Компот із терну: 12 рецептів, від яких ти будеш у захваті

Терн дуже смачний сам по собі і добре поєднується з іншими фруктами або ягодами, тому він відмінно підходить для приготування найрізноманітніших компотів. Розповідаємо 12 найкращих рецептів!

Зміст

  • 1. Літній компот із терну
  • 2. Компот із терну на зиму
  • 3. Компот із терену з лимонною кислотою
  • 4. Компот із терну та сливи на зиму
  • 5. Компот із терну та винограду на зиму
  • 6. Компот із терну та яблук
  • 7. Компот із терну та груш на зиму
  • 8. Компот з терну та апельсину
  • 9. Компот з терну та аличі
  • 10. Компот з терну та чорноплідної горобини
  • 11. Компот із терену з ожиною та м'ятою
  • 12. Компот із терну без стерилізації
  • 1. Літній компот із терну

    Простий, швидкий та смачний варіант компоту. Самі плоди потім також можна з'їсти.

    Тобі знадобиться: 400 г терну, 200 г цукру, 2-2,5 л води.

    Приготування: Закип'яти воду із цукром. Всип туди промитий терен, знову доведи до кипіння і провари компот ще 5 хвилин. Зніміть його з вогню і дай настоятися під кришкою протягом 20 хвилин.

    2. Компот із терну на зиму

    А заразом пропонуємо додати в банку улюблені ароматні прянощі!

    Тобі знадобиться: 300 г терну, 2 бутони гвоздики, 1 паличка кориці, 1 зірочка бадяну, 200 г цукру, 1,5 л води.

    Приготування: Виклади тернину та спеції в чисту суху банку. Зали окропом і залиш на 15 хвилин під кришкою. Злий цю воду, закип'яти її з цукром і залий назад. Закатай компот на зиму.

    Зараз читають:20 простих рецептів наливки з вишні

    3. Компот із терену з лимонною кислотою

    Якщо компот виходить надто солодкий, тоді цю ситуацію легко збалансувати лимонною кислотою.

    Тобі знадобиться: 400 г терну, 300 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 2,5л води.

    Приготування: Виклади терен у стерильну банку та залий окропом на 20 хвилин. Злий цю воду, додай у неї цукор і знову закип'яти. Провари 2 хвилини, додай лимонну кислоту і залий терен назад цим сиропом. Захід на зиму.

    4. Компот із терну та сливи на зиму

    З будь-якими сортами сливи виходить дуже гармонійно та збалансовано.

    Тобі знадобиться: 300 г терну, 300 г сливи, 200 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 2,5л води.

    Приготування: Видали зі сливи кісточки. Виклади сливи і тернину в чисті банки і засип їх цукром з лимонною кислотою. Зали окропом і залиш на 15 хвилин під кришками. Злий сироп у каструлю, знову закип'яті, залий назад у банки і закатай компот на зиму.

    5. Компот із терну та винограду на зиму

    Рекомендуємо використовувати для цього рецепту темні сорти винограду.

    Тобі знадобиться: 300 г терну, 300 г винограду, 2,5 л води, 250 г цукру.

    Приготування: Виклади тернину та виноград у чисту банку. Зали окропом і залиш на 20 хвилин під кришкою. Злий цю воду, знову закип'яти, додай цукор і проварити до розчинення. Залий назад і закатай компот.

    6. Компот із терну та яблук

    Залежно від сорту яблук – щоразу компот матиме новий смак.

    Зараз читають:12 швидких рецептів шарлотки з абрикосами

    Тобі знадобиться: 400 г яблук, 300 г терну, 3-4 л води, 1 склянка цукру.

    Приготування: Наріж яблука часточками, додай терен і залий холодною водою. Доведи все до кипіння, додай цукор і провари компот 5-7 хвилин на слабкому вогні. Дай йому настоятись під кришкою.

    7. Компот із терну та груш на зиму

    Дрібні груші можна залишити і потім з'їсти окремо.

    Тобі знадобиться: 400 г терну, 3-4 груші, 3 л води, 300 г цукру, 2 щіпки ваніліну.

    Виклади терен і довільно нарізані груші в чисті банки. Зали окропом і залиш на 20 хвилин під кришкою. Злить цю воду і закип'яти її знову з цукром та ваніліном. Залий назад і заходи на зиму.

    8. Компот з терну та апельсину

    Апельсинова кислинка приємно доповнює терновий компот.

    Тобі знадобиться: 300 г терну, 1 апельсин, 2,5 л води, 1 паличка кориці, 300 г цукру.

    Приготування: Наріж апельсин кружальцями і відправ його з терном і корицею в чисту банку. Зали окропом і залиш під кришкою на 15-20 хвилин. Злий цю воду, додай у неї цукор, знову закип'яті і залий назад. Закатай компот на зиму.

    9. Компот з терну та аличі

    Буде ще смачніше, якщо додати жменю малини чи вишні.

    Тобі знадобиться: 200 г аличі, 200 г терну, 1,5 л води, 6 ст. цукру.

    Приготування: Залий терен і аличу водою, доведи до кипіння і додай цукор. Коли він розчиниться, зменш вогонь і провари компот ще 10-15 хвилин. Зніміть його з плити і дай настоятися 20-30 хвилин під кришкою.

    Зараз читають:20 оригінальних рецептів желе з вишні

    10. Компот з терну та чорноплідної горобини

    Якщо ти любиш трохи терпкуваті напої – спробуй цей компот.

    Тобі знадобиться: 300 г терну, 1 склянка чорноплідної горобини, 1 склянка цукру, 2 л води.

    Приготування: Засип тернину і чорноплідну горобину цукром, залий водою і доведи до кипіння. Зменшити вогонь, проварити компот 10-15 хвилин і дай йому настоятися під кришкою.

    11. Компот із терену з ожиною та м'ятою

    Ідеальний рецепт компоту, коли захочеться чогось справді оригінального.

    Тобі знадобиться: 150 г терну, 1-2 яблука, 50 г ожини, 1/2 лимона, 2 гілочки м'яти, 180 г цукру, 2 л води.

    Приготування: Перебери терен, наріж яблука часточками, промийте ожину і зніміть цедру з лимона. Закип'ятіть воду і додай все туди. Потім додай цукор і провари компот 3-4 хвилини. Додай листочки м'яти, зніміть компот з вогню і дай йому настоятися під кришкою.

    12. Компот із терну без стерилізації

    Достатньо лише ошпарити окропом банку або вимити содою.

    Тобі знадобиться: 300 г терну, 2 щіпки лимонної кислоти, 300 г цукру, 2,5 л води.

    Засип тернину в чисту банку, залий окропом і залиш на 10 хвилин. Злий цю воду, знову закип'яти і залий ще на 10 хвилин. Ще раз її злий, додай цукор і лимонну кислоту, закип'яті і залий назад. Закатай компот на зиму.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *