Конфітюр із полуниці можна закатати на зиму, використовувати в начинках для десертів або випічки, а також для формування тортів. Розповідаємо 15 простих рецептів приготування такого конфітюру. Бери їх собі на замітку!
Зміст
1. Конфітюр із полуниці з крохмалем
Найдоступніший і найпопулярніший загусник для конфітюру – саме крохмаль.
Тобі знадобиться: 600 г полуниці, 2 ст. крохмалю, 300 мл води, 200 г цукру.
Приготування: Подрібни полуницю в блендері. Закип'ятити цукор і 200 мл води і проварити до розчинення. Розмішай крохмаль у воді, що залишилася, влий у сироп і перемішай. Потім виклади туди ж полуничне пюре, доведи до кипіння та розлий конфітюр у стерильні банки.
2. Конфітюр із полуниці з желатином
Цей конфітюр гарний і для чізкейків, і просто з млинцями або морозивом.
Тобі знадобиться: 1 кг полуниці, 10 г желатину, 600 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 50мл води.
Приготування: Перебери полуницю, засип цукром і залиш на 3-4 години. Нагрій її на плиті майже до кипіння, перемішай, зніми з вогню та залиш на 1 годину. Подрібніть масу блендером, знову доведіть до кипіння, проваріть 5 хвилин і залиште ще на годину.
Розведи желатин у воді за інструкцією. Доведи конфітюр до кипіння, зніми з плити, додай желатин та лимонну кислоту, перемішай і розлий по стерильним банкам.
Зараз читають:20 найсмачніших рецептів джему зі сливи
3. Конфітюр із полуниці з цілими ягодами
Приготування густого конфітюру без добавок потребує трохи більше часу, ніж зазвичай.
Тобі знадобиться: 1 кг полуниці, 600 г цукру, 1 склянка води, 2 ложки крохмалю.
Додай до полуниці цукор і більше половини води. Доведи до кипіння, зніміть з вогню і дай охолонути. Ще раз доведи до кипіння, зніми з вогню та охолоди. Розчини крохмаль у воді, що залишилася. Доведи конфітюр до кипіння, влий крохмаль, акуратно перемішай і розлий по стерильним банкам.
4. Конфітюр із полуниці для торта
Він не розтікається, а також робить будь-який торт подвійно соковитішим і смачнішим.
Тобі знадобиться: 300 г полуниці, 5 ст. цукру, 5 ст. води, 1 щіпка ваніліну, 2 ст.л. крохмалю.
Приготування: Наріж полуницю часточками, засип цукром, доведи до кипіння і проварити пару хвилин. Змішай крохмаль з водою, влий до полуниці, помішуючи, доведи конфітюр до кипіння і закатай в стерильні банки.
5. Конфітюр із полуниці з агар-агаром
Агар-агар – не тільки зручна, але й корисна речовина, що желює, рослинного походження.
Тобі знадобиться: 1 кг полуниці, 500 г цукру, 3 ч. л. агар-агару, 1 склянка води.
Приготування: Подрібніть полуницю з цукром в блендері, доведіть до кипіння і проваріть 15-20 хвилин. Розведи агар-агар у воді, влий у конфітюр і ретельно перемішай. Проварити його ще 10 хвилин і закатай у стерильні банки.
6. Конфітюр із полуниці з пектином
Такий конфітюр виходить дуже густим, але з цілісними шматочками ягід.
Тобі знадобиться: 1,5 кг полуниці, 750 г цукру, 30 г пектину.
Приготування: Половину полуниці наріж шматочками, а половину подрібни блендером. Змішай цукор та пектин, додай до полуниці та акуратно перемішай все разом. Продовжуючи заважати, доведи конфітюр до кипіння і проварити 2-3 хвилини, а потім розлий по стерильним банкам.
7. Конфітюр із полуниці для меренгового рулету
Для різноманітності розповімо, як приготувати конфітюр із замороженої полуниці.
Тобі знадобиться: 200 г замороженої полуниці, 2 ст. цукру, 2 ст. крохмалю.
Зараз читають:20 смузі з манго, від яких ти будеш у захваті
Розморозь полуницю, подрібни її блендером і додай цукор з крохмалем. Ретельно перемішай до однорідності, доведи конфітюр до кипіння та увари на слабкому вогні до бажаної густини.
8. Конфітюр із полуниці для капкейків
За бажанням додай пару щіпок кориці або ваніліну до смаку.
Тобі знадобиться: 500 г полуниці, 100 г цукру.
Приготування: Протушкувати полуницю на слабкому вогні до м'якості і розімні товкачем. Додай цукор та увари конфітюр ще трохи до бажаної густоти.
9. Конфітюр із полуниці з горілкою
Горілка не залишає смаку спирту, зате конфітюр тоді краще зберігається.
Тобі знадобиться: 2 кг полуниці, 3 кг цукру, 15 г лимонної кислоти, 2 ст. горілки, 1 щіпка солі.
Приготування: Змішай половину цукру, лимонну кислоту і сіль, засип полуницю, збризкайте горілкою і залиште на ніч. Доведи масу до кипіння, додай цукор, що залишився і провари до його розчинення, помішуючи. Вари конфітюр ще 30-40 хвилин і закатай у стерильні банки.
10. Конфітюр із полуниці з лимоном
Сюди ж можна додати пару листочків м'яти для свіжості та аромату.
Тобі знадобиться: 1 кг полуниці, 800 г цукру, 2 ч. л. желатину, 1 ч.л. лимонної кислоти, 2 лимони.
Зніми з лимонів тонку цедру і подрібни її. Окремо подрібни в блендері полуницю і додай до неї цукор із лимонною кислотою. Доведи до кипіння, проварити 20 хвилин на слабкому вогні і дай заготівлі охолонути.
Розведи желатин у воді за інструкцією. Додай його до конфітюру, туди ж додай цедру, ретельно все перемішай і ще раз прогрій, не доводячи до кипіння. Розклади конфітюр по стерильним банкам.
11. Конфітюр із полуниці та вишні
Підходять свіжі чи заморожені ягоди. Вишня потрібна без кісточок!
Тобі знадобиться: 500 г полуниці, 500 г вишні, 1 ст. лимонного соку, 1 ст. цедри лимона, 500 г цукру, 2 ст. крохмалю, 60 мл води.
Приготування: Подрібни полуницю з вишнею будь-яким способом. Додай цукор, лимонний сік та цедру, і доведи до кипіння. Проварити 15 хвилин на слабкому вогні. Розчини крохмаль у воді, влий до ягод, перемішай і провари ще пару хвилин. Розлий конфітюр по стерильним банкам.
Зараз читають:20 ягідних смузі, які хочеться готувати цілий рік
12. Конфітюр із полуниці та малини
Якщо хочеш, щоб у конфітюрі взагалі не було кісточок, тоді перетріть ягоду через сито.
Тобі знадобиться: 600 г полуниці, 400 г малини, 500 г цукру, 20 г пектину.
Приготування: Змішай пектин та пару ложок цукру. Блендером подрібни полуницю і малину з цукром, що залишився, і доведи до кипіння. Додай пектин, помішуючи, провари конфітюр ще 2 хвилини і розлий по стерильним банкам.
13. Конфітюр із полуниці з апельсином
Якщо потрібна густіша текстура – додай пару ложок крохмалю в процесі.
Тобі знадобиться: 1 кг полуниці, 2 апельсини, 1 кг цукру.
Приготування: Подрібни полуницю блендером. Зніми з апельсинів цедру, очисти м'якоть і теж подрібни. Додай цукор, доведи до кипіння і увари конфітюр на слабкому вогні до бажаної густини. Розлий його по стерильним банкам.
14. Конфітюр із полуниці та смородини
Виходить дуже смачно як із червоною, так і з чорною смородиною.
Тобі знадобиться: 200 г полуниці, 200 г смородини, 200 г цукру, 15 г желфіксу.
Приготування: Подрібни смородину з полуницею в блендері або просто розімніть. Змішай желфікс і ложку цукру, додай у пюре та перемішай. Доведи до кипіння і відразу додай цукор, що залишився. Проварити конфітюр 5 хвилин і зніми з вогню.
15. Конфітюр із полуниці в мультиварці
Такий конфітюр відмінно уварюється навіть без крохмалю та загусників.
Тобі знадобиться: 1,5 кг полуниці, 1,3 кг цукру, 30 г ванільного цукру.
Приготування: Подрібни частину полуниці в блендері, а частина – наріж. Додай обидва види цукру, все перемішай і доведи до кипіння в режимі Варка або На пару. Потім увімкни режим «Гасіння» на 20-30 хвилин і розлий конфітюр по стерильним банкам.
Джерело: dietcenter.com.ua