Овочеве рагу з кабачками та картоплею: 12 легких рецептів

У літній сезон кабачки хочеться використовувати скрізь і частіше, а в овочеве рагу вони вписуються – просто ідеально. Ще додамо трохи картоплі, щоб було ситніше – і ось уже повноцінна основна страва готова. Лови добірку найсмачніших рецептів!

Зміст

  • 1. Овочеве рагу з кабачками, картоплею та помідорами
  • 2. Овочеве рагу з кабачками та картоплею у мультиварці
  • 3. Овочеве рагу з кабачками та картоплею в рукаві
  • 4. Овочеве рагу з кабачками та картоплею в горщиках
  • 5. Овочеве рагу з кабачками, баклажанами та картоплею
  • 6. Овочеве рагу з кабачками, капустою та картоплею
  • 7. Овочеве рагу з куркою, кабачками та картоплею
  • 8. Овочеве рагу з кабачками, картоплею та грибами
  • 9. Овочеве рагу з кабачками, квасолею та картоплею
  • 10. Овочеве рагу з кабачками, картоплею та стручковою квасолею
  • 11. Овочеве рагу з кабачками, картоплею та зеленим горошком
  • 12. Овочеве рагу з кабачками, цвітною капустою та картоплею
  • 1. Овочеве рагу з кабачками, картоплею та помідорами

    Просте пісне рагу на всі випадки життя.

    Тобі знадобиться: 1 кабачок, 1 цибулина, 3 помідори, 1 морква, 1 болгарський перець, 4 картоплини, 2 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю, натрі моркву та обсмаж їх пару хвилин. Довільно наріж решту овочів. Додай картоплю і трохи води, і смажу ще 5 хвилин, помішуючи. Додай болгарський перець та кабачки, і за 10 хвилин – помідори. Протушкуй все разом ще 5-7 хвилин, додай часник, приправ за смаком і продовжуй тушкувати до готовності всіх овочів.

    2. Овочеве рагу з кабачками та картоплею у мультиварці

    Готувати рагу в мультиварці – одне задоволення, тому що потрібно мінімум зусиль.

    Тобі знадобиться: 3 кабачки, 3 картоплини, 1 морква, 1 болгарський перець, 1 цибулина, 2 ст.л. томатної пасти, 2 ст. рослинної олії, 1 склянка води, 4 зубчики часнику, спеції та зелень.

    Приготування: Вилий у чашу мультиварки олію, довільно наріж усі овочі і виклади туди. Змішай томатну пасту та воду, залий овочі та включи режим «Гасіння» на 50 хвилин. Наприкінці додай давлений часник, спеції та рубану зелень.

    Зараз читають:20 салатів з сиром фета, які припадуть до смаку кожному

    3. Овочеве рагу з кабачками та картоплею в рукаві

    Найсоковитіше і ніжніше рагу виходить у рукаві, тому що соки взагалі не випаровуються даремно.

    Тобі знадобиться: 3 картоплини, 1 кабачок, 1 баклажан, 1 цибулина, 1 морква, 1 болгарський перець, 1 помідор, 1 жменю стручкової квасолі, 2 ст.л. оливкової олії, спеції.

    Приготування: Наріж всі овочі середнім кубиком, а цибуля – подрібни. Змішай все разом з маслом та спеціями, виклади в рукав і відправь у духовку на 40 хвилин при 180 градусах.

    4. Овочеве рагу з кабачками та картоплею в горщиках

    У горщиках рагу завжди набуває особливого смаку.

    Тобі знадобиться: 3 картоплини, 1 морква, 1 цибулина, 2 кабачки, 1 баклажан, 1 болгарський перець, 1 помідор, 100 мл води або бульйону, спеції.

    Приготування: Довільно наріж всі овочі і розклади їх у горщики. Влий трохи води, додай спеції і відправ горщики в духовку на 45 хвилин при 180 градусах.

    5. Овочеве рагу з кабачками, баклажанами та картоплею

    За рахунок картоплі та баклажанів – таке рагу виходить особливо ситним.

    Тобі знадобиться: 2 кабачки, 2 картоплини, 1 помідор, 1 баклажан, 1 цибулина, 1 морква, спеції.

    Приготування: Наріж всі овочі кубиком. Обсмаж цибулю до м'якості, додай картоплю та моркву, влий трохи води та туші 20 хвилин. Додай кабачки та баклажани, і туші ще 20 хвилин. Додай помідори та спеції, і туши рагу останні 10 хвилин.

    6. Овочеве рагу з кабачками, капустою та картоплею

    Радимо брати молоду капусту, бо вона швидше приготується.

    Тобі знадобиться: 250 мл води, 4 картоплини, 2 помідори, 1 кабачок, 1 морква, 1/4 качана капусти, 2 ст.л. томатної пасти, спеції, петрушка, часник.

    Приготування: Очисти та дрібно нарубай помідори. Наріж капусту, а інші овочі – наріж середніми шматочками. Обсмажити моркву та кабачки 5 хвилин, помішуючи. Додай капусту, картоплю та помідори, і смажу ще 2 хвилини. Влий розведену у воді томатну пасту та туші рагу на слабкому вогні близько 25 хвилин. Наприкінці додай подрібнений часник, зелень та спеції, та готуй ще 2 хвилини.

    Зараз читають:20 шикарних рецептів піци з моцарелою

    7. Овочеве рагу з куркою, кабачками та картоплею

    Легка страва для сімейної вечері, до якої не потрібно готувати м'ясо.

    Тобі знадобиться: 800 г картоплі, 1 цибулина, 350 г курячого філе, 250 г капусти, 400 г кабачків, 600 мл томатного соку, 60 мл води, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю, нашаткуй капусту і наріж брусочками картоплю з кабачками. Курку наріж кубиком, обсмаж до рум'яності і відклади убік. Окремо обсмаж картопля, відправ її до курки і приправ.

    Так само окремо обсмаж кабачки і капусту, а потім обсмаж цибулю до золотистості. Влий томатний сік і воду, приправ і проварити 7 хвилин після кипіння. Залий курку з овочами та туші рагу під кришкою ще 30-40 хвилин на слабкому вогні.

    8. Овочеве рагу з кабачками, картоплею та грибами

    Сюди найкраще підходять звичайні печериці, тож жодних проблем.

    Тобі знадобиться: 4 картоплини, 1 цибулина, 1 болгарський перець, 1 кабачок, 250 г грибів, спеції.

    Приготування: Наріж картоплю брусочками і обсмаж її 10-15 хвилин, помішуючи. Окремо наріж дрібнішу цибулю, болгарський перець, кабачок та гриби. Додай все до картоплі, влий трохи води та готуй рагу 15-20 хвилин до м'якості овочів. Приправ за смаком.

    9. Овочеве рагу з кабачками, квасолею та картоплею

    Квасолю рекомендуємо відварити заздалегідь або взяти консервовану.

    Тобі знадобиться: 2 картоплини, 1 кабачок, 1 морква, 1 цибулина, 1 болгарський перець, 2 помідори, 1/2 склянки готової квасолі, спеції, часник.

    Приготування: Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до м'якості. Додай нарізану картоплю та смажу ще 10 хвилин. Додай нарізаний кабачок і болгарський перець, і смажу ще близько 7-8 хвилин. Натрій на тертці очищені помідори і влий цю заготовку туди ж, додай квасолю, спеції, часник і трохи води за потребою. Протушкуй рагу до готовності всіх овочів.

    Зараз читають:20 відмінних рецептів смузі з кавуна

    10. Овочеве рагу з кабачками, картоплею та стручковою квасолею

    Дуже цікавий варіант зі сметаною замість томату.

    Тобі знадобиться: 300 г курячого філе, 250 г картоплі, 150 г кабачків, 150 г стручкової квасолі, 150 г помідорів, 80 г цибулі, 70 г моркви, 2 зубчики часнику, 100 г сметани, 350 мл.

    Приготування: Наріж курку і всі овочі середніми шматочками. Обсмаж разом цибулю, моркву, картоплю та курку, і смажу ще 5-7 хвилин. Додай кабачок, стручкову квасолю, помідори та подрібнений часник. Влий теплу воду та туші всі 20 хвилин під кришкою. Додай сметану, зелень та спеції, і готуй рагу ще 5-7 хвилин.

    11. Овочеве рагу з кабачками, картоплею та зеленим горошком

    За бажання горошок можна взяти навіть у стручках, якщо він молодий.

    Тобі знадобиться: 4 картоплини, 150 г зеленого горошку, 200 г кабачків, 4 помідори, 2 моркви, 2 ст.л. соєвий соус, спеції.

    Приготування: Наріж всі овочі середніми шматочками. Обсмажити картоплю до золотистості. Додай кабачки і моркву, і смажу ще 5 хвилин. Додай зелений горошок, соєвий соус та спеції за смаком. Туши всі разом 10 хвилин, всип подрібнені помідори і туші рагу ще 5-7 хвилин під кришкою.

    12. Овочеве рагу з кабачками, цвітною капустою та картоплею

    Дуже літнє рагу з великою кількістю різних овочів.

    Тобі знадобиться: 2 картоплини, 250 г кабачків, 500 г цвітної капусти, 100 г стручкової квасолі, 150 г помідорів, 1 болгарський перець 1 цибулина, 1 морква, 1 стебло селери, спеції, зелень.

    Розбери цвітну капусту на дрібні суцвіття, а решту овочів наріж кубиком. Обсмаж цибулю, моркву, селеру та болгарський перець 5 хвилин, додай картоплю та жар ще 5 хвилин.

    Додай стручкову квасолю, цвітну капусту і трохи води і туші 7-8 хвилин під кришкою. Додай кабачки, помідори, зелень та спеції і доведи рагу до готовності всіх овочів.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *