Нектарини дуже популярні в кулінарії і тому часто роблять різні заготівлі на зиму. Сьогодні ми пропонуємо приготувати компот із нектаринів. Ділимося 20 найкращими рецептами!
Зміст
1. Компот з нектаринів із лимонною кислотою
Скористатися цим рецептом зможуть навіть ті, хто займається консервацією вперше.
Тобі знадобиться: 1 кг нектаринів, 180 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти; 3 л води.
Приготування: Нектарини розріж навпіл, очисти від кісточок і склади в підготовлені банки. Залий їх до верху окропом, прикрий кришками і залиш на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай лимонну кислоту та цукор. Прокип'яті сироп 2 хвилини, залий назад у банки і закатай.
2. Компот із нектаринів зі стерилізацією
Дно ванни для стерилізації обов'язково застилай рушником.
Тобі знадобиться: 1 кг нектаринів, 200 г цукру, 4 л води.
Приготування: Нектарини розріж навпіл, видали кісточки, подрібни і склади в банки. Окремо закип'ятіть воду, додай цукор і провари 2 хвилини. Влий цей киплячий сироп у банки з нектаринами, простерилізуй 15 хвилин і закатай компот на зиму.
3. Компот із нектаринів без цукру
Легкий та низькокалорійний варіант компоту для тих, хто стежить за своєю фігурою.
Тобі знадобиться: 2 кг нектаринів, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 6 л води.
Приготування: Нектарини розріж навпіл, очисти від кісточок, наріж невеликими часточками і склади в банки. Залийте до верху киплячою водою і залиште прогріватися на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай лимонну кислоту і прокип'ятити 2 хвилини. Влий сироп у банки з фруктами, заходь і переверни вгору дном.
4. Компот із нектаринів із фруктозою
Безпрограшний рецепт, якщо захотілося урізноманітнити свій раціон.
Тобі знадобиться: 500 г нектаринів, 2 ст. фруктози, лимонна кислота на кінчику ножа, 2 л води.
Приготування: Нектарини розріж, очисти від кісточок, подрібни та склади в банки. Залий їх окропом, прикрий кришками і залиш на 20 хвилин. Злий воду в каструлю, додай лимонну кислоту та фруктозу. Проварити 3 хвилини, залий назад у банки і закатай.
Зараз читають:10 швидких рецептів желе з аґрусу з желатином
5. Компот з нектаринів з екстрактом стевії
Без цукру все виходить набагато корисніше!
Тобі знадобиться: 1 кг нектаринів, 1 ч.л. екстракт стевії, лимонна кислота на кінчику ножа, 3 л води.
Приготування: Нектарини розріж навпіл, очисти від кісточок і наріж. Помісти в стерилізовані банки, залий окропом і залиш на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай екстракт стевії та лимонну кислоту. Проварити 2 хвилини, залий у банки, закатай і укутай на добу теплою ковдрою.
6. Ванільний компот із нектаринів на зиму
Порошковий ванілін можна замінити 2 краплями ванільної есенції.
Тобі знадобиться: 1 кг нектаринів, ванілін на кінчику ножа, 1 склянка цукру, 4 л води.
Приготування: Нектарини розріж, очисти від кісточок і склади в банки. Закип'ятіть воду, додай цукор, ванілін і провари 2 хвилини. Влий киплячий сироп у банки, простерилізуй 15 хвилин і закатай.
7. Компот з нектаринів з м'якоттю
Такий компот точно освіжить та поповнить запас вітамінів в організмі!
Тобі знадобиться: 2 кг нектаринів, 350 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 5 л води.
Приготування: 500 г нектаринів очисти від кісточок та шкірки, а потім пропусти через м'ясорубку. Інші фрукти розріж навпіл, очисти від кісточок і склади в каструлю. Додай м'якоть, цукор, лимонну кислоту, воду та провари 7 хвилин. Розлий киплячий компот у підготовлені банки і заходьте.
8. Компот з нектаринів з мелісою
Простий та ароматний компот для всієї родини.
Тобі знадобиться: 1 кг нектаринів, 2 гілочки меліси, 150 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 4 л води.
Приготування: Нектарини розріж навпіл, очисти від шкірки та кісточок, і склади в банки. Залий окропом, прикрий кришками і залиш на 20-30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай мелісу та прокип'яті 3 хвилини. Всип цукор, лимонну кислоту та вари ще 2 хвилини. Мелісу вилови і викинь, а киплячий сироп залий у банки з фруктами, закатай і переверни вгору дном.
9. Компот з нектаринів із лимонним соком
Заливай гарячу воду у банки невеликими порціями.
Тобі знадобиться: 2 кг нектаринів, сік половини лимона, 400 г цукру, 6 л води.
Приготування: Нектарин розріж навпіл, очисти від кісточок і склади в банки. Влий киплячу воду і залиш прогріватися на півгодини. Злий воду в каструлю, додай сік лимона, цукор і провари 2-3 хвилини. Залий киплячий сироп у банки, заходь і залиш на добу в теплі.
10. Компот із цілих нектаринів на зиму
Нектарини повинні бути дрібними та злегка недостиглими.
Тобі знадобиться: 3 кг нектаринів, 500 г цукрового піску, 2 г лимонної кислоти, 8 л води.
Приготування: Нектарини склади в банки, залий до верху окропом і залиш під кришками на півгодини. Злий воду в каструлю, знову закип'яті і залий у банки. Накрий кришками і залиш прогріватися на 20 хвилин. Вдруге злий воду в каструлю, додай цукор та лимонну кислоту. Прокип'яті 2 хвилини, влий назад у банки з нектарином і закатай.
Зараз читають:20 простих способів приготувати качку по-пекінськи
11. Компот із нектаринів без шкірки
Два в одному: компот розлий по склянках, а нектарин подай як десерт.
Тобі знадобиться: 1 кг нектаринів, 150 г цукру, 3 л води.
Приготування: Нектарини розріж навпіл, очисти від шкірки та кісточок, і склади в банки. Закип'ятіть воду, додай цукор і провари 2 хвилини. Залий сироп у банки, простерилізуй їх 10 хвилин і закатай.
12. Компот з нектаринів з корицею та запашним перцем
Спеції ще більше збагачують смак та аромат компоту!
Тобі знадобиться: 2 кг нектаринів, 240 г цукру, 1 паличка кориці, 4 горошини запашного перцю, 50 мл лимонного соку, 5 л води.
Приготування: Нектарини розріж навпіл, очисти від кісточок і склади в стерилізовані банки. Залий окропом, прикрий кришками і залиш прогріватися на 20 хвилин. Злий воду в каструлю, додай спеції, складені в лляний мішечок, і проварити 5 хвилин. Всип цукор і прокип'ятити ще 2 хвилини. Видали спеції, а в сироп додай сік лимона. Розлий по банках, закатай і переверни вгору дном.
13. Компот з нектаринів та апельсинових кірок
Можна зрізати кірки зі свіжого апельсина або сушені.
Тобі знадобиться: 500 г нектаринів, кірки одного апельсина, 150 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 3 л води.
Приготування: Нектарини склади в банки, залий їх окропом і залиш на півгодини. Злий воду в каструлю, додай кірки апельсина і проварити 5 хвилин. Видали кірки, а в банки всип цукор і лимонну кислоту. Залий все киплячим сиропом, закатай і закутай на добу товстим рушником.
14. Компот з нектаринів та сливи на зиму
Одне із класичних поєднань, яке завжди виходить дуже смачно.
Тобі знадобиться: 1 кг нектаринів, 1 кг сливи, 300 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 6 л води.
Приготування: Нектарини та сливи розріж навпіл і очисти від кісточок. Склади заготовки в стерилізовані банки, залий їх до верху киплячою водою і прибери на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай цукор та лимонну кислоту. Прокип'яті 2 хвилини, влий назад у банки і закатай.
15. Компот з нектаринів та лимона
Банки промивай слабким содовим розчином і обов'язково стерилізуй.
Тобі знадобиться: 1 кг нектаринів, 1 лимон, 200 г цукру, 4 л води.
Приготування: Нектарини розріж навпіл і очисти від кісточок. Лимон промий окропом і разом зі шкіркою наріж кружальцями. Склади заготовки в банки, залий окропом і залиш на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай цукор і прокип'ятіть 2 хвилини. Знову залий сироп у банки і закочуй компот на зиму.
Зараз читають:20 простих рецептів соусу до м'яса з|із| червоної смородини на зиму
16. Компот з нектаринів, сливи, агрусу, білої та червоної смородини.
Завжди готуйте компот тільки на фільтрованій воді.
Тобі знадобиться: 1 кг нектаринів, 500 г сливи, 1 жменю аґрусу, 1 жменю білої смородини, 1 жменю червоної смородини, 400 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 8 л води.
Приготування: Нектарини зі сливами розріж навпіл, очисти від кісточок, подрібни і склади в підготовлені банки. Додай аґрус, обидва види смородини та залий їх окропом. Через 30 хвилин злий воду в каструлю, додай цукор та лимонну кислоту. Прокип'яті 3 хвилини, залий назад у банки і закатай.
17. Компот з нектаринів, імбиру та м'яти
Смачний і підбадьорливий напій. А що ще потрібне?
Тобі знадобиться: 1 кг нектаринів, 50 г кореня імбиру, 3 гілочки м'яти, 350 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 5 л води.
Приготування: Нектарини розріж, очисти від кісточок та подрібни. Корінь імбиру очисти від шкірки і наріж соломкою. Всип нектарини, імбир і м'яту в каструлю з киплячою водою. Прокип'яті 3 хвилини, додай цукор та лимонну кислоту. Провар компот ще 2 хвилини, розлий по банкам і закатай.
18. Компот з нектаринів, сливи та винограду
Якщо компот вийшов дуже насиченим, взимку його можна розбавити кип'яченою водою.
Тобі знадобиться: 500 г нектаринів, 500 г сливи, 1 жменю винограду, 200 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 4 л води.
Сливи і нектарини розріж навпіл, очисти від кісточок і склади разом з виноградом у банки, займаючи не більше половини. Залий окропом, прикрий кришками і залиш прогріватися на півгодини. Злий воду в каструлю, додай цукор та лимонну кислоту. Прокип'яті сироп 2 хвилини, влий у банки і закатай.
19. Компот з нектаринів та сливи без цукру
Ще один чудовий рецепт компоту, коли закінчився цукор.
Тобі знадобиться: 1 кг нектаринів, 500 г сливи, лимонна кислота на кінчику ножа, 3 л води.
Приготування: Нектарини розріж навпіл, очисти від кісточок і наріж часточками. Склади в банки шматочки нектаринів та цілі сливи. Залий їх до верху окропом і залиш на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай лимонну кислоту і прокип'ятіть 3 хвилини. Влий киплячий сироп у банки і закочуй.
20. Компот «Асорті» на зиму
Не рекомендується зберігати такий компот довше 6 місяців.
Тобі знадобиться: 500 г нектаринів, 500 г сливи, 500 г яблук, 1 жменю винограду, 1 жменю ожини, 1 жменю червоної смородини, 500 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 8 л води.
Приготування: Фрукти очисти від кісточок, наріж і склади в банки. Додай ягоди і залий все до верху окропом. Прикрий кришками і залиш прогріватись на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай цукор та лимонну кислоту. Прокип'яті 3 хвилини, влий назад у банки і закатай компот на зиму.
Джерело: dietcenter.com.ua