Низькокалорійні та смачні кабачки з рисом на зиму легко стануть повноцінним перекушуванням, гарніром до м'яса або салатом на святковий стіл. Декілька таких баночок точно ніколи не завадять у шафі. Тим більше, що їх можна приготувати по-різному, і ми вже зібрали 10 найкращих рецептів!
Зміст
1. Кабачки з рисом та овочами на зиму
Класична варіація заготівлі. Можеш додати ще часник чи зелень до смаку.
Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 350 г рису, 1 кг цибулі, 1 кг моркви, 1 кг помідорів, 4 ст. солі, 100 г цукру, 250 мл олії, 50 мл оцту.
Приготування: Пропусти помідори через м'ясорубку, натрій моркву, подрібни цибулю і наріж кабачки кубиком. Змішай овочі з олією, цукром та сіллю, і протушкуй 1 годину на слабкому вогні. Відварити рис до готовності і додати його за 10 хвилин до кінця приготування. Влий оцет, перемішай і закатай салат у банки.
2. Кабачки з рисом та болгарським перцем на зиму
Для краси можна взяти перець кількох різних відтінків.
Тобі знадобиться: 800 г кабачків, 1 склянка рису, 500 г болгарського перцю, 800 г помідорів, 5 лаврових листків, 100 г цукру, 1 ст.л. солі, 50 мл оцту, 1 склянка олії.
Приготування: Промий рис і довільно наріж всі овочі. Змішай всі інгредієнти, окрім оцту, та протушкуй заготовку 40 хвилин на слабкому вогні. Влий оцет за 5 хвилин до кінця і закатай кабачки з рисом у стерилізовані банки.
Зараз читають:20 найкращих рецептів полуниці у власному соку на зиму
3. Кабачки з рисом та зеленню
Чим більше ароматної зелені – тим яскравішою і запашною виходить закуска.
Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 4 ст. солі, 100 г цукру, 250 мл олії, 350 г рису, по 1 пучку кінзи, петрушки та кропу, 1 кг цибулі, 1 кг моркви, 1 кг помідорів, 50 мл оцту.
Приготування: Відварити рис до напівготовності. Довільно наріж всі овочі, додай олію, цукор і сіль, і протушкуй всі 30 хвилин на слабкому вогні. Додай рис і через 10 хвилин додай рубану зелень. Ще через 10 хвилин влий оцет, потім 5 хвилин і закатай заготівлю в банки.
4. Кабачки з рисом та баклажанами на зиму
Смачно та ситно – а що ще потрібно від такої заготівлі?
Тобі знадобиться: 800 г кабачків, 1 склянка рису, 500 г баклажанів, 500 г болгарського перцю, 1 кг помідорів, 100 г цукру, 1 ст. солі, 50 мл оцту, 1 склянка олії.
Пропусти помідори через м'ясорубку, додай масло , цукор і сіль, і доведи до кипіння. Виклади туди нарізані кубиком овочі та промитий рис, і туши всі разом 40 хвилин на слабкому вогні. Влий оцет і заходи салат на зиму.
5. Гострі кабачки з рисом на зиму
Скоригуй кількість гострого перцю на власний смак.
Тобі знадобиться: 800 г кабачків, 100 г цукру, 1 ст. солі, 1 склянка рису, 300 г гострого перцю, 800 г помідорів, 1/2 головки часнику, спеції, 50 мл оцту, 1 склянка олії.
Приготування: Промий рис, подрібни помідори та гострий перець із часником у блендері, а кабачки довільно наріж. Закип'яті та провари томатну заготовку протягом 10 хвилин. Додай решту інгредієнтів, окрім оцту, і протушкуй усі разом півгодини. Влий оцет, перемішай і закатай кабачки в стерилізовані банки.
Зараз читають:Пиріжки з чорницею: 15 простих і дуже смачних рецептів
6. Кабачки з рисом та капустою на зиму
А якщо захочеш зробити заготовку ще оригінальніше – наріж кабачки тонкими стрічками за допомогою овочечистки.
Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 500 г капусти, по 400 г моркви, цибулі та болгарського перцю, 1,2 кг помідорів, 300 г рису, 100 г цукру, 20 г солі, 50 мл оцту, 1 склянка рослинної олії, спеції.
Приготування: Тонко наріж капусту, наріж кабачки кубиком, натрі моркву і подрібни цибулю. Перець із помідорами пропусти через м'ясорубку, можеш додати сюди часник чи зелень до смаку. Додай в томат олію, спеції, цукор і сіль, і проварити 15 хвилин. Виклади туди промитий рис і решту овочів, і туши заготовку 45 хвилин на слабкому вогні. Влий оцет, розклади в банки і закатай кришками.
7. Кабачки з рисом у томатному соку
Краще взяти густий сік із м'якоттю або просто перетерті помідори.
Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 200 г рису, по 200 г моркви та цибулі, 1 болгарський перець, 350 мл томатного соку, 350 мл води, по 1,5 ст.л. цукру та солі, 3 зубчики часнику, 120 мл рослинної олії, 2 ст.л. оцту.
Приготування: Відварити рис до напівготовності. Дрібно наріж цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до м'якості в маслі. Додай подрібнений перець і через 4 хвилини влий томатний сік. Додай воду, сіль та цукор, і прокип'ятити ще 5 хвилин.
Потім додай нарізані кубиком кабачки та туші всі 15 хвилин під кришкою. Додай рис і тиск часник, залиш заготівлю на плиті ще на 5 хвилин, влий оцет і закатай салат в стерилізовані банки.
8. Кабачки з рисом та грибами на зиму
Якщо використовуєш лісові гриби, тоді спочатку привари їх близько 20 хвилин.
Зараз читають:20 способів приготувати вино з|із|
Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 600 г грибів, 300 г рису, 600 г цибулі, 1 кг моркви, 1 кг помідорів, 100 г цукру, 4 ст. солі, 250 мл олії, 50 мл оцту.
Приготування: Наріж цибулю, натрі моркву та обсмаж у маслі 5 хвилин. Додай терті помідори, нарізані кабачки, гриби та промитий рис. Протушкуй всі півгодини після кипіння. Додай цукор і сіль, і ще через 5 хвилин влий оцет. Закочуй заготовку на зиму.
9. Кабачки з рисом та томатною пастою на зиму
Помідори роблять заготівлю яскравішою та смачнішою, але якщо їх немає – тоді вистачить і томатної пасти.
Тобі знадобиться: 1,5 кг кабачків, 1 склянка рису, 400 мл води, 3 ст. томатної пасти, 2 цибулини, 4 моркви, 2 болгарські перці, 1 головка часнику, по 30 г цукру та солі, 130 мл рослинної олії, 60 мл оцту, спеції.
Приготування: Довільно наріж всі овочі і виклади їх у каструлю. Додай промитий рис та розведену у воді томатну пасту. Влий масло, додай цукор і сіль, і протушкуй все 1 годину на слабкому вогні. За 7 хвилин до кінця додай оцет, спеції та давлений часник. Закатай салат у стерилізовані банки.
10. Кабачки з рисом та цвітною капустою на зиму
Сподобається навіть тим, хто дотримується правильного харчування та рахує калорії.
Тобі знадобиться: 800 г кабачків, 500 г цвітної капусти, 1 склянка рису, 500 г болгарського перцю, 800 г помідорів, 300 г моркви, 300 г цибулі, 100 г цукру, 1 ст.л. солі, 50 мл оцту, 1 склянка олії.
Приготування: Відварити рис до напівготовності. Суцвіття цвітної капусти приварити 3 хвилини. Довільно наріж усі овочі та обсмаж цибулю з морквою в маслі. Виклади в одну каструлю все, крім оцту, перемішай і протушкуй півгодини. Влий оцет і закатай заготовку в банки.
Джерело: dietcenter.com.ua