Гороховий суп-пюре – дуже ситний, смачний, зігріваючий та простий у приготуванні. Радимо заздалегідь замочити сушений горох на кілька годин, тому що так він вариться в рази швидше. Ділимося 15 найкращими рецептами!
Зміст
1. Гороховий суп-пюре на курячому бульйоні
Простий та універсальний суп з картоплею та класичною засмажкою.
Тобі знадобиться: 2 л курячого бульйону, 200 г колотого гороху, 300 г картоплі, 1 цибулина, 1 морква, спеції.
Приготування: Закип'яти бульйон, засип горох і вари до м'якості – близько півгодини. Додай нарізану картоплю та вари ще 15 хвилин. За цей час подрібни та обсмаж цибулю з морквою. Відправ засмажку в суп, провари ще 5 хвилин, приправ на смак і подрібни суп блендером.
2. Гороховий суп-пюре з копченою куркою
Підійде кожна частина курки – грудки або стегенця, не важливо.
Тобі знадобиться: 250 г колотого гороху, 4 картоплини, 300 г копченої курки, 1 цибулина, 1 морква, спеції.
Приготування: Горох залий водою і відваріть до м'якості, потім викладіть в каструлю копчену курку і вари ще 10 хвилин. Дістань курку і опусти в суп нарізану картоплю. Наріж цибулю та моркву, і обсмаж їх 5-7 хвилин. Додай засмажку до супу та вари все разом до готовності. Приправте, подрібніть блендером і при подачі додай в суп-пюре нарізану курку.
3. Гороховий суп-пюре з помідорами
Замість тертих помідорів можеш узяти томати у власному соку.
Тобі знадобиться: 250 г колотого гороху, 1 цибулина, 1 морква, 1 болгарський перець, 1 гострий перець, 2 зубчики часнику, 1-2 картоплини, 2 помідори, 1,5 л води, спеції.
Приготування: Подрібни цибулю, моркву, часник та обидва види перцю, і трохи обсмаж їх до м'якості. Відвари горох до напівготовності у воді. Додай нарізану картоплю та засмажку, і вари до готовності. Приправ та подрібни суп блендером. Очисти помідори, натріть їх на тертці, додай у суп і провари його ще 3 хвилини.
Зараз читають:20 шикарних ПП рецептів з курячої грудки
4. Гороховий суп-пюре з молоком
Щоб зробити суп ще ситнішим, зваріть його на готовому м'ясному бульйоні.
Тобі знадобиться: 350 г колотого гороху, 1,5 л води, 1 цибулина, 1 корінь петрушки, 1 зубчик часнику, 40 г вершкового масла|мастила|, 300 мл молока, спеції.
Приготування: Залийте горох водою і відваріть до готовності. Подрібни цибулю, корінь петрушки та часник, обсмаж їх 5-7 хвилин на вершковому маслі і відправь до гороха.
Провари все разом ще 5 хвилин, злий більшу частину води і подрібни все блендером. Влий гаряче молоко і трохи відвару, що залишився, по консистенції. Прогрій суп ще 2-3 хвилини.
5. Гороховий суп-пюре з копченими реберцями
Аромат копченості – ідеальний супутник для будь-якого горохового супу.
Тобі знадобиться: 1 склянка колотого гороху, 1 цибулина, 200 моркви, 500 г копчених реберців, 2 картоплини, спеції.
Приготування: Наріж всі овочі та розділи копчені ребра. Обсмаж ребра до легкої рум'яності, відклади їх убік і в тій же сковороді обсмаж всі овочі до золотистості. Залий горох водою і відвари його до напівготовності, додай реберця та овочі, і вари ще 20 хвилин. Після чого дістань ребра, подрібни суп блендером і поверни реберця назад.
6. Гороховий суп-пюре з шинкою
Замість шинки можна взяти й будь-які інші копченості на власний розсуд.
Тобі знадобиться: 400 г шинки, 1 цибуля, 1 цибулина, 3 стебла селери, 400 г колотого гороху, 3 моркви, 1/2 пучка зелені, спеції.
Приготування: Горох залий водою та відваріть до м'якості. Наріж кубиком всі овочі і обсмаж їх 7-10 хвилин.
Всип засмажку до гороху, приправ та вари на слабкому вогні ще 15 хвилин. Додай спеції та рубану зелень, і подрібни суп блендером. Всип нарізану шинку і провари ще 3-4 хвилини.
7. Гороховий суп-пюре з беконом
Щоб було зручніше, перев'яжи трави та лавровий лист кулінарною ниткою.
Тобі знадобиться: 700 г колотого гороху, 100 г цибулі-порею, 40 г вершкового масла, 130 г моркви, 100 г цибулі, 2 гілочки чебрецю, 1 гілочка розмарину, 1 стебло селери, 4 лаврових листи, 2 вет. , 2 л бульйону, 100 г бекону, спеції.
Зараз читають:20 оригінальних рецептів коктейлів з текілою
Приготування: Наріж обидва види цибулі, моркву та бекон, і обсмаж їх 4-5 хвилин у вершковому маслі. Додай заздалегідь замочений горох, спеції, часник, трави, лаврове листя і ціле стебло селери.
Залий бульйоном, доведи до кипіння і вари 1 годину на слабкому вогні. Видалить селеру та трави, а суп – подрібни блендером і посип рубаною петрушкою.
8. Гороховий суп-пюре з ковбасою
Рекомендуємо використовувати сирокопчену ковбасу.
Тобі знадобиться: 350 г колотого гороху, 1,5 л води, 150 г ковбаси, 1 морква, 50 г вершкового масла, 5 гілочок зелені, спеції.
Приготування: Залий горох водою, проварити 10 хвилин і додай нарізану ковбасу і моркву. Вари все на середньому вогні до готовності гороху. Додай спеції, олію та рубану зелень. Проварити ще 1 хвилину і подрібнити суп блендером.
9. Гороховий суп-пюре з куркою
Для зручності візьми куряче філе – грудку, філе стегна чи гомілки.
Тобі знадобиться: 1-2 картоплини, 1 морква, 1 цибулина, 200 г курки, 2 жмені колотого гороху, спеції, 1,5 л води.
Залий горох і довільно нарізану курку водою. Відвар до напівготовності гороху і додай нарізану картоплю. Через 7-10 хвилин додай обсмажену цибулю з морквою. Вари суп ще 15 хвилин, приправ на смак і подрібни його блендером.
10. Гороховий суп-пюре із сиром
Якщо в тебе сир брусочком, тоді натрій його на тертці перед додаванням.
Тобі знадобиться: 2 л води, 300 г колотого гороху, 2 картоплини, 1 цибулина, 4 ст. плавлений сир, спеції.
Залий горох водою і відвари майже до готовності. Додай нарізану картоплю та обсмажену цибулю, і вари далі до готовності картоплі. Подрібни суп блендером, приправ на смак, додай плавлений сир і провари ще 2-3 хвилини, помішуючи.
11. Гороховий суп-пюре з вершками та беконом
Особливо смачно виходить із домашніми грінками.
Тобі знадобиться: 1 склянка колотого гороху, 3 картоплини, 2 л води, 1 цибулина, 1 морква, 100 мл жирних вершків, 200 г бекону, спеції.
Залий горох водою, відвари майже до готовності і додай нарізану картоплю. Подрібни цибулю та моркву, обсмаж їх 5 хвилин і додай туди ж. Вари до готовності картоплі, влий вершки, приправ суп і подрібни його блендером. Знову доведи суп до кипіння, зніми з вогню і додай до нього обсмажений бекон до рум'яності.
Зараз читають:12 найкращих салатів з кабачків та баклажанів на зиму
12. Гороховий суп-пюре із зеленого горошку з м'ятою
Літня та досить свіжа альтернатива для різноманітності.
Тобі знадобиться: 200 г зеленого горошку, 1 склянка води, 2 гілочки м'яти, 100 мл вершків, по 2 щіпки солі та цукру, 1 щіпка лимонної кислоти, спеції.
Залий зелений горошок водою, додай гілочки м'яти і провари 15 хвилин. Після чого прибери м'яту та подрібни горох блендером. Додай вершки та спеції до смаку, і перемішай суп.
13. Гороховий суп-пюре із грибами
Якщо використовуєш сушені лісові гриби, тоді замочіть їх у окропі на 15 хвилин.
Тобі знадобиться: 1 склянка колотого гороху, 120 г грибів, 3 картоплини, 1 цибулина, 1 морква, 1 корінь селери, спеції.
Приготування: Залийте горох водою і відваріть до м'якості. Натрій моркву і корінь селери на тертці і обсмаж до м'якості. Додай нарізані гриби та смажу до їхньої готовності. До гороху додай нарізану картоплю, а через 10 хвилин – засмажку. Провари суп ще 10 хвилин, приправ на смак і подрібни блендером.
14. Гороховий суп-пюре із сочевицею
При подачі посип готовий суп-пюре нарізаним беконом або копченостями.
Тобі знадобиться: 150 г колотого гороху, 150 г сочевиці, 1 морква, 1 цибулина, 1 болгарський перець, спеції.
Приготування: Залий горох і сочевицю водою, і відварити до готовності. Наріж овочі, обсмаж їх 7-10 хвилин і відправ до бобових. Провари ще 10 хвилин, приправ суп і подрібни його блендером.
15. Гороховий суп-пюре з гарбузом
З усіх можливих добавок у такі супи – гарбуз стане одним із найоригінальніших.
Тобі знадобиться: 1,5 л бульйону, 100 г гарбуза, 1 морква, 1 стебло селери, 1 цибулина, 1/2 болгарського перцю, 1 картоплина, 200 г колотого гороху, спеції.
Приготування: Горох залий водою та відвари до напівготовності. Додай усі овочі, нарізані кубиком, і вари далі до готовності інгредієнтів. Приправ суп і подрібни його блендером.
Джерело: dietcenter.com.ua