Перевірений спосіб засолювання сала — рецепт, який я вважаю чудовим. Відтоді як знайшла його і приготувала сало — дуже часто готую саме так.
Окремо хочу сказати про вибір сала — оптимальна товщина не менше 5-6 см. Знайти таке можна у приватників або на ринку. Магазинні скибочки часто тонкі і незрозумілого походження. Ще сало повинне бути м'яке — я прямо на базарі прошу ніж і протикаю сало ближче до шкіри — якщо ніж заходить легко — сало хороше, якщо ні — воно і засолене може бути жорстке.
Інгредієнти:
Для розсолу на 1 літр води:
- вода;
- 2 лаврових листи;
- 16 горошин духмяного перцю;
- 1 ч. л. чорного перцю горошком;
- 8 зубчиків часнику;
- 8 ст. л. крупної солі.
Приготування:
Кількість рідини визначаємо так: заливаємо шматки сала в каструлі холодною водою, потім зливаємо її і використовує як базу для розсолу.
Перед засолюванням миємо шматки, ріжемо їх довільно — я люблю кубиками 5-6 сантиметрів (після засолювання частину сала відправляю до морозильної камери, тому його зручно потім діставати по шматку). Потім шарами укладаю часник і сало у велику каструлю.
Для приготування розсолу доведіть воду до кипіння, додайте спеції, вимкніть через 5 хвилин і перелийте гарячий розсіл до сала. Зверху — тарілка і гніт, наприклад скляна банка. Сало стоїть при кімнатній температурі три доби.
Після засолювання обтираємо шматки сала паперовим рушником насухо і поміщаємо в морозильник. Звісно не все — кілька шматків можна з'їсти відразу.
Сало виходить ароматним, ніжним і з'їдається буквально за п'ять хвилин.
Джерело: ukr.media