20 салатів з сиром фета, які припадуть до смаку кожному

Навіть найпростіший салат легко урізноманітнити невеликою кількістю сиру. Особливо, коли йдеться про фету з її яскравим насиченим смаком та приємною текстурою. Вибрали для тебе рецепти салатів, які обов'язково потрібно приготувати при нагоді – овочеві, з м'ясом, з бобовими та багато інших!

Зміст

  • 1. Грецький салат із фетою
  • 2. Салат з редискою та сиром фета
  • 3. Теплий салат з нутом та фетою
  • 4. Салат з буряком та сиром фета
  • 5. Салат з кавуном та фетою
  • 6. Салат з баклажанами та сиром фета
  • 7. Салат з куркою, шпинатом та фетою
  • 8. Салат з кускусом та фетою
  • 9. Салат з корейської моркви та фети
  • 10. Салат з гарбузом та сиром фета
  • 11. Салат з виноградом та сиром фета
  • 12. Салат зі шпротами та фетою
  • 13. Салат із сиром фета та креветками
  • 14. Салат з фетою та м'ятою
  • 15. Салат з огірками, оливками та сиром фета
  • 16. Салат з авокадо, сиром фета та червоною квасолею
  • 17. Салат зі стручковою квасолею, зеленим горошком та фетою
  • 18. Салат з яблуками, грушею та фетою
  • 19. Салат з буряковим бадиллям, шпинатом і фетою
  • 20. Салат з курячою печінкою, фетою та грибами
  • 1. Грецький салат із фетою

    Почнемо цю добірку із найпопулярнішої та добре знайомої класики.

    Тобі знадобиться: 2 жмені салатного листя, 1 фіолетова цибулина, 4 помідори, 2 огірки, 1 жменю маслин, 1 жменю оливок, 1 жменю базиліка, 1 болгарський перець, 300 г фети, оливкова олія, лимонний сік та спеції.

    Приготування: Крупно наріж всі овочі і перемішай їх з базиліком і салатним листям. Додай маслини та оливки, перемішай салат і заправ його маслом з лимонним соком і спеціями. Зверху виклади великі шматочки фети.

    2. Салат з редискою та сиром фета

    Яскравий та соковитий салат, він особливо гарний навесні з молодою редискою.

    Тобі знадобиться: 1 пекінська капуста, 8 редисок, 1 болгарський перець, 125 г фети, 20 г зеленої цибулі, 1 ст. кунжуту, 3 ст.л. оливкової олії, 1 ч.л. бальзаміка.

    Приготування: Тонко нашаткуй пекінську капусту, наріж перець соломкою, а редиска – тонкими кільцями. Змішай все з оливковою олією і бальзаміком, а потім посип салат зеленою цибулею, кунжутом і розфарбованою фетою. Знову перемішай.

    3. Теплий салат з нутом та фетою

    Багатий на вітаміни салат у кращих традиціях східної кухні.

    Тобі знадобиться: 300 г гарбуза, 120 г фети, 100 г фіолетової цибулі, 1 морква, 1 болгарський перець, 250 г вареного або консервованого нуту, 1 ст.л. рубаної кінзи, 2 ст. кунжутної олії, 1 ст.л. лимонного соку, 1 ч. л. меду, спеції.

    Приготування: Наріж всі овочі соломкою, виклади на пергамент і відправ на 20 хвилин в духовку при 190 градусах. Змішай кунжутне масло, лимонний сік, мед і спеції, і заправи овочі. Додай до них нут, кінзу та розфарбовану фету.

    Зараз читають:Кистибий з картоплею: 12 рецептів на будь-який смак

    4. Салат з буряком та сиром фета

    Простий і смачний рецепт із мінімальної кількості інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 150 г салатного листя, 200 г фети, 4-5 штук буряка, 1 пучок м'яти, 40 мл оливкової олії, 60 г зернистої гірчиці, 50 мл бальзамічного оцту, спеції.

    Приготування: Запекти буряки у фользі близько 1 години при 180 градусах. Наріж її часточками або слайсами, виклади на салатне листя і зверху виклади шматочки фети. Змішай масло, гірчицю, спеції та бальзамік, і заправ салат. Посип його рубаною м'ятою.

    5. Салат з кавуном та фетою

    Справжня знахідка на літо, коли захочеться чогось сезонного.

    Тобі знадобиться: 300 г м'якоті кавуна, 100 г фети, по 1 ч.л. рубаного базиліку та м'яти, 2 ст.л. кедрових горішків, 3 ст. оливкової олії, 1 ст.л. бальзаміка, 2 ч.л. меду.

    Приготування: Наріж кавун та фету кубиком. Змішай масло з медом і бальзаміком, і збризкати салат. Посип його кедровими горішками, м'ятою та базиліком.

    6. Салат з баклажанами та сиром фета

    За бажанням, додай у салат жменю шпинату або руколи.

    Тобі знадобиться: 2 баклажани, 50 г фети, 1/2 фіолетової цибулини, 1 жменя волоських горіхів, півпучка зелені, оливкова олія, спеції, 1 ст.л. крохмалю.

    Приготування: Наріж баклажани кружальцями, обваляй у крохмалі та обсмаж з двох сторін до готовності. Потім наріж ці кружечки соломкою. Довільно подрібни цибулю, зелень та горіхи, перемішай салат і заправ його оливковою олією зі спеціями. Посипи все зверху розфарбованою фетою.

    7. Салат з куркою, шпинатом та фетою

    Дуже красивий салат на святковий стіл або коли захочеться різноманітності.

    Тобі знадобиться: 3 курячі філе, 2 склянки шпинату, 2 апельсини, 120 г фети, 1 зубчик часнику, 1/4 склянки яблучного оцту, 6 ст.л. апельсинового соку, 2 ст. діжонської гірчиці, 1 ч. л. сушеної м'яти, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж курку і обсмаж її пару хвилин. Додай рубаний часник, м'яту та спеції за смаком, влий оцет, апельсиновий сік, гірчицю і протушкуй все до готовності курки. Виклади на листя шпинату – куряче філе, кубики фети та очищені від плівок часточки апельсина.

    8. Салат з кускусом та фетою

    Такий ситний, що він цілком зійде і за основну страву.

    Тобі знадобиться: 150 г кускуса, 250 г фети, 2 огірки, 1 цибулина, 50 г родзинок, 1 лимон, півпучка м'яти, оливкова олія, спеції.

    Приготування: Запар кускус за інструкцією і дай йому охолонути. Залий родзинки окропом на 10 хвилин і обсуши. Наріж огірки та цибуля тонкою соломкою або кубиком. Подрібни м'яту, виделкою розімни фету, перемішай салат і приправ за смаком. Збризкайте його оливковою олією і лимонним соком.

    9. Салат з корейської моркви та фети

    Можна приготувати буквально за пару хвилин, якщо ти вже маєш готову корейську моркву.

    Тобі знадобиться: 200 г корейської моркви, 100 г фети, 1 жменя маслин, 1 пучок петрушки.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів солодкої випічки

    Приготування: Дрібно наріж петрушку, маслини наріж кільцями, а фету – невеликим кубиком. Змішай все з морквою. За бажанням збризкати салат олією.

    10. Салат з гарбузом та сиром фета

    Солона фета дуже добре поєднується з солодкуватими овочами, на кшталт гарбуза.

    Тобі знадобиться: 200 г гарбуза, 2 помідори, 100 г фети, оливкова олія, лимонний сік, трави та спеції.

    Приготування: Наріж гарбуз кубиком, обсмаж на сковороді до м'якості і приправ за смаком. Приблизно такими ж за розміром шматочками наріж помідори та фету. Збризкати салат олією з лимонним соком і посип травами.

    11. Салат з виноградом та сиром фета

    Для цього рецепту найкраще підходить великий червоний виноград.

    Тобі знадобиться: 250 г винограду, 200 г фети, 150 г помідорів чері, 150 г пекінської капусти, 3 гілочки зелені, оливкова олія, спеції.

    Приготування: Розріж чері на четвертинки, а фету – кубиком, подрібни зелень і нашаткуй пекінську капусту. Перемішати салат, додати виноград і заправити все маслом зі спеціями.

    12. Салат зі шпротами та фетою

    Незвичайний спосіб використовувати шпроти у салаті. А ще він без майонезу, картоплі та інших калорійних продуктів!

    Тобі знадобиться: 1 банка шпрот, 100 г салату айсберг, 2 яйця, 5 гілочок петрушки, 2 помідори, 40 г фети, 1 жменя оливок, олія, бальзамік.

    Приготування: Відвари яйця круто і наріж їх часточками. Подрібни айсберг та помідори, додай туди шпроти та оливки, і посипи все розфарбованою фетою. Збризкає салат рослинним маслом і бальзаміком.

    13. Салат із сиром фета та креветками

    Чим різноманітнішим буде твій салатний мікс – тим краще.

    Тобі знадобиться: 400 г очищених креветок, 50 г салату айсберг, 50 г руколи, 50 г салатного міксу, 2 огірки, 120 г фети, оливкова олія, спеції.

    Відвари креветок пару хвилин до готовності. Наріж огірки половинками кружечків, змішай з усіма салатним листям і додай креветки з кубиками фети. Збризкати салат олією і приправ.

    14. Салат з фетою та м'ятою

    Незвичайний рецепт салату, що часто зустрічається в єгипетській кухні.

    Тобі знадобиться: 200 г фети, 1/2 лимона, по 2 ст. рубаної м'яти, кропу та петрушки, 1 фіолетова цибулина, 1 огірок, 0,5 ч.л. меленої зіри, 0,5 ч.л. рубаного перцю чилі, оливкова олія.

    Приготування: Розімні вилкою фету з невеликою кількістю олії та лимонним соком. Дуже дрібно наріж цибулю і огірок, і змішай разом всі інгредієнти для салату.

    15. Салат з огірками, оливками та сиром фета

    Можна взяти фаршировані оливки на власний смак.

    Тобі знадобиться: 1 банка оливок, 2 огірки, 1 пучок салатного листя, 1 пучок зеленої цибулі, 200 г фети, по 1 ст.л. оливкової олії та лимонного соку.

    Приготування: Нарви салатне листя, наріж кубиком огірки та фету, подрібни зелену цибулю і додай оливки. Збризкати салат олією з лимонним соком.

    16. Салат з авокадо, сиром фета та червоною квасолею

    Відмінний салат з яскравими нотками мексиканської кухні. Замість червоної квасолі можна використати чорні боби.

    Зараз читають:15 оригінальних заправок для вінегрету

    Тобі знадобиться: 2 авокадо, 2 жмені салатного міксу, 150 г помідорів чері, 150 г червоної консервованої квасолі, 150 г кукурудзи, 150 г фети, 1/2 фіолетової цибулини, оливкова олія, бальзамік, лимон.

    Приготування: Наріж авокадо і фету кубиком, дрібно нарубай цибулю, а черрі наріж на четвертинки. Перемішати всі інгредієнти. Для заправки змішай лимонний сік, оливкову олію, бальзамік, чилі та спеції за смаком.

    17. Салат зі стручковою квасолею, зеленим горошком та фетою

    Дуже ситний салат білковий для шанувальників правильного харчування.

    Тобі знадобиться: 200 г стручкової квасолі, 200 г зеленого горошку, 150 г стручкового горошку, 8 пір'я зеленої цибулі, 100 г фети, 1 пучок м'яти, 1 лимон, 5 ст.л. оливкової олії, спеції.

    Приготування: Приварити квасолю та обидва види горошку 5 хвилин у киплячій воді, відкинь на друшляк і дай охолонути. Дрібно наріж зелену цибулю і м'яту, і перемішай салат. Для заправки змішай оливкову олію, сік та цедру лимона та спеції. Полів салат заправкою та посип його розфарбованою фетою.

    18. Салат з яблуками, грушею та фетою

    З одного боку, це салат із фруктами, а з іншого – він зовсім не солодкий та не десертний.

    Тобі знадобиться: 1 пучок салатного листя, 1 пучок шпинату, 1 груша, 1 яблуко, 120 г фети, 50 г волоських горіхів, 1/2 лимона, 1 ст.л. тертого імбиру, 1 ст. меду, 0,25 ч. л. гірчиці, 4 ст. оливкової олії, 2 ст.л. лимонного соку, спеції.

    Приготування: Промийте, обсушіть, подрібніть і перемішайте всю зелень. Додай дуже тонко нарізані яблуко, грушу та лимон. Посип салат рубаними горіхами та розфарбованою фетою. Інші інгредієнти змішай для заправки та полів нею салат.

    19. Салат з буряковим бадиллям, шпинатом і фетою

    Ще один прекрасний рецепт із свіжих сезонних інгредієнтів!

    Тобі знадобиться: 6 помідорів чері, 50 г фети, 2 огірки, 50 г кукурудзи, 100 г шпинату, 50 г бурякового бадилля, 30 г волоських горіхів, оливкова олія.

    Приготування: Довільно подрібни бурякову бадилля та шпинат. Наріж огірки кружальцями, чері – четвертинками, а фету – кубиком. Додай кукурудзу і рубані горіхи, і заправ салат оливковою олією.

    20. Салат з курячою печінкою, фетою та грибами

    Рекомендуємо подавати цей салат теплим, доки печінка не охолола.

    Тобі знадобиться: 30 г салатного міксу, 100 г курячої печінки, 2-3 печериці, 3 перепелині яйця, 40 г фети, 2 ст.л. оливкової олії, 1 ч.л. білого винного оцту, 0,5 ч. л. гірчиці, спеції.

    Приготування: Наріж курячу печінку шматочками та обсмаж до готовності. Приправ. Окремо наріж пластинками печериці і теж обсмаж до готовності. Перепелині яйця зварити круто і розріж навпіл. Змішай все із салатним міксом і додай нарізану кубиком фету. Для заправки салату змішай оливкову олію, оцет та гірчицю.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *