Тісто для тонкої піци: 10 оригінальних рецептів

Особливість класичної італійської піци в тому, що вона має бути тонкою. А для цього потрібно правильно підібрати та приготувати тісто. І тут варіантів набагато більше, ніж може здатися на перший погляд. З сухими або свіжими дріжджами взагалі без дріжджів, на воді, на молоці або навіть на сметані. Ділимося 10 чудовими рецептами!

Зміст

  • 1. Тісто зі свіжими дріжджами для тонкої піци
  • 2. Тісто на сухих дріжджах для тонкої піци
  • 3. Тісто на молоці для тонкої піци
  • 4. Тісто без дріжджів із яйцями для тонкої піци
  • 5. Тісто з італійськими травами для тонкої піци
  • 6. Тісто на кефірі для тонкої піци
  • 7. Тісто з вершковим маслом для тонкої піци
  • 8. Тісто на сметані та майонезі для тонкої піци
  • 9. Тісто для тонкої піци
  • 10. Тісто на сметані для тонкої піци
  • 1. Тісто зі свіжими дріжджами для тонкої піци

    Такої кількості тесту вистачить на три стандартні основи для тонкої піци.

    Тобі знадобиться: 250 мл води, 500 г борошна, 25 г свіжих дріжджів, 20 мл оливкової олії, 0,5 ч.л. цукру та солі.

    Приготування: Розмішай дріжджі у теплій воді до розчинення. Додай цукор і сіль, потім – масло, а далі – борошно, що просіює. Ретельно вимішуйте тісто близько 10 хвилин і залиште його в теплі на півгодини.

    Зараз читають:20 легких та смачних рецептів з ожиною

    2. Тісто на сухих дріжджах для тонкої піци

    Відмінний італійський рецепт, перевірений роками.

    Тобі знадобиться: 200 г борошна, 125 мл води, 1 ст. оливкової олії, 1 ч.л. сухих дріжджів, 1 ч. л. цукру, 1 ч. л. солі.

    Змішай всі сухі інгредієнти. Влий теплу воду та оливкову олію, ретельно виміси тісто і залиши його на півгодини в теплі.

    3. Тісто на молоці для тонкої піци

    Це тісто добре підійде не тільки для піци, а й навіть для кальцону.

    Тобі знадобиться: 200 мл молока, 350 г борошна, 1 ч.л. цукру, 0,5 ч. л. солі, 7 г сухих дріжджів, 2 ст. оливкової олії.

    Розчини цукор і сухі дріжджі в теплому молоці, залиш на 10 хвилин. Додай олію і сіль, перемішай і поступово всип просіяне борошно. Вимішати і залишити тісто на 30 хвилин у теплі.

    4. Тісто без дріжджів із яйцями для тонкої піци

    Рекомендуємо використовувати борошно із твердих сортів пшениці.

    Тобі знадобиться: 2 склянки борошна, 1/2 склянки води, 2 яйця, 2 ст. оливкової олії, 0,5 ч.л. солі.

    Приготування: Проси борошно з сіллю. Вбий туди яйця, влий олію та воду кімнатної температури. Добре вимішай тісто.

    Зараз читають:8 найкращих рецептів вина з полуниці

    5. Тісто з італійськими травами для тонкої піци

    Виходить ще смачніше та ароматніше, ніж класичне тісто.

    Тобі знадобиться: 180 мл води, 250-300 г борошна, 2 ст. оливкової олії, 1 ч.л. італійських трав, 2 щіпки сушеного часнику, 2 щіпки солі, 1,5 ч.л. цукру, 2 ч. л. сухих дріжджів.

    Приготування: Змішай 1 склянку борошна, цукор, сіль, сухі дріжджі, трави та часник. Влий теплу воду та масло, і ретельно все перемішай. Поступово додай борошно, що залишилося, вимішай і залиши тісто в теплі на 20-30 хвилин.

    6. Тісто на кефірі для тонкої піци

    Дуже швидке тісто, якому не потрібний час, щоб піднятися.

    Тобі знадобиться: 300 г муки|борошна|, 200 мл кефіру, по 0,5 ч.л. солі та цукру, 4 ст.л. оливкової олії.

    Приготування: Змішай кефір, сіль, цукор та оливкову олію. Поступово додай борошно, що просіює, і гарненько вимішай тісто. Дай йому відпочити близько 10 хвилин.

    7. Тісто з вершковим маслом для тонкої піци

    Просте та універсальне, але при цьому дуже смачне прісне тісто.

    Тобі знадобиться: 350-400 г борошна, 2 яйця, 100 г вершкового масла|мастила|, 100 мл молока, 0,5 ч.л. солі.

    Приготування: Змішай борошно, що просіює, з сіллю, наріж холодну вершкове масло і розітри все в крихту. Додай яйця та холодне молоко, заміси та прибери тісто на півгодини в холодильник.

    Зараз читають:Секрети ідеального соусу до макаронів: просто та смачно

    8. Тісто на сметані та майонезі для тонкої піци

    Легкий домашній рецепт із доступних інгредієнтів, які знайдуться в холодильнику.

    Тобі знадобиться: 2 склянки борошна, 2 яйця, 200 г сметани, 2 ст. олії, 50 г майонезу, 0,5 ч.л. солі, 0,25 ч. л. соди.

    Приготування: Змішай борошно, що просіює, сіль і соду. Злегка збий яйця зі сметаною, олією та майонезом. З'єднай обидві маси і ретельно вимішати в'язке тісто.

    9. Тісто для тонкої піци

    У цьому рецепті немає ні молока, ні вершкового масла, ні яєць.

    Тобі знадобиться: 200 мл води, 400 г борошна, 5 ч. л. олії, по 1 ч.л. солі та розпушувача.

    Приготування: Просійте і перемішайте сухі інгредієнти. Влий рослинне масло і теплу воду, і ретельно виміси тісто. Дай йому трохи відпочити.

    10. Тісто на сметані для тонкої піци

    Найпростіший рецепт всього з двох основних інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 300 г сметани, 300-400 г борошна, 2 щіпки солі.

    Приготування: Посоли сметану і поступово додай до неї борошно, що просіює. Заміси однорідне тісто. Цієї кількості вистачить на дві основи для піци.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *