Смажені банани впевнено можна додати в скарбничку до екзотичних десертів та страв. Виходить корисно та дуже оригінально, а ще вони готуються на сковороді буквально за лічені хвилини. Так що якщо тобі ніколи не випадав шанс спробувати таку дивину, тоді рекомендуємо надолужити втрачене. Розповідаємо 12 найсмачніших рецептів!
Зміст
1. Смажені банани в карамелі
Для смаження краще використовувати саме вершкове масло, тому що воно надає тонкого смаку.
Тобі знадобиться: 2 банани, 40 г вершкового масла|мастила|, 2 ст.л. коричневого цукру, 0,5 ч. л. кориці.
Приготування: Наріж банани слайсами. У сковороді розтопи вершкове масло, додай цукор і корицю і прогрій карамель до розчинення цукру. Помішуйте її, щоб вона не пригорала. Доведи карамель до кипіння на слабкому вогні, додай банани та обсмаж їх з двох боків до золотистості.
2. Смажені банани у клярі
Перед подачею додатково полів смажені банани медом та посип рубаними горіхами.
Тобі знадобиться: 6-8 бананів, 1 яйце, 1 ст. борошна, 100 мл молока, цукор, кориця, ванілін.
Приготування: Міксером збий яйце з цукром та спеціями до смаку. Додай борошно, перемішай і влий тепле молоко. Кляр має вийти за консистенцією – як густа сметана. Вмочіть у нього шматочки бананів, обсмаж їх до рум'яності з усіх боків і доведи до готовності під кришкою близько 5 хвилин на слабкому вогні.
Зараз читають:12 простих салатів з патисонів на зиму
3. Смажені банани нашвидкуруч
Найпростіший рецепт. Посип готові банани цукровою пудрою!
Тобі знадобиться: 2 банани, олія.
Приготування: Наріж очищені банани кружальцями середньої товщини. Обсмаж їх у маслі на сильному вогні з двох боків до рум'яності. Виклади смажені банани на паперові рушники, щоб забрати зайвий жир.
4. Смажені банани з медом
Оригінальний варіант карамелі – саме для смаження бананів. Всі ласуни будуть у захваті.
Тобі знадобиться: 3 банани, 2 ст.л. цукру, 2 ч. л. меду, 50 г вершкового масла|мастила|, лимонний сік.
Приготування: Банани наріж кружальцями та збризкайте лимонним соком. Розтопи в сковороді вершкове масло|мастило|, додай цукор і провари карамель до кипіння, постійно помішуючи. Додай мед і знову перемішай. Виклади банани в карамель, що вийшла, і обсмаж все з двох сторін до готовності.
5. Смажені банани в рисово-кокосовому клярі
Найцікавіша особливість цього рецепту – незвичайний кляр для приготування бананів.
Тобі знадобиться: 2-3 банани, 100 г рисового борошна, 1 ст.л. муки|борошна|, 0,5 ч.л. розпушувача, 2 ст.л. кокосової стружки, 3 ст. кунжуту, 35 г коричневого цукру, 2 ст. кокосового молока, 100 мл води, 1 ст. соку лимона чи лайма, 2 щіпки цукру.
Приготування: Віночком змішай усі інгредієнти, крім бананів. Наріж банани слайсами, вмоч їх в цей кляр і обсмаж до золотистості у великій кількості олії.
6. Смажені банани у клярі без яєць
Бажано, щоб молоко було кімнатної температури чи трохи тепле.
Тобі знадобиться: 3 банани, 120 г борошна, 150 мл молока, по 1/3 ч.л. куркуми та кориці, 1 ст.л. цукрової пудри.
Зараз читають:8 легких рецептів, як приготувати смажене морозиво
Змішай всі сухі інгредієнти і поступово додай молоко. Вимішай до однорідності. Наріж банани шматочками, вмочіть в кляр і обсмаж до золотистості з усіх боків на середньому вогні.
7. Смажені банани в кокосовому паніровці
Перед таким десертом не зможуть встояти як дорослі, так і діти!
Тобі знадобиться: 4 банани, 1 ч.л. ваніліну, 1/2 склянки борошна, 1/2 склянки кокосової стружки, 1/2 склянки панірувальних сухарів, 2 яйця.
Приготування: Збийте яйця з ваніліном або ванільним цукром. Змішай сухарі та кокосову стружку. Наріж банани середніми шматочками, обваляй їх у борошні, вмочіть в яйце і обваляй в паніровці. Обсмаж банани у фритюрі у великій кількості олії до рум'яності і потім виклади на паперові серветки.
8. Смажені банани з цибулею та каррі
Для різноманітності пропонуємо приготувати їх у вигляді десерту.
Тобі знадобиться: 2 банани, 2 фіолетові цибулини, 70 г вершкового масла, сік 1 лимона, сіль, 0,5 ч.л. каррі.
Приготування: Вимий банани і наріж їх прямо в шкірці кружальцями по 2 см завтовшки. Цибулю наріж тонкими півкільцями. Обсмажити банани і цибулю у розтопленій вершковій олії 10 хвилин, помішуючи. Додай карі та туші ще 5 хвилин. В кінці додай лимонний сік і сіль до смаку, протушкуй банани ще 1 хвилину і зніми з вогню.
9. Смажені банани із сиром
Підійде будь-який сир, який добре плавиться і при цьому не має надто різкого смаку.
Тобі знадобиться: 4 банани, 100 г моцарелли або іншого сиру.
Приготування: Очисти та розріж банани навпіл уздовж. Наріж сир смужками по ширині банана, виклади його між половинками та з'єднай «сендвічі» зубочистками. Обсмаження банани з сиром на сковороді до рум'яності з усіх боків.
Зараз читають:20 легких способів приготувати пісний борщ
10. Смажені банани у коньяку
Замість коньяку можеш взяти ром чи бренді для пікантності.
Тобі знадобиться: 2 банани, 40 г вершкового масла|мастила|, 30 мл коньяку, 1,5 ст.л. цукру, 2 ст. борошна.
Банани очисти і наріж шматочками середнього розміру. Обвалюй їх у суміші цукру та борошна, і обсмаж на вершковому маслі приблизно по 2 хвилини з кожного боку. Влий коньяк і протушкуй банани ще 1-2 хвилини.
11. Смажені банани з яйцем
Виходить своєрідний яєчний сендвіч – чудовий варіант на сніданок.
Тобі знадобиться: 1 банан, 2 яйця, кориця, мед.
Приготування: Наріж очищені банани кружальцями та обсмаж їх з двох боків до легкої рум'яності. Збийте яйця, розігрійте масло на сковороді, виставте туди кулінарне кільце і влийте половину яєчної суміші. Обсмаж круглий млинець, поки він не схопиться, переверни, обсмаж з іншого боку і відклади. Так само вилий в кільце другий млинець. Коли він схопиться, додай зверху банани, посип корицею і накрий першим омлетом. Готуй все разом ще 1-2 хвилини під кришкою та полів медом перед подачею.
12. Мофонго зі смажених бананів із беконом
Незвичайне блюдо карибської кухні, яке готується із зелених бананів.
Тобі знадобиться: 2-3 зелені банани, 40 г бекону, часник, сіль, спеції, оливкова олія.
Приготування: Наріж бекон кубиком, часник – пластинками. На сковороді обсмаж бекон, а потім у цьому жирі обсмаж часник до рум'яності і відклади все на паперову серветку. У тій же сковороді обсмаж з усіх боків очищені та нарізані банани. Розімні банани з часником у пюре або подрібни за допомогою блендера. Приправ за смаком, збризкайте оливковою олією і додай шматочки бекону.
Джерело: dietcenter.com.ua