Хочеш порадувати свою сім'ю чи гостей незвичайним десертом? Приготуй млинцевий торт! Розповідаємо 20 найцікавіших рецептів. Більшість із них – готуються простіше простого, тому будуть під силу навіть початківцям!
Зміст
1. Млинний торт зі сметанним кремом
Класичний базовий рецепт торта, який легко можна доповнити будь-якими добавками на власний розсуд.
Тобі знадобиться:
Для млинців: 5 яєць, 170 г борошна, 60 г цукру, 500 мл молока, 2 ст. олії, сіль на кінчику ножа.
Для крему: 500 г сметани, 1,5 склянки цукрової пудри, 1 ст. кукурудзяного крохмалю.
Яйця збий з цукром і сіллю, додай борошно , масло, молоко і перемішай до однорідності. Виливайте тісто невеликими порціями на сковорідку і обсмажуйте до золотистого кольору з обох боків. Охолоджену сметану зби з цукровою пудрою, додай крохмаль і добре перемішай. Виклади млинці чаркою, змащуючи їх отриманим сметанним кремом. Перед подачею млинцевий торт повинен постояти в холодильнику 2-3 години.
2. Млинний торт із заварним кремом
Процес приготування піде швидше, якщо випікати млинці одразу на двох сковорідках.
Тобі знадобиться:
Для млинців: 4 яйця, 250 г борошна, 400 мл жирного кефіру, 3 ст. цукру, 20 г вершкового масла|мастила|, ванілін на кінчику ножа.
Для крему: 2 яйця, 100 г борошна, 120 г вершкового масла|мастила|, 1 склянка цукру, 400 мл молока.
Приготування: Збий яйця з цукром, додай теплий кефір, розтоплену олію, борошно, що просіює, і ванілін. Перемішати до однорідного стану. Вилий кухар тесту на розігріту сковороду і смажу млинці по 30-40 секунд з кожного боку. Повтори процедуру з тестом, що залишився. Окремо в каструлі змішай борошно, цукор та яйця для крему. Влий молоко, постав заготовку на плиту і збивай міксером. Доведи суміш до кипіння та зніми з вогню. Додай м'яке вершкове масло і гарненько збий.
Виклади млинці одна на одну, змащуючи їх заварним кремом.
3. Торт із вишневих млинців зі сметанним кремом
Для різноманітності можеш спробувати додати інші фруктові сиропи.
Тобі знадобиться:
Для млинців: 4 яйця, 160 г борошна, 200 мл молока, 100 мл вишневого сиропу, 100 г цукру, 2 ст. олії, сіль на кінчику ножа.
Для крему: 500 г сметани, 300 г цукрового піску, 1 ст. крохмалю, ванілін на кінчику ножа.
Приготування: Змішай збиті яйця, цукор, олію, сіль, молоко і борошно, що просіює. Влий вишневий сироп і добре перемішай. Виливай тісто невеликими порціями на розігріту сковороду та смажу млинці по 30-40 секунд з кожного боку. Окремо зби сметану з цукром, ваніліном і крохмалем.
Виклади млинці одна на одну, змащуючи їх отриманим кремом. Готовий млинець торт залиш просочитися в холодильнику на 2 години.
4. Млинний торт зі збитими вершками та ягодами
Добре збиваються вершки жирністю понад 35%.
Тобі знадобиться:
Для млинців: 3 яйця, 170 г борошна, 200 г цукру, сіль на кінчику ножа, 20 г вершкового масла|мастила|, 400 мл молока.
Для крему: 400 г вершків, 1,5 склянки цукрової пудри, ванілін на кінчику ножа.
Додатково: 1 склянка різних ягід, 2 ст. шоколадний топінг.
Яйця збий з цукром і сіллю. Додай м'яку олію, молоко, борошно і перемішай до однорідності. Виливайте тісто невеликими порціями на сковорідку і обсмажуйте до золотистого кольору з обох боків. Охолоджені вершки змішай з|із| цукровою пудрою і ваніліном, і збий крем.
Виклади млинці один на одного, змащуючи їх збитими вершками. Зверху виклади шар крему та підготовлені ягоди. Поли млинцевий торт шоколадний топінг.
5. Млинець з сирним кремом
Протертий через сито сир насичується повітрям, тому такий крем виходить ніжнішим.
Тобі знадобиться:
Для млинців: 3 яйця, 170 г муки|борошна|, 1 ст.л. меду, 2 ст.л. цукру, 300мл води.
Для крему: 400 г сиру, 100 г сметани, 1 склянка цукру, ванілін на кінчику ножа.
Зараз читають:Як приготувати дієтичну рибу?
Збий яйця з цукром, додай мед , теплу воду, просіяне борошно і перемішай тісто до однорідності. Виливай тісто порціями на розігріту сковорідку та смажу млинці до готовності з двох боків. Протри сир через сито, змішай його з цукром, ваніліном і сметаною.
Збери млинець, викладаючи млинці чаркою і змащуючи їх отриманим сирним кремом.
6. Млинний торт із заварним кремом, шоколадом та горіхами
Цей торт не соромно поставити навіть на святковий стіл!
Тобі знадобиться:
Для млинців: 4 яйця, 160 г борошна, 3 ст. крохмалю, 400 мл молока, 100 г цукру, 2 ст.л. олії, сіль на кінчику ножа.
Для крему: 250 мл молока, 200 г згущеного молока, 3 ст.л. борошна, 50 г вершкового масла|мастила|.
Додатково: 200 г темного шоколаду, 1/2 склянки будь-яких горіхів.
Яйця збий з цукром і сіллю. Додай тепле молоко, борошно, крохмаль, олію та перемішай до однорідності. Вилий кухар тесту на розігріту сковорідку і обсмаж до рум'яності з обох боків. Повтори дії з тестом, що залишився. Змішай молоко і борошно, і проваріть їх до середньої густоти. Зніми заготівлю з вогню, додай згущене молоко, вершкове масло і гарненько збий.
Виклади млинці чаркою, змащуючи їх заварним кремом. Поли млинець торт розтопленим шоколадом і присип його подрібненими горіхами.
7. Шоколадний торт із млинців
Роботу з тестом сильно полегшить кухонний комбайн, міксер або тістоміс.
Тобі знадобиться:
Для млинців: 5 яєць, 150 г борошна, 2 ст. какао, 60 г цукру, 2 ст. олії, 450 мл води.
Для крему: 300 г чорного шоколаду, 20 г вершкового масла|мастила|, 80 мл коньяку, 180 мл води.
Приготування: Змішай яйця, олію та цукор, і зби їх міксером до однорідного стану. Додай борошно, какао, воду і добре перемішай. Виливай тісто невеликими порціями на сковорідку та смажу млинці по 30-40 секунд з кожного боку. Окремо помісти в миску шоколад, додай олію та воду. Розтопи на водяній бані, додай коньяк і добре перемішай.
Виклади млинці чаркою, змащуючи їх шоколадним кремом. Постав млинець торт просочитися в холодильник на 2 години.
8. Торт з медових млинців з сирним кремом та горіхами
Перед кожним млинцем змащуй сковорідку вершковим маслом.
Тобі знадобиться:
Для млинців: 4 яйця, 240 г борошна, 4 ст. меду, 2 ст.л. олії, 400 мл теплої води.
Для крему: 400 г жирного сиру, 100 мл вершків, 1 склянка цукрової пудри, ванілін на кінчику ножа, 1 жменю волоських горіхів.
Приготування: Розбий яйця в миску, додай мед і масло, і зби їх міксером. Всип борошно, влий воду і продовжуй роботу міксера ще 2-3 хвилини. Вилий кухарку тіста на розігріту сковороду і смажу млинці до рум'яності з обох боків. Повторюй процедуру доти, доки не закінчиться тісто. Подрібни сир у блендері, змішай його з цукровою пудрою, вершками та ваніліном.
Збери торт із млинців, викладаючи їх один на одного і змащуючи сирним кремом. Зверху нанеси шар крему та присип подрібненими горіхами.
9. Млинець з полуницею
Як додаткове прикраса торта – можна також використовувати гілочки м'яти.
Тобі знадобиться:
Для млинців: 4 яйця, 240 г борошна, 1/2 склянки цукру, 2 ст. олії, 1 крапля ванільної есенції, 400 мл молока.
Для крему та прикраси: 300 г маскарпоне, 100 г вершкового масла, 120 г цукрової пудри, 150 г полуниці.
Яйця збий з цукром і ванільною есенцією. Додай олію, тепле молоко, борошно і добре перемішай. Виливайте тісто невеликими порціями на сковороду і обсмажуйте по 30-40 секунд з кожного боку. Половину полуниці протріть через сито, а решту – наріж. Розітріть м'яке масло з цукровою пудрою, додай маскарпоне, полуничне пюре і зби крем.
Виклади млинці чаркою, щедро змащуючи їх кремом. Зверху виклади шар крему і прикрась млинцевий торт нарізаними ягодами.
10. Торт із шоколадних млинців із кокосовим кремом
Приголомшливе поєднання смаків!
Тобі знадобиться:
Для млинців: 3 яйця, 140 г муки|борошна|, 2 ст.л. какао, 1 ст. крохмалю, 3 ст.л. цукру, сіль|соль| на кінчику ножа, 2 ст.л. олії, 380 мл молока.
Для крему: 500 г сметани, 3 ст. кокосової стружки, 120 г цукрової пудри.
Приготування: У глибокій мисці збий яйця, цукор та сіль. Додай олію, крохмаль, какао та борошно. Влий тепле молоко і перемішай. Вилий трохи тіста на сковороду і смажу млинці до готовності з обох боків. Повтори дії з тестом, що залишився. Охолоджену сметану зби з цукровою пудрою, всип кокосову стружку і перемішай.
Зараз читають:Салати з курки – страви на всі випадки життя
Виклади млинці чаркою, змащуючи їх отриманим кремом. Забери млинець на 2-3 години в холодильник.
11. Апельсиновий торт із млинців із сирним кремом
Готове тісто накрий харчовою плівкою та залиш на 10 хвилин.
Тобі знадобиться:
Для млинців: 5 яєць, 170 г борошна, 3 ст. цукру, 20 г вершкового масла|мастила|, 200 мл молока, 200 мл води.
Для крему: 2 апельсини, 300 г сиру, 200 г вершків, 150 г цукрового піску.
Приготування: Добре зби яйця з цукром, додай розтоплене вершкове масло, молоко, воду, борошно і перемішай тісто до однорідності. Виливай тісто невеликими порціями на сковорідку і смажте млинці до рум'яного кольору з обох боків. Сир протрій через сито, змішай його з вершками і цукром. Очисти і наріж апельсини.
На половину млинця виклади трохи крему і шматочок апельсина, склади навпіл. Повтори дії з рештою заготовок. Склади млинці один на одного, формуючи торт. Між заготовками додай крем та шматочки фруктів. Перед подачею млинець повинен кілька годин настоятися в холодильнику.
12. Млинець з шоколадом і вершковим кремом
Намагайся випікати млинці не надто тонкими.
Тобі знадобиться:
Для млинців: 3 яйця, 170 г борошна, 4 ст. цукру, 1 ст. олії, 300 мл води.
Для вершкового крему: 200 г вершкового масла|мастила|, 150 г згущеного молока, 180 г сметани.
Для шоколадного крему: 200 г темного шоколаду, 40 мл коньяку, 20 г вершкового масла|мастила|, 60 мл води.
Приготування: Збий яйця з цукром та олією. Додай воду та борошно, і ретельно перемішай. Вилий кухарку тіста на сковорідку і обсмажуйте до золотистого кольору з обох боків. Повторіть процедуру з рештою тесту. М'яку олію збий до біла, додай згущене молоко, сметану і добре перемішай. Окремо зламай шоколад на дрібні шматочки, розтопи на водяній бані і змішай його з вершковим маслом, водою та коньяком.
Збери млинець, викладаючи млинці один на одного і змащуючи їх по черзі вершковим і шоколадним кремом.
13. Млинець «Зимова вишня»
Оригінальний варіант популярного десерту.
Тобі знадобиться:
Для млинців: 3 яйця, 280 г борошна, 60 г цукрового піску, 2 ст. олії, 0,5 ч.л. розпушувача, 500 мл молока.
Для начинки: 500 г замороженої вишні без кісточок, 500 г сметани, 200 г цукрової пудри, 2 ст. кукурудзяного крохмалю, ванілін на кінчику ножа.
Додатково: 150 г темного шоколаду, 20 г вершкового масла|мастила|, 3 ст.л. води.
Приготування: Збий яйця з цукром, додай олію, молоко і борошно, змішану з розпушувачем. Все перемішати так, щоб не було грудочок. Виливай тісто невеликими порціями на розігріту сковорідку та смажу млинці до готовності. Охолоджену сметану зби з цукровою пудрою, додай ванілін і крохмаль, і ще раз перемішай.
Виклади на млинець ряд вишні і зверни трубочкою, повтори дію з іншими заготовками. Виклади млинці гіркою, змащуючи їх сметанним кремом. Розтопи шоколад на водяній бані, змішай з|із| маслом|мастилом| і водою. Полей їм млинець і прибери його в холодильник на пару годин.
14. Млинець «Тірамісу»
Любителі кавового аромату можуть додати трохи меленої кави в крем для торта.
Тобі знадобиться:
Для млинців: 3 яйця, 175 г борошна, 60 г цукру, 20 г вершкового масла|мастила|, 280 мл молока.
Для крему та прикраси: 300 г сиру, 150 г маскарпоне, 100 г згущеного молока, 50 г вершкового масла, 2 ст.л. какао.
Яйця збий з цукром, додай розтоплене масло, борошно, тепле молоко і перемішай. Виливайте тісто невеликими порціями на розігріту сковорідку і обсмажуйте до золотистого кольору з обох боків. Протри сир через сито, змішай його з маскарпоне, згущеним молоком і м'яким маслом. Збий отриманий крем міксером до однорідності.
Виклади млинці одна на одну, щедро змащуючи їх кремом. Крем, що залишився, змішай з половиною какао і за допомогою кондитерського мішка відсадь красиві візерунки на верхівці торта. Присип все какао, що залишилося, і постав млинцевий торт настоятися в холодильник на 2 години.
15. Млинець з кокосовим кремом і фундуком
Готуй на сковороді діаметром не менше 24 см.
Тобі знадобиться:
Для млинців: 4 яйця, 170 г борошна, 80 г цукру, 2 ст. олії, 1 крапля ванільної есенції, 350 мл молока.
Для крему та прикраси: 150 г білого шоколаду, 200 г згущеного молока, 3 ст.л. кокосової стружки, 120 г вершкового масла|мастила|, 1 жменю фундука.
Приготування: Збий яйця з цукром та ванільною есенцією. Додай олію, молоко, просіяне борошно і добре перемішай тісто. Вилий кухарку тіста на сковорідку і смажу млинці до готовності з обох боків. Повтори процедуру з тестом, що залишився. Шоколад зламай у миску, додай олію та розтопи на водяній бані. Додай згущене молоко, кокосову стружку і перемішай крем.
Зараз читають:15 рецептів тарталеток із червоною рибою, які порадують своїм смаком
Виклади млинці чаркою один на одного, змащуючи їх теплим кремом. Зверху змасти млинець торт тонким шаром крему і присип подрібненим фундуком.
16. Млинець «Літо»
Бери будь-які ягоди, які тобі найбільше подобаються.
Тобі знадобиться:
Для млинців: 4 яйця, 240 г борошна, 80 г цукру, 2 ст. олії, ванілін на кінчику ножа, 450 мл молока.
Для крему: 350 г жирних вершків, 1 склянка цукрової пудри.
Додатково: 150 г ягідного джему, 1 склянка різних ягід.
Яйця збий з цукром, додай ванілін , молоко, масло, просіяне борошно і перемішай тісто до однорідності. Виливай тісто невеликими порціями на розігріту сковорідку та смажу млинці по 30-40 секунд з кожного боку. Окремо зби охолоджені вершки з цукровою пудрою.
Виклади млинці чаркою, змащуючи їх по черзі ягідним джемом та отриманим кремом. Зверху гарно виклади хвилями млинці, додай залишки крему та ягоди.
17. Райдужний млинцевий торт з сирним кремом
Смачний і красивий млинець для дитячого свята.
Тобі знадобиться:
Для млинців: 4 яйця, 300 г муки|борошна|, 80 г цукрового піску, 0,5 ч.л. розпушувача, 20 мл олії, ванілін на кінчику ножа, харчові барвники.
Для крему: 350 г сиру, 100 г маскарпоне, 1 склянка цукрової пудри.
Приготування: Збий яйця з цукром до пишної піни, додай олію, ванілін, борошно та розпушувач для тіста. Перемішай, розділи тісто за кількістю різних барвників та змішай з ними. Виливай тісто невеликими порціями на розігріту сковорідку та смажу млинці по 30 секунд з кожного боку. Окремо подрібни сир у блендері, додай цукрову пудру і маскарпоне, і зби крем міксером.
Викладай млинці за квітами одна на одну, щедро змащуючи їх кремом. Готовий млинець торт прибери на 2 години просочитися в холодильник.
18. Млинець з малиною і вершковим кремом
На окропі млинці виходять особливо смачними.
Тобі знадобиться:
Для млинців: 3 яйця, 200 г борошна, 100 г сметани, 3 ст. цукрового піску, 0,5 ч. л. соди, 30 мл олії, 380 мл окропу.
Для крему та прикраси: 250 мл вершків, 1 склянка цукрової пудри, 250 мл вершкового крему, 1 жменя малини.
Змішай сметану і соду, додай яйця, цукор , масло, борошно і перемішай. Влий окріп і збий міксером. Виливайте тісто невеликими порціями на сковорідку і обсмажуйте до золотистого кольору з обох боків. Зби вершки з цукровою пудрою і вершковим кремом, додай половину малини і ретельно перемішай.
Збери млинець, змащуючи його підготовленим кремом. Зверху виклади залишки крему та малину.
19. Млинець з маком
Легкий млинець з доступних і дешевих інгредієнтів.
Тобі знадобиться:
Для млинців: 5 яєць, 170 г борошна, 1/2 склянки цукрового піску, 2 ст. олії, 400 мл молока.
Для крему: 50 г макової начинки, 2 яйця, 4 ст. борошна, 100 г вершкового масла|мастила|, 120 г цукру, 400 мл молока.
Яйця збий з цукром до пишної піни. Додай олію, тепле молоко, борошно та перемішай. Вилий трохи тесту на розігріту сковорідку та смажу млинці по 30-40 секунд з кожного боку. Повтори процедуру з тестом, що залишився. Окремо змішай молоко з цукром та борошном, і доведи до кипіння. Вари, безперервно помішуючи, поки маса не почне густіти. Після чого – зніми з вогню та остуди до кімнатної температури. Додай яйця, м'яку олію та макову начинку, і гарненько зби крем.
Виклади млинці чаркою один на одного, змащуючи їх отриманим кремом. Готовий млинцевий торт постав у холодильник на пару годин.
20. Млинцевий торт «Ласун»
Як добавки також можна використовувати заспиртовану вишню, консервовані персики або шоколадні дропси.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 4 яйця, 240 г борошна, 80 г цукру, 2 ст. олії, ванілін на кінчику ножа, 400 мл молока.
Для крему: 350 г сметани, 120 г цукрового піску.
Додатково: 2 ст. цукатів, 1 жменю волоських горіхів, 50 г темного шоколаду, 2 ст.л. шоколадний топінг.
Яйця збий з цукром і ваніліном. Додай масло, борошно, молоко і продовжуй збивати доти, доки маса не стане ідеально однорідною. Виливай тісто невеликими порціями на сковорідку та смажу млинці до готовності з обох боків. Окремо зби охолоджену сметану з цукром для крему.
Виклади млинці один на одного, додаючи сметанний крем, горіхи та цукати. Млинець, що вийшов, зверху присип шоколадною стружкою і полів топінгом.
Джерело: dietcenter.com.ua