20 найкращих рецептів страв з курячих крилець

Ну хто не любить курячі крильця як закуску чи основну страву? Тим більше є досить багато способів їх приготувати, чим здається на перший погляд. У цій добірці ми зібрали 20 найсмачніших рецептів із курячими крильцями – як на кожен день, так і на святковий стіл!

Зміст

  • 1. Курячі крильця з гірчицею в духовці
  • 2. Тушені курячі крильця в томаті
  • 3. Плов із курячими крильцями
  • 4. Запечені курячі крильця з апельсинами
  • 5. Курячі крильця з картоплею в горщиках
  • 6. Курячі крильця в кока-колі
  • 7. Вермішельовий суп з курячими крильцями
  • 8. Курячі крильця з яблуками в духовці
  • 9. Медові курячі крильця
  • 10. Смажені курячі крильця в паніровці
  • 11. Запечені курячі крильця у червоному вині
  • 12. Смажені курячі крильця з лимоном, соєвим соусом та медом
  • 13. Курячі крильця в кисло-солодкому соусі
  • 14. Овочеве рагу з курячими крильцями
  • 15. Томатний суп із курячими крильцями
  • 16. Курячі крильця з капустою
  • 17. Курячі крильця з булгуром
  • 18. Курячі крильця в пиві в духовці
  • 19. Курячі крильця з картоплею в духовці
  • 20. Тушені курячі крильця у сметані
  • 1. Курячі крильця з гірчицею в духовці

    Дуже простий, але смачний рецепт запечених крилець.

    Тобі знадобиться: 600 г курячих крилець, 3 ст.л. майонезу, 3 ч.л. гірчиці за смаком, 2 зубчики часнику, 2 гілочки петрушки, 1 ч.л. куркуми, сіль, спеції.

    Приготування: Змішай майонез, гірчицю, спеції, подрібнений часник та петрушку. Замарин курячі крильця в цьому маринаді мінімум на півгодини, після чого запікати їх 40 хвилин у духовці при 180 градусах.

    2. Тушені курячі крильця в томаті

    Класична томатна підливка, яка доповнює різні м'ясні страви.

    Тобі знадобиться: 800 г курячих крилець, 300 г помідорів, 1 морква, 1 цибулина, 50 г томатної пасти, спеції.

    Розріж крильця по суглобах і обсмаж з двох сторін до легкої золотистості. Додай подрібнену цибулю та терту моркву, а через 3 хвилини – нарізані помідори. Протушкуй досі 5 хвилин. Змішай томатну пасту і склянку води, влий до крильця. Приправ та туші страву 25-30 хвилин під кришкою на слабкому вогні.

    3. Плов із курячими крильцями

    Традиційний плов готується з бараниною чи яловичиною, але це не обов'язково.

    Тобі знадобиться: 800 г курячих крилець, 1,5 склянки рису, 2 моркви, 3 цибулини, 1 ст.л. спецій для плову, 1 ст. барбарису, 1 головка часнику, сіль, спеції.

    Приготування: Крильця обсмажити до золотистості і відправити в казан. Окремо обсмаж цибулю і додай її до курячих крильця. Те саме зроби з морквою, після чого залий все гарячою водою, щоб вона злегка покривала овочі. Чи не перемішуй!

    Туши зірвак 10-15 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Посоли, приправ та всип промитий рис. Встроми головку часнику і часткою трохи окропу, щоб він покривав рис на 15-20 мм. Туш плов до готовності рису під кришкою і потім дай йому трохи настоятися.

    4. Запечені курячі крильця з апельсинами

    Можеш додатково посипати готові крильця кунжутом.

    Тобі знадобиться: 700 г курячих крилець, 1 апельсин, 1 фіолетова цибулина, 2 ст.л. соєвого соусу, 2 ст.л. олії, спеції.

    Приготування: Зніми з апельсина цедру і відіжміть сік. Наріж цибулю тонкими кільцями і ретельно змішай усі інгредієнти з рецепту. Залиш курячі крильця маринуватися в цій суміші мінімум на 1 годину, а потім відправ їх у духовку на півгодини при 200 градусах.

    Зараз читають:10 соусів із жовтої сливи, які готуються простіше простого

    5. Курячі крильця з картоплею в горщиках

    Подавай їх на стіл прямо в горщиках – смачно та красиво.

    Тобі знадобиться: 400 г курячих крилець, 500 г картоплі, 1-2 моркви, 3-4 зубчики часнику, 60 г сметани, 50 г майонезу, спеції.

    Приготування: Розріж крильця по суглобах, наріж картоплю, натрій моркву на великій тертці і подрібни часник. Змішай майонез, сметану, спеції, часник та моркву.

    У горщики шарами виклади: половину курячих крилець, сметанну суміш, картоплю, сметанну суміш, курку, що залишилася, і знову сметану. Часткою трохи води або бульйону і відправ горщики на 50-60 хвилин в духовку при 200 градусах.

    6. Курячі крильця в кока-колі

    Класичне поєднання солодкого та солоного – просто смакота.

    Тобі знадобиться: 800 г курячих крилець, 150-200 мл кока-коли, 50 мл соєвого соусу, 1 ч.л. яблучного оцту, 2-3 зубчики часнику, кунжут, зелена цибуля, спеції.

    Приготування: Приправ та обсмаж курячі крильця на сковороді до рум'яності з усіх боків. Додай подрібнений часник, влий соєвий соус, кока-колу та яблучний оцет. Туши всі разом близько 15 хвилин на слабкому вогні, щоб рідина практично випарувалася. Посип готові крильця рубаною зеленою цибулею та кунжутом.

    7. Вермішельовий суп з курячими крильцями

    Смачний та швидкий суп для всієї родини на кожен день.

    Тобі знадобиться: 600 г курячих крилець, 300 г картоплі, 100 г моркви, 100 г вермішелі, зелень, спеції.

    Залий крильця водою, додай улюблені спеції для бульйону і відвари до готовності. Додай нарізану картоплю та моркву, і вари ще 10-15 хвилин. Засип вермішель, провари ще 5 хвилин, зніми суп з вогню і посип рубаною зеленню.

    8. Курячі крильця з яблуками в духовці

    Поєднання курки та яблук – перевірена класика, особливо для святкового столу.

    Тобі знадобиться: 750 г курячих крилець, 3 яблука, 150 мл майонезу, 2 ст.л. соєвого соусу, 1,5 ч.л. гірчиці, 4 зубчики часнику, 1,5 ст. паприки, спеції.

    Змішай майонез, соєвий соус, гірчицю, подрібнений часник і всі спеції. Замарин курячі крильця в цій суміші мінімум на півгодини. Після чого виклади крильця і великі часточки яблук у жароміцну форму. Відправте її на 40 хвилин в духовку при 190 градусах.

    9. Медові курячі крильця

    Медовий маринад – одне з найкращих рішень для приготування курячих крилець.

    Тобі знадобиться: 1 кг курячих крилець, 50 мл соєвого соусу, 50 г меду, 25 мл соусу чилі, 1 ч.л. кунжутної олії, 1 ч.л. крохмалю, кунжут.

    Змішай крохмаль , мед, кунжутну олію, соєвий соус і соус чилі в сотейнику і прогрій до однорідності. Залий крильця маринадом, перемішай і запікай їх 40 хвилин в духовці при 200 градусах. Посип блюдо кунжутом перед подачею.

    10. Смажені курячі крильця в паніровці

    Щоб вони не були надто жирними, викладай їх на паперові рушники одразу після смаження.

    Тобі знадобиться: 400 г курячих крилець, 1 яйце, 50 г борошна, 1/2 склянки панірувальних сухарів, спеції.

    Зараз читають:Пиріг з лаваша: 15 найсмачніших та оригінальних рецептів

    Приготування: Розріж курячі крильця по суглобах і обваляй у спеціях та борошні. Після чого вмочіть їх у збите яйце і обваляй у панірувальних сухарях. Обсмаж крильця в олії на невеликому вогні приблизно по 7-10 хвилин з двох сторін.

    11. Запечені курячі крильця у червоному вині

    Замість томатного соусу також можна використовувати будь-який кетчуп.

    Тобі знадобиться: 500 г курячих крилець, 1-2 цибулини, 50 мл червоного вина, 50 мл томатного соусу, спеції, ароматні трави.

    Приготування: Наріж цибулю кільцями і замарин крильця з цибулею, спеціями, червоним вином і томатним соусом. Залиш їх на 1-2 години або навіть на ніч у холодильнику. Після чого виклади курячі крильця разом з цибулею в жароміцну форму і запікайте 30-40 хвилин у духовці при 180 градусах.

    12. Смажені курячі крильця з лимоном, соєвим соусом та медом

    Дуже гармонійне поєднання смаків та ароматів!

    Тобі знадобиться: 1 кг курячих крилець, 4 лимони, 6 ст.л. соєвого соусу, 4 ст.л. меду, 4 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Зніми цедру і відіжми сік з лимонів, і змішай все це з подрібненим часником, медом, соєвим соусом і спеціями до смаку. Замарин курячі крильця на 30 хвилин або на кілька годин. Після чого обсмаж їх на сковороді по 5-7 хвилин із двох сторін на середньому вогні.

    13. Курячі крильця в кисло-солодкому соусі

    Популярний азіатський соус для м'яса і не тільки, а готується – найпростіше.

    Тобі знадобиться: 700 г курячих крилець, 60 мл соєвого соусу, 2 ст.л. кетчупу, 1 ст.л. рисового або яблучного оцту, 10 г вершкового масла|мастила|, 2 ст.л. цукру, 1 ч. л. крохмалю, 1,5 ст.л. муки|борошна|, 0,5 ч.л. розпушувача, паприка, сушений часник, сіль.

    Приготування: Розріж курячі крильця по суглобах. Змішай борошно, розпушувач, паприку, сушений часник, сіль та інші спеції до смаку. Запануй і відправте крильця в духовку на 30-40 хвилин при 200 градусах. Переверни їх у процесі.

    Розтопи вершкове масло на сковороді, додай соєвий соус, кетчуп, цукор та оцет. Окремо розведи крохмаль у 100 мл води, влий туди ж і трохи прогрій. Виклади крильця в соус, що вийшов, і протушкуй 4-5 хвилин.

    14. Овочеве рагу з курячими крильцями

    Поживна та смачна страва, що ідеально підходить для обіду або вечері.

    Тобі знадобиться: 500 г курячих крилець, 2 картоплини, 1 баклажан, 1 кабачок, 1 болгарський перець, 1 морква, 1 цибулина, спеції.

    Приготування: Крильця розріж по суглобах і обсмаж до золотистості. Наріж всі овочі середніми шматочками. Відправ картоплю до крильця і смаж 3-4 хвилини, після чого додай цибулю і моркву, а ще через 5 хвилин – інші овочі. Готуй все разом 7-8 хвилин, влий 100 мл води, приправ, і ще 8-10 хвилин протушкуй рагу під кришкою.

    15. Томатний суп із курячими крильцями

    Крильця хороші тим, що з них завжди виходить наваристий бульйон.

    Тобі знадобиться: 600 г курячих крилець, 500 г картоплі, 1 болгарський перець, 1 морква, 1 цибулина, 1 склянка томатного соусу, спеції.

    Приготування: Обсмаж крильця до золотистості, викладіть їх у киплячу воду і проваріть 10 хвилин. Після чого дістань курячі крильця з бульйону і зніми з них м'ясо. Відправ нарізану картоплю в киплячий бульйон. Подрібни і обсмаж решту овочів, влий томатний соус і готуй ще 2-3 хвилини. Через 15 хвилин відправ засмажку та м'ясо до картоплі. Вари разом ще 5 хвилин, приправ і зніми суп з вогню.

    Зараз читають:15 рецептів айви на зиму, які урізноманітнять твій раціон

    16. Курячі крильця з капустою

    Тушкована капуста з крильцями – що може бути ще смачніше та простіше?

    Тобі знадобиться: 600 г курячих крилець, 600 г капусти, 1 морква, 1 цибулина, спеції.

    Приготування: Подрібни і обсмажте цибулю з морквою до м'якості, додай нашатковану капусту і протушкуй 10 хвилин під кришкою. Курячі крильця натріть спеціями, обсмаж до золотистості і разом з капустою виклади їх у жароміцну форму. Влий трохи води, накрий фольгою і відправь на 40 хвилин у духовку при 180 градусах.

    17. Курячі крильця з булгуром

    Хороша страва, до якої не потрібно готувати окремий гарнір.

    Тобі знадобиться: 700 г крилець, 300 г булгура, 2 моркви, 1-2 цибулини, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю та моркву, і обсмаж їх до м'якості. Всип промитий булгур до овочів і жар ще 4-5 хвилин. Після чого виклади заготовку в жароміцну форму, а зверху додай курячі крильця та спеції за смаком.

    Залий все водою, щоб вона покривала блюдо, і відправ його приблизно на 1 годину в духовку при 180 градусах. Перші півгодини – запікайте страву під фольгою. Якщо потрібно, підлить трохи окропу.

    18. Курячі крильця в пиві в духовці

    Однаково смачно виходить із темним чи світлим пивом.

    Тобі знадобиться: 500 г курячих крилець, 500 мл пива, 2 ст.л. меду, 2-3 зубчики часнику, олія, спеції.

    Залий курячі крильця пивом мінімум на 30 хвилин, а потім відправ їх у форму для запікання. Змішай трохи рослинної олії, мед, подрібнений часник та спеції за смаком. Змасти крильця цією сумішшю і запікайте 40-45 хвилин у духовці при 180 градусах.

    19. Курячі крильця з картоплею в духовці

    Вишуканий смак не потребує особливих кулінарних навичок.

    Тобі знадобиться: 500 г курячих крилець, 500 г картоплі, 4 ст.л. олії, 2 ч.л. соєвого соусу, 2 ч.л. лимонного соку, 4 зубчики часнику, спеції, ароматні трави.

    Приготування: Змішай половину олії, спеції та ароматні трави. Наріж картопля часточками і замаринуй її в цій суміші на півгодини. Змішай олію, що залишилося, соєвий соус, лимонний сік, подрібнений часник і спеції, і замаринуй курячі крильця теж на півгодини. Після чого відправте крильця з картоплею у форму і запікайте 1 годину в духовці при 180 градусах.

    20. Тушені курячі крильця у сметані

    Рекомендуємо взяти жирну сметану, щоб блюдо було максимально ніжним.

    Тобі знадобиться: 500 г курячих крилець, 1 морква, 1 цибулина, 100 мл сметани, 2-3 зубчики часнику, зелень, спеції, ароматні трави.

    Приготування: Змішай сметану, спеції та подрібнений часник. Розріж крильця по суглобах і замарин їх на півгодини в сметані. Подрібни і обсмаж цибулю з морквою, додай курячі крильця і смаж ще 5-7 хвилин, помішуючи. Відправ залишки сметанного маринаду в сковорідку, влий 150-200 мл води і доведи страву до готовності під кришкою. Посип рубаною зеленню і подавай до столу.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *