20 рецептів грушевого пирога, щоб порадувати сім’ю смачненьким

Грушеві пироги є одним із класичних і найпопулярніших варіантів домашньої випічки. Причому їх можна приготувати десятками способів – з різними видами тіста або начинок. Розповідаємо 20 чудових рецептів!

Зміст

  • 1. Насипний пиріг із грушею
  • 2. Шарлотка із грушею
  • 3. Заливний пиріг на кефірі з грушею
  • 4. Тарт із грушею та блакитним сиром
  • 5. Грушевий манник
  • 6. Бісквітний пиріг з грушею
  • 7. Листковий пиріг з грушею
  • 8. Грушевий пиріг на сметані
  • 9. Грушевий тарт
  • 10. Грушевий пиріг на вині
  • 11. Пиріг з грушею та сиром
  • 12. Пиріг з грушею та шоколадом
  • 13. Грушевий пиріг з горіхами
  • 14. Цвєтаєвський пиріг із грушею
  • 15. Грушевий пиріг із медом
  • 16. Пиріг з грушею та згущеним молоком
  • 17. Грушевий пиріг з карамеллю та меренгою
  • 18. Пиріг з грушею на рисовому борошні
  • 19. Грушевий ПП пиріг
  • 20. Пісний пиріг з вівсянкою та грушею
  • 1. Насипний пиріг із грушею

    Насипні пироги хороші тим, що готуються нашвидкуруч.

    Тобі знадобиться: 250 г борошна, 120 г вершкового масла|мастила|, 100 г цукру, 1 ч.л. розпушувача, 3-4 груші.

    Приготування: Змішай борошно, розпушувач та половину цукру. Додай холодну терту олію і швидко розітри все в крихту. Засип 2/3 крихти у форму і злегка утрамбуй. Натрі груші на тертці, змішай їх з цукром, що залишився, і виклади зверху. Засип кришкою, що залишилася, і випікай пиріг 35-40 хвилин в духовці при 180 градусах.

    2. Шарлотка із грушею

    Для аромату в тісто можна додати трохи ванілі чи кориці.

    Тобі знадобиться: 3-4 груші, 3 яйця, 150 г цукру, 120 г борошна, 1 ч.л. розпушувача.

    Приготування: Міксером зби яйця з цукром до пишності. Всип просіяне борошно з розпушувачем, перемішай і потім додай нарізані груші. Випікай шарлотку 40-45 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    3. Заливний пиріг на кефірі з грушею

    Рослинна олія бажано брати рафіновану і без запаху.

    Тобі знадобиться: 200 г цукру, 200 мл кефіру, 150 мл олії, 3 яйця, 320 г борошна, 500 г груш, 1 ч.л. розпушувача, ванілін.

    Приготування: Збий яйця з цукром, додай кефір з маслом і знову збий. Всип борошно з розпушувачем і ваніліном, і перемішай тісто. Вили половину тіста у форму, виклади половину нарізаних груш і зали їх тестом. Виклади груші, що залишилися, зверху і випікай пиріг 40-45 хвилин в духовці при 180 градусах.

    4. Тарт із грушею та блакитним сиром

    Будь-який сир із пліснявою завжди відмінно поєднується з грушею.

    Тобі знадобиться: 250 г борошна, 125 г вершкового масла|мастила|, 4 ст.л. крижаної води, 1 щіпка солі, 2 груші, 3 яйця, 150 мл 33% вершків, 100 г блакитного сиру, 1 цибуля-порей, 70 г кедрових горіхів, спеції.

    Приготування: Змішай борошно і сіль, додай нарізану холодну олію і розітріть все в крихту. Влий крижану воду, швидко замісити тісто і прибери його на півгодини в холодильник.

    Розкатай тісто у форму для тарта, сформуй бортики та наколи виделкою. Накрийте цю основу пергаментом, викладіть вантаж і відправте на 20 хвилин в духовку при 180 градусах.

    Дрібно наріж білу частину порею та обсмаж її до золотистості на вершковому маслі. Наріж грушу та сир кубиком. Віночком збий вершки з яйцями та спеціями за смаком, додай порей, грушу та сир. Вили все це на основу тарта і випікай 10 хвилин при 200 градусах, а потім 30-40 хвилин – при 180 градусах. Посип готовий пиріг кедровими горіхами.

    Зараз читають:20 швидких способів приготувати грінки

    5. Грушевий манник

    Манка надає тесту особливої текстури, яку неможливо отримати інакше.

    Тобі знадобиться: 300 г манки, 300 мл кефіру, 50 мл олії, 200 г цукру, 1,5 ч.л. розпушувача, 2 яйця, 3 ст. борошна, 1-2 груші.

    Залий манку кефіром і залиш на півгодини . Міксером зби яйця з цукром до пишності і змішай їх з манкою. Додай олію, борошно та розпушувач. Втрути в тісто натерту на великій тертці грушу. Випікай манник близько 1:00 в духовці при 180 градусах.

    6. Бісквітний пиріг з грушею

    Щоб бісквіт не впав – не відкривай духовку на початку випічки.

    Тобі знадобиться: 3 яйця, 1 склянка цукру, 1 склянка борошна, 350 г груш, 1 ч.л. розпушувача.

    Відділи жовтки від білків. Міксером зби жовтки з половиною цукру, додай борошно і розпушувач. Окремо збий білки і цукор, що залишився до піків. Лопаткою втрути білки в тісто і потім так само втрути нарізані груші. Випікай бісквіт 40-45 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    7. Листковий пиріг з грушею

    Пироги з готового листкового тіста рятують, коли потрібно щось дуже швидке та просте.

    Тобі знадобиться: 1 аркуш листкового бездрожжевого тіста, 100 г сиру, 2 груші, 2 ст.л. цукру, 1 яйце, 20 г вершкового масла|мастила|.

    Приготування: Розкатай листкове тісто на пергамент, наколи виделкою і підгорни невеликі борти. Виклади сир, а на нього – нарізані груші. Присип все цукром і виклади шматочки олії. Змасти бортики яйцем і випікай пиріг півгодини у духовці при 180 градусах.

    8. Грушевий пиріг на сметані

    Чим жирніший сметана, тим м'якшим і ніжнішим буде готовий пиріг.

    Тобі знадобиться: 3 яйця, 180 г цукру, 120 мл сметани, 50 г вершкового масла|мастила|, 160 г борошна, 4 груші, 1,5 ч.л. розпушувача, 1 г ваніліну.

    Збий яйця з цукром і сметаною, додай розтоплене вершкове масло, а потім – сухі інгредієнти . Втрути нарізані груші і випікай пиріг 40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    9. Грушевий тарт

    Якщо тобі подобається солодша випічка, тоді присип тарт цукром перед запіканням.

    Тобі знадобиться: 250 г борошна, 120 г вершкового масла|мастила|, 150 г цукру, 1 яйце, 3 жовтки, 200 мл вершків, 5 груш.

    Приготування: Розітріть м'яку олію, яйце і 50 г цукру. Додай муку|борошно|, заміси тісто і прибери його на півгодини в холодильник.

    Звари сироп зі 100 г цукру та 1 ст.л. води. Постійно помішуючи, влий у нього вершки, трохи увари до загустіння, дай охолонути і втрути жовтки. Розкатай тісто у форму, сформуй бортики та виклади нарізані часточками груші. Залий їх карамеллю і відправ пиріг на 30 хвилин у духовку при 200 градусах.

    10. Грушевий пиріг на вині

    Прекрасний спосіб пустити у справу залишки вина.

    Тобі знадобиться: 2 груші, 100 мл білого напівсолодкого вина, 200 г борошна, 2 яйця, 50 г вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. розпушувача, 100 г цукру, 0,5 ч.л. меленої кориці, імбиру та інших спецій.

    Збий яйця з цукром до пишності. Додай вино і розтоплене вершкове масло, знову збий і всип борошно з розпушувачем і спеціями. Втрути в тісто нарізані груші і випікай пиріг 50-60 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    Зараз читають:12 рецептів морсу з вишні, які варто приготувати

    11. Пиріг з грушею та сиром

    М'який пиріг, який за своєю структурою нагадує класичний кекс.

    Тобі знадобиться: 120 г вершкового масла, 200 г цукру, 1 щіпка ваніліну, 3 яйця, 220 г сиру, 220 г борошна, 10 г розпушувача, 4-5 груш.

    Приготування: Міксером зби м'яку олію з цукром до пишності. Додай ванілін і поштучно вбий яйця, продовжуючи збивати. Всип перетертий сир, перемішай тісто і потім додай борошно з розпушувачем. Виклади тісто у форму і зверху додай шматочки груші. Випікай пиріг 50 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    12. Пиріг з грушею та шоколадом

    Особливо смачно виходить із якісним гірким шоколадом.

    Тобі знадобиться: 4 груші, 200 г борошна, 150 г цукру, 150 мл молока, 100 г шоколаду, 80 г вершкового масла|мастила|, 2 яйця, 1,5 ч.л. розпушувача

    Приготування: Відділи білки від жовтків та зби жовтки з цукром. Окремо зби м'яке вершкове масло до пишності, додай жовтки і знову зби. Влий молоко, а потім всип борошно з розпушувачем.

    Зби білки до піків і лопаткою втрути їх у тісто. Розділи тісто навпіл і в одну половину – додай тертий шоколад. Вили шоколадне тісто у форму, виклади 2/3 нарізаних груш і вили світле тісто. Прикрась пиріг зверху рештою груш і випікай його 40 хвилин у духовці при 180 градусах.

    13. Грушевий пиріг з горіхами

    Рекомендуємо додати сюди більше ароматних прянощів.

    Тобі знадобиться: 200 г борошна, 250 г цукру, 1 ч.л. кориці, 1,5 ч. л. розпушувача, 100 г волоських горіхів, 250 г йогурту, 50 г вершкового масла|мастила|, 3 яйця, 1 апельсин, 1 лимон, 2 груші.

    Приготування: Змішай 180 г борошна, цукор, корицю та розпушувач, і додай половину подрібнених горіхів. Туди ж влий йогурт і 40 г розтопленого масла, вбий яйця і втрути цедру цитрусів. Наріж одну грушу часточками, а другу кубиком.

    Змішай кубики груші з борошном, що залишилося, і теж втручи в тісто. Виклади тісто у форму, зверху виклади часточки груші і присип їх горіхами, що залишилися. Додай зверху пару скибочок олії та випікай пиріг 40-50 хвилин у духовці при 180 градусах.

    14. Цвєтаєвський пиріг із грушею

    Ще один класичний рецепт пирога, знайомий багатьом ще від мам та бабусь.

    Тобі знадобиться: 500 г борошна, 10 г розпушувача, 75 г вершкового масла|мастила|, 350 г 15% сметани, 1 яйце, 3-4 груші, 80 г цукру.

    Приготування: Змішай 450 г борошна та розпушувач. Додай розтоплену олію та 150 г сметани, вимішай і відправте тісто на півгодини в холодильник. Після чого розкатай тісто у форму, сформуй бортики і виклади часточки груші. Віночком збий сметану, що залишилася, борошно, цукор і яйце. Залий пиріг цією заготовкою та випікай його 50 хвилин у духовці при 180 градусах.

    15. Грушевий пиріг із медом

    За бажання, можеш додати більше меду.

    Тобі знадобиться: 240 г борошна, 400 г груш, 3 яйця, 160 г цукру, 100 г вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. розпушувача, 3 ст. меду.

    Приготування: Збийте яйця з цукром у піну, додай м'яке вершкове масло з медом і знову збийте. Поступово втрути борошно, що просіює, з розпушувачем, а далі – нарізані груші. Випікай пиріг 45-50 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    16. Пиріг з грушею та згущеним молоком

    Цей рецепт точно дуже сподобається всім ласунам!

    Зараз читають:15 швидких рецептів розсолу для огірків на зиму

    Тобі знадобиться: 250 г борошна, 50 г цукру, 1 яйце, 150 г вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. розпушувача, 4-5 груш, 1 банка згущеного молока, 1 склянка волоських горіхів.

    Приготування: Збий яйце з цукром, додай м'яку олію і знову збий. Всип борошно з розпушувачем, замісити тісто і розділи його на дві частини – побільше і поменше. Оберни обидві частини плівкою і відправь в холодильник на 1 годину.

    Блендером подрібни горіхи в крихту, наріж груші кубиком і змішай все це зі згущеним молоком. Розкатай більший шматок тіста в основу, сформуй бортики і додай начинку. Натріть на тертці менший шматок тіста, засип ним пиріг і випікай його 40 хвилин у духовці при 180 градусах.

    17. Грушевий пиріг з карамеллю та меренгою

    Гарний та смачний, але при цьому зовсім не складний.

    Тобі знадобиться: 2 груші, лимонний сік, 200 г вершкового масла, 1 яйце, 3-4 яєчні білки, 150 г і 3 ст.л. муки|борошна|, 300 г цукру.

    Розітри 50 г м'якого масла і 50 г цукру. Додай яйце і 150 г муки|борошна|, заміси тісто, розкатай його в основу і сформуй бортики. Забери основу в холодильник на півгодини. Дрібно наріж груші, збризкати їх лимонним соком і виклади зверху.

    Розтопи 150 г вершкового масла|мастила| і 120 г цукру до однорідності, додай 3 ложки борошна, ретельно перемішай карамель і залий нею груші. Відправ пиріг на 20 хвилин у духовку при 180 градусах. Міксером збий білки і цукор, що залишився до стійких піків, і красиво виклади меренгу на пиріг. Випікай його ще 20-25 хвилин|мінути| при 150 градусах.

    18. Пиріг з грушею на рисовому борошні

    Хороший безглютеновий пиріг та просто приємна різноманітність.

    Тобі знадобиться: 2 груші, 100 мл молока, 5 г розпушувача, 1 щіпка солі, 60 г вершкового масла, 180 г рисового борошна, 150 г цукру, 2 яйця.

    Приготування: Зби яйця з цукром до пишності, всип сухі інгредієнти, а далі влий тепле молоко і розтоплене масло. Заміси і вилий тісто у форму, зверху виклади скибочки груші. Випікай пиріг 45 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    19. Грушевий ПП пиріг

    Дієтичний варіант пирога зі стевією на основі вівсяного борошна та кефіру.

    Тобі знадобиться: 1 груша, 1 ч.л. розпушувача, 120 мл кефіру, 2 яйця, 160 г вівсяного борошна, замінник цукру.

    Приготування: Збий яйця із замінником цукру, додай кефір, а потім – вівсяне борошно та розпушувач. Вилий тісто у форму, зверху виклади часточки груші та випікай пиріг 45-50 хвилин у духовці при 180 градусах.

    20. Пісний пиріг з вівсянкою та грушею

    Ніжний та м'який пиріг, який з'їдять до останньої крихти.

    Тобі знадобиться: 250 г борошна, 120 г вівсяних пластівців, 1 ч.л. розпушувача, 50 г горіхів, 150 г коричневого цукру, 200 мл апельсинового соку, 1 ст. апельсинової цедри, 50 г меду, 4 груші, 2 ст. мигдальних пелюсток.

    Нагрій апельсиновий сік з цукром , медом і цедрою до розчинення. Змішай борошно, вівсяні пластівці, подрібнені горіхи та розпушувач. З'єднай обидві маси і залиште тісто на півгодини. Наріж 3 груші кубиком, втрути їх у тісто і вили його у форму. Зверху виклади часточки останньої груші, присип парою ложок цукру і мигдальними пластівцями. Випікай пиріг 45-60 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *