Необов'язково йти до ресторану, якщо хочеться поласувати улюбленим супом із креветками. Його можна приготувати самостійно та чудово провести час вдома. Читай нашу добірку з 20 найсмачніших рецептів та вибирай те, що тобі подобається!
Зміст
1. Молочний суп із креветками
Кокосове молоко можна замінити будь-яким іншим рослинним.
Тобі знадобиться: 2 л рибного бульйону, 2 склянки кокосового молока, 400 г очищених креветок, 1 болгарський перець, півстручка гострого перцю, 1 цибулина, 2 стебла зеленої цибулі, 1 ст.л. муки|борошна|, 2 ст.л. оливкової олії, 1 лавровий лист, мелений чорний перець, сіль.
Приготування: У глибокому казанку обсмажити подрібнені цибулю та болгарський перець. Додай лавровий лист, нарізаний гострий перець та борошно. Через 1 хвилину влий рибний бульйон і доведи суп до кипіння. Додай молоко, підготовлені креветки, подрібнену зелену цибулю, сіль та мелений перець.
2. Швидкий рецепт супу з креветками
Процес приготування цього супу займе не більше ніж 15 хвилин.
Тобі знадобиться: 2 л м'ясного бульйону, 300 г охолоджених креветок, 200 г картоплі, 1 ст. лимонного соку, сіль|соль|.
Приготування: Креветки ошпарити окропом, очисти від панцирів і збризкати лимонним соком. Картопля очисти і наріж невеликими кубиками. Закип'ятіть бульйон, додай картопля і вари 10 хвилин. Посолити, всипати креветки і через 2 хвилини зняти з вогню.
3. Тайський суп із креветками
Рецепт супу спеціально для всіх любителів азіатської кухні.
Тобі знадобиться: 2 л курячого бульйону, 300 г очищених креветок, 1 цибулина, 5 листочків кафір-лайма, 2 стебла лимонної трави, 2 ст.л. олії, 40 г томатної пасти, 2 ст.л. рибного соусу, мелений імбир, мелений чорний перець, сіль.
Приготування: Лимонну траву та листя кафір-лайма разомні у ступці. Переклади заготівлю в каструлю, залий бульйоном і вари 10 хвилин. Подрібнену цибулю обсмаж на маслі, додай томатну пасту, соус, спеції і через 2 хвилини переклади в каструлю з бульйоном. Додай креветки, сіль та провари ще 5 хвилин.
4. Гарбузовий суп із креветками
Варити гарбуз слід дуже повільному вогні.
Тобі знадобиться: 1,5 л води, 400 г гарбузової м'якоті, 300 г очищених креветок, 1 гілочка помідорів чері, 1 морква, 2 зубчики часнику, 3 ст.л. вершків, 50 г вершкового масла|мастила|, мелений чорний перець, сіль.
Нарізаний гарбуз помісти в каструлю, залий водою і проварити 30 хвилин. Подрібнені цибуля і морква обсмажити до прозорості. Переклади засмажку в каструлю і готуй ще 10 хвилин. Зніми каструлю з вогню, влий вершки, посоли, поперчи і пюруй блендером. Поверни каструлю на вогонь та прогрій 2 хвилини, не доводячи до кипіння. Креветки окремо залий окропом на 2 хвилини, остуди та очисти від панцирів.
Зараз читають:20 відмінних рецептів круасанів із листкового тіста
Подавай суп, додаючи в тарілку креветки та подрібнені помідори.
5. Кукурудзяно-вершковий суп із креветками
Легкий суп із найпростіших та доступних інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 2,5 л курячого бульйону, 1 банка консервованої кукурудзи, 300 г очищених креветок, 1 цибулина, 2 ст. оливкової олії, 40 г вершкового масла|мастила|, 100 мл вершків, мелений чорний перець, сіль.
Приготування: Подрібнену цибулю обсмаж на оливковій олії до прозорості. Закип'яти бульйон, додай засмажку, кукурудзу і проварити 5 хвилин. Зніми каструлю з вогню, подрібни занурювальним блендером, додай вершки, мелений перець та сіль. Прогрійте 2 хвилини на слабкому вогні, не доводячи до кипіння. Окремо на вершковому маслі обсмажте креветки. При подачі супу додай у тарілку смажених креветок.
6. Густий суп з локшиною, броколі, зеленим горошком та креветками
Рибний соус заміни вустерським, устричним або соєвим.
Тобі знадобиться: 2 л води, 100 г локшини, 200 г очищених креветок, півсклянки зеленого горошку, 100 г броколі, 1 помідор, 1 жменя паростків бамбука, 1 цибулина, 2 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. рибний соус, мелений чорний перець, сіль.
Приготування: Локшину відваріть у підсоленій воді до готовності. Подрібнені цибуля і помідор обсмажити на олії до прозорості. Додай рибний соус і через 1 хвилину переклади в каструлю. Влий гарячу воду, додай зелений горошок, нарізану броколі та вари 5 хвилин. Всип креветки, сіль, мелений перець, паростки і через 2 хвилини вимкни. У готовий суп додай локшину.
7. Суп з брокколі та креветками
Готувати можна зі свіжим або замороженим брокколі.
Тобі знадобиться: 2,5 л води, 300 г броколі, 300 г очищених креветок, зелень, 1 ст. лимонного соку, мелений чорний перець, сіль|соль|.
Приготування: Креветки виклади на друшляк, промий окропом і збризкайте лимонним соком. У киплячу воду всип подрібнену броколі, креветки і проварити 5 хвилин. Додай сіль, мелений перець, подрібнену зелень і через 1 хвилину зніміть суп з вогню.
8. Суп із консервованого горошку з креветками
Також можеш додати у тарілку сухарики із білого хліба.
Тобі знадобиться: 3 л води, 300 г охолоджених креветок, 2 банки консервованого горошку, 300 г картоплі, 1 морква, 1 цибулина, 1 склянка вершків, 30 г вершкового масла|мастила|, мелений чорний перець, сіль.
Приготування: Креветки виклади на друшляк і ошпарити окропом. Закип'ятіть воду, всип горошок, нарізану картоплю і вари 10 хвилин. Подрібнену цибулю з морквою обсмаж на маслі до прозорості, переклади в каструлю і вари ще 2 хвилини. Додай сіль, мелений перець та пюруй занурювальним блендером. Влий теплі вершки, перемішай і прогрій на слабкому вогні 1 хвилину. Подавай суп, додаючи в тарілку креветки.
9. Суп-пюре зі спаржею та креветками
Зі спаржі попередньо зріж грубі кінчики.
Тобі знадобиться: 2 л води, 200 г очищених креветок, 300 г спаржі, 300 г картоплі, 1 цибулина, півсклянки вершків, 40 г вершкового масла|мастила|, мелений чорний перець, сіль.
Приготування: Половину спаржі подрібни і відклади убік. Креветки промий окропом і злегка обсмаж на сковороді. На маслі, що залишилася, обсмаж подрібнену цибулю. Закип'ятіть воду, додай нарізану картоплю, шматочки спаржі, засмажку та вари 10 хвилин. Зніми каструлю з вогню та пюруй занурювальним блендером. Додай сіль, мелений перець, цілі шматочки спаржі та вари ще 7 хвилин. Влий вершки, перемішай і прогрій 1 хвилину, не доводячи до кипіння. Наливай суп у тарілку та додай креветки.
Зараз читають:20 смузі з яблук, які можна готувати цілий рік
10. Сирний суп із креветками
Відмінний суп, який оцінять навіть найпримхливіші гурмани.
Тобі знадобиться: 1,5 л води, 200 г картоплі, 3 плавлені сирки, 200 г охолоджених креветок, мелений чорний перець, сіль.
Приготування: У киплячу воду всип нарізану кубиками картопля і вари 10 хвилин. Додай плавлений сир, посолити, поперчити і через 2 хвилини зняти з вогню. Пюруй суп занурювальним блендером. Креветки ошпарити окропом і очисти від панцирів. Додайте креветки в тарілку при подачі супу.
11. Суп із плавленим сиром, часником та креветками
З цим рецептом легко впорається і новачок!
Тобі знадобиться: 2 л води, 300 г охолоджених креветок, 300 г картоплі, 1 цибулина, 4 плавлені сирки, 2 зубчики часнику, прованські трави, сіль.
Приготування: Закип'яти воду, всип нарізану кубиками картопля, подрібнена цибуля і варити 10 хвилин. Додай сир, прованські трави, посоли та видави через прес часник. Перемішати і через 1 хвилину зняти з вогню. Креветки промий окропом та очисти. Наливай суп у тарілку та додай креветки.
12. Вершковий суп з креветками та морепродуктами
Кількість морепродуктів регулюй на свій смак.
Тобі знадобиться: 2 л води, 300 г креветок та морепродуктів, 3 картоплі, 1 помідор, 1 морква, 1 цибулина, 40 г вершкового масла, півсклянки вершків, мелений імбир, сіль.
Приготування: Подрібнені цибуля з морквою обсмажити 2 хвилини в олії. Переклади в каструлю з киплячою водою, всип подрібнену картоплю і вари 10 хвилин. Всип всі морепродукти, дрібно нарізаний помідор і готуй ще 4 хвилини. Додай імбир, сіль, вершки та вимкни. Наполягай суп під кришкою 15 хвилин.
13. Суп з картоплею, печерицями та креветками
Вершки дістань із холодильника заздалегідь, вони обов'язково мають бути теплими.
Тобі знадобиться: 3 л води, 300 г очищених креветок, 400 г картоплі, 100 г печериць, 1 цибулина, 40 г вершкового масла|мастила|, 100 мл вершків, 1 ст.л. томатний соус, мелений чорний, сіль.
Приготування: У киплячу воду всип нарізану картоплю, проварити 10 хвилин. Подрібнена цибуля та печериці обсмаж на олії 5-7 хвилин. Переклади в каструлю, додай томатний соус, креветки та вари ще 5 хвилин. Посоли, поперчи, влий вершки і відразу вимкни вогонь. Накрий суп кришкою та прибери убік на 15 хвилин.
14. Суп Биск із креветками
Історія цього супу сягає корінням у французьку кулінарію.
Тобі знадобиться: 1 л води, 500 г креветок, півсклянки білого вина, 1 морква, 1 цибулина, півсклянки вершків, 40 г вершкового масла|мастила|, 50 г томатної пасти, мелений чорний перець, сіль.
Приготування: Креветки ошпарити окропом і очисти від панцирів. У казанці розтопи масло, всип подрібнені цибулю з морквою, панцирі креветок і обсмажуйте 3-5 хвилин, часто помішуючи. Додай томатну пасту, вино, воду та туші на слабкому вогні 1,5 години. Отриману масу протріть через сито і знову постав на вогонь. Додати вершки, посолити, поперчити і прогріти на повільному вогні 1 хвилину. Налий суп у тарілку і додай очищені креветки.
Зараз читають:Як приготувати курячу печінку: 20 найсмачніших рецептів
15. Простий суп із морепродуктами
При подачі супу додай подрібнену зелень.
Тобі знадобиться: 2 л курячого бульйону, 1 склянка кокосового молока, 2 тушки кальмарів, 200 г очищених креветок, 100 г восьминогів, 300 г картоплі, 4 горошини чорного перцю, сіль.
Приготування: У киплячий бульйон всип перець горошком і подрібнена картопля. Проварити 5 хвилин, всип підготовлені морепродукти, влий молоко і через 5 хвилин посолити. Вимкни вогонь і наполягай суп під кришкою 10 хвилин.
16. Гострий суп з рибою, креветками та помідорами
Обов'язково сподобається шанувальникам пікантної кухні!
Тобі знадобиться: 3 л води, 400 г філе риби за смаком, 300 г охолоджених креветок, 2 середні помідори, 300 г картоплі, пластівці червоного перцю, мелений імбир, сіль.
Рибу наріж і помісти в каструлю з холодною водою. Додай креветки, подрібнену картоплю та вари 10 хвилин. Всип нарізані помідори, спеції та сіль. Через 5 хвилин вимкни вогонь і залиши все під кришкою на 15 хвилин.
17. Томатний суп з рибою та креветками
Найсмачніше суп виходить із сардиною.
Тобі знадобиться: 2,5 л води, 300 г риби, 300 г креветок, 3 картоплі, 1 цибулина, 100 мл томатного соусу, 1 зубчик часнику, 1 лавровий лист, 3 горошини чорного перцю, сіль.
Приготування: Склади в каструлю нарізану рибу, креветки, цілу цибулину та спеції. Залий холодною водою і проварити 10 хвилин. Додай кубики картоплі, томатний соус, пропущений через прес часник, посоліть і через 7 хвилин вимкни вогонь.
18. Холодний суп-пюре із авокадо з креветками
Додай цей оригінальний рецепт супу у своє меню!
Тобі знадобиться: 3 великі авокадо, 300 г креветок, 2 склянки кокосового молока, 1 лайм, 2 ст.л. лимонного соку, мелений чорний перець, сіль|соль|.
Авокадо наріж і помісти в чашу для збивання. Додай молоко, сік лайма, сіль та мелений перець. Збий і прибери на 30 хвилин у холодильник. Креветки промийте окропом, очистіть від панцирів і збризкайте лимонним соком. Подавай суп, додаючи в тарілку очищені креветки.
19. Азіатський суп з креветками та печерицями
Гострий, смачний та дуже гарний суп.
Тобі знадобиться: 1,5 л води, 1 склянка кокосового молока, 100 г печериць, 200 г очищених креветок, 5 листочків кафір-лайма, 2 стебла зеленої цибулі, 1 ст.л. томатної пасти, 1 ст. рибного соусу, пластівці червоного перцю, сіль.
Приготування: У киплячу воду всип подрібнені печериці та листя кафір-лайма. Провари 10 хвилин, додай креветки, томатну пасту, рибний соус і вари ще 5 хвилин. Влий молоко, посоли, додай подрібнену зелену цибулю і пластівці перцю.
20. Овочевий суп із креветками
Нарізай овочі дрібними кубиками – так вони виглядають красивішими і швидше варяться.
Тобі знадобиться: 2 л води, 300 г очищених креветок, 200 г картоплі, 1 болгарський перець, 1 морква, 1 цибулина, пара гілочок зелені, 2 ст. олії, сіль.
Приготування: Подрібнена цибуля з морквою обсмаж на олії 2-3 хвилини. Додай нарізаний болгарський перець та готуй ще 2 хвилини. У киплячу воду всип подрібнену картоплю, креветки та овочеву засмажку. Через 5 хвилин додай сіль та дрібно нарубану зелень. Наполягай суп під кришкою 15 хвилин.
Джерело: dietcenter.com.ua