15 страв із соусом песто, які ти точно захочеш приготувати

Ароматний і універсальний песто песто дуже частина використовується як компонент для інших більш складних страв. Особливо він популярний в італійській кухні, звідки родом соус. Ми зібрали для тебе 15 оригінальних рецептів закусок та основних страв із соусом песто на будь-який смак!

Зміст

  • 1. Бутерброди з авокадо та песто
  • 2. Буріто з овочами та соусом песто
  • 3. Кабачкові човники з сиром та песто
  • 4. Креветки у вершковому соусі з песто
  • 5. Салат з руколою, полуницею та соусом песто
  • 6. Брускетти з хамоном, в'яленими помідорами та соусом песто
  • 7. Томатний суп із песто
  • 8. Паста з куркою та соусом песто
  • 9. Сметанно-майонезний соус із песто
  • 10. Кускус із соусом песто
  • 11. Теплий картопляний салат із песто
  • 12. Курячі рулетики із соусом песто в беконі
  • 13. Спагетті з помідорами чері, соусом песто та моцареллою
  • 14. Капрезе із соусом песто
  • 15. Рулет зі свинини з песто
  • 1. Бутерброди з авокадо та песто

    Додай зверху смажену яєчню – і отримаєш чудовий сніданок.

    Тобі знадобиться: 1 скибочка житнього хліба, 40 г м'якого сиру, 10 г шпинату, 4 гілочки зелені, 50 г твердого сиру, 1 ст.л. соусу песто, 1/2 авокадо.

    Змасти хліб соусом песто, виклади зверху листочки шпинату і потім – тонкі часточки авокадо. Додай скибочку твердого сиру, на нього – м'який сир, а зверху посип бутерброд рубаною зеленню. Можеш накрити другим шматочком хліба за бажанням.

    2. Буріто з овочами та соусом песто

    Частину овочів можеш обсмажити на грилі, якщо є така можливість.

    Тобі знадобиться: 4 тортильї, 4 листи латуку, 100 г песто соусу, 100 г йогурту, 1 ст.л. дижонської гірчиці, 2 огірки, 1 помідор, 1 болгарський перець, 100 г капусти, 100 г кукурудзи.

    Приготування: Наріж всі овочі соломкою. Змасти тортильї песто соусом, виклади по салатному листу і розклади решту начинки. Змішай йогурт з гірчицею та полів овочі. Згорни та обсмаж бурітто з двох сторін.

    3. Кабачкові човники з сиром та песто

    Дивовижна дієтична страва та найкраще підтвердження того, що ПП рецепти дуже різноманітні.

    Зараз читають:Салати з курки – страви на всі випадки життя

    Тобі знадобиться: 2 кабачки, 250 г сиру, 1 яйце, 3 ст.л. соусу песто, 50 г зелені.

    Розріж кабачки вздовж і видали ложкою серединки. Змішай сир, соус песто, яйце і рубану зелень, виклади цю начинку в кабачки і відправ їх на півгодини в духовку при 190 градусах.

    4. Креветки у вершковому соусі з песто

    Подавай креветки з пастою або будь-яким іншим гарніром на свій смак.

    Тобі знадобиться: 300 г очищених креветок, 40 г вершкового масла|мастила|, 40 г пармезану, 240 мл 33% вершків, 40 г соусу песто.

    Розтопи на сковороді вершкове масло, додай вершки та спеції, і протушкуй 5 хвилин. Додай тертий пармезан та песто, і готуй ще 3-5 хвилин до загусання соусу. Виклади до нього креветки та туші все ще 5 хвилин до готовності.

    5. Салат з руколою, полуницею та соусом песто

    Чудовий легкий перекус для романтичних побачень та особливих випадків.

    Тобі знадобиться: 100 г полуниці, 1 пучок руколи, 2 ст.л. соусу песто, 50 г пармезану, 10 мл бальзаміку, спеції.

    Приготування: Розріж полуницю на половинки і змішай її з руколою та соусом песто. Приправ за смаком, посип салат тертим пармезаном і збризкати бальзаміком.

    6. Брускетти з хамоном, в'яленими помідорами та соусом песто

    Особливо такі брускетти гарні на скибочках темного житнього хліба.

    Тобі знадобиться: 4 скибочки хліба, 2 ст. соусу песто, 6 в'ялених помідорів, 1 жменю руколи, 4 скибочки хамону, оливкова олія, спеції.

    Приготування: Підсмажте хліб з двох сторін, збризкайте оливковою олією і приправте. Змасти брускетти песто соусом, виклади скибочки хамона, нарізані в'ялені помідори і пару листочків руколи.

    7. Томатний суп із песто

    Декілька ложок песто можна додати майже в будь-який суп, але цей варіант особливо добрий.

    Тобі знадобиться: 3 цибулини-шалот, 1 гілочка чебрецю, 1 банка помідорів у власному соку, 1,5 склянки води, 1/2 склянки вершків, 3-4 ст.л. соусу песто.

    Приготування: Подрібни шалот і чебрець, і злегка обсмаж їх разом. Додай подрібнені консервовані помідори, воду та вершки, доведи все до кипіння і провари близько 20 хвилин на слабкому вогні. Подрібніть суп блендером і втрути соус песто.

    Зараз читають:Опеньки на зиму: 15 швидких та смачних рецептів заготівель

    8. Паста з куркою та соусом песто

    Італійську пасту потрібно трохи не доводити до готовності – аль денте.

    Тобі знадобиться: 500 г пасти, по 1 ст.л вершкового та рослинного масел, 18 помідорів чері, 180 г соусу песто, 200 г курячого філе, спеції.

    Приготування: Відвари пасту та збережи склянку відвару на майбутнє. Наріж куряче філе кубиком, приправ та обсмаж до золотистості на суміші двох олій. Відклади курку убік і в тій же сковороді злегка обсмаж половинки помідорів чері, помішуючи.

    Додай курку, помідори та соус песто до пасти, перемішай і поступово підливай відвар, щоб паста не була надто сухою. Подавай її зі свіжими овочами та зеленню.

    9. Сметанно-майонезний соус із песто

    Яскравий та ароматний соус-дип для будь-яких домашніх закусок.

    Тобі знадобиться: 1/2 склянки сметани, 1/4 склянки майонезу, 1/4 склянки тертого пармезану, 1/4 склянки соусу песто, 2 ст.л. каперсів, по 2 ч. л. лимонного соку та цедри, спеції.

    Приготування: Заздалегідь натрій пармезан і трохи подрібни каперси. Відправте всі інгредієнти в блендер і зби соус до однорідності.

    10. Кускус із соусом песто

    Прекрасний універсальний гарнір та самостійна вегетаріанська страва.

    Тобі знадобиться: 80 г кускуса, 50 г соусу песто, 10 г фундука, 3 гілочки петрушки, 50 г помідорів, 20 г в'ялених помідорів.

    Приготування: Запар кускус за інструкцією і заправ його соусом песто. Дрібно наріж решту інгредієнтів і перемішай їх з кускусом.

    11. Теплий картопляний салат із песто

    Такий салат більше нагадує гарнір у соусі, але у будь-якому випадку – це смачно.

    Тобі знадобиться: 900 г молодої картоплі, 1 склянка майонезу, 4 ст. соусу песто, 1 лимон, 1-2 стебла селери.

    Картоплю наріж на половинки і відвари до готовності. Дрібно порубай селера. Змішай майонез, соус песто, селера та сік 1 лимона, і перемішай картоплю з цією заправкою.

    Зараз читають:15 оригінальних заправок для вінегрету

    12. Курячі рулетики із соусом песто в беконі

    Радимо робити рулетики не надто великими, щоб вони поступово пропеклися.

    Тобі знадобиться: 2 курячі грудки, 120 г бекону, соус песто.

    Приготування: Наріж курку на невеликі биточки, тонко відбий і змасти кожен песто соусом. Загорни їх у рулетики, кожен оберни слайсом бекону та закріпи зубочисткою. Злегка обсмажте заготовки з усіх боків і відправте на 20 хвилин в духовку при 190 градусах.

    13. Спагетті з помідорами чері, соусом песто та моцареллою

    Рекомендуємо використовувати моцарелу в кульках – так блюдо краще виглядає.

    Тобі знадобиться: 300 г спагетті, 1 пучок базиліка, 500 г помідорів чері, 30 г соусу песто, 150 г моцарелли, спеції.

    Приготування: Відвари спагетті до готовності. Розведи соус песто приблизно о пів склянки відвару від спагетті. Виклади туди половинки помідорів чері та самі спагетті, перемішай, розклади все по тарілках і зверху додай половинки кульок моцарелли.

    14. Капрезе із соусом песто

    Класичне подання такої ж класичної італійської закуски.

    Тобі знадобиться: 120 г помідорів, 20 мл оливкової олії, 120 г моцарелли, 20 г соусу песто, 10 мл бальзаміку, базилік та спеції.

    Приготування: Наріж помідори і моцарелу кружальцями, і виклади їх внахлест. Збризкати все оливковою олією і бальзаміком, посип рубаним базиліком і спеціями, і в кінці полів все соусом песто.

    15. Рулет зі свинини з песто

    Ідеальне доповнення будь-якої м'ясної тарілки – з приводу та без.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг свинини, 5-7 ст. соусу песто, спеції.

    Приготування: Надріж шматок свинини, розгорни його книжкою, відбий і натрій спеціями. Виклади зверху щедрий шар соусу песто і загорни м'ясо в рулет. Закріпи його кулінарною ниткою, виклади у форму і запікайте в духовці 45 хвилин при 180 градусах під фольгою і потім ще 15 хвилин при 200 градусах без фольги.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *