Ароматний і універсальний песто песто дуже частина використовується як компонент для інших більш складних страв. Особливо він популярний в італійській кухні, звідки родом соус. Ми зібрали для тебе 15 оригінальних рецептів закусок та основних страв із соусом песто на будь-який смак!
Зміст
1. Бутерброди з авокадо та песто
Додай зверху смажену яєчню – і отримаєш чудовий сніданок.
Тобі знадобиться: 1 скибочка житнього хліба, 40 г м'якого сиру, 10 г шпинату, 4 гілочки зелені, 50 г твердого сиру, 1 ст.л. соусу песто, 1/2 авокадо.
Змасти хліб соусом песто, виклади зверху листочки шпинату і потім – тонкі часточки авокадо. Додай скибочку твердого сиру, на нього – м'який сир, а зверху посип бутерброд рубаною зеленню. Можеш накрити другим шматочком хліба за бажанням.
2. Буріто з овочами та соусом песто
Частину овочів можеш обсмажити на грилі, якщо є така можливість.
Тобі знадобиться: 4 тортильї, 4 листи латуку, 100 г песто соусу, 100 г йогурту, 1 ст.л. дижонської гірчиці, 2 огірки, 1 помідор, 1 болгарський перець, 100 г капусти, 100 г кукурудзи.
Приготування: Наріж всі овочі соломкою. Змасти тортильї песто соусом, виклади по салатному листу і розклади решту начинки. Змішай йогурт з гірчицею та полів овочі. Згорни та обсмаж бурітто з двох сторін.
3. Кабачкові човники з сиром та песто
Дивовижна дієтична страва та найкраще підтвердження того, що ПП рецепти дуже різноманітні.
Зараз читають:Салати з курки – страви на всі випадки життя
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 250 г сиру, 1 яйце, 3 ст.л. соусу песто, 50 г зелені.
Розріж кабачки вздовж і видали ложкою серединки. Змішай сир, соус песто, яйце і рубану зелень, виклади цю начинку в кабачки і відправ їх на півгодини в духовку при 190 градусах.
4. Креветки у вершковому соусі з песто
Подавай креветки з пастою або будь-яким іншим гарніром на свій смак.
Тобі знадобиться: 300 г очищених креветок, 40 г вершкового масла|мастила|, 40 г пармезану, 240 мл 33% вершків, 40 г соусу песто.
Розтопи на сковороді вершкове масло, додай вершки та спеції, і протушкуй 5 хвилин. Додай тертий пармезан та песто, і готуй ще 3-5 хвилин до загусання соусу. Виклади до нього креветки та туші все ще 5 хвилин до готовності.
5. Салат з руколою, полуницею та соусом песто
Чудовий легкий перекус для романтичних побачень та особливих випадків.
Тобі знадобиться: 100 г полуниці, 1 пучок руколи, 2 ст.л. соусу песто, 50 г пармезану, 10 мл бальзаміку, спеції.
Приготування: Розріж полуницю на половинки і змішай її з руколою та соусом песто. Приправ за смаком, посип салат тертим пармезаном і збризкати бальзаміком.
6. Брускетти з хамоном, в'яленими помідорами та соусом песто
Особливо такі брускетти гарні на скибочках темного житнього хліба.
Тобі знадобиться: 4 скибочки хліба, 2 ст. соусу песто, 6 в'ялених помідорів, 1 жменю руколи, 4 скибочки хамону, оливкова олія, спеції.
Приготування: Підсмажте хліб з двох сторін, збризкайте оливковою олією і приправте. Змасти брускетти песто соусом, виклади скибочки хамона, нарізані в'ялені помідори і пару листочків руколи.
7. Томатний суп із песто
Декілька ложок песто можна додати майже в будь-який суп, але цей варіант особливо добрий.
Тобі знадобиться: 3 цибулини-шалот, 1 гілочка чебрецю, 1 банка помідорів у власному соку, 1,5 склянки води, 1/2 склянки вершків, 3-4 ст.л. соусу песто.
Приготування: Подрібни шалот і чебрець, і злегка обсмаж їх разом. Додай подрібнені консервовані помідори, воду та вершки, доведи все до кипіння і провари близько 20 хвилин на слабкому вогні. Подрібніть суп блендером і втрути соус песто.
Зараз читають:Опеньки на зиму: 15 швидких та смачних рецептів заготівель
8. Паста з куркою та соусом песто
Італійську пасту потрібно трохи не доводити до готовності – аль денте.
Тобі знадобиться: 500 г пасти, по 1 ст.л вершкового та рослинного масел, 18 помідорів чері, 180 г соусу песто, 200 г курячого філе, спеції.
Приготування: Відвари пасту та збережи склянку відвару на майбутнє. Наріж куряче філе кубиком, приправ та обсмаж до золотистості на суміші двох олій. Відклади курку убік і в тій же сковороді злегка обсмаж половинки помідорів чері, помішуючи.
Додай курку, помідори та соус песто до пасти, перемішай і поступово підливай відвар, щоб паста не була надто сухою. Подавай її зі свіжими овочами та зеленню.
9. Сметанно-майонезний соус із песто
Яскравий та ароматний соус-дип для будь-яких домашніх закусок.
Тобі знадобиться: 1/2 склянки сметани, 1/4 склянки майонезу, 1/4 склянки тертого пармезану, 1/4 склянки соусу песто, 2 ст.л. каперсів, по 2 ч. л. лимонного соку та цедри, спеції.
Приготування: Заздалегідь натрій пармезан і трохи подрібни каперси. Відправте всі інгредієнти в блендер і зби соус до однорідності.
10. Кускус із соусом песто
Прекрасний універсальний гарнір та самостійна вегетаріанська страва.
Тобі знадобиться: 80 г кускуса, 50 г соусу песто, 10 г фундука, 3 гілочки петрушки, 50 г помідорів, 20 г в'ялених помідорів.
Приготування: Запар кускус за інструкцією і заправ його соусом песто. Дрібно наріж решту інгредієнтів і перемішай їх з кускусом.
11. Теплий картопляний салат із песто
Такий салат більше нагадує гарнір у соусі, але у будь-якому випадку – це смачно.
Тобі знадобиться: 900 г молодої картоплі, 1 склянка майонезу, 4 ст. соусу песто, 1 лимон, 1-2 стебла селери.
Картоплю наріж на половинки і відвари до готовності. Дрібно порубай селера. Змішай майонез, соус песто, селера та сік 1 лимона, і перемішай картоплю з цією заправкою.
Зараз читають:15 оригінальних заправок для вінегрету
12. Курячі рулетики із соусом песто в беконі
Радимо робити рулетики не надто великими, щоб вони поступово пропеклися.
Тобі знадобиться: 2 курячі грудки, 120 г бекону, соус песто.
Приготування: Наріж курку на невеликі биточки, тонко відбий і змасти кожен песто соусом. Загорни їх у рулетики, кожен оберни слайсом бекону та закріпи зубочисткою. Злегка обсмажте заготовки з усіх боків і відправте на 20 хвилин в духовку при 190 градусах.
13. Спагетті з помідорами чері, соусом песто та моцареллою
Рекомендуємо використовувати моцарелу в кульках – так блюдо краще виглядає.
Тобі знадобиться: 300 г спагетті, 1 пучок базиліка, 500 г помідорів чері, 30 г соусу песто, 150 г моцарелли, спеції.
Приготування: Відвари спагетті до готовності. Розведи соус песто приблизно о пів склянки відвару від спагетті. Виклади туди половинки помідорів чері та самі спагетті, перемішай, розклади все по тарілках і зверху додай половинки кульок моцарелли.
14. Капрезе із соусом песто
Класичне подання такої ж класичної італійської закуски.
Тобі знадобиться: 120 г помідорів, 20 мл оливкової олії, 120 г моцарелли, 20 г соусу песто, 10 мл бальзаміку, базилік та спеції.
Приготування: Наріж помідори і моцарелу кружальцями, і виклади їх внахлест. Збризкати все оливковою олією і бальзаміком, посип рубаним базиліком і спеціями, і в кінці полів все соусом песто.
15. Рулет зі свинини з песто
Ідеальне доповнення будь-якої м'ясної тарілки – з приводу та без.
Тобі знадобиться: 1,5 кг свинини, 5-7 ст. соусу песто, спеції.
Приготування: Надріж шматок свинини, розгорни його книжкою, відбий і натрій спеціями. Виклади зверху щедрий шар соусу песто і загорни м'ясо в рулет. Закріпи його кулінарною ниткою, виклади у форму і запікайте в духовці 45 хвилин при 180 градусах під фольгою і потім ще 15 хвилин при 200 градусах без фольги.
Джерело: dietcenter.com.ua