Корнішони на зиму: 12 найпростіших і найсмачніших рецептів

зиму: 12 найпростіших і найсмачніших рецептів />

Ну хто не любить дрібні та хрусткі огірочки корнішони? Навіщо їх десь купувати, якщо можна закатати до банків самостійно? Це ще й набагато дешевше, причому за мінімальних зусиль. Ділимося 12 найкращими домашніми рецептами корнішонів на зиму!

Зміст

  • 1. Мариновані корнішони на зиму
  • 2. Корнішони з перцем на зиму
  • 3. Корнішони з гірчицею на зиму
  • 4. Корнішони в томаті на зиму
  • 5. Корнішони в томатному соку на зиму
  • 6. Корнішони з помідорами чері на зиму
  • 7. Корнішони з цибулею на зиму
  • 8. Корнішони на зиму «як у магазині»
  • 9. Ніжинський салат із корнішонів на зиму
  • 10. Корнішони по-французьки на зиму
  • 11. Корнішони без оцту на зиму
  • 12. Корнішони з яблуками на зиму
  • 1. Мариновані корнішони на зиму

    Базовий класичний рецепт, який ти можеш доповнити спеціями на власний розсуд.

    Тобі знадобиться: 15 корнішонів, 1 ст.л. солі, 2,5 ст. цукру, 3 ст. оцту, 1 парасолька кропу, 1 лавровий лист, по 3 горошини чорного та запашного перців, 1 зубчик часнику.

    Замочи корнішони в холодній воді на кілька годин і потім зріж у них хвостики . У чисту суху банку виклади огірки з усіма спеціями та добавками, залий окропом, накрий кришкою і залиши до остигання.

    Далі злий цю воду, додай у неї сіль, цукор і оцет, знову залий корнішони маринадом і закатай на зиму. Переверни і закутайте заготовку до повного охолодження.

    2. Корнішони з перцем на зиму

    Більше пікантний варіант для любителів прянощів. Тут – інгредієнти для 2 півлітрових банок.

    Тобі знадобиться: 2 ст. оцту, 2 ст.л. цукру, 1 ст. солі, корнішони, 2 зубчики часнику, 1 лист хрону, 1/2 болгарського перцю, 1 перець чилі, 2 парасольки кропу, 4 горошини запашного перцю, 1 ч.л. зерен гірчиці, 2 листи смородини, 2 бутони гвоздики, 2 листи дуба.

    Приготування: Замочіть корнішони на пару годин у холодній воді. Зріж хвостики і рівномірно розклади їх за стерилізованими банками з усіма спеціями та добавками.

    Залий корнішони окропом, накрий кришкою і залиш на 10 хвилин. Злий цю воду, знову закип'яти і залий огірки ще на 10 хвилин. Знову злий воду, додай сіль, цукор і оцет, закип'яті і залий назад. Закочуй корнішони на зиму.

    3. Корнішони з гірчицею на зиму

    Можна додати більше гірчичного порошку, якщо любиш такі заготівлі.

    Зараз читають:15 найсмачніших рецептів татарської випічки

    Тобі знадобиться: 1 кг корнішонів, 100 мл оцту, 1 ст. гірчичного порошку, 1 ст. насіння гірчиці, 5 ст. цукру, 2 ст. солі, 4 зубчики часнику, суміш перців горошком, спеції.

    Приготування: Замочіть корнішони в холодній воді на кілька годин. Розклади їх за стерилізованими банками з часником, перцем і спеціями до смаку. Зали окропом, накрий кришками і дай охолонути. Злий цю воду, додай до неї сіль, цукор, гірчичний порошок з насінням та оцет. Знов закип'яти маринад, залий їм корнішони і закатай на зиму.

    4. Корнішони в томаті на зиму

    Оригінальний рецепт хрустких огірків у пряній томатній заливці.

    Тобі знадобиться: 1,2 кг корнішонів, 1 л води, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 6 зубчиків часнику, 60 г цукру, 100 г томатної пасти, 50 г солі, 2 лаврові листи, кріп, спеції.

    Приготування: Замочіть корнішони в холодній воді на 3-4 години. Після чого розклади їх за стерилізованими банками з часником, кропом і спеціями до смаку. Зали окропом, накрий кришками і залиш на 5-10 хвилин.

    Злий воду, знову закип'яти, залий назад і залиш ще на 5-10 хвилин. Окремо закип'яти 1 літр води з томатною пастою, цукром, сіллю та лавровим листям. Трохи проваріть і додай лимонну кислоту. Злий воду з корнішонів, залий їх заливкою і закочуй на зиму.

    5. Корнішони в томатному соку на зиму

    Томатний сік може піти трохи більше – залежно від розміру банки.

    Тобі знадобиться: 1 кг корнішонів, 4 зубчики часнику, 1 ч.л. суміші перців горошком, 600 мл томатного соку, 3 ст. оцту, 1 ст. солі, 2 ст. цукру, спеції.

    Приготування: Замочіть корнішони на пару годин у холодній воді і покладіть їх у чисті банки з часником і будь-якими добавками до смаку. Зали окропом і залиш на 10 хвилин.

    Закип'ятити томатний сік із сіллю та цукром, додай у нього оцет. Злий воду з корнішонів і залий їх томатом. Простерилізуйте заготовки 10 хвилин у киплячій воді і заходьте на зиму.

    6. Корнішони з помідорами чері на зиму

    Яскраве та смачне мариноване асорті, яке стане чудовим доповненням до святкового столу.

    Тобі знадобиться: 500 г корнішонів, 500 г помідорів чері, 2 зубчики часнику, 2 гілочки кропу, 1 ч.л. суміші перців горошком, 2 лаврові листки, 60 г селери, 1 л води, 40 г солі, 60 г цукру, 2,5 ст.л. оцту.

    Зараз читають:15 соусів для креветок, які ти захочеш приготувати

    Приготування: Замочіть корнішони в холодній воді на 3-4 години. Розклади всі овочі та інші добавки по чистих сухих банках, залий їх окропом на 15 хвилин. Закип'яти чисту воду із сіллю, цукром та оцтом. Злий воду з овочів, залий їх маринадом і закочуй на зиму.

    7. Корнішони з цибулею на зиму

    Заготівля, яка з'їдається повністю завжди!

    Тобі знадобиться: 600 г корнішонів, 1 цибулина, 1/2 моркви, 1/2 болгарського перцю, 15 г кореня хрону, 2 зубчики часнику, 2 листи вишні, 20 г кропу, 1 ст.л. солі, 1 ст. цукру, 1 ст. оцту, спеції.

    Приготування: Замочіть корнішони в холодній воді на кілька годин. Довільно наріж цибулю, болгарський перець та моркву з хріном. Розклади огірки та всі добавки зі спеціями у стерилізовані банки.

    Залий окропом, залиш на 10 хвилин і злий цю воду. Знову її закип'яті, залий назад ще на 10 хвилин і знову злий. Додай сіль, цукор та оцет, доведи до кипіння, залий заготовки цим маринадом і закатай на зиму.

    8. Корнішони на зиму «як у магазині»

    Цей рецепт, напевно, оцінять практичні господині.

    Тобі знадобиться: 1 кг корнішонів, 2-3 парасольки кропу, 1 перець чилі, 1 зубчик часнику, 1 ч.л. суміші перців горошком, 1 ст. солі, 500 мл води, 2 ст. цукру, 1 ст. оцтової есенції.

    Приготування: Замочіть корнішони в холодній воді на 3-4 години. Виклади їх у стерилізовані банки зі шматочками чилі, кропом, перцем та іншими добавками до смаку.

    Зали окропом, накрий кришками і залиш на півгодини. Закип'яти чисту воду з цукром, сіллю та оцтовою есенцією. Проварити цей маринад 2-3 хвилини. Злий воду з корнішонів, залий їх маринадом і закатай у стерилізовані банки.

    9. Ніжинський салат із корнішонів на зиму

    З корнішонами він виходить ще більш хрустким та смачним.

    Тобі знадобиться: 1 кг корнішонів, 500 г цибулі, 0,5 ч.л. цукру, 6 горошин чорного перцю, 2 ч. л. солі, 1 ст. оцту, 50 г кропу.

    Приготування: Замочи корнішони в холодній воді на ніч і потім наріж кружальцями. Наріж цибулю півкільцями, а кріп – наріж разом зі стеблами.

    Зараз читають:10 найсмачніших рецептів різотто з грибами

    Змішай все разом і розклади салат у підготовлені банки. Додай перець і рівномірно розділи цукор, сіль та оцет. Залий заготовки окропом і простерилізуйте їх 10-15 хвилин, закатай салат на зиму.

    10. Корнішони по-французьки на зиму

    Коли захочеться здивувати близьких чимось несподіваним – подавай до столу такі корнішони.

    Тобі знадобиться: 500 г корнішонів, 2 ст.л. солі, 1 стебло естрагону або чебрецю, 1 зубчик часнику, 50 г цибулі-шалот, 1 лавровий лист, 3 бутони гвоздики, 3 склянки оцту, 1 ч.л. суміші перців горошком.

    Приготування: Виклади корнішони на бавовняний рушник або кілька шарів марлі, посоліть і підвішують на 2-3 години. У підготовлену банку виклади естрагон, подрібни шалот з часником і додай їх туди, чергуючи з шарами корнішонів. Всип всі інші спеції. Залий огірки оцтом, закрий банку капроновою кришкою і залиш у темному холодному місці на 3 тижні або більше.

    11. Корнішони без оцту на зиму

    Як консервант тут використовується – лимонна кислота.

    Тобі знадобиться: 1 кг корнішонів, 1 морква, 1 болгарський перець, 6 зубчиків часнику, 6 ч.л. солі, 10 ч.л. цукру, 20 г кропу, спеції, 1,5 ч.л. лимонної кислоти.

    Приготування: Замочіть корнішони в холодній воді на кілька годин. Довільно наріж моркву та болгарський перець. Розклади корнішони з усіма добавками та спеціями зі стерилізованих банків.

    Залий заготовки окропом, накрий кришками, залиш на 20 хвилин і потім злий цю воду. Поступово розділи сіль, цукор і лимонну кислоту між банками, знову залий свіжим окропом і закатай корнішони на зиму.

    12. Корнішони з яблуками на зиму

    Найкраще взяти яблука кислих сортів.

    Тобі знадобиться: 700 г корнішонів, 1 яблуко, 2 лаврові листи, 1 ст.л. суміші перців горошком, 2 зубчики часнику, 2 парасольки кропу, 1 ч.л. коріандру, 20 г зелені, 1 ст.л. солі, 2 ст. цукру, 2 ст. оцту.

    Приготування: Замочіть корнішони в холодній воді на 3-4 години. Наріж яблуко тонкими круглими слайсами разом із шкіркою та серединкою. По стерилізованих банках розклади огірки, яблуко та всі добавки. Зали окропом, накрий кришками і залиш на 15 хвилин. Злий цю воду, додай до неї сіль, цукор і оцет, і знову закип'яти. Залий корнішони маринадом і закатай на зиму.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *