Під загадковим словом “тофники” ховаються добре знайомі всім нам сирники, тільки з соєвого сиру тофу замість звичайного сиру. Це хороший варіант для тих, хто дотримується веганської дієти, уникає молочних та кисломолочних продуктів чи просто шукає різноманітності. Ділимося 12 перевіреними рецептами!
Зміст
1. Тофніки з бананом і рисовим борошном
Поширений рецепт, у якому насолоду забезпечують банани.
Тобі знадобиться: 200 г тофу, 100 г банана, 50 г рисового борошна.
Приготування: Подрібни тофу та банан у блендері, додай рисове борошно і вимішай масу. Сформуй тофники, як звичайні сирники, і обсмаж їх із двох боків на сковороді до рум'яності.
2. Тофники без банана
Для всіх, хто дотримується ПП чи дієти – цукор можна замінити підсолоджувачем.
Тобі знадобиться: 300 г тофу, 1,5 ст. цукру, 1 щіпка ваніліну, 1-2 ст. рисового борошна, 1/4 ч.л. лимонної кислоти.
Приготування: Подрібніть тофу в блендері. Додай решту інгредієнтів, вимішай масу і сформуй тофники. Обвалюй їх ще в ложці рисового борошна за бажанням і обсмаж на сковороді з двох боків до рум'яності.
Зараз читають:15 найсмачніших рецептів яєчні з ковбасою
3. Тофники з рослинним молоком
Кількість борошна залежатиме від початкової консистенції, тож дивися щодо ситуації.
Тобі знадобиться: 300 г тофу, 150 мл рослинного молока, 2 банани, рисове борошно.
Приготування: Збий у блендері тофу, банани та рослинне молоко. Додай рисове борошно, щоб вийшло густе тісто – таке саме, як на сирники. Сформуй та обсмаж тофники з двох сторін на середньому вогні.
4. Кокосові тофники
Для цього рецепту підійдуть будь-яке молоко та борошно.
Тобі знадобиться: 100 г тофу, 2 ст. молока, 2 ст. муки|борошна|, 1 ч.л. коричневого цукру, 2 ч. л. кокосової стружки.
Приготування: Збий тофу з молоком та цукром. Додай кокосову стружку та борошно за консистенцією. Сформуй тофники та обсмаж їх з двох боків на сковороді.
5. Гарбузові тофніки
Відвари або запікання гарбуз заздалегідь, щоб потім не витрачати час.
Тобі знадобиться: 200 г тофу, 150 г готового гарбуза, 1 ч.л. лимонного соку, підсолоджувач, спеції, 2 ст.л. рисового борошна.
Приготування: Збий блендером тофу з гарбузом та лимонним соком. Додай решту інгредієнтів і перемішай масу до однорідності. Сформуй тофники та обсмаж з двох сторін до рум'яності.
6. Тофники з сухофруктами
Курага, чорнослив, родзинки – з усім тофники однаково гарні.
Тобі знадобиться: 330 г тофу, 20 г рисового борошна, 40 г сухофруктів, 0,5 ч.л. апельсинової цедри, підсолоджувач.
Зараз читають:25 простих яблучних начинок для пиріжків
Залий сухофрукти гарячою водою на 5 хвилин і обсуши. Збий усі інгредієнти, крім борошна, у блендері. Додай рисове борошно, вимішай масу, сформуй та обсмаж тофники на сковороді з двох сторін.
7. Вівсяні тофники
Найчастіше в тофниках використовується рисова мука, але це не обов'язково.
Тобі знадобиться: 1 склянка вівсяних пластівців, 200 г тофу, 3 ст. сиропу агави, 0,5 ч.л. лимонного соку, спеції, 1 жменю родзинок|ізюму|.
Подрібни вівсянку в блендері, додай тофу і знову подрібни. Додай решту інгредієнтів, вимішай масу, сформуй тофники і обсмаж з двох сторін на середньому вогні.
8. Тофники з морквою
Жменя родзинок або в'ялених журавлин буде теж доречною в такому рецепті.
Тобі знадобиться: 100 г тофу, 30 г моркви, 1 ч.л. апельсинової цедри, 1,5 ст. лимонного соку, 2 ст. муки|борошна|, 1 ст.л. цукру.
Приготування: Подрібни в блендері тофу з цукром та лимонним соком. Дрібно натрій моркву, додай цедру, змішай все разом і додай борошно. Сформуй тофники та обсмаж їх з двох боків до рум'яності.
9. Тофники із зеленню
З різними видами зелені завжди виходить трохи по-різному.
Тобі знадобиться: 300 г тофу, 60 г зелені, 10 г насіння льону, 25 г борошна, 2 ст. лимонного соку.
Приготування: Замочіть насіння льону в невеликій кількості гарячої води на 5 хвилин. У блендері подрібни тофу з лимонним соком та льоном. Додай рубану зелень та інші інгредієнти, сформуй та обсмаж тофники з двох сторін на сковороді.
Зараз читають:15 незрівнянних рецептів морсу з обліпихи
10. Тофники з какао в духовці
Такі тофники цілком сподобаються навіть дітям!
Тобі знадобиться: 200 г тофу, 50 г банана, 1 ч.л. какао.
Приготування: Збий у блендері всі інгредієнти до однорідності, додай трохи борошна за потребою. Сформуй тофники і запікайте їх на пергаменті в духовці 10-12 хвилин при 200 градусах.
11. Тофники з насінням чиа та амарантовим борошном
Цей рецепт допоможе, коли захочеться спробувати щось нове.
Тобі знадобиться: 220 г тофу, 40 мл мигдального молока, 25 г амарантового борошна, 5 г насіння чиа, ванілін, підсолоджувач.
Приготування: Збий у блендері тофу з мигдальним молоком. Додай інші інгредієнти, перемішай, залиш масу на 5 хвилин і сформуй тофніки. Обсмаж їх із двох боків на сковороді до рум'яності.
12. Тофники з манкою та фруктами
Замість абрикосів можна використовувати й інші сезонні фрукти на власний розсуд.
Тобі знадобиться: 4 абрикоси, 1/2 банану, 120 г тофу, 1 ст.л. цукру, 2 ст. манки, 2 ст.л. борошна.
Приготування: Очисти всі фрукти та подрібни їх у блендері з тофу та цукром. Додай муку і манку, і вимішай масу. Сформуй тофники, запануй їх ще в борошні за бажанням і обсмаж з двох боків до рум'яності.
Джерело: dietcenter.com.ua