіллю та цукром. Додай просіяне борошно із содою. Потім додай у тісто масло|мастило| і ретельно вимішай його 5-7 хвилин|мінути|. Залиш тісто відпочити на півгодини, сформуй пончики і обсмаж їх до рум'яності у великій кількості олії.
6. Пончики на кефірі з манкою
Манка змінює структуру тесту, тому пончики будуть досить оригінальними.
Тобі знадобиться: 125 мл кефіру, 30 г вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. розпушувача, 10 г ванільного цукру, 1 яйце, 100 г манки, 60 г борошна, 80 г цукру, 1 щіпка солі.
Приготування: Змішай кефір, манку та сіль, і залиши все на 20 хвилин. Зби м'яке вершкове масло з яйцем і двома видами цукру, з'єднай з кефіром і потім додай борошно. Якщо тісто вийшло занадто рідким – тоді додай більше борошна. Сформуй пончики бажаної форми та обсмаж їх до рум'яності з двох сторін у великій кількості олії.
7. Шоколадні бездріжджові пончики на кефірі
Кількість какао можеш варіювати на власний розсуд.
Тобі знадобиться: 250 мл кефіру, 1 яйце, 90 г цукру, 60 мл олії, 600 г борошна, 25 г какао, 1 ч.л. соди, 1 щіпка солі.
Приготування: Віночком зби яйце з сіллю, цукром і кефіром. Додай соду і залиши масу на кілька хвилин. Після чого додай олію та просіяне борошно з какао. Розкатай тісто, наріж пончики і обсмаж їх у великій кількості олії з двох сторін на середньому вогні.
Зараз читають:Гострі огірки на зиму – 15 легких рецептів на будь-який смак
8. Пончики на кефірі з сиром
Рекомендуємо робити такі пончики просто кульками без отвору.
Тобі знадобиться: 160 г борошна, 1 склянка кефіру, 4 яйця, 200 г сиру, 1 ч.л. соди, 5 ст. цукру, 1 щіпка ваніліну.
Збий яйця з цукром в піну, додай перетертий сир з ваніліном , перемішай і додай половину кефіру. У другій половині кефіру – розведи соду, залиш на 4 хвилини і теж вили в тісто. Після цього додай муку і все ретельно вимішай. Сформуй пончики та обсмаж їх у фритюрі до рум'яності.
9. Пончики на кефірі з джемовою начинкою
Також у начинку підійде будь-яке густе варення, яке тобі подобається.
Тобі знадобиться: 2,5 склянки борошна, 250 мл кефіру, 0,5 ч.л. соди, 1 яйце, 5 ст. цукру, 3 ст. олії, 100 г джему за смаком.
Збий яйце з цукром до піни. Додай кефір та олію, а потім – борошно із содою. Перемішайте тісто, залиште його на пару хвилин, розділіть на частини і розкачайте невеликими коржами. На кожен коржик виклади начинку, защипни краї і сформуй пончики. Обсмаж їх у великій кількості олії з усіх боків.
10. Пончики на кефірі та згущеному молока
Дуже незвичайне тісто, яке навіть не потрібно додавати цукор.
Тобі знадобиться: 100 г згущеного молока, 50 мл кефіру, 2 яйця, 1 склянка борошна, 0,5 ч.л. розпушувача, 1 щіпка солі.
Приготування: Збий віночком згущене молоко, кефір і яйця. Додай сіль і розпушувач і перемішай. Додай борошно, що просіює, заміси тісто, залиш його на півгодини і сформуй пончики. Обсмаж їх у великій кількості олії до рум'яності.
11. Пончики на кефірі та сметані
З цим тестом пончики залишаються ніжними та м'якими навіть наступного дня.
Тобі знадобиться: 2 яйця, 200 г сметани, 4 ст. кефіру, 120 г цукру, 0,5 ч.л. соди, 350 г борошна.
Приготування: Збийте яйця з цукром до піни. Додай сметану, кефір та соду, і перемішай. Додай борошно, що просіює, заміси тісто і дай йому півгодини відпочити. Розкатай його в пласт товщиною 1 см, наріж пончики і обсмаж їх у гарячому маслі з двох сторін до рум'яності.
12. Пончики на кефірі з яблуками
Не класичні, але дуже смачні та цікаві пончики.
Зараз читають:8 найкращих рецептів вина з полуниці
Тобі знадобиться: 100 мл кефіру, 1 яйце, 170 мл води, 1 ст. цукру, 1 ч. л. розпушувача, 250 г борошна, 3 яблука.
Збий кефір з водою, яйцем і цукром. Додай муку|борошно| з розпушувачем і перемішай тісто. Очисти яблука, видали серединки і наріж їх кільцями. Кожне кільце вмочіть у тісто і обсмажте пончики у фритюрі.
13. Пончики на кефірі з вишнею
Для начинки рекомендуємо використовувати солодку консервовану вишню.
Тобі знадобиться: 100 мл кефіру, 400 г борошна, 1 ч.л. сухих дріжджів, 1 яйце, 20 г вершкового масла|мастила|, 3 ст.л. коричневий цукор, 120 г вишні.
Приготування: Розчини в теплому кефірі дріжджі, цукор і трохи борошна і залиш на 15 хвилин. Додай яйце, а потім – розтоплене вершкове масло. Додай решту борошна, заміси тісто і залиш його в теплі на півгодини.
Розділи тісто на частини, розкатай невеликими коржами і на кожну виклади вишневу начинку. Звичайну чи заморожену вишню – змішай із цукром та крохмалем у міру потреби. Сформуй та обсмаж пончики на середньому вогні у великій кількості олії з усіх боків до рум'яності.
14. Пончики на кефірі з повидлом
Такі домашні пончики точно стануть улюбленим частуванням до чаю!
Тобі знадобиться: 250 мл кефіру, 100 г сметани, 1 яйце, 1 ч.л. сухих дріжджів, 450 г борошна, 10 г розпушувача, 2 ст. цукру, 0,5 ч. л. солі, 1 ст. олії, 150 г повидла до смаку.
Розведи цукор, дріжджі та ложку борошна в теплому кефірі. Залишити на 20 хвилин. Окремо зби віночком яйце з сіллю, маслом і сметаною. З'єднай обидві маси, додай борошно з розпушувачем, заміси тісто і залиш його ще на 40 хвилин.
Розкатай тісто в коржик і наріж кружальцями. На кожен кружечко виклади повидло, защипни краю зверху і сформуй пончики. Обсмаж їх у великій кількості олії до рум'яності з двох боків.
15. Пончики на кефірі з бананом
Радимо брати переспілі та максимально м'які банани.
Тобі знадобиться: 3 банани, 180 г борошна, 5 ст.л. коричневого цукру, 50 мл кефіру, 1 ст. крохмалю, 1 ч.л. розпушувача.
Приготування: У блендері збий банани з кефіром та цукром. Додай просіяні сухі інгредієнти та перемішай тісто. Воно буде досить рідким, тому викладай його в гарячу олію ложкою і смаж пончики до рум'яності.
Джерело: dietcenter.com.ua