Особливість класичної італійської піци в тому, що вона має бути тонкою. А для цього потрібно правильно підібрати та приготувати тісто. І тут варіантів набагато більше, ніж може здатися на перший погляд. З сухими або свіжими дріжджами взагалі без дріжджів, на воді, на молоці або навіть на сметані. Ділимося 10 чудовими рецептами!
Зміст
1. Тісто зі свіжими дріжджами для тонкої піци
Такої кількості тесту вистачить на три стандартні основи для тонкої піци.
Тобі знадобиться: 250 мл води, 500 г борошна, 25 г свіжих дріжджів, 20 мл оливкової олії, 0,5 ч.л. цукру та солі.
Приготування: Розмішай дріжджі у теплій воді до розчинення. Додай цукор і сіль, потім – масло, а далі – борошно, що просіює. Ретельно вимішуйте тісто близько 10 хвилин і залиште його в теплі на півгодини.
Зараз читають:20 легких та смачних рецептів з ожиною
2. Тісто на сухих дріжджах для тонкої піци
Відмінний італійський рецепт, перевірений роками.
Тобі знадобиться: 200 г борошна, 125 мл води, 1 ст. оливкової олії, 1 ч.л. сухих дріжджів, 1 ч. л. цукру, 1 ч. л. солі.
Змішай всі сухі інгредієнти. Влий теплу воду та оливкову олію, ретельно виміси тісто і залиши його на півгодини в теплі.
3. Тісто на молоці для тонкої піци
Це тісто добре підійде не тільки для піци, а й навіть для кальцону.
Тобі знадобиться: 200 мл молока, 350 г борошна, 1 ч.л. цукру, 0,5 ч. л. солі, 7 г сухих дріжджів, 2 ст. оливкової олії.
Розчини цукор і сухі дріжджі в теплому молоці, залиш на 10 хвилин. Додай олію і сіль, перемішай і поступово всип просіяне борошно. Вимішати і залишити тісто на 30 хвилин у теплі.
4. Тісто без дріжджів із яйцями для тонкої піци
Рекомендуємо використовувати борошно із твердих сортів пшениці.
Тобі знадобиться: 2 склянки борошна, 1/2 склянки води, 2 яйця, 2 ст. оливкової олії, 0,5 ч.л. солі.
Приготування: Проси борошно з сіллю. Вбий туди яйця, влий олію та воду кімнатної температури. Добре вимішай тісто.
Зараз читають:8 найкращих рецептів вина з полуниці
5. Тісто з італійськими травами для тонкої піци
Виходить ще смачніше та ароматніше, ніж класичне тісто.
Тобі знадобиться: 180 мл води, 250-300 г борошна, 2 ст. оливкової олії, 1 ч.л. італійських трав, 2 щіпки сушеного часнику, 2 щіпки солі, 1,5 ч.л. цукру, 2 ч. л. сухих дріжджів.
Приготування: Змішай 1 склянку борошна, цукор, сіль, сухі дріжджі, трави та часник. Влий теплу воду та масло, і ретельно все перемішай. Поступово додай борошно, що залишилося, вимішай і залиши тісто в теплі на 20-30 хвилин.
6. Тісто на кефірі для тонкої піци
Дуже швидке тісто, якому не потрібний час, щоб піднятися.
Тобі знадобиться: 300 г муки|борошна|, 200 мл кефіру, по 0,5 ч.л. солі та цукру, 4 ст.л. оливкової олії.
Приготування: Змішай кефір, сіль, цукор та оливкову олію. Поступово додай борошно, що просіює, і гарненько вимішай тісто. Дай йому відпочити близько 10 хвилин.
7. Тісто з вершковим маслом для тонкої піци
Просте та універсальне, але при цьому дуже смачне прісне тісто.
Тобі знадобиться: 350-400 г борошна, 2 яйця, 100 г вершкового масла|мастила|, 100 мл молока, 0,5 ч.л. солі.
Приготування: Змішай борошно, що просіює, з сіллю, наріж холодну вершкове масло і розітри все в крихту. Додай яйця та холодне молоко, заміси та прибери тісто на півгодини в холодильник.
Зараз читають:Секрети ідеального соусу до макаронів: просто та смачно
8. Тісто на сметані та майонезі для тонкої піци
Легкий домашній рецепт із доступних інгредієнтів, які знайдуться в холодильнику.
Тобі знадобиться: 2 склянки борошна, 2 яйця, 200 г сметани, 2 ст. олії, 50 г майонезу, 0,5 ч.л. солі, 0,25 ч. л. соди.
Приготування: Змішай борошно, що просіює, сіль і соду. Злегка збий яйця зі сметаною, олією та майонезом. З'єднай обидві маси і ретельно вимішати в'язке тісто.
9. Тісто для тонкої піци
У цьому рецепті немає ні молока, ні вершкового масла, ні яєць.
Тобі знадобиться: 200 мл води, 400 г борошна, 5 ч. л. олії, по 1 ч.л. солі та розпушувача.
Приготування: Просійте і перемішайте сухі інгредієнти. Влий рослинне масло і теплу воду, і ретельно виміси тісто. Дай йому трохи відпочити.
10. Тісто на сметані для тонкої піци
Найпростіший рецепт всього з двох основних інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 300 г сметани, 300-400 г борошна, 2 щіпки солі.
Приготування: Посоли сметану і поступово додай до неї борошно, що просіює. Заміси однорідне тісто. Цієї кількості вистачить на дві основи для піци.
Джерело: dietcenter.com.ua