зиму: 12 найпростіших і найсмачніших рецептів />
Ну хто не любить дрібні та хрусткі огірочки корнішони? Навіщо їх десь купувати, якщо можна закатати до банків самостійно? Це ще й набагато дешевше, причому за мінімальних зусиль. Ділимося 12 найкращими домашніми рецептами корнішонів на зиму!
Зміст
1. Мариновані корнішони на зиму
Базовий класичний рецепт, який ти можеш доповнити спеціями на власний розсуд.
Тобі знадобиться: 15 корнішонів, 1 ст.л. солі, 2,5 ст. цукру, 3 ст. оцту, 1 парасолька кропу, 1 лавровий лист, по 3 горошини чорного та запашного перців, 1 зубчик часнику.
Замочи корнішони в холодній воді на кілька годин і потім зріж у них хвостики . У чисту суху банку виклади огірки з усіма спеціями та добавками, залий окропом, накрий кришкою і залиши до остигання.
Далі злий цю воду, додай у неї сіль, цукор і оцет, знову залий корнішони маринадом і закатай на зиму. Переверни і закутайте заготовку до повного охолодження.
2. Корнішони з перцем на зиму
Більше пікантний варіант для любителів прянощів. Тут – інгредієнти для 2 півлітрових банок.
Тобі знадобиться: 2 ст. оцту, 2 ст.л. цукру, 1 ст. солі, корнішони, 2 зубчики часнику, 1 лист хрону, 1/2 болгарського перцю, 1 перець чилі, 2 парасольки кропу, 4 горошини запашного перцю, 1 ч.л. зерен гірчиці, 2 листи смородини, 2 бутони гвоздики, 2 листи дуба.
Приготування: Замочіть корнішони на пару годин у холодній воді. Зріж хвостики і рівномірно розклади їх за стерилізованими банками з усіма спеціями та добавками.
Залий корнішони окропом, накрий кришкою і залиш на 10 хвилин. Злий цю воду, знову закип'яти і залий огірки ще на 10 хвилин. Знову злий воду, додай сіль, цукор і оцет, закип'яті і залий назад. Закочуй корнішони на зиму.
3. Корнішони з гірчицею на зиму
Можна додати більше гірчичного порошку, якщо любиш такі заготівлі.
Зараз читають:15 найсмачніших рецептів татарської випічки
Тобі знадобиться: 1 кг корнішонів, 100 мл оцту, 1 ст. гірчичного порошку, 1 ст. насіння гірчиці, 5 ст. цукру, 2 ст. солі, 4 зубчики часнику, суміш перців горошком, спеції.
Приготування: Замочіть корнішони в холодній воді на кілька годин. Розклади їх за стерилізованими банками з часником, перцем і спеціями до смаку. Зали окропом, накрий кришками і дай охолонути. Злий цю воду, додай до неї сіль, цукор, гірчичний порошок з насінням та оцет. Знов закип'яти маринад, залий їм корнішони і закатай на зиму.
4. Корнішони в томаті на зиму
Оригінальний рецепт хрустких огірків у пряній томатній заливці.
Тобі знадобиться: 1,2 кг корнішонів, 1 л води, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 6 зубчиків часнику, 60 г цукру, 100 г томатної пасти, 50 г солі, 2 лаврові листи, кріп, спеції.
Приготування: Замочіть корнішони в холодній воді на 3-4 години. Після чого розклади їх за стерилізованими банками з часником, кропом і спеціями до смаку. Зали окропом, накрий кришками і залиш на 5-10 хвилин.
Злий воду, знову закип'яти, залий назад і залиш ще на 5-10 хвилин. Окремо закип'яти 1 літр води з томатною пастою, цукром, сіллю та лавровим листям. Трохи проваріть і додай лимонну кислоту. Злий воду з корнішонів, залий їх заливкою і закочуй на зиму.
5. Корнішони в томатному соку на зиму
Томатний сік може піти трохи більше – залежно від розміру банки.
Тобі знадобиться: 1 кг корнішонів, 4 зубчики часнику, 1 ч.л. суміші перців горошком, 600 мл томатного соку, 3 ст. оцту, 1 ст. солі, 2 ст. цукру, спеції.
Приготування: Замочіть корнішони на пару годин у холодній воді і покладіть їх у чисті банки з часником і будь-якими добавками до смаку. Зали окропом і залиш на 10 хвилин.
Закип'ятити томатний сік із сіллю та цукром, додай у нього оцет. Злий воду з корнішонів і залий їх томатом. Простерилізуйте заготовки 10 хвилин у киплячій воді і заходьте на зиму.
6. Корнішони з помідорами чері на зиму
Яскраве та смачне мариноване асорті, яке стане чудовим доповненням до святкового столу.
Тобі знадобиться: 500 г корнішонів, 500 г помідорів чері, 2 зубчики часнику, 2 гілочки кропу, 1 ч.л. суміші перців горошком, 2 лаврові листки, 60 г селери, 1 л води, 40 г солі, 60 г цукру, 2,5 ст.л. оцту.
Зараз читають:15 соусів для креветок, які ти захочеш приготувати
Приготування: Замочіть корнішони в холодній воді на 3-4 години. Розклади всі овочі та інші добавки по чистих сухих банках, залий їх окропом на 15 хвилин. Закип'яти чисту воду із сіллю, цукром та оцтом. Злий воду з овочів, залий їх маринадом і закочуй на зиму.
7. Корнішони з цибулею на зиму
Заготівля, яка з'їдається повністю завжди!
Тобі знадобиться: 600 г корнішонів, 1 цибулина, 1/2 моркви, 1/2 болгарського перцю, 15 г кореня хрону, 2 зубчики часнику, 2 листи вишні, 20 г кропу, 1 ст.л. солі, 1 ст. цукру, 1 ст. оцту, спеції.
Приготування: Замочіть корнішони в холодній воді на кілька годин. Довільно наріж цибулю, болгарський перець та моркву з хріном. Розклади огірки та всі добавки зі спеціями у стерилізовані банки.
Залий окропом, залиш на 10 хвилин і злий цю воду. Знову її закип'яті, залий назад ще на 10 хвилин і знову злий. Додай сіль, цукор та оцет, доведи до кипіння, залий заготовки цим маринадом і закатай на зиму.
8. Корнішони на зиму «як у магазині»
Цей рецепт, напевно, оцінять практичні господині.
Тобі знадобиться: 1 кг корнішонів, 2-3 парасольки кропу, 1 перець чилі, 1 зубчик часнику, 1 ч.л. суміші перців горошком, 1 ст. солі, 500 мл води, 2 ст. цукру, 1 ст. оцтової есенції.
Приготування: Замочіть корнішони в холодній воді на 3-4 години. Виклади їх у стерилізовані банки зі шматочками чилі, кропом, перцем та іншими добавками до смаку.
Зали окропом, накрий кришками і залиш на півгодини. Закип'яти чисту воду з цукром, сіллю та оцтовою есенцією. Проварити цей маринад 2-3 хвилини. Злий воду з корнішонів, залий їх маринадом і закатай у стерилізовані банки.
9. Ніжинський салат із корнішонів на зиму
З корнішонами він виходить ще більш хрустким та смачним.
Тобі знадобиться: 1 кг корнішонів, 500 г цибулі, 0,5 ч.л. цукру, 6 горошин чорного перцю, 2 ч. л. солі, 1 ст. оцту, 50 г кропу.
Приготування: Замочи корнішони в холодній воді на ніч і потім наріж кружальцями. Наріж цибулю півкільцями, а кріп – наріж разом зі стеблами.
Зараз читають:10 найсмачніших рецептів різотто з грибами
Змішай все разом і розклади салат у підготовлені банки. Додай перець і рівномірно розділи цукор, сіль та оцет. Залий заготовки окропом і простерилізуйте їх 10-15 хвилин, закатай салат на зиму.
10. Корнішони по-французьки на зиму
Коли захочеться здивувати близьких чимось несподіваним – подавай до столу такі корнішони.
Тобі знадобиться: 500 г корнішонів, 2 ст.л. солі, 1 стебло естрагону або чебрецю, 1 зубчик часнику, 50 г цибулі-шалот, 1 лавровий лист, 3 бутони гвоздики, 3 склянки оцту, 1 ч.л. суміші перців горошком.
Приготування: Виклади корнішони на бавовняний рушник або кілька шарів марлі, посоліть і підвішують на 2-3 години. У підготовлену банку виклади естрагон, подрібни шалот з часником і додай їх туди, чергуючи з шарами корнішонів. Всип всі інші спеції. Залий огірки оцтом, закрий банку капроновою кришкою і залиш у темному холодному місці на 3 тижні або більше.
11. Корнішони без оцту на зиму
Як консервант тут використовується – лимонна кислота.
Тобі знадобиться: 1 кг корнішонів, 1 морква, 1 болгарський перець, 6 зубчиків часнику, 6 ч.л. солі, 10 ч.л. цукру, 20 г кропу, спеції, 1,5 ч.л. лимонної кислоти.
Приготування: Замочіть корнішони в холодній воді на кілька годин. Довільно наріж моркву та болгарський перець. Розклади корнішони з усіма добавками та спеціями зі стерилізованих банків.
Залий заготовки окропом, накрий кришками, залиш на 20 хвилин і потім злий цю воду. Поступово розділи сіль, цукор і лимонну кислоту між банками, знову залий свіжим окропом і закатай корнішони на зиму.
12. Корнішони з яблуками на зиму
Найкраще взяти яблука кислих сортів.
Тобі знадобиться: 700 г корнішонів, 1 яблуко, 2 лаврові листи, 1 ст.л. суміші перців горошком, 2 зубчики часнику, 2 парасольки кропу, 1 ч.л. коріандру, 20 г зелені, 1 ст.л. солі, 2 ст. цукру, 2 ст. оцту.
Приготування: Замочіть корнішони в холодній воді на 3-4 години. Наріж яблуко тонкими круглими слайсами разом із шкіркою та серединкою. По стерилізованих банках розклади огірки, яблуко та всі добавки. Зали окропом, накрий кришками і залиш на 15 хвилин. Злий цю воду, додай до неї сіль, цукор і оцет, і знову закип'яти. Залий корнішони маринадом і закатай на зиму.
Джерело: dietcenter.com.ua