56 кухарів із 34 навчальних закладів Кропивницького пройшли навчання за напрямом “Впровадження різноманітного, збалансованого та якісного харчування” у регіональному центрі професійної освіти ім. О.С. Єгорова.
Слухачі пройшли теоретичний курс, ознайомилися з основними тендеціями щодо вимог у харчуванні дітей, складанні меню, новими видами високотехнологічного устаткування, повідомили в Кропивницькиій міськраді.
Під час зустрічі з виконуючим обов’язки першого заступника начальника Головного управління Держспоживслужби Русланом Крайносвітом обговорили систему аналізу і контролю критичних точок та ризиків, які можуть виникати під час будь-якого виробничого процесу, пов’язаного з продуктами.
Кухарі опанували сучасні підходи до організації харчування дітей, різні форми подачі страв, практично відпрацювали технології, що відповідають принципам здорового харчування.
Кухарі вчилися готувати вишуканий вишисуаз (безлактозний, безглютеновий); пасту з зеленого горошку з буряком та насінням соняшника та піцу з цільнозернового борошна; тушковану сочевицю з овочами, рибу з сиром у соусі бешамель; традиційний банош, кебаб з коріандром, соус батерчикен»; бланманже (безлактозне) і компот з ягід та м’ятою.
По завершенні курсу всі учасники отримали сертифікати, які підтверджують їхню професійну компетентність та готовність впроваджувати нові стандарти харчування в освітніх установах.
Джерело: zpu.kr.ua