20 простих і дуже смачних рецептів на Масляну

Масляна – час веселощів, відпочинку, сонця та розкішного застілля! Звичайно, в першу чергу це смачні млинці, але не єдиними млинцями. Ми зібрали для тебе рецепти різних частування, які порадують усю сім'ю та дорогих гостей!

Зміст

  • 1. Млинці з кабачками та фетою
  • 2. Роли з млинців
  • 3. Курячі млинці
  • 4. Запечені налисники з сиром
  • 5. Млинний торт з вишнею та сметанним кремом
  • 6. Пишні японські млинці
  • 7. Запечені млинці з куркою та болгарським перцем
  • 8. Малайські мереживні млинці
  • 9. Кріпвіль з персиками
  • 10. Млинні конвертики з фаршем та капустою
  • 11. Курячий пиріг із листкового тіста
  • 12. Запечена скумбрія
  • 13. Шоколадні рулети з млинців
  • 14. Печінкові млинці з корейською морквою
  • 15. Сирні пончики
  • 16. Закусочний млинець з оселедцем.
  • 17. Вареники з картоплею
  • 18. Овочевий салат з кукурудзою та квасолею
  • 19. Норвезькі картопляні млинці
  • 20. Капустяний салат із морквою
  • 1. Млинці з кабачками та фетою

    Класичні млинці – не єдиний доречний варіант на Масляну.

    Тобі знадобиться: 500 г кабачків, 100 г фети, 2-3 яйця, 5-6 ст. борошна, зелень, сіль, спеції.

    Приготування: Натрій кабачки на тертці, посоли, залиш на півгодини і потім злий зайвий сік. Додай розфарбовану фету, подрібнену зелень, яйця та спеції, перемішай і поступово введи борошно в тісто. Обсмажте млинці до золотистості на змащеній маслом сковороді.

    2. Роли з млинців

    Незвичайна закуска, що поєднує традиції нашої та азіатської кухонь.

    Тобі знадобиться: 15 млинців, 500 г картоплі, 300 г червоної слабосоленої риби або солоного оселедця, 50 г червоної ікри, 1 ст.л. сметани, 50 г вершкового масла|мастила|, 1 пучок кропу.

    Приготування: Відвари і разомні картопля з вершковим маслом та сметаною. Наріж солону рибу смужками. Змасти млинці картопляним пюре, виклади рибу та зелень, згорни все в роли і наріж гострим ножем.

    3. Курячі млинці

    Дуже гарні з будь-яким густим соусом, наприклад – грибним.

    Тобі знадобиться: 1 куряче філе, 1-2 яйця, 100 мл молока, 1 ст. сметани, 1,5 ст. манки, сіль, спеції.

    Приготування: Куряче філе пропусти через м'ясорубку, змішай з рештою інгредієнтів і залиш фарш на 15 хвилин. Якщо він занадто густий – розбав молоком. Жар як звичайні млинці на змащеній маслом сковороді, приблизно по 1,5 хвилини з кожного боку.

    4. Запечені налисники з сиром

    Виходить ще смачніше, ніж просто налистники завдяки заливанню.

    Тобі знадобиться: 12-16 млинців, 400 г сиру, 1 яйце, 1 яєчний жовток, 200 г сметани, 1 ст. муки|борошна|, 5 ст.л. цукру, ванілін.

    Приготування: Ретельно змішай сир з жовтком, половиною цукру та ваніліном. Загорни начинку, що вийшла, в млинці, обріж краї і виклади рулетики в змащену маслом жароміцну форму. Збий сметану з яйцем, борошном і цукром, що залишився, і залий млинці цією заливкою. Запікайте 15-20 хвилин до рум'яності в духовці при 180 градусах.

    5. Млинний торт з вишнею та сметанним кремом

    Ідеальний десерт на Масляну, а готується простіше простого!

    Тобі знадобиться: 15 млинців, 500 г жирної сметани, 400 г вишні без кісточок, 5 ст. цукрової пудри, шоколадний топінг.

    Приготування: Міксером збий сметану з цукровою пудрою до пишності. Розморозь вишню і дай стекти зайвому соку. Виклади вишню на млинці в ряд і зверни рулетики.

    Зараз читають:Кабачки на мангалі: 12 дивовижних рецептів

    Виклади п'ять рулетиків на тарілку і густо промаж їх сметанним кремом. Виклади ще 4 рулетики зверху, знову промаж – і так до кінця піраміди, поки зверху не залишиться один останній рулетик. Обмаж весь торт кремом і полів шоколадним топінгом.

    6. Пишні японські млинці

    У Японії їх називають “хоч кекі” – від “hot cake”.

    Тобі знадобиться: 200 мл молока, 6 ст. густого йогурту, 2 яйця, 300-350 г борошна, 2 ст. розпушувача, 2 ст.л. цукру, 1 щіпка солі.

    Приготування: Віночком змішай молоко, цукор, сіль, яйця та йогурт. Всип просіяне борошно з розпушувачем в один захід і перемішай тісто. Важливо: помішування має бути мінімальна кількість – 10-15, а тісто залишитися комковатым. Злегка змасти розігріту сковорідку олією.

    Наливай тісто з висоти приблизно 30 см, а млинець має бути розміром трохи більше оладок. Як тільки краї схопляться, але серединка залишиться рідкою, тоді переверни млинець. Для цього його потрібно акуратно підняти і так само кинути з висоти приблизно 30 см. Доведи млинці до готовності під кришкою – приблизно 3 хвилини.

    7. Запечені млинці з куркою та болгарським перцем

    Млинців може піти більше чи менше – дивись у процесі.

    Тобі знадобиться: 15 млинців, 1 куряче філе, 2 болгарські перці, 100 г консервованої кукурудзи, 150 г сметани, йогурту чи вершкового сиру, зелень, сир для тостів, сіль, спеції.

    Приготування: Запеки куряче філе та перець у фользі до готовності – 20-25 хвилин у духовці при 200 градусах. Переклади перець у пакет, дай охолонути і очисти. Після чого подрібни перець, курку та зелень, додай кукурудзу та половину сметани, приправ та перемішай начинку.

    Загорни начинку, що вийшла, в млинці квадратними конвертиками, виклади їх у форму і змасти залишками сметани. Додай зверху по скибочці тостового сиру та відправь на 15-20 хвилин у духовку при 180 градусах.

    8. Малайські мереживні млинці

    Такі млинці називаються “роті джала” і готуються на кокосовому молоці з каррі.

    Тобі знадобиться: 400 мл кокосового молока, 2 яйця, 250 г борошна, 4 ч.л. каррі, 2 ч.л. куркуми, сіль.

    Приготування: Змішай всі сухі інгредієнти, влий кокосове молоко і ретельно вимішати масу. Додай яйця і знову ретельно перемішай. Перелий тісто у пластикову пляшку та закрий кришкою з отвором. Для зручності в отвір можна вставити шмат трубочки для напоїв.

    Розігрій сковорідку, змащену олією, і влий туди порцію тіста, малюючи тонкі візерунки через трубочку. Млинець не повинен бути суцільним – це буде мереживо або химерна квітка. Обсмажуйте млинці як завжди – приблизно по 1-2 хвилини з кожного боку. Традиційно роті джала складають трикутником під час подачі.

    9. Кріпвіль з персиками

    Смачний французький млинець з фруктовим прошарком.

    Тобі знадобиться: 2,5 склянки 10% вершків, 2 яйця, 1 склянка борошна, 2 ст.л. вершкового масла|мастила|, 8 консервованих персиків, 1 склянка сметани, 100-150 г шоколаду, 4 ст.л. цукру, 1 щіпка солі, горіхи.

    Приготування: Віночком збийте 2 склянки вершків, яйця, борошно, 1 ст.л. цукру, сіль та розтоплене вершкове масло до однорідності. Обсмажити тонкі млинці – знадобиться близько 12 штук. Міксером збий сметану і цукор, що залишився до пишності.

    Розтопи шоколад у вершках, що залишилися, і окремо блендером збий персикову м'якоть. Збери торт із млинців, промазуючи їх кремом. Чергуй шари – сметана, персикове пюре, шоколад. Помаж готовий торт шоколадним кремом і посип рубаними горіхами.

    Зараз читають:10 рецептів нутового омлету, який сподобається всій родині

    10. Млинні конвертики з фаршем та капустою

    Швидка та проста альтернатива пиріжкам на сковорідці.

    Тобі знадобиться: 250 мл молока, 125 г борошна, 1 яйце, 2,5 г сухих дріжджів, 100 г м'ясного фаршу, 100 г капусти, 1/2 моркви, 1/2 цибулини, олія, сіль, цукор, спеції.

    Змішай борошно, сухі дріжджі, трохи цукру з сіллю, додай яйце, ложку рослинної олії і злегка тепле молоко. Ретельно вимішайте тісто, накрийте плівкою і залиште його в теплі на час приготування начинки.

    Подрібни та обсмаж овочі 7-10 хвилин до м'якості. Виклади фарш, приправ та доведи начинку до готовності, а потім остуди. Половником вилий порцію тіста на сковорідку. Коли воно трохи схопиться, виклади начинку на половину млинця і накрий другою половинкою. Обсмажити конвертики з двох сторін.

    11. Курячий пиріг із листкового тіста

    Легка і доступна випічка, зрозуміла навіть кулінарам-початківцям.

    Тобі знадобиться: 1 кг листкового тіста, 2 курячих філе, 8 картоплин, 2 цибулини, спеції.

    Розкатай половину листкового тіста на лист. Зверху виклади слайси картоплі, приправ та додай третину цибулинних кілець. Потім розклади дрібно нарізане куряче філе, знову приправ і посип цибулею, що залишилася. Накрий другим пластом тіста, защипни краю та запікай курник 45-60 хвилин у духовці при 180 градусах.

    12. Запечена скумбрія

    Чудова основна страва на Масляну – ситна і зовсім не важко.

    Тобі знадобиться: 2 скумбрії, 3 цибулини, 100 г жирної сметани, 1 ч.л. зернистої гірчиці, 1 ч.л. гострої гірчиці, 1 ст. соєвого соусу, сіль, спеції.

    Приготування: Змішай сметану, два види гірчиці, соєвий соус та спеції. Наріж цибулю кільцями та з'єднай її з соусом. Оброби випотрошену рибу на порційні шматки і замаринуй їх на півгодини в цибулі. Після чого переклади цибулю в жароміцну форму, а на неї виклади скумбрію і змасти все залишками маринаду. Запікайте страву 30 хвилин у духовці при 180 градусах.

    13. Шоколадні рулети з млинців

    Перед подачею наріж їх на порційні шматки і прикрась до смаку.

    Тобі знадобиться: 400 мл молока, 2 яйця, 4 ст. муки|борошна|, 2 ст.л. какао, 4 ч. л. цукру, 2 ст. олії, 200 г вершкового масла, 200 г згущеного молока.

    Приготування: Віночком змішай молоко, яйця, олію, борошно, какао та цукор до однорідності. Усі інгредієнти мають бути кімнатної температури. Обсмаж млинці до готовності і виклади їх по три штуки внахлест один на одного. Міксером збий вершкове масло зі згущеним молоком до пишності, змасти млинці і згорни рулети. Відправ їх на кілька годин у холодильник.

    14. Печінкові млинці з корейською морквою

    Любителям печінки точно припаде до смаку цей рецепт!

    Тобі знадобиться: 250 г курячої печінки, 100 мл молока, 1/2 цибулини, 1 яйце, 1,5 ст. муки|борошна|, 100 г плавленого сиру, 80 г корейської моркви, 1 варене яйце, 2 ст.л. майонезу, зелень, сіль, спеції.

    Блендером збий печінку з цибулею до однорідності, додай яйце з молоком і знову збий. Всип просіяне борошно зі спеціями, ретельно перемішай тісто і обсмаж тонкі млинці на змащеній сковороді.

    Натрій плавлений сир і варене яйце на дрібній тертці. Подрібни зелень, змішай їх із корейською морквою та майонезом. Змасти млинці начинкою, що вийшла, і згорни в рулетики або конвертики.

    Зараз читають:Компот з аґрусу з апельсином: 20 незрівнянних рецептів

    15. Сирні пончики

    Подавай їх до чаю на Масляному тижні – домочадці будуть у захваті.

    Тобі знадобиться: 500 г сиру, 4 яйця, 200 г цукру, 600 г борошна, 2 ч.л. соди, сіль.

    Приготування: Міксером зби яйця з цукром, додай сир, сіль і соду, і ретельно перемішай. Всип борошно і перемішай ще раз. Розділи тісто на частини, розкатай кожну з них пластом по 5-7 мм і наріж пончики будь-яким зручним способом. Обсмаж їх до рум'яності у великій кількості олії, а потім можеш посипати цукровою пудрою.

    16. Закусочний млинець з оселедцем.

    За бажанням, візьми будь-який інший готовий паштет замість начинки.

    Тобі знадобиться: 10-12 млинців, 250 г філе оселедця, 1 цибулина, 1 морква, 2 яйця, 150 г вершкового сиру, 2 ст.л. сметани, зелень, спеції.

    Приготування: Відварити яйця і моркву до готовності, а цибулю – подрібнити і обсмажити до золотистості. Блендером збий все до однорідності і потім змішай з вершковим сиром, сметаною, зеленню та спеціями. Промасти готові млинці цією заготовкою і збери торт.

    17. Вареники з картоплею

    Одна з найпопулярніших страв на Масляну. Подавай їх із цибульною засмажкою та сметаною.

    Тобі знадобиться: 200 мл молока, 2 яйця, 500-600 г борошна, 1 кг картоплі, 2 цибулини, 100 г вершкового масла|мастила|, 4 ст.л. олії, 1 ч.л. солі, спеції.

    Приготування: Заміси однорідне круте тісто з молока, яєць, олії, борошна та солі. Залиш його відпочивати на півгодини. Відвари картоплю до готовності і розімні її з вершковим маслом.

    Подрібни і обсмаж цибулю до золотистості, змішай її з картоплею, приправ та остуди начинку. Розкатай і наріж тісто на кружечки, виклади на них начинку і сформуй вареники. Відваріть вареники в підсоленій киплячій воді 3 хвилини після спливання.

    18. Овочевий салат з кукурудзою та квасолею

    Яскравий та смачний салат, щоб урізноманітнити страви з тіста.

    Тобі знадобиться: 2 банки консервованої кукурудзи, 2 банки червоної консервованої квасолі, 2 болгарські перці, 4 помідори, 2 фіолетові цибулини, 1 пучок кінзи, оливкова олія, лимонний сік, спеції.

    Приготування: Довільно наріж овочі, подрібни кінзу і додай кукурудзу з квасолею. Заправ салат оливковою олією з лимонним соком і спеціями.

    19. Норвезькі картопляні млинці

    Цікавий рецепт на Масляну – простий і незвичний одночасно.

    Тобі знадобиться: 300 г картоплі, 100 мл вершків, 100 г борошна, 2 ст. олії, 50 г вершкового масла, 0,5 ч.л. солі, 0,5 ч. л. цукру.

    Приготування: Відвари та розімни картоплю в пюре. Змішай її із вершками, сіллю, цукром, 1 ст.л. рослинної олії та борошном до однорідності. Розділи тісто на частини та відправь на 15 хвилин у морозилку.

    Після чого розкатай, обсмаж коржі на рослинному маслі, що залишилося з кожного боку і змасти вершковим маслом. Традиційно такі млинці подають теплими із джемом, посипавши меленою корицею.

    20. Капустяний салат із морквою

    Дуже швидкий салат із легкою йогуртовою заправкою.

    Тобі знадобиться: 1/2 качана білокачанної капусти, 2 моркви, 1 пучок зелені, 300 г грецького йогурту, 4 ст. яблучного оцту, 2 ст. лимонного соку, 4 ст. меду, 2 ч.л. гірчиці, сіль, спеції.

    Наріжте капусту, подрібніть зелень і натрій моркву на корейській тертці. Змішай йогурт та інші інгредієнти для заправки, і заправи нею салат. Готово!

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *