8 найсмачніших рецептів мармеладу з малини

Мармелад із малини стане як чудовою заготівлею на зиму, так і чудовим частуванням до чаю. Розповідаємо 8 простих рецептів та способів приготування!

Зміст

  • 1. Мармелад із малини з пектином
  • 2. Мармелад із малини з желатином
  • 3. Мармелад із малини з агар-агаром
  • 4. Мармелад із малини в цукровій пудрі
  • 5. Мармелад із малини з желфіксом
  • 6. Мармелад із малини зі спеціями
  • 7. Мармелад із малини без цукру
  • 8. Мармелад з малини та аґрусу
  • 1. Мармелад із малини з пектином

    Почнемо з того варіанта, який легко можна закатати в банки.

    Тобі знадобиться: 500 г малини, 250 г цукру, 5 г пектину, 2 щіпки ваніліну.

    Приготування: Перетріть малину через сито. Змішай пектин і ложку цукру, а цукор і ванілін, що залишився, змішай з малиновим пюре. Доведи до кипіння і проварити півгодини. Всип пектин у заготовку, помішуючи. Провари ще пару хвилин і розлий мармелад по стерильним банкам.

    2. Мармелад із малини з желатином

    Такий мармелад особливо добрий, щоб розлити його у маленькі формочки.

    Тобі знадобиться: 800 г малини, 1 склянка цукру, 2 ст. желатину.

    Зараз читають:15 найкращих рецептів брускетти з креветками

    Приготування: Засип малину цукром, залиш на пару годин і потім проварити 7-10 хвилин. Перетріть через сито і знову доведи до кипіння. Розведи желатин у воді за інструкцією, влий до малини, перемішай і зніми з вогню. Розлий мармелад по формах і прибери в холодильник.

    3. Мармелад із малини з агар-агаром

    На відміну від желатину, агар-агар – загусник повністю рослинного походження.

    Тобі знадобиться: 350 г малини, 100 г цукру, 50 мл води, 5 г агар-агару.

    Залий агар-агар водою і залиш його на півгодини. Подрібни малину блендером, перетрій через сито і змішай з цукром. Доведи до кипіння і проварити 10 хвилин.

    Окремо доведи до кипіння агар-агар, влий до малини і провари все разом ще 5 хвилин. Вили мармелад у форму, прибери в холодильник до застигання, а потім наріж.

    4. Мармелад із малини в цукровій пудрі

    Готовий мармелад можна скласти в закриті герметично скляні банки і довго зберігати в сухому місці.

    Тобі знадобиться: 400 г малини, 100 г цукру, 50 мл води, 2 ст. цукрової пудри, 1 ч. л. агар-агару.

    Зараз читають:15 класних рецептів джему з черешні

    Приготування: Залий агар-агар водою. Подрібни малину блендером, перетрій через сито, змішай з цукром і провари 10 хвилин. Влий агар, перемішай і провари ще 5-7 хвилин. Вилий мармелад у форму не надто товстим шаром і прибери в холодильник на 1-2 години. Коли він застигне, наріж мармелад і обваляй у цукровій пудрі.

    5. Мармелад із малини з желфіксом

    Окрім желфікса є й інші аналогічні суміші з різними назвами – вибирай будь-яку.

    Тобі знадобиться: 1 кг малини, 1 пакетик желфіксу, 350 г цукру.

    Приготування: Подрібніть малину і перетріть її через сито. Змішай желфікс і 3-4 ложки цукру, додай у малину та перемішай. Доведи до кипіння, додай цукор, що залишився і провари мармелад ще 5-7 хвилин. Розлий його по стерильним банкам.

    6. Мармелад із малини зі спеціями

    Подвійно ароматний і ще смачніший мармелад. Просто знахідка!

    Тобі знадобиться: 500 г малини, 250 г цукру, 5 г пектину, 1 паличка кориці, 3 коробочки кардамону, 3 бутони гвоздики.

    Приготування: Подрібни в блендері малину з цукром, перетрій через сито, додай спеції і провари півгодини. Ще раз перетріть заготовку через сито і додай до неї пектин за інструкцією. Знову доведи мармелад до кипіння, проварити 2 хвилини і розлий по стерильним банкам.

    Зараз читають:20 закусок з оселедця, які припадуть до смаку кожному

    7. Мармелад із малини без цукру

    Найкорисніші і низькокалорійні ласощі. Готовий мармелад можна обваляти в крохмалі чи кокосовій стружці.

    Тобі знадобиться: 400 г малини, 15 г желатину, 250 мл води.

    Приготування: Залий желатин водою за інструкцією. Блендером подрібни малину з водою, що залишилася, і перетрій через сито. Додай желатин і нагрій разом майже до кипіння, помішуючи. Розлий мармелад по формах і прибери в холодильник.

    8. Мармелад з малини та аґрусу

    Ще один чудовий рецепт мармеладу для зимової консервації!

    Тобі знадобиться: 1,5 кг малини, 500 г агрусу, 500 г цукру.

    Приготування: Додай до аґрусу пару ложок води та проварити близько 7 хвилин. Подрібни всю ягоду блендером і перетрій через сито. Додай цукор і уваривай мармелад на слабкому вогні близько 1:00. Розлий його по стерильним банкам або вилий тонким шаром у форму і прибери в холодильник застигати.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *