Один із кращих доповнень до червоної смородині в будь-яких заготовках – це апельсин. У самої ягоди не дуже виразний смак і тому ароматний цитрус цілком вирішує цю проблему. У сьогоднішній добірці ми зібрали 12 чудових рецептів компоту з цих інгредієнтів!
Зміст
1. Літній компот із червоної смородини з апельсином
У такий компот можна ще додати трохи запашних спецій до смаку.
Тобі знадобиться: 400 г смородини, 1 апельсин, 250 г цукру, 2,5 л води.
Перебери смородину, наріж апельсин кружальцями, додай цукор і залий все водою. Доведи компот до кипіння, проварити 2 хвилини і зніміть з вогню. Дай йому настоятись під кришкою протягом 30 хвилин.
2. Компот із смородини з апельсином на зиму
Класична зимова заготівля – просто, швидко та дуже смачно.
Тобі знадобиться: 400 г порічки, 1 апельсин, 250 г цукру, 2 щіпки лимонної кислоти, 2,5 л води.
Засип смородину і нарізаний кружальцями апельсин в чисту суху банку. Залий окропом, залиш на 7-10 хвилин і злий цю воду. Знову закип'ятіть її з цукром і лимонною кислотою, залий назад у банки і закатай.
Зараз читають:20 найсмачніших заготовок із груші на зиму
3. Компот із червоної смородини з апельсином та лимоном
Чи не подвійна, а вже навіть потрійна порція вітаміну C в одній склянці!
Тобі знадобиться: 300 г смородини, 1 апельсин, 1 лимон, 350 г цукру, 2,5 л води.
Приготування: Засип червону смородину в стерильні банки, додай нарізані кружальцями апельсин і лимон. Залий заготовку окропом і залиш на 10 хвилин під кришками. Злий цю воду, додай у неї цукор, знову закип'яті і залий назад. Закатай компот на зиму.
4. Компот із червоної смородини, апельсина та кориці зі стерилізацією
Смачний та ароматний компот, який сподобається всім домочадцям.
Тобі знадобиться: 400 г порічки, 1 апельсин, 1 паличка кориці, 250 г цукру, 2,5 л води.
Приготування: Звари сироп з води та цукру, додай корицю та провари його пару хвилин. Виклади в банки червону смородину та скибочки апельсина. Залий їх цукровим сиропом, простерилізуйте банки 15-20 хвилин у киплячій воді і заходьте.
5. Компот із червоної смородини з апельсином та м'ятою
Гарний освіжаючий напій на літо. А за бажання – розлий його по стерильним банкам одразу після варіння.
Тобі знадобиться: 400 г порічки, 1 апельсин, 4 гілочки м'яти, 250 г цукру, 2,5 л води.
Залий смородину і шматочки апельсина водою, і доведи все до кипіння. Додай цукор і листочки м'яти, проваріть компот до розчинення цукру і зніміть з вогню.
6. Компот із червоної та чорної смородини з апельсином на зиму
Від цього компоту точно будуть у захваті дорослі та діти!
Зараз читають:12 відмінних рецептів варення з аґрусу без варіння
Тобі знадобиться: 400 г смородини, 300 г чорної смородини, 1 апельсин, 350 г цукру, 2 палички кориці, 2 зірочки бадьяна, 4 бутони гвоздики, 3 л води.
Засип всю смородину і довільно нарізаний апельсин в чисті сухі банки. Додай спеції і цукор, і залий окропом. Залишити на 15 хвилин під кришками. Злий сироп, знову його закип'яти, залий назад у банки і закатай.
7. Компот із журавлини та смородини з апельсином
Віддаєш перевагу компотам з кислинкою? Тоді вибирай цей рецепт!
Тобі знадобиться: 400 г смородини, 300 г журавлини, 2 апельсина, 350 г цукру, 3 л води.
Приготування: Розклади журавлину, червону смородину та нарізані апельсини по стерильним банкам. Залий їх окропом і залиши на 5-7 хвилин. Злий цю воду, додай у неї цукор і знову доведи до кипіння. Залий отриманий сироп назад у банки і закатай компот на зиму.
8. Компот із замороженої смородини з апельсином
Хороший варіант у будь-яку пору року, якщо ти маєш запас заморожених ягід.
Тобі знадобиться: 300 г замороженої смородини, 1 апельсин, 200 г цукру, 1-1,5 л води.
Приготування: Закип'яти воду з цукром та нарізаним кружальцями апельсином. Проварити 2 хвилини, додати червону смородину і проварити все ще 2 хвилини. Зніміть компот з плити і залиши його настоятися під кришкою.
9. Компот із червоної та білої смородини з апельсином
Не лише смачний, а й дуже оригінальний навіть візуально.
Тобі знадобиться: 300 г смородини, 300 г білої смородини, 1 апельсин, 250 г цукру, 2 щіпки лимонної кислоти, 2 щіпки ваніліну, 3 л води.
Приготування: Засип усю смородину в стерильні банки і додай нарізаний апельсин. Залий їх окропом і залиши на 5 хвилин під кришками. Потім злий цю воду в каструлю, додай цукор, лимонну кислоту та ванілін, доведи до кипіння і провари сироп ще 2 хвилини. Залий сироп назад у банки і закочуй компот на зиму.
Зараз читають:20 десертів із полуниці, від яких усі будуть у захваті
10. Компот із червоної смородини, яблук та апельсина
Якщо у тебе дрібні яблука, як ранеток – тоді їх можна навіть не різати.
Тобі знадобиться: 3 яблука, 400 г смородини, 1 апельсин, 250 г цукру, 3 л води.
Приготування: Наріж яблука та апельсини часточками, обірви смородину з гілочок і виклади все в стерильні банки. Засип цукром, залий окропом і залиш на 10-15 хвилин під кришками. Злий сироп, знову його закип'яти, залий назад і закатай компот.
11. Компот із червоної смородини та малини з апельсином
Делікатні ягоди вимагають себе такого ж делікатного звернення.
Тобі знадобиться: 300 г смородини, 300 г малини, 1 апельсин, 250 г цукру, 2 щіпки лимонної кислоти, 2-3 л води.
Приготування: Виклади в стерильні банки малину та червону смородину. Закип'ятіть воду з цукром, додай лимонну кислоту і тонко нарізаний апельсин. Залий ягоди отриманим сиропом і закатай компот на зиму.
12. Компот із червоної смородини, агрусу та апельсина
Для цього рецепта не має значення – свіжа ягода чи заморожена.
Тобі знадобиться: 300 г порічки, 300 г агрусу, 1 апельсин, 300 г цукру, 2-3 л води.
Приготування: Закип'яти воду з цукром, додай нарізаний апельсин і всип агрус зі смородиною. Проваріть компот близько 5 хвилин, зніми з вогню і дай йому настоятися півгодини під кришкою.
Джерело: dietcenter.com.ua