20 супів із шампіньйонів, які точно варто приготувати

Сьогодні ми зібрали для тебе велику добірку рецептів супів із печериць – вершкових, сирних, овочевих, з різними добавками, кремових та класичних. Бери їх собі на замітку!

Зміст

  • 1. Суп із шампіньйонів з картоплею
  • 2. Суп-пюре з печериць з овочами
  • 3. Крем-суп із печериць із сиром
  • 4. Пісний суп із шампіньйонів з пшоном
  • 5. Суп із шампіньйонів з гарбузом
  • 6. Суп із шампіньйонів з вермішеллю
  • 7. Суп із шампіньйонів з рисом
  • 8. Суп із шампіньйонів з м'ясом
  • 9. Суп із шампіньйонів з куркою та сметаною
  • 10. Суп з печериць з перловкою
  • 11. Суп із шампіньйонів з томатом
  • 12. Суп із шампіньйонів з капустою
  • 13. Суп із шампіньйонів та цвітної капусти
  • 14. Суп із шампіньйонів із гречкою
  • 15. Суп із печериць із яйцями
  • 16. Крем-суп із печериць зі шпинатом
  • 17. Суп із шампіньйонів з квасолею
  • 18. Суп із печериць з горохом
  • 19. Суп із шампіньйонів зі стручковою квасолею та зеленим горошком
  • 20. Суп-пюре з печериць з вівсянкою
  • 1. Суп із шампіньйонів з картоплею

    Готуй його на воді чи бульйоні – як тобі більше подобається.

    Тобі знадобиться: 400 г печериць, 5 картоплин, 1 морква, 1/2 цибулини, вершкове масло, спеції.

    Приготування: Закип'ятіть воду або бульйон і додай нарізану картоплю. Подрібни цибулю, натрій моркву, наріж печериці пластинками і обсмаж все це у вершковому маслі приблизно 15 хвилин. Відправ засмажку в суп, приправ за смаком і вари його ще 5-7 хвилин.

    2. Суп-пюре з печериць з овочами

    Дивує та радує вдалим поєднанням інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 600 г печериць, 2 картоплини, 1 морква, 3-4 суцвіття цвітної капусти, 1 цибулина, 2-3 ст.л. жирні вершки, спеції.

    Приготування: Довільно наріж всі овочі, залий водою, щоб вона їх покривала, і доведи до кипіння. Додай нарізані печериці та вари всі разом на слабкому вогні до готовності.

    Після чого злий відвар та блендером подрібни овочі з грибами до однорідності. Влий трохи відвару до бажаної консистенції супу, додай вершки, приправ і ще раз доведи до кипіння. Зніми суп із вогню і подавай до столу.

    3. Крем-суп із печериць із сиром

    При подачі прикраси суп пластинками грибів, зеленню, сухариками або пармезаном.

    Тобі знадобиться: 500 г печериць, 4 картоплини, 180 г вершкового або плавленого сиру, 1 морква, 1 цибулина, 100 мл жирних вершків, спеції.

    Приготування: Наріж овочі з печерицями і обсмаж всі разом 10-15 хвилин, помішуючи. Залий водою, доведи до кипіння і проварити 25-30 хвилин. Влий вершки, додай вершковий сир, приправ та провари ще 7-8 хвилин. Блендером збий суп до однорідності.

    4. Пісний суп із шампіньйонів з пшоном

    Незважаючи на те, що тут зовсім немає м'яса – суп виходить дуже ситним.

    Тобі знадобиться: 300 г печериць, 400 г картоплі, 150 г пшона, 200 г помідорів, 100 г болгарського перцю, 150 г моркви, 100 г цибулі, спеції, зелень.

    Приготування: Наріж картоплю кубиком, залий водою, доведи до кипіння і проварити 10 хвилин. Подрібни і обсмажте цибулю з морквою до м'якості, дрібно наріж перець з помідорами.

    Промий пшоно і наріж печериці пластинками. Відправте всі інгредієнти в суп, знову доведіть його до кипіння і вари ще 15-20 хвилин до готовності пшона. Приправ, посип зеленню і дай трохи настоятися.

    Зараз читають:15 салатів з ріпи, які точно сподобаються домашнім

    5. Суп із шампіньйонів з гарбузом

    Сезонний суп, який добре зігріватиме восени.

    Тобі знадобиться: 300 г печериць, 300 г картоплі, 300 г гарбуза, 1 цибулина, 1,5-2 л бульйону, вершкове масло, сушений чебрець, спеції.

    Приготування: Закип'ятіть воду або бульйон, всип нарізану картоплю і вари до готовності. Толкушкою злегка розімни картоплю прямо в бульйоні. Подрібни та обсмаж цибулю з печерицями.

    Гарбуз наріж невеликими шматочками і теж обсмаж окремо. Додай усі інгредієнти до картоплі, доведи до кипіння та приправ суп. Провар його ще кілька хвилин, зніми з вогню і дай настоятися під кришкою.

    6. Суп із шампіньйонів з вермішеллю

    Використовуйте вермішель-павутинку або дуже дрібні макарони.

    Тобі знадобиться: 500 г печериць, 3 картоплини, 50 г вермішелі, 1,5 моркви, 1 цибулина, 2 л бульйону чи води, спеції, зелень.

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю з морквою та печерицями. Закип'ятіть воду або бульйон, додай нарізану картоплю і вари до напівготовності. Виклади засмажку та вари суп ще 3-4 хвилини після повторного кипіння. Приправ, всип вермішель і проварити 3 хвилини. Посип суп рубаною зеленню і дай йому трохи настоятися під кришкою.

    7. Суп із шампіньйонів з рисом

    Трохи рубаної зеленої цибулі тут буде дуже доречним!

    Тобі знадобиться: 400 г печериць, 3 картоплини, 3/4 склянки рису, 2 моркви, 1 цибулина, спеції.

    Цибуля з морквою наріж і обсмаж до м'якості . Промий рис, наріж печериці платівками, а картоплю – кубиком. Закип'ятіть воду або бульйон, всип рис, а через 5 хвилин – картопля. Вари майже до готовності і додай решту інгредієнтів. Приправ суп, проварити ще кілька хвилин після повторного кипіння і зняти його з вогню.

    8. Суп із шампіньйонів з м'ясом

    Можеш використовувати яловичину чи свинину – що більше подобається.

    Тобі знадобиться: 400 г м'яса, 400 г печериць, 4 картоплини, 1 морква, 1 стебло селери, 1 цибулина, спеції.

    Приготування: Наріж м'ясо середніми шматочками, обсмаж до рум'яності та відклади убік. Окремо обсмаж нарізані печериці та окремо – подрібнені овочі. Відправ м'ясо в каструлю, залий окропом, доведи до кипіння і додай нарізану картоплю, засмажку та смажені печериці. Приправ та вари суп до готовності картоплі. За бажанням посип його часником і зеленню перед подачею.

    9. Суп із шампіньйонів з куркою та сметаною

    Вишуканий смак не потребує особливих кулінарних навичок.

    Тобі знадобиться: 400 г курки, 300 г печериць, 2 болгарські перці, 1-2 цибулини, 200 мл жирної сметани, 2-3 ст.л. борошна, 1,5 л води, сіль|соль|, паприка, спеції.

    Залий курку водою і відвари до готовності . Проціди бульйон, а м'ясо відділи від кісток. Подрібни і обсмажте цибулю до прозорості, додай нарізані печериці і продовжуй смажити до випаровування вологи. Далі виклади нарізаний перець і тушкуй разом разом ще 10 хвилин на слабкому вогні.

    Доведи бульйон до кипіння, поверни в нього м'ясо і додай засмажку. Проварити 1 хвилину і поступово влий сметану, ретельно перемішуючи. Приправи суп. Розведи борошно в невеликій кількості води і тонким струмком додай в суп, продовжуючи заважати. Продовжуйте варити 5-6 хвилин до загущення і зніміть з вогню.

    10. Суп з печериць з перловкою

    Коли захочеться чогось простого і водночас оригінального – спробуй цей рецепт.

    Тобі знадобиться: 400 г печериць, 150 г перловки, 1 цибуля, 1 цибулина, 1 стебло селери, 2-3 зубчики часнику, 40 г вершкового масла, петрушка, спеції.

    Зараз читають:10 грибних супів із рудиків, які точно захочеться приготувати знову

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулину на вершковому маслі до прозорості, додай дрібно нарізані печериці та жар до випаровування вологи. Після чого всип дрібно нарізаний селера, порей і часник. Готуй ще кілька хвилин, помішуючи.

    Відправ засмажку в каструлю і залий все водою або бульйоном. Додай промиту перловку, доведи все до кипіння і вари суп приблизно 20 хвилин до готовності крупи. Приправ та посип рубаною петрушкою.

    11. Суп із шампіньйонів з томатом

    Замість томатної пасти підійде будь-який томатний соус.

    Тобі знадобиться: 400 г печериць, 1 морква, 1 болгарський перець, 1 цибулина, 4 ст.л. вермішелі або крупи, 4 ст. томатної пасти, 1,5-2 л бульйону, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж овочі та обсмаж їх до м'якості. Додай томатну пасту, перемішай і смажу ще 1 хвилину. Окремо злегка обсмаж нарізані пластинками печериці. Закип'яти бульйон з м'ясом або без нього, додай всі інгредієнти, приправ та вари суп до готовності крупи або вермішелі.

    12. Суп із шампіньйонів з капустою

    Можна готувати як із звичайною білокачанною капустою, так і з пекінською.

    Тобі знадобиться: 400 г печериць, 400 г капусти, 400 г картоплі, 120 г моркви, 100 г цибулі, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю, натрі моркву та обсмаж їх до м'якості. Додай нарізані печериці та смажу до випаровування вологи. Закип'ятіть воду або бульйон і виклади туди нашатковану капусту з нарізаною картоплею. Через 15 хвилин додай засмажку та вари все разом ще приблизно 5-8 хвилин до готовності інгредієнтів. Приправ суп і дай йому настоятися під кришкою.

    13. Суп із шампіньйонів та цвітної капусти

    Легкий та дуже швидкий у приготуванні суп для всієї родини.

    Тобі знадобиться: 1 куряче філе, 300 г печериць, 300 г цвітної капусти, 100 г зеленого горошку, 100 г моркви, 70 г цибулі, спеції, зелень.

    Приготування: Подрібни цибулю, натрій моркву і злегка обсмаж їх до м'якості. Додай нарізане куряче філе та смажу ще кілька хвилин. Залий засмажку окропом, додай суцвіття цвітної капусти і проварити 5 хвилин на слабкому вогні. Виклади нарізані пластинками печериці та зелений горошок, приправ та провари ще 7-10 хвилин. Посип рубаною зеленню і зніміть суп з вогню.

    14. Суп із шампіньйонів із гречкою

    Якщо хочеш отримати більш дієтичний суп – не додай картоплі.

    Тобі знадобиться: 300 г печериць, 3 картоплини, 80 г гречки, 150 г моркви, 100 г цибулі, спеції, зелень.

    Залий картоплю бульйоном або водою , доведи до кипіння і всип промиту гречку. Вари разом 10-15 хвилин. Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до м'якості. Виклади туди нарізані печериці та жар до випаровування вологи. Відправ засмажку в суп і вари все разом ще 15 хвилин. Приправ та посип зеленню.

    15. Суп із печериць із яйцями

    Усього кілька яєць повністю змінюють смак та текстуру звичного супу.

    Тобі знадобиться: 300 г печериць, 300 г картоплі, 100 г моркви, 80 г цибулі, 2 яйця, 1 пучок зелені.

    Приготування: Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж до м'якості. Додай печериці та смажу ще трохи. Відправ засмажку в каструлю, виклади нарізану картоплю, залий все водою або бульйоном і доведи до кипіння. Вари на середньому вогні до готовності картоплі.

    Збий яйця і тонким струмком додай їх у суп, постійно помішуючи. Після чого додай рубану зелень, приправ на смак, перемішай і провари ще 1-2 хвилини.

    Зараз читають:15 приголомшливих гарнірів до сосисок

    16. Крем-суп із печериць зі шпинатом

    Цей рецепт сягає корінням на бельгійську кухню.

    Тобі знадобиться: 600 г печериць, 300 г шпинату, 2 моркви, 2 цибулі-пореї, 200 мл вершків, 1-1,2 л води або бульйону, спеції.

    Приготування: Тонко наріж порей і моркву, злегка обсмаж і виклади до них печериці. Протушкуй всі разом 5-7 хвилин і потім додай шпинат. Прогрій ще 2 хвилини і блендером збий масу до однорідності.

    Влий бульйон або воду, доведи до кипіння і провари суп 3-5 хвилин. Влий вершки, приправ і знову доведи до кипіння. Зніміть суп з вогню і дай йому трохи настоятися.

    17. Суп із шампіньйонів з квасолею

    Щоб суп був ще більш насиченим – візьми квасолю у томаті.

    Тобі знадобиться: 300 г печериць, 1 банка консервованої квасолі, 2 помідори, 1 болгарський перець, 1 морква, 1 цибулина, 4 зубчики часнику, спеції, ароматні трави, зелень.

    Приготування: Подрібни цибулю з часником і обсмаж їх у каструлі до м'якості. Додай терту моркву та смажу ще 5 хвилин. Виклади печериці та болгарський перець, а через 7-8 хвилин – квасолю.

    Залий окропом, доведи суп до кипіння і провари 7-8 хвилин. Наприкінці готування – додай спеції, ароматні трави, рубану зелень та помідори. Проварити ще 3 хвилини і зняти суп з вогню.

    18. Суп із печериць з горохом

    Рекомендуємо використовувати саме колотий горох, тому що він швидше вариться.

    Тобі знадобиться: 300 г реберців, 150 г копченостей, 300 г печериць, 1 склянка колотого гороху, 200 г картоплі, 120 г моркви, 80 г цибулі, спеції.

    Приготування: Залий ребра водою, відвари до готовності та проціди бульйон. Відокремили м'ясо від кісток і наріж. Заздалегідь замочи горох на ніч, після чого всип його в киплячий бульйон і проварити 30-35 хвилин. Додай нарізану картоплю та вари ще 15 хвилин. За цей час подрібни та обсмаж цибулю з морквою та печерицями. Виклади засмажку, м'ясо та нарізані копченості в суп, приправ та провари ще 7 хвилин.

    19. Суп із шампіньйонів зі стручковою квасолею та зеленим горошком

    Його можна готувати як із свіжих, так і заморожених інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 300 г печериць, 300 г картоплі, 150 г стручкової квасолі, 100 г зеленого горошку, 2 моркви, 1 цибулина, 120 г плавленого сиру, 1,5 л води або бульйону, спеції, зелень.

    Приготування: Подрібни цибулю, натрі моркву та обсмаж їх до м'якості. Додай нарізані печериці та смаж всі разом 5-7 хвилин. Закип'яти воду, всип картоплю і проварити 10-15 хвилин до м'якості.

    Додай стручкову квасолю і провари ще 5-7 хвилин. Додай засмажку, зелений горошок та плавлений сир, вари суп до його розплавлення, приправ і зніми з вогню. Посип рубаною зеленню.

    20. Суп-пюре з печериць з вівсянкою

    Ситний суп для тих, хто дотримується здорового раціону.

    Тобі знадобиться: 500 г печериць, 200 г вівсяних пластівців, 1,5 цибулини, 1,5 л води, спеції, зелень.

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю до золотистості, додай дрібно нарізані печериці та смажу ще 10-15 хвилин до випаровування вологи. Залий все водою, всип промиті вівсяні пластівці, доведи до кипіння і проварити 10 хвилин, ретельно помішуючи. Зніміть суп з вогню, дай йому трохи відпочити і блендером перебий його до однорідності. Приправ і подавай з рубаною зеленню.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *