20 легких рецептів компоту з абрикосів на зиму

Як добре випити взимку чашечку смачного компоту з абрикосів! Про це варто подбати заздалегідь та заготувати чудовий напій у сезон. У нашій добірці зібрано 20 найпопулярніших рецептів. Читай, вибирай та насолоджуйся!

Зміст

  • 1. Компот із абрикосів з м'якоттю
  • 2. Компот з абрикосів та яблук
  • 3. Простий рецепт абрикосового компоту на зиму
  • 4. Компот з абрикосів та смородини
  • 5. Компот із абрикосів без цукру
  • 6. Компот з абрикосів та червоної смородини
  • 7. Компот із абрикосів з апельсинами на зиму
  • 8. Компот з абрикосами та вишнею
  • 9. Компот з абрикосів, вишні та апельсинів
  • 10. Компот з абрикосів та вишні з лимонним соком
  • 11. Компот з абрикосів та черешні
  • 12. Компот з абрикосами без лимонної кислоти
  • 13. Компот із абрикосів з м'ятою
  • 14. Компот з абрикосів з аґрусом та м'ятою
  • 15. Компот із абрикосів зі стерилізацією
  • 16. Компот із яблук, слив та абрикосів
  • 17. Компот із абрикосів з м'ятним ароматом
  • 18. Компот із абрикосів на 3-літрову банку
  • 19. Компот з абрикосами та стевією на зиму
  • 20. Компот з абрикосів та брусниці
  • 1. Компот із абрикосів з м'якоттю

    Дуже насичений і густий компот із абрикосовою м'якоттю.

    Тобі знадобиться: 3 л води, 1,5 кг стиглих абрикосів, 1 склянка цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

    Абрикоси промий , очисти від кісточок і пропусти через м'ясорубку. Отриману масу змішай із водою, цукром та лимонною кислотою. Проварити 5 хвилин після закипання, розлий компот у підготовлену тару і закатай.

    2. Компот з абрикосів та яблук

    Банки можна простерилізувати над парою, у гарячій воді або прожарити у духовці.

    Тобі знадобиться: 4 л води, 1,5 кг абрикосів, 500 г яблук, 1 ч. л. лимонної кислоти, 250 г цукру.

    Приготування: Фрукти промий, очисти та наріж. Склади заготовки в стерилізовані банки, залий окропом і залиш при кімнатній температурі на 30 хвилин. Злий воду в каструлю і знову доведи до кипіння. Додай цукор, лимонну кислоту та провари 2 хвилини. Влий отриманий сироп у банки і закатай.

    3. Простий рецепт абрикосового компоту на зиму

    Краще нехай абрикоси будуть трохи недостиглими.

    Тобі знадобиться: 3 л води, 2 кг абрикосів, 1 склянка цукру, 0,5 ч. л. лимонної кислоти.

    Абрикоси промий і виклади в підготовлені банки, займаючи не більше половини. Влий крутий окріп, накрий кришками і залиш на півгодини. Потім злий цю воду в каструлю і знову закип'яти. У банки з абрикосами всип лимонну кислоту та цукор. Влий киплячу воду і заходи компот на зиму.

    4. Компот з абрикосів та смородини

    Також можна додати пару листків смородини.

    Тобі знадобиться: 5 л води, 2 кг абрикосів, 1 склянка порічки, 1 склянка чорної смородини, 300 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

    Абрикоси промий , розділи на половинки і видали кісточки. Смородину промий і перебери від сміття та гілочок. Наповни підготовлені банки абрикосами та смородиною, заповнюючи не більше половини. Влий крутий окріп, накрий кришками і залиш на півгодини. Злий воду в каструлю і доведи до кипіння. У банки всип лимонну кислоту та цукор. Влий киплячу воду, закатай і переверни вгору дном.

    Зараз читають:20 салатів з сиром фета, які припадуть до смаку кожному

    5. Компот із абрикосів без цукру

    Такий компот відмінно зберігається навіть за кімнатної температури.

    Тобі знадобиться: 5 л води, 2,5 кг абрикосів, 0,5 ч. л. лимонної кислоти.

    Абрикоси промий і виклади в стерилізовані банки. Влий крутий окріп, накрий кришками і прибери на півгодини убік. Злий абрикосову воду в каструлю і доведи до кипіння. Поступово розподіли лимонну кислоту по банкам з абрикосами. Влий киплячу воду і заходи.

    6. Компот з абрикосів та червоної смородини

    Не просто компот, а справжній заряд вітамінів на всю зиму.

    Тобі знадобиться: 3 л води, 1 кг абрикосів, 1 склянка смородини, 180 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Приготування: Промий абрикоси та смородину. Наповни заготовками стерилізовані банки, залишаючи вільною близько половини. Влий киплячу воду, накрий кришками і залиш на 30 хвилин остигати. Злий воду в каструлю, додай цукор та лимонну кислоту. Доведи до кипіння, залий банки до верху і закатай компот.

    7. Компот із абрикосів з апельсинами на зиму

    Ароматний напій, який порадує у холодну пору року.

    Тобі знадобиться: 5 л води, 2 кг абрикосів, 1 кг апельсинів, 5 ч. л. лимонної кислоти, 10 ст. цукру.

    Апельсини промий окропом і наріж, абрикоси промою під проточною водою. Наповни банки фруктами, заповнюючи не більше половини. Влий крутий окріп, накрий кришками і залиш на 30 хвилин. Злий воду в каструлю і доведи до кипіння. Всип у банки по 1 ч.л. лимонної кислоти та по 2 ст.л. цукру. Залий киплячою водою, закатай і переверни вгору дном.

    8. Компот з абрикосами та вишнею

    Не варто готувати компот із зіпсованих або ударених фруктів.

    Тобі знадобиться: 3 л води, 500 г вишні, 1 кг абрикосів, 150 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

    Приготування: Вишню промою та залий на 15 хвилин підсоленою водою. Злий воду та промий ягоди ще раз. Абрикоси промий, розділи на часточки і видали кісточки. Наповни стерилізовані банки вишнею та абрикосами. Влий окріп і залиш під кришками на півгодини. Злий воду в каструлю і доведи до кипіння. Цукор та лимонну кислоту розподіли рівномірно по банкам. Залий киплячою водою, закатай і переверни вгору дном.

    9. Компот з абрикосів, вишні та апельсинів

    Кількість цукру можна регулювати на свій смак.

    Тобі знадобиться: 5 л води, 1,5 кг абрикосів, 1 кг апельсинів, 800 г вишні, 300 г цукру, 5 ст. лимонного соку.

    Приготування: Абрикоси та вишню промою під проточною водою. Апельсини ошпарити окропом і наріж кружальцями. Склади заготівлі до стерилізованих банків, заповнюючи не більше половини. Влий крутий окріп і залиш на півгодини під кришками. Злий воду в каструлю і знову закип'ятити. У банки влий лимонний сік і всип цукор. Влий киплячу воду, закатай компот і на добу укутай теплою ковдрою.

    Зараз читають:20 закусок з авокадо, які потішать своїм смаком

    10. Компот з абрикосів та вишні з лимонним соком

    Не зберігай компоти довше 1 року!

    Тобі знадобиться: 1,5 л води, 600 г абрикосів, 1 склянка вишні, 50 мл лимонного соку, 4 ст. цукру.

    Абрикоси і вишню промою , видали кісточки. Склади заготовки в стерилізовану тару та залий окропом. Накрий кришками і дочекайся поки компот повністю охолоне. Злий воду в каструлю і знову доведи до кипіння. У банки засип цукор і додай лимонний сік. Влий киплячу воду і заходи.

    11. Компот з абрикосів та черешні

    В міру солодкий та з легкою кислинкою.

    Тобі знадобиться: 4 л води, 2 кг абрикосів, 1 кг черешні, 250 г цукру, 0,5 ч. л. лимонної кислоти, 3 горошини запашного перцю.

    Абрикоси промий , розбери на половинки і очисти від кісточок. Черешні промою під проточною водою. Всип абрикоси та черешню в підготовлені банки, заповнюючи не більше половини. Влий окріп, накрий кришками і прибери убік остигати. Злий воду в каструлю, додай запашний перець, цукор, лимонну кислоту і прокип'ятіть 1 хвилину. Залий банки гарячим сиропом і закатай.

    12. Компот з абрикосами без лимонної кислоти

    Відмінний рецепт компоту для тих, хто не любить зайві добавки.

    Тобі знадобиться: 3 л води, 1 кг абрикосів, 250 г цукру.

    Абрикоси промий , розділи на половинки і видали кісточки. Склади фрукти в стерилізовані банки, залий окропом та остуди при кімнатній температурі. Злий воду в каструлю, додай цукор і провари 2 хвилини. Залий сиропом, закатай і переверни вгору дном.

    13. Компот із абрикосів з м'ятою

    Ароматну м'яту можна замінити на мелісу.

    Тобі знадобиться: 5 л води, 3 кг абрикосів, 5 гілочок м'яти, 400 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

    Приготування: Абрикоси промою, розділи навпіл та видали кісточки. М'яту виклади на друшляк і ошпар окропом. Наповни банки абрикосами, додай м'яту і залий окропом до верху. Коли компот охолоне, злий воду в каструлю і знову доведи до кипіння. Всип цукор, лимонну кислоту і прокип'ятити 1 хвилину. Влий киплячий сироп у банки і закочуй.

    14. Компот з абрикосів з аґрусом та м'ятою

    Щоб аґрус не лопнув, проколи кожну ягідку голкою.

    Тобі знадобиться: 5 л води, 3 кг абрикосів, 2 склянки аґрусу, 5 гілочок м'яти, 350 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

    Приготування: Абрикоси, м'яту та аґрус ретельно промий та склади в банки. Влий киплячу воду і залиш під кришками остигати. Злий воду в каструлю, додай цукор, лимонну кислоту і прокип'ятіть 1 хвилину. Влий киплячий сироп у банки, закатай компот і укутай все на добу теплою ковдрою.

    15. Компот із абрикосів зі стерилізацією

    Дно ванни для стерилізації обов'язково застелить рушником.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів страв на сковороді

    Тобі знадобиться: 2,5 л води, 2 кг абрикосів, 200 г цукру, 0,5 ч. л. лимонної кислоти.

    Абрикоси промий і склади в підготовлені банки. Закип'яти воду з цукром та лимонною кислотою, залий банки з абрикосами та помісти їх у ванну для стерилізації. Простерилізуйте компот 10-12 хвилин, акуратно дістань і закатай.

    16. Компот із яблук, слив та абрикосів

    Приготуй цей смачний компот, і твоя родина буде в захваті!

    Тобі знадобиться: 6 л води, 1 кг яблук, 1 кг слив, 1 кг абрикосів, 4 горошини запашного перцю, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 450 г цукру.

    Приготування: Фрукти промий, очисти від кісточок, наріж і склади в підготовлені банки. Влий окріп, накрий кришками і прибери на 30 хвилин остигати. Злий воду в каструлю, доведи до кипіння, додай цукор, запашний перець та лимонну кислоту. Проварити 2 хвилини, залий банки і закатай.

    17. Компот із абрикосів з м'ятним ароматом

    Зверніть увагу, що м'яту з сиропу видаляють.

    Тобі знадобиться: 4 л води, 2 кг абрикосів, півпучка м'яти, 1 склянка цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Абрикоси промий і склади в стерилізовану банку, заповнюючи не більше половини. У каструлі закип'ятіть воду з цукром і лимонною кислотою, додай м'яту і провари 3 хвилини, а потім вилови м'яту і видали. Влий киплячий сироп у банки з абрикосами і залиш під кришками на півгодини. Злий воду в каструлю, знову доведи до кипіння і залий у банки. Закатай, переверни вгору дном і закутай на добу теплою ковдрою.

    18. Компот із абрикосів на 3-літрову банку

    Найпопулярніша тара для компотів.

    Тобі знадобиться: 2 л води, 1 кг абрикосів, 200 г цукру, 0,5 ч. л. лимонної кислоти.

    Абрикоси промий , розділи на половинки і очисти від кісточок. Всип фрукти в підготовлену банку, залий до верху окропом і остуди при кімнатній температурі. Злий воду в каструлю, додай лимонну кислоту, цукор і прокип'ятіть 1 хвилину. Влий киплячий сироп у банку і закатай компот.

    19. Компот з абрикосами та стевією на зиму

    Пити такий компот можна навіть діабетикам!

    Тобі знадобиться: 5 л води, 2 кг абрикосів, 1 ст. стевії, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

    Абрикоси промий і помісти в стерилізовані банки. Влий окріп, накрий кришками і прибери на 30 хвилин убік. Злий воду в каструлю, додай стевію, лимонну кислоту та прокип'яті 2 хвилини. Залий киплячим сиропом і закатай.

    20. Компот з абрикосів та брусниці

    Відмінна домашня альтернатива газировці.

    Тобі знадобиться: 3 л води, 1,5 кг абрикосів, 1 склянка брусниці, 250 г цукру, 3 ст. лимонної кислоти.

    Брусниці та абрикоси промою , склади в підготовлену тару. Зали окропом і залиш під кришками до повного остигання. Злий воду в каструлю, додай цукор, лимонну кислоту і прокип'ятіть 1 хвилину. Залий банки киплячим сиропом, закатай і переверни вгору дном.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *