Гострі огірки на зиму – 15 легких рецептів на будь-який смак

Огірки можна замаринувати по-різному, і цього разу розберемо варіанти гострої закуски для любителів пікантних страв. Гострі огірки виходять хрусткими, ароматними та дуже смачними. Ділимося 15 перевіреними рецептами!

Зміст

  • 1. Огірки з гострим червоним перцем
  • 2. Гострі огірки з чилі та гірчицею
  • 3. Огірки з гірчичним порошком
  • 4. Гострі огірки із цибулею на зиму
  • 5. Огірки з цибулею в гострому томатному соусі
  • 6. Гострі огірки кружальцями на зиму
  • 7. Гострі огірки з яблучним оцтом
  • 8. Огірки з кетчупом чилі на зиму
  • 9. Гострі огірки з хроном
  • 10. Гострі огірки корейською на зиму
  • 11. Гострі огірки з горілкою на зиму
  • 12. Гострі огірки з томатною пастою
  • 13. Гострі та хрумкі корнішони на зиму
  • 14. Гострі огірки у соєвому соусі
  • 15. Гострі огірки з овочами на зиму
  • 1. Огірки з гострим червоним перцем

    Можеш узяти більше або менше перцю на власний смак. Огірки потрібні дрібніші.

    Тобі знадобиться: 1 кг огірків, 4 зубчики часнику, 1-2 червоних гострих перцю, 4 горошини запашного перцю, 4 гілочки кропу, 2 лаврові листи, 2 ст.л. солі, 5 ст. цукру, 8 горошин чорного перцю, 6 ст. оцту, 1 л води.

    Залий огірки холодною водою на пару годин. Виклади в стерильні банки всі спеції, добавки та нарізаний смужками перець. Зали окропом, накрий кришкою і залиш на 15 хвилин.

    Вилий цю воду і залий чистим окропом ще на 5 хвилин. Знову вилий. Закип'яти літр води з цукром і сіллю, проварити пару хвилин, додай оцет і знову зали огірки. Закатай банки на зиму.

    2. Гострі огірки з чилі та гірчицею

    Особливо добре виглядатимуть на святковому столі!

    Тобі знадобиться: 2,5 кг огірків, 4 зубчики часнику, 1 перець чилі, 5 г запашного перцю, 1 ст. насіння гірчиці, 4 лаврові листи, по 2 ст.л. цукру та солі, 6 ст.л. оцту.

    Приготування: Замочіть огірки в холодній воді на пару годин і розкладіть їх по стерильним банкам з часником, лаврушкою і рубаним чилі. Залий окропом і залиш на 10 хвилин. Злий цю воду, додай у неї запашний перець, гірчицю, цукор і сіль, і доведи до кипіння. Провари маринад 2 хвилини, влий оцет, залий огірки і закатай.

    3. Огірки з гірчичним порошком

    Ще один оригінальний спосіб приготувати справді гострий маринад для огірків.

    Тобі знадобиться: 4 кг огірків, 1 склянка цукру, 1 склянка оцту, 1 склянка олії, 3 ст.л. солі, 1 головка часнику, 2 ст. гірчичного порошку, по 1 ст. меленого чорного та червоного перцю.

    Приготування: Наріжте огірки брусочками, пропустіть часник через прес і змішайте всі інгредієнти разом. Залиш заготівлю на 4 години і розклади все по стерильним банкам. Простерилізуйте ще 15 хвилин у киплячій воді і заходьте на зиму.

    Зараз читають:15 оригінальних рецептів тарталеток із червоною ікрою

    4. Гострі огірки із цибулею на зиму

    Простий за інгредієнтами та у приготуванні салат на зиму, але дуже смачний.

    Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 1 гострий червоний перець, 2 цибулини, 6 зубчиків часнику, 1 ст. солі, 1 пучок зелені, 6 ст. оцту, 5 ст. рослинного масла.

    Приготування: Наріж огірки кружальцями, перець – соломкою, а цибуля – пір'ям. Пропусти часник через прес, подрібни зелень та змішай разом усі інгредієнти. Залиш заготівлю на пару годин, розклади по стерильним банкам і простерилізуйте ще близько 15 хвилин у каструлі з водою, а потім закатай.

    5. Огірки з цибулею в гострому томатному соусі

    Томатний соус для цього рецепту приготуємо самостійно – зі свіжих помідорів.

    Тобі знадобиться: 1 кг огірків, 500 г помідорів, 200 г цибулі, 1-2 гострі червоні перці, 50 г цукру, 25 г солі, 100 мл рослинної олії, 40 мл оцту.

    Приготування: Наріж огірки кружальцями, а цибуля – пір'ям. Подрібни в блендері очищені помідори та перець, додай цукор, сіль, масло та оцет, і доведи до кипіння. Виклади туди огірки з цибулею та протушкуй півгодини на мінімальному вогні. Закатай заготівлю у стерильні банки.

    6. Гострі огірки кружальцями на зиму

    Красивий, смачний та пряний салат у корейському стилі.

    Тобі знадобиться: 4 кг огірків, 1 склянка олії, 1 склянка оцту, 1 склянка цукру, 3 ст.л. солі, 2 ст. сухої гірчиці, 1 головка часнику, 2 щіпки чилі, 1 ст.л. меленої суміші перців, 2 цибулини.

    Приготування: Наріж огірки кружальцями, а цибуля – пір'ям. Пропусти часник через м'ясорубку. Змішай разом всі інгредієнти та залиш на ніч. Виклади заготовку в стерильні банки, простерилізуйте ще 15 хвилин у киплячій воді і закатай кришками.

    7. Гострі огірки з яблучним оцтом

    Фруктова кислинка цікаво урізноманітнює звичну заготівлю.

    Тобі знадобиться: 1 кг огірків, 500 г цибулі, 20 г солі, 15 г цукру, 2 ч. л. червоного меленого перцю, 30 мл яблучного оцту, 1 перець чилі, 60 мл олії.

    Приготування: Наріж огірки кружальцями, а цибуля – півкільцями. Додай сіль та цукор, перемішай і залиши все на 3 години під пресом. Вилий у стерильні банки по 2 ст.л. олії та розклади овочі, пересипаючи їх меленим перцем та рубаним чилі.

    Влий по ложці оцту, а огірковий сік, що залишився, доведи до кипіння. Залий їм заготівлі та 15 хвилин простерилізуй банки в киплячій воді. Закочуй їх на зиму.

    Зараз читають:15 шикарних рецептів грибної ікри на зиму

    8. Огірки з кетчупом чилі на зиму

    Дуже простий і швидкий спосіб приготувати чудові гострі огірочки.

    Тобі знадобиться: 3 кг огірків, 2 ст. солі, 1 склянка цукру, 300 г кетчупу чилі, 6 парасольок кропу, 1 головка часнику, 1 склянка оцту.

    Розклади в стерильні банки промиті огірки, зубчики часнику та кріп. Залий окропом, залиш на 15 хвилин і злий цю воду. Потім залий банки чистою холодною водою ще на 15 хвилин. Злий цю воду в сотейник, вилий третину, а в воду додай кетчуп, оцет, цукор і сіль. Доведи маринад до кипіння, провари 2 хвилини, залий їм огірки та закатай банки.

    9. Гострі огірки з хроном

    Якщо любиш хрін – його можна додати якомога більше для пікантності.

    Тобі знадобиться: 1 кг огірків, 2 лаврові листки, 2 листки хрону, 1 корінь хрону, 1 перець чилі, 4 зубчики часнику, 1 ст.л. запашного перцю, 1 л води, по 2 ст. цукру та солі, 2 ч.л. лимонної кислоти.

    Виклади в стерильні банки огірки, листя, нарізаний пластинками хрін, часник і рубаний чилі. Залий окропом, залиш на 10 хвилин під кришками і злий цю воду. Закип'яти чисту воду із сіллю, цукром та перцем. Додай лимонну кислоту, перемішай і залий у банки. Закатай огірки.

    10. Гострі огірки корейською на зиму

    Для цього рецепту підійдуть будь-які огірки, що переросли або негарні.

    Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 500 г моркви, 0,5 склянки цукру, 2 перцю чилі, 1 головка часнику, 0,5 склянки оцту, 10 г корейської приправи, 0,5 склянки олії, 50 г солі.

    Приготування: Наріж огірки кружальцями, натрій моркву на корейській тертці і подрібни часник. Додай решту інгредієнтів, перемішай все разом і залиш на 4-6 годин. Розклади заготовку в стерильні банки, простерилізуй ще 15 хвилин у киплячій воді і закатай.

    11. Гострі огірки з горілкою на зиму

    Відмінний рецепт без стерилізації, так що підійде навіть господаркам-початківцям.

    Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 1,5 л води, по 2 ст. цукру та солі, 2 перцю чилі, 2 головки часнику, 10 г лимонної кислоти, 50 мл горілки, 1 ч.л. гвоздики, 1 ст. чорного перцю горошком.

    Розклади у вимиті банки огірки, чилі, часник, гвоздику, перець та інші спеції за смаком. Залий окропом і залиш на 10 хвилин під кришкою. Злий цю воду в каструлю, додай сіль і цукор, знову доведи до кипіння і додай лимонну кислоту. Розлий маринад по банках, влий у кожну по стопці горілки і закочуй на зиму.

    12. Гострі огірки з томатною пастою

    За бажанням виклади в банки листя смородини, спеції та інші добавки.

    Зараз читають:20 відмінних рецептів фруктових смузі на будь-який смак та бюджет

    Тобі знадобиться: 2,2 кг огірків, 250 г томатної пасти, 1 гострий червоний перець, 180 г цукру, 70 г солі, 150 мл оцту, 1 ст. запашного перцю, 6 зубчиків часнику, 4 парасольки кропу, 1,6 л води.

    Приготування: Замочіть огірки в холодній воді на пару годин. Виклади в стерильні банки огірки, нарізаний червоний перець, часник, кріп, запашний перець та інші добавки. Закип'яти воду з томатною пастою, цукром та сіллю. Провар пару хвилин і влий оцет. Дай маринаду охолонути, залий огірки і простерилізуй їх ще 10 хвилин у киплячій воді. Закатай банки.

    13. Гострі та хрумкі корнішони на зиму

    Перед приготуванням вимочіть корнішони в холодній воді 3-4 години.

    Тобі знадобиться: 1 кг корнішонів, 2 л води, 1 ст. цукру, 2 ст. солі, 6 зубчиків часнику, 2 перцю чилі, 10 горошин чорного перцю, по 4 лаврові, смородинові та вишневі листки, 1 пучок кінзи.

    Приготування: Виклади в банки часник, нарізаний чилі з насінням, перець, листя та кінзу. Зверху виклади огірки. Закип'яти воду з цукром і сіллю, залий огірки та залиш на 15 хвилин під кришкою. Злий розсіл, знову його закип'яти, залий назад і закатай банки.

    14. Гострі огірки у соєвому соусі

    Ще одна чудова варіація на тему азіатської кухні – дуже оригінально!

    Тобі знадобиться: 1,5 кг огірків, 1,5 ст. солі, 40 г кунжуту, 1 перець чилі, 5 зубчиків часнику, 1 ст. паприки, 2 ст. цукру, 0,5 ч. л. оцтової есенції, 3 ст. соєвого соусу, 6 ст.л. рослинного масла.

    Приготування: Наріжте огірки брусочками, змішайте їх з сіллю і залиште на 1 годину. Подрібніть часник і чилі, обсмажте кунжут на сухій сковороді, нагрійте олію майже до кипіння і змішайте всі інгредієнти з рецепту. Виклади заготовку в стерильні банки, 20 хвилин простерилізуй і заходи на зиму.

    15. Гострі огірки з овочами на зиму

    Спеції в цей рецепт додай до смаку, тому що салат і так дуже яскравий.

    Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 2 болгарські перці, 2 гострі червоні перці, 2 цибулини, 3 помідори, 1 головка часнику, 3 ст.л. цукру, 1 ст. солі, 100 мл олії.

    Приготування: Довільно нашаткуй всі овочі. Огірки змішай із сіллю та залиш на годину. Обсмажте цибулю на сковороді до м'якості і додай обидва види перцю з помідорами. Протушкуй 15 хвилин і за 4 хвилини до кінця додай давлений часник і цукор. Дай овочам трохи охолонути і змішай їх із огірками. Розклади заготівлю в стерильні банки, простерилізуйте ще 20 хвилин і закатай на зиму.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *