10 чудових рецептів кабачків з рисом на зиму

Низькокалорійні та смачні кабачки з рисом на зиму легко стануть повноцінним перекушуванням, гарніром до м'яса або салатом на святковий стіл. Декілька таких баночок точно ніколи не завадять у шафі. Тим більше, що їх можна приготувати по-різному, і ми вже зібрали 10 найкращих рецептів!

Зміст

  • 1. Кабачки з рисом та овочами на зиму
  • 2. Кабачки з рисом та болгарським перцем на зиму
  • 3. Кабачки з рисом та зеленню
  • 4. Кабачки з рисом та баклажанами на зиму
  • 5. Гострі кабачки з рисом на зиму
  • 6. Кабачки з рисом та капустою на зиму
  • 7. Кабачки з рисом у томатному соку
  • 8. Кабачки з рисом та грибами на зиму
  • 9. Кабачки з рисом та томатною пастою на зиму
  • 10. Кабачки з рисом та цвітною капустою на зиму
  • 1. Кабачки з рисом та овочами на зиму

    Класична варіація заготівлі. Можеш додати ще часник чи зелень до смаку.

    Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 350 г рису, 1 кг цибулі, 1 кг моркви, 1 кг помідорів, 4 ст. солі, 100 г цукру, 250 мл олії, 50 мл оцту.

    Приготування: Пропусти помідори через м'ясорубку, натрій моркву, подрібни цибулю і наріж кабачки кубиком. Змішай овочі з олією, цукром та сіллю, і протушкуй 1 годину на слабкому вогні. Відварити рис до готовності і додати його за 10 хвилин до кінця приготування. Влий оцет, перемішай і закатай салат у банки.

    2. Кабачки з рисом та болгарським перцем на зиму

    Для краси можна взяти перець кількох різних відтінків.

    Тобі знадобиться: 800 г кабачків, 1 склянка рису, 500 г болгарського перцю, 800 г помідорів, 5 лаврових листків, 100 г цукру, 1 ст.л. солі, 50 мл оцту, 1 склянка олії.

    Приготування: Промий рис і довільно наріж всі овочі. Змішай всі інгредієнти, окрім оцту, та протушкуй заготовку 40 хвилин на слабкому вогні. Влий оцет за 5 хвилин до кінця і закатай кабачки з рисом у стерилізовані банки.

    Зараз читають:20 найкращих рецептів полуниці у власному соку на зиму

    3. Кабачки з рисом та зеленню

    Чим більше ароматної зелені – тим яскравішою і запашною виходить закуска.

    Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 4 ст. солі, 100 г цукру, 250 мл олії, 350 г рису, по 1 пучку кінзи, петрушки та кропу, 1 кг цибулі, 1 кг моркви, 1 кг помідорів, 50 мл оцту.

    Приготування: Відварити рис до напівготовності. Довільно наріж всі овочі, додай олію, цукор і сіль, і протушкуй всі 30 хвилин на слабкому вогні. Додай рис і через 10 хвилин додай рубану зелень. Ще через 10 хвилин влий оцет, потім 5 хвилин і закатай заготівлю в банки.

    4. Кабачки з рисом та баклажанами на зиму

    Смачно та ситно – а що ще потрібно від такої заготівлі?

    Тобі знадобиться: 800 г кабачків, 1 склянка рису, 500 г баклажанів, 500 г болгарського перцю, 1 кг помідорів, 100 г цукру, 1 ст. солі, 50 мл оцту, 1 склянка олії.

    Пропусти помідори через м'ясорубку, додай масло , цукор і сіль, і доведи до кипіння. Виклади туди нарізані кубиком овочі та промитий рис, і туши всі разом 40 хвилин на слабкому вогні. Влий оцет і заходи салат на зиму.

    5. Гострі кабачки з рисом на зиму

    Скоригуй кількість гострого перцю на власний смак.

    Тобі знадобиться: 800 г кабачків, 100 г цукру, 1 ст. солі, 1 склянка рису, 300 г гострого перцю, 800 г помідорів, 1/2 головки часнику, спеції, 50 мл оцту, 1 склянка олії.

    Приготування: Промий рис, подрібни помідори та гострий перець із часником у блендері, а кабачки довільно наріж. Закип'яті та провари томатну заготовку протягом 10 хвилин. Додай решту інгредієнтів, окрім оцту, і протушкуй усі разом півгодини. Влий оцет, перемішай і закатай кабачки в стерилізовані банки.

    Зараз читають:Пиріжки з чорницею: 15 простих і дуже смачних рецептів

    6. Кабачки з рисом та капустою на зиму

    А якщо захочеш зробити заготовку ще оригінальніше – наріж кабачки тонкими стрічками за допомогою овочечистки.

    Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 500 г капусти, по 400 г моркви, цибулі та болгарського перцю, 1,2 кг помідорів, 300 г рису, 100 г цукру, 20 г солі, 50 мл оцту, 1 склянка рослинної олії, спеції.

    Приготування: Тонко наріж капусту, наріж кабачки кубиком, натрі моркву і подрібни цибулю. Перець із помідорами пропусти через м'ясорубку, можеш додати сюди часник чи зелень до смаку. Додай в томат олію, спеції, цукор і сіль, і проварити 15 хвилин. Виклади туди промитий рис і решту овочів, і туши заготовку 45 хвилин на слабкому вогні. Влий оцет, розклади в банки і закатай кришками.

    7. Кабачки з рисом у томатному соку

    Краще взяти густий сік із м'якоттю або просто перетерті помідори.

    Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 200 г рису, по 200 г моркви та цибулі, 1 болгарський перець, 350 мл томатного соку, 350 мл води, по 1,5 ст.л. цукру та солі, 3 зубчики часнику, 120 мл рослинної олії, 2 ст.л. оцту.

    Приготування: Відварити рис до напівготовності. Дрібно наріж цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до м'якості в маслі. Додай подрібнений перець і через 4 хвилини влий томатний сік. Додай воду, сіль та цукор, і прокип'ятити ще 5 хвилин.

    Потім додай нарізані кубиком кабачки та туші всі 15 хвилин під кришкою. Додай рис і тиск часник, залиш заготівлю на плиті ще на 5 хвилин, влий оцет і закатай салат в стерилізовані банки.

    8. Кабачки з рисом та грибами на зиму

    Якщо використовуєш лісові гриби, тоді спочатку привари їх близько 20 хвилин.

    Зараз читають:20 способів приготувати вино з|із|

    Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 600 г грибів, 300 г рису, 600 г цибулі, 1 кг моркви, 1 кг помідорів, 100 г цукру, 4 ст. солі, 250 мл олії, 50 мл оцту.

    Приготування: Наріж цибулю, натрі моркву та обсмаж у маслі 5 хвилин. Додай терті помідори, нарізані кабачки, гриби та промитий рис. Протушкуй всі півгодини після кипіння. Додай цукор і сіль, і ще через 5 хвилин влий оцет. Закочуй заготовку на зиму.

    9. Кабачки з рисом та томатною пастою на зиму

    Помідори роблять заготівлю яскравішою та смачнішою, але якщо їх немає – тоді вистачить і томатної пасти.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг кабачків, 1 склянка рису, 400 мл води, 3 ст. томатної пасти, 2 цибулини, 4 моркви, 2 болгарські перці, 1 головка часнику, по 30 г цукру та солі, 130 мл рослинної олії, 60 мл оцту, спеції.

    Приготування: Довільно наріж всі овочі і виклади їх у каструлю. Додай промитий рис та розведену у воді томатну пасту. Влий масло, додай цукор і сіль, і протушкуй все 1 годину на слабкому вогні. За 7 хвилин до кінця додай оцет, спеції та давлений часник. Закатай салат у стерилізовані банки.

    10. Кабачки з рисом та цвітною капустою на зиму

    Сподобається навіть тим, хто дотримується правильного харчування та рахує калорії.

    Тобі знадобиться: 800 г кабачків, 500 г цвітної капусти, 1 склянка рису, 500 г болгарського перцю, 800 г помідорів, 300 г моркви, 300 г цибулі, 100 г цукру, 1 ст.л. солі, 50 мл оцту, 1 склянка олії.

    Приготування: Відварити рис до напівготовності. Суцвіття цвітної капусти приварити 3 хвилини. Довільно наріж усі овочі та обсмаж цибулю з морквою в маслі. Виклади в одну каструлю все, крім оцту, перемішай і протушкуй півгодини. Влий оцет і закатай заготовку в банки.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *