12 рецептів смажених бананів, які урізноманітнять твоє меню

Смажені банани впевнено можна додати в скарбничку до екзотичних десертів та страв. Виходить корисно та дуже оригінально, а ще вони готуються на сковороді буквально за лічені хвилини. Так що якщо тобі ніколи не випадав шанс спробувати таку дивину, тоді рекомендуємо надолужити втрачене. Розповідаємо 12 найсмачніших рецептів!

Зміст

  • 1. Смажені банани в карамелі
  • 2. Смажені банани у клярі
  • 3. Смажені банани нашвидкуруч
  • 4. Смажені банани з медом
  • 5. Смажені банани в рисово-кокосовому клярі
  • 6. Смажені банани у клярі без яєць
  • 7. Смажені банани в кокосовому паніровці
  • 8. Смажені банани з цибулею та каррі
  • 9. Смажені банани із сиром
  • 10. Смажені банани у коньяку
  • 11. Смажені банани з яйцем
  • 12. Мофонго зі смажених бананів із беконом
  • 1. Смажені банани в карамелі

    Для смаження краще використовувати саме вершкове масло, тому що воно надає тонкого смаку.

    Тобі знадобиться: 2 банани, 40 г вершкового масла|мастила|, 2 ст.л. коричневого цукру, 0,5 ч. л. кориці.

    Приготування: Наріж банани слайсами. У сковороді розтопи вершкове масло, додай цукор і корицю і прогрій карамель до розчинення цукру. Помішуйте її, щоб вона не пригорала. Доведи карамель до кипіння на слабкому вогні, додай банани та обсмаж їх з двох боків до золотистості.

    2. Смажені банани у клярі

    Перед подачею додатково полів смажені банани медом та посип рубаними горіхами.

    Тобі знадобиться: 6-8 бананів, 1 яйце, 1 ст. борошна, 100 мл молока, цукор, кориця, ванілін.

    Приготування: Міксером збий яйце з цукром та спеціями до смаку. Додай борошно, перемішай і влий тепле молоко. Кляр має вийти за консистенцією – як густа сметана. Вмочіть у нього шматочки бананів, обсмаж їх до рум'яності з усіх боків і доведи до готовності під кришкою близько 5 хвилин на слабкому вогні.

    Зараз читають:12 простих салатів з патисонів на зиму

    3. Смажені банани нашвидкуруч

    Найпростіший рецепт. Посип готові банани цукровою пудрою!

    Тобі знадобиться: 2 банани, олія.

    Приготування: Наріж очищені банани кружальцями середньої товщини. Обсмаж їх у маслі на сильному вогні з двох боків до рум'яності. Виклади смажені банани на паперові рушники, щоб забрати зайвий жир.

    4. Смажені банани з медом

    Оригінальний варіант карамелі – саме для смаження бананів. Всі ласуни будуть у захваті.

    Тобі знадобиться: 3 банани, 2 ст.л. цукру, 2 ч. л. меду, 50 г вершкового масла|мастила|, лимонний сік.

    Приготування: Банани наріж кружальцями та збризкайте лимонним соком. Розтопи в сковороді вершкове масло|мастило|, додай цукор і провари карамель до кипіння, постійно помішуючи. Додай мед і знову перемішай. Виклади банани в карамель, що вийшла, і обсмаж все з двох сторін до готовності.

    5. Смажені банани в рисово-кокосовому клярі

    Найцікавіша особливість цього рецепту – незвичайний кляр для приготування бананів.

    Тобі знадобиться: 2-3 банани, 100 г рисового борошна, 1 ст.л. муки|борошна|, 0,5 ч.л. розпушувача, 2 ст.л. кокосової стружки, 3 ст. кунжуту, 35 г коричневого цукру, 2 ст. кокосового молока, 100 мл води, 1 ст. соку лимона чи лайма, 2 щіпки цукру.

    Приготування: Віночком змішай усі інгредієнти, крім бананів. Наріж банани слайсами, вмоч їх в цей кляр і обсмаж до золотистості у великій кількості олії.

    6. Смажені банани у клярі без яєць

    Бажано, щоб молоко було кімнатної температури чи трохи тепле.

    Тобі знадобиться: 3 банани, 120 г борошна, 150 мл молока, по 1/3 ч.л. куркуми та кориці, 1 ст.л. цукрової пудри.

    Зараз читають:8 легких рецептів, як приготувати смажене морозиво

    Змішай всі сухі інгредієнти і поступово додай молоко. Вимішай до однорідності. Наріж банани шматочками, вмочіть в кляр і обсмаж до золотистості з усіх боків на середньому вогні.

    7. Смажені банани в кокосовому паніровці

    Перед таким десертом не зможуть встояти як дорослі, так і діти!

    Тобі знадобиться: 4 банани, 1 ч.л. ваніліну, 1/2 склянки борошна, 1/2 склянки кокосової стружки, 1/2 склянки панірувальних сухарів, 2 яйця.

    Приготування: Збийте яйця з ваніліном або ванільним цукром. Змішай сухарі та кокосову стружку. Наріж банани середніми шматочками, обваляй їх у борошні, вмочіть в яйце і обваляй в паніровці. Обсмаж банани у фритюрі у великій кількості олії до рум'яності і потім виклади на паперові серветки.

    8. Смажені банани з цибулею та каррі

    Для різноманітності пропонуємо приготувати їх у вигляді десерту.

    Тобі знадобиться: 2 банани, 2 фіолетові цибулини, 70 г вершкового масла, сік 1 лимона, сіль, 0,5 ч.л. каррі.

    Приготування: Вимий банани і наріж їх прямо в шкірці кружальцями по 2 см завтовшки. Цибулю наріж тонкими півкільцями. Обсмажити банани і цибулю у розтопленій вершковій олії 10 хвилин, помішуючи. Додай карі та туші ще 5 хвилин. В кінці додай лимонний сік і сіль до смаку, протушкуй банани ще 1 хвилину і зніми з вогню.

    9. Смажені банани із сиром

    Підійде будь-який сир, який добре плавиться і при цьому не має надто різкого смаку.

    Тобі знадобиться: 4 банани, 100 г моцарелли або іншого сиру.

    Приготування: Очисти та розріж банани навпіл уздовж. Наріж сир смужками по ширині банана, виклади його між половинками та з'єднай «сендвічі» зубочистками. Обсмаження банани з сиром на сковороді до рум'яності з усіх боків.

    Зараз читають:20 легких способів приготувати пісний борщ

    10. Смажені банани у коньяку

    Замість коньяку можеш взяти ром чи бренді для пікантності.

    Тобі знадобиться: 2 банани, 40 г вершкового масла|мастила|, 30 мл коньяку, 1,5 ст.л. цукру, 2 ст. борошна.

    Банани очисти і наріж шматочками середнього розміру. Обвалюй їх у суміші цукру та борошна, і обсмаж на вершковому маслі приблизно по 2 хвилини з кожного боку. Влий коньяк і протушкуй банани ще 1-2 хвилини.

    11. Смажені банани з яйцем

    Виходить своєрідний яєчний сендвіч – чудовий варіант на сніданок.

    Тобі знадобиться: 1 банан, 2 яйця, кориця, мед.

    Приготування: Наріж очищені банани кружальцями та обсмаж їх з двох боків до легкої рум'яності. Збийте яйця, розігрійте масло на сковороді, виставте туди кулінарне кільце і влийте половину яєчної суміші. Обсмаж круглий млинець, поки він не схопиться, переверни, обсмаж з іншого боку і відклади. Так само вилий в кільце другий млинець. Коли він схопиться, додай зверху банани, посип корицею і накрий першим омлетом. Готуй все разом ще 1-2 хвилини під кришкою та полів медом перед подачею.

    12. Мофонго зі смажених бананів із беконом

    Незвичайне блюдо карибської кухні, яке готується із зелених бананів.

    Тобі знадобиться: 2-3 зелені банани, 40 г бекону, часник, сіль, спеції, оливкова олія.

    Приготування: Наріж бекон кубиком, часник – пластинками. На сковороді обсмаж бекон, а потім у цьому жирі обсмаж часник до рум'яності і відклади все на паперову серветку. У тій же сковороді обсмаж з усіх боків очищені та нарізані банани. Розімні банани з часником у пюре або подрібни за допомогою блендера. Приправ за смаком, збризкайте оливковою олією і додай шматочки бекону.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *