Дієтичний та смачний тунець є ідеальним вибором для стейку. Тут головне не перетримати його на сковороді, а в іншому це зовсім нехитра наука. Ділимося 6 відмінними рецептами, щоб все точно вийшло, навіть якщо ти готуєш таку страву вперше!
Зміст
1. Стейк із тунця з лимонним соком
Лимон – класичне доповнення у будь-якій рибі.
Тобі знадобиться: 400 г стейків із тунця, 1 лимон, 20 мл оливкової олії, сіль, мелений чорний перець.
Наріж лимон тонкими слайсами, виклади їх на стейки з тунця і залиш на 15-20 хвилин. Після чого прибери лимон, посолити і поперчити рибу, збризкати оливковою олією і відправ на розігріту сковорідку. Якщо сковорода не антипригарна, додатково змасти її олією.
Обсмаж шматочки тунця по 2-3 хвилини з двох сторін на середньому вогні, а потім збризкайте готові стейки лимонним соком і дай їм відпочити кілька хвилин. Правильно просмажений стейк світлішає і рум'яниться зовні, але залишається рожевим та ніжним усередині.
Зараз читають:8 легких рецептів, як приготувати вино з ожини
2. Стейк із тунця із соєвим соусом на сковороді
Ідеально поєднується зі свіжими овочами та зеленню!
Тобі знадобиться: 500 г стейків із тунця, 1 ст.л. лимонного соку, 2 ст. соєвого соусу, 2 ст.л. оливкової олії, мелений чорний перець.
Приготування: Змішай оливкову олію, лимонний сік та соєвий соус. Ретельно змасти стейки тунця маринадом, поперчи і відправ їх на розігріту сковорідку. Зменш вогонь до середнього і смаж стейки по 2-3 хвилини з двох сторін.
3. Стейк із тунця з часником та перцем чилі
Важливий секрет цього рецепту – суміш двох олій.
Тобі знадобиться: 400 г стейків з тунця, 2 зубчики часнику, 2 перцю чилі, 2 гілочки розмарину, 10 мл оливкової олії, 10 г вершкового масла, сіль, мелений чорний перець.
Роздави часник, розріж перець чилі вздовж і обірви листочки розмарину зі стебел. Злегка обсмаж все це в суміші двох олій, а потім виклади туди стейки тунця. Посолити, поперчити і готувати 2-3 хвилини, постійно поливаючи їх маслом зі сковороди. Після чого виклади стейки на паперову серветку – щоб забрати зайву олію, і можна подавати страву до столу!
Зараз читають:15 соусів з авокадо, смачніші за які ви ще не куштували
4. Стейк із тунця у вині та з помідорами
Чудовий стейк в італійському стилі, який потішить навіть гурманів.
Тобі знадобиться: 2 великі стейки з тунця, 200 г помідорів чері, 100 г маслин або оливок, 1/4 склянки білого сухого вина, 1 гілочка розмарину, 2 зубчики часнику, оливкова олія, сіль, мелений чорний перець.
Нагрій сковорідку з маслом, відправ туди стейки тунця і смажу, поки вони не посвітлішають. Після чого переверни їх і смажу ще 1-2 хвилини, а потім додай нарізані помідори чері, посоли, поперчи і влий вино.
Готуйте всі разом 1 хвилину без кришки і ще близько 3 хвилин – під кришкою на середньому вогні. Знову переверни стейки, закрий кришкою та готуй ще 2 хвилини. Далі – додай маслини, часник та розмарин, і прогрій досі 2 хвилини без кришки.
5. Стейк із тунця з імбиром на сковороді
Насичений та ароматний азіатський маринад.
Зараз читають:20 відмінних рецептів настоянки з вишні
Тобі знадобиться: 300 г стейків із тунця, 2 ст.л. оливкової олії, 2 ст.л. соєвого соусу, 1 ст.л. лимонного соку, 1 ч. л. коричневого цукру, 1 ч. л. кунжутної олії, 1-2 зубчики часнику, 10 г імбиру, мелений гострий перець.
Приготування: Подрібніть імбир з часником і ретельно змішайте всі інгредієнти, крім тунця. Відправ стейки в пластиковий пакет, влий туди маринад, зав'яжи і залиш на 20 хвилин при кімнатній температурі. Після чого розкали сковорідку та смажу в ній стейки по 1-2 хвилини з двох сторін на середньому вогні.
6. Стейк із тунця в кунжуті на сковороді
Просто чарівне рішення для розкішного обіду чи вечері!
Тобі знадобиться: 500 г стейків із тунця, 3 ст.л. рисового оцту, 3 ст. соєвого соусу, 2 ст.л. кунжутної олії, 1 ст.л. оливкової олії, 100 г кунжуту.
Приготування: Змішай соєвий соус, рисовий оцет та ложку кунжутної олії. Замаринуй тунця в цій суміші на 30 хвилин при кімнатній температурі, а потім обсуши паперовими серветками і добре обваляй у кунжуті. Розігрій сковорідку із залишками двох олій та обсмаж стейки по 2 хвилини з двох сторін на середньому вогні.
Джерело: dietcenter.com.ua