15 простих рецептів, як приготувати тертий пиріг

Багато хто любить терті пироги ще з раннього дитинства, і секрет такої популярності дуже простий – доступні інгредієнти, а також легкість приготування нашвидкуруч. Дивись 15 найсмачніших рецептів у нашій добірці!

Зміст

  • 1. Тертий пиріг з сиром на вершковому маслі
  • 2. Тертий пиріг з джемом і горіхами на олії
  • 3. Тертий пиріг із ягодою на сметані
  • 4. Тертий пиріг з варенням на майонезі
  • 5. Тертий пиріг на смальці
  • 6. Тертий пиріг з яблуками на кефірі
  • 7. Шоколадний тертий пиріг з маскарпоне та ягодами
  • 8. Тертий пиріг з абрикосами
  • 9. Тертий пиріг з гарбузом та апельсинами
  • 10. Пісний тертий пиріг
  • 11. Тертий пиріг із лимоном
  • 12. Тертий пиріг із маком
  • 13. Тертий пиріг зі згущеним молоком
  • 14. Тертий пиріг з грушею та персиками
  • 15. Тертий пиріг на сковороді
  • 1. Тертий пиріг з сиром на вершковому маслі

    Його спокійно приготують навіть господині, які мають особливих кулінарних навичок.

    Тобі знадобиться: 400 г вершкового масла|мастила|, 2 яйця, 200 г цукру, 600 г борошна, 0,5 ч.л. соди, 600 г сиру, 150 г жирної сметани, ванілін, цукрова пудра.

    Приготування: Збий м'яке вершкове масло до пишності, вбий яйця і знову збий. Додай просіяне борошно з содою, ретельно виміси і розділи на дві нерівні частини. Оберни тісто плівкою і прибери меншу частину в морозилку, а більшу в холодильник. Залиш їх там мінімум на півгодини.

    Після чого розкачати більшу частину на пергамент або форму. Змішай сир, сметану та ванілін з цукровою пудрою до смаку, і виклади начинку. Натрій тісто з морозилки на тертці і засип зверху. Випікай пиріг 30 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    2. Тертий пиріг з джемом і горіхами на олії

    Кількість горіхів змінюй на власний розсуд – вони урізноманітнюють текстуру.

    Тобі знадобиться: 150 мл олії, 4 яйця, 100 г цукру, 600 г борошна, 2 ч.л. розпушувача, 10 г солі, 500 г джему, 100 г волоських горіхів.

    Приготування: Збийте яйця з сіллю і цукром до піни. Влий рослинне масло, перемішай, а потім додай борошно, що просіює, з розпушувачем і сіллю. Виміси тісто, відділи невелику частину, загорни в плівку і відправ на півгодини в морозилку. А тісто, що залишилося – поки перемісти в холодильник.

    Розкатай великий шматок тіста у форму або на лист, змасти його джемом і посип рубаними волоськими горіхами. Зверху затри все тестом і відправ пиріг на 30 хвилин в духовку при 180 градусах.

    3. Тертий пиріг із ягодою на сметані

    Якщо використовуєш заморожену ягоду, тоді дай їй спочатку трохи стекти.

    Тобі знадобиться: 300 г вершкового масла|мастила|, 3 яйця, 200 г сметани, 200 г цукру, 500 г борошна, 1,5 ч.л. соди, 300 г. ягоди.

    Приготування: Міксером збий м'яку олію, яйця та цукор. Потім додай сметану, а далі просіяне борошно з содою. Ретельно виміси тісто, розділи його на дві частини, загорни в плівку і відправь на 30-40 хвилин у морозилку.

    Розкатай половину тіста у форму і виклади ягоду. Можеш присипати її цукром, а якщо вона надто волога – то крохмалем. Натрій тісто, що залишилося на тертці, засип пиріг зверху і випікай 45-50 хвилин в духовці при 170-175 градусах.

    4. Тертий пиріг з варенням на майонезі

    Майонез – ще одна цікава та оригінальна основа для приготування тіста.

    Зараз читають:12 незрівнянних салатів з кабачків та помідорів на зиму.

    Тобі знадобиться: 300 г борошна, 1 яйце, 100 г вершкового масла|мастила|, 100 г майонезу, 100 г цукру, 0,5 ч.л. розпушувача, 250 г варення.

    Приготування: Міксером зби яйце з цукром до пишності. Продовжуючи збивати, спочатку додай м'яке вершкове масло, а потім майонез. Всип просіяне борошно з розпушувачем, виміси тісто, розділи його на дві нерівні частини і загорни в плівку.

    Меншу частину відправ у морозилку, а більшу – у холодильник. Через півгодини розкатай тісто з холодильника у форму і змасти варенням. Натрій тісто з морозилки на тертці і засип пиріг. Відправ його на 30-35 хвилин в духовку при 180 градусах.

    5. Тертий пиріг на смальці

    Смалець добре замішується, замерзає і не так швидко тане.

    Тобі знадобиться: 200 г смальцю, 2 яйця, 50 г цукру, 400 г борошна, 10 г ванільного цукру, 1 ч.л. розпушувача, 250 г варення або іншої начинки.

    Змішай всі сухі інгредієнти зі смальцем до однорідності. Виміси тісто, відокреми третину і відправ її на півгодини в морозилку. Тісто, що залишилося – прибери в холодильник. Після цього розкатай тісто з холодильника на пергамент і виклади начинку. Зверху натрій тісто з морозилки і випікай пиріг 40 хвилин у духовці при 180 градусах.

    6. Тертий пиріг з яблуками на кефірі

    Дуже ніжний і просто тане у роті – одне задоволення.

    Тобі знадобиться: 200 мл рослинної олії, 3 яйця, 100 мл кефіру, 150 г та 6 ст.л. цукру, 600 г борошна, 15 г розпушувача, 7-9 яблук, 3 ст. крохмалю, 1 щіпка солі, 1 щіпка ваніліну.

    Приготування: Міксером збий яйця, 150 г цукру, сіль та ванілін до пишності. Влий рослинне масло з кефіром, перемішай і додай борошно, що просіює, з розпушувачем.

    Вимішати однорідне тісто, розділи його на дві нерівні частини і відправ меншу частину в морозилку, а більшу – в холодильник. Очисти і натрій яблука на великій тертці, змішай їх з 6 ложками цукру і провари 5 хвилин на слабкому вогні. Додай крохмаль, перемішай, проварити ще 1 хвилину і дай начинці охолонути.

    Розкатай великий шматок тіста на пергамент і виклади на нього начинку, також можна присипати все меленою корицею. Натрій другий шматок тіста на тертці і засип ним пиріг. Випікай його 30 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    7. Шоколадний тертий пиріг з маскарпоне та ягодами

    Такий пиріг можна сміливо подати навіть на святковий стіл!

    Тобі знадобиться: 150 г вершкового масла|мастила|, 1 яйце, 150 г цукру, 250 г борошна, 20 г какао, 1 ч.л. розпушувача, 400 г маскарпоне, 200 г ягід, 1 ст. крохмалю.

    Приготування: Змішай борошно, що просіює, какао, розпушувач і 50 г цукру. Додай шматки холодного вершкового масла і швидко розітріть все в крихту. Вбий яйце і виміси тісто. Відправ його в морозилку на 1 годину, а якщо розділиш на кілька частин – то на півгодини.

    Змішай маскарпоне і цукор, що залишився, а ягоду – змішай з крохмалем. Натріть 2/3 тіста у форму, виклади шар маскарпоне, а на нього – ягоди. Затри тестом і випікай пиріг 45 хвилин в духовці при 180 градусах.

    8. Тертий пиріг з абрикосами

    Прекрасний літній рецепт випічки для всієї родини.

    Зараз читають:20 простих рецептів компоту з агрусу з м'ятою

    Тобі знадобиться: 100 мл олії, 2 яйця, 150 г цукру, 400 г борошна, 20 г ванільного цукру, 10 г розпушувача, 500-600 г абрикосів, 20 г вершкового масла.

    Приготування: Довільно наріж абрикоси і злегка протушкуй їх на сковороді з вершковим маслом і 50 г цукру. Дай начинці повністю охолонути. Збий яйця з цукром, що залишився, влий рослинне масло і додай борошно з розпушувачем.

    Виміси та розділи тісто на дві частини. Одну відправь у морозилку, а другу – у холодильник. Через 20 хвилин розкатай тісто з холодильника у форму і виклади на нього начинку. Натрій тісто, що залишилося на тертці, засип пиріг і випікай його 30 хвилин в духовці при 180 градусах.

    9. Тертий пиріг з гарбузом та апельсинами

    Сподобається навіть дітям, які зазвичай не в захваті від гарбуза.

    Тобі знадобиться: 150 г вершкового масла|мастила|, 2 яйця, 200 г цукру, 350 г борошна, 0,5 ч.л. розпушувача, 400 г гарбуза, 200 г апельсинів, мелена кориця.

    Приготування: Змішай яйця, 100 г м'якого вершкового масла та 150 г цукру. Всип просіяне борошно з розпушувачем, замісити тісто, розділи його на дві частини і загорни в плівку. Меншу частину відправ у морозилку, а більшу – в холодильник.

    Наріж гарбуз, зніми з апельсина цедру і відіжміть сік. Розтопи масло, що залишилося на сковороді, влий апельсиновий сік і додай цедру з цукром, що залишився. Помішуючи, доведи заготовку до однорідності.

    Після чого виклади в сироп шматочки гарбуза, посип корицею і туші 7-8 хвилин, продовжуючи заважати. Дай начинці охолонути. Розкатай тісто з холодильника у форму і додай начинку. Зверху натрій тісто з морозилки і випікай пиріг 40-45 хвилин в духовці при 180 градусах.

    10. Пісний тертий пиріг

    Повністю веганська варіація без вершкового масла, молока та яєць.

    Тобі знадобиться: 120 мл олії, 150 мл води, 200 г цукру, 500 г борошна, 10 г розпушувача, 1 щіпка солі, 400 г варення.

    Приготування: Змішай цукор, сіль, олію та воду. Поступово всип борошно з розпушувачем і замісити тісто. Відокремили третину тіста, розділи на 5-6 шматочків і відправ їх на 20 хвилин у морозилку. А тісто, що залишилося – загорни в плівку і прибери в холодильник на той же час.

    Після чого розкатай тісто з холодильника у форму і змасти варенням. Натрій тісто з морозилки на тертці і засип ним пиріг. Випікай його близько 45 хвилин у духовці за 180 градусів.

    11. Тертий пиріг із лимоном

    Кількість цукру в начинці відрегулюй на власний смак.

    Тобі знадобиться: 200 г вершкового масла|мастила|, 2 яйця, 400 г цукру, 600 г борошна, 20 г ванільного цукру, 0,5 ч.л. соди, 4 лимони, 4 ст.л. кукурудзяного крохмалю, 1 щіпка солі.

    Натрі холодне вершкове масло на тертці. Додай до нього борошно, половину звичайного цукру, ванільний цукор і сіль, і перетри все в крихту. Вбий яйця, перемішай і додай тушковану оцтом або лимонним соком соду. При необхідності влий ще 50-100 мл холодної води.

    Вимішати еластичне тісто, розділи його на нерівні частини, обгорни плівкою і відправь меншу частину в морозильник, а більшу – в холодильник на 1 годину. А за цей час зніми тонкий шар цедри з лимонів та очисти часточки. Блендером подрібни м'якоть з цедрою, додай крохмаль з цукром, що залишився, і перемішай. Трохи проварити начинку до густини і дай їй охолонути.

    Зараз читають:Як варити гречку в каструлі?

    Після чого розкатай великий шматок тіста у форму і виклади лимонну начинку. Натрій тісто з морозилки на тертці, засип ним пиріг і відправь на 40-45 хвилин в духовку при 180 градусах.

    12. Тертий пиріг із маком

    Швидко готується і просто неймовірний смак!

    Тобі знадобиться: 150 г вершкового масла|мастила|, 4 яйця, 250 г цукру, 400 г борошна, 2 ч.л. розпушувача, 200 г маку, 50 г панірувальних сухарів, 1 щіпка солі.

    Приготування: Змішай м'яку олію, 150 г цукру та сіль, додай жовтки та ретельно перемішай. Потім всип просіяне борошно з розпушувачем, виміси тісто, загорни його в плівку і відправь на 20 хвилин в холодильник.

    Змішай мак, цукор, що залишився, панірувальні сухарі і яєчні білки до однорідності. Розкатай частину тіста у форму і додай начинку, а частину, що залишилася – натрі на пиріг зверху. Випікай його півгодини у духовці при 180 градусах.

    13. Тертий пиріг зі згущеним молоком

    Додатково можеш присипати мигдальними пластівцями або рубаними горіхами.

    Тобі знадобиться: 300 г вершкового масла|мастила|, 2 яйця, 2 ст.л. жирної сметани, 200 г цукрової пудри, 600 г муки|борошна|, 2 ч.л. розпушувача, 2 банки сирого або вареного згущеного молока.

    Приготування: Збий яйця, цукрову пудру та сметану. Натріть холодне вершкове масло на тертці і розітріть його в крихту з борошном і розпушувачем. Додай яєчну суміш, швидко виміси тісто та розділи його на частини.

    Одну частину прибери на 30 хвилин у морозилку, а другу – розкатай у форму. Вилий згущене молоко на основу пирога і затрі зверху замороженим тестом. Випікай пиріг 30-40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    14. Тертий пиріг з грушею та персиками

    Чудово поєднує яскравий смак і доступні інгредієнти.

    Тобі знадобиться: 150 г вершкового масла|мастила|, 3 яйця, 5 ст.л. цукру, 400 г муки|борошна|, 1,5 ч.л. розпушувача, 2 груші, 2 персики, ванілін.

    Приготування: Змішай м'яку олію, половину цукру та ванілін. Додай яйця, муку|борошно| і розпушувач, заміси тісто і розділи його на дві частини. Одну частину відправь на 20 хвилин у морозилку, а другу – розкатай у форму.

    Виклади довільно нарізані фрукти на основу, присип їх цукром, що залишився, і зверху натрі тісто з морозилки. Випікай пиріг 25-35 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    15. Тертий пиріг на сковороді

    Якщо під рукою не було духовки, але дуже хочеться пирога!

    Тобі знадобиться: 100 г вершкового масла|мастила|, 1 яйце, 100 г цукрової пудри, 250 г борошна, 1 ч.л. розпушувача, 250 сиру, 50 мл молока, 1 яєчний жовток, 200 г варення.

    Приготування: Змішай борошно з розпушувачем, цукровою пудрою, м'яким вершковим маслом та яйцем. Виміси тісто, загорни його в плівку, прибери на півгодини в холодильник і розділи на нерівні частини. Окремо збий сир з молоком та жовтком.

    Натріть велику частину тіста на великій тертці і виклади його коржем на сковороді. Далі додай сир, потім – шар варення, а зверху – затри тестом, що залишився. Готуй пиріг 40 хвилин під кришкою на мінімальному вогні, після чого відкрий кришку і готуй ще 15 хвилин. За допомогою тарілки переверни пиріг та готуй ще 5-7 хвилин.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *