20 чудових рецептів для кето-дієти

Особливість кето-дієти не стільки в обмеженнях на конкретні продукти, скільки у дотриманні правильного балансу жирів, білків та вуглеводів – при цьому із суттєвою перевагою на користь перших. Її плюс у тому, що під неї можна адаптувати багато улюблених страв. Лови добірку з 20 простих та смачних кето-рецептів!

Зміст

  • 1. Кето-сирники
  • 2. Кето-салат з авокадо
  • 3. М'ясна кето-запіканка
  • 4. Кето-морозиво
  • 5. Кето-паста з кабачків із креветками
  • 6. Кето-салат із тунцем
  • 7. Смажений корінь селери
  • 8. Грибний кето-суп
  • 9. Кето-бісквіт
  • 10. Кето-драніки з цвітної капусти
  • 11. Кето-пюре зі шпинату та броколі
  • 12. Кето-суп із лососем
  • 13. Кето-оладки
  • 14. Кето-салат із кабачками
  • 15. Кето-мафіни з чорницею
  • 16. Кето-запіканка з брюссельською капустою
  • 17. Кето-паштет із курячої печінки
  • 18. Сирна кето-запіканка
  • 19. Кето-суп з куркою та беконом
  • 20. Кето-котлети з курки
  • 1. Кето-сирники

    Ідеальний сніданок, який сподобається усій родині.

    Тобі знадобиться: 400 г жирного сиру, 1 яйце, 0,5 ч.л. стевії, 3 ст.л. кокосового борошна.

    Приготування: Розімніть сир вилкою і змішай всі інгредієнти до однорідності. Сформуй та обсмаж сирники на середньому вогні з двох сторін, можна на кокосовій олії.

    2. Кето-салат з авокадо

    Легкий і швидкий салат з декількох інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 6 яєць, 1 авокадо, 2 ч. л. лимонного соку, 3 ст. майонезу, зелень.

    Приготування: Відвари яйця круто і наріж їх кубиком з авокадо. Змішай майонез, лимонний сік та спеції за смаком. Заправ салат цією заправкою і посип його зеленню.

    3. М'ясна кето-запіканка

    Ситна та ґрунтовна страва на обід чи вечерю.

    Тобі знадобиться: 400 г яловичого фаршу, 50 г бекону, 100 г маринованих огірків, 100 г помідорів, 100 г твердого сиру, 200 мл вершків жирністю 20%, 2 яйця, спеції.

    Приготування: Бекон обсмаж на гарячій скороді до рум'яності та відклади убік. У тій же сковороді обсмаж яловичий фарш, помішуючи. Через 5 хвилин додай нарізані дрібним кубиком помідори, мариновані огірки та половину тертого сиру.

    Приправте, перемішай і прогрійте ще 1 хвилину. Виклади у форму бекон, а на нього – фарш. Збий вершки з яйцями і сиром, що залишився, і залий зверху. Готуйте запіканку в духовці 25 хвилин при 200 градусах.

    4. Кето-морозиво

    Так-так, можна не відмовляти собі навіть у улюблених літніх ласощах.

    Тобі знадобиться: 250 мл вершків жирністю 33-35%, 3 яєчні жовтки, 50 г еритритолу, 2 ст.л. бренді, 30 г кокосової стружки.

    Змішай вершки з підсолоджувачем на слабкому вогні, нагрій майже до кипіння і дай їм злегка охолонути. Збий жовтки і, продовжуючи збивати, повільно влий вершки.

    Ще трохи збий. Додай кокосову стружку та бренді, перемішай і відправ морозиво в морозилку. Перемішуйте його кожні півгодини до замерзання.

    Зараз читають:20 найкращих салатів з огірків із цибулею на зиму

    5. Кето-паста з кабачків із креветками

    Звичайні макарони та спагетті не надто впишуться в кето-дієту, а от кабачкова паста – легко.

    Тобі знадобиться: 200 г очищених та заморожених креветок, 150 мл кокосових вершків, 30 г вершкового масла, 1/2 лимона, 2 зубчики часнику, 400 г кабачків, спеції.

    Приготування: Наріж кабачки тонкими смужками за допомогою корейської тертки або овочечистки. Обсмаж креветок пару хвилин на половині вершкового масла і відклади їх убік.

    У цю ж сковорідку додай масло і часник, що залишилося, прогрій і влий кокосові вершки з лимонним соком. Приправ, виклади в соус смужки кабачків та туші 1-2 хвилини. Додай креветок, протушкуй ще 1 хвилину і зніми з вогню.

    6. Кето-салат із тунцем

    Для кето-рецепту рекомендуємо використовувати тунця у маслі, а не у власному соку.

    Тобі знадобиться: 1 банка тунця, 100 г твердого сиру, 3 яйця, 1 пучок зелені, 2 ст. майонезу.

    Яйця відвари круто і натрій на тертці разом з сиром. Розімніть тунця виделкою, подрібни зелень і змішай салат. Заправ його майонезом.

    7. Смажений корінь селери

    Чудовий кето-гарнір до будь-яких м'ясних та рибних страв.

    Тобі знадобиться: 1 корінь селери, 4 ст. олії, сіль, мелений чорний перець, суми.

    Приготування: Наріж корінь селери брусочками, як картопля фрі. Обсмажити його в олії на сильному вогні, помішуючи. Додай сіль і спеції, і смажу ще 5-7 хвилин до готовності.

    8. Грибний кето-суп

    Це один із найпопулярніших і найпростіших супів на кето-дієті.

    Тобі знадобиться: 12 великих печериць, 2 склянки бульйону, 130 г цибулі, 2 зубчики часнику, 500 мл вершків, 1 склянка молока, 30 г вершкового масла|мастила|, 3 ст.л. олії, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю та часник, і обсмаж їх 4-5 хвилин у суміші олій. Додай нарізані печериці та смажу ще пару хвилин. Додай спеції, влий молоко та туші до загусання.

    Влий бульйон і половину вершків, і провари суп 12 хвилин на слабкому вогні. Додай вершки, що залишилися, і провари ще 15 хвилин. За бажанням – подрібни суп блендером.

    9. Кето-бісквіт

    Можна з'їсти його із чаєм або використовувати для приготування кето-торта.

    Тобі знадобиться: 3 яйця, 60 г мигдального борошна, 1 г ксантанової камеді, підсолоджувач.

    Збий білки до піків, а жовтки з підсолоджувачем – добіла. Змішай борошно та камедь, проси і втрути в жовтки. Обережно вмішай у суміш білки лопаткою у кілька заходів. Виклади тісто у форму та випікай бісквіт 20 хвилин у духовці при 180 градусах.

    10. Кето-драніки з цвітної капусти

    Сподобаються навіть тим, хто не дуже любить цю капусту.

    Зараз читають:20 швидких рецептів смузі з кефіром

    Тобі знадобиться: 500 г цвітної капусти, 100 г твердого сиру, 1 цибулина, 1 яйце, спеції.

    Приготування: Суцвіття цвітної капусти приварити 3-5 хвилин і відкинь на друшляк. Подрібни її в блендері до дрібних шматочків, додай тертий сир і дрібно нарізану цибулю. Додай яйце та спеції, перемішай все разом і сформуй драники. Виклади їх на пергамент і запікайте в духовці при 180 градусах до рум'яності.

    11. Кето-пюре зі шпинату та броколі

    Оригінальна заміна звичайного картопляного пюре.

    Тобі знадобиться: 300 г броколі, 30 г шпинату, 50 г оливкової олії, спеції.

    Приготування: Подрібни та обсмаж брокколі в олії пару хвилин. Додай шпинат і трохи окропу, і тушкуй всі разом близько 7 хвилин до м'якості. Приправ за смаком, подрібни пюре блендером і додай ще трохи олії за потребою.

    12. Кето-суп із лососем

    Подавай суп із рубаною зеленою цибулею та шматочками рум'яного бекону.

    Тобі знадобиться: 60 г кореня селери, 60 г цибулі, 1 зубчик часнику, 3 ст. вершкового масла|мастила|, 400 мл курячого бульйону, 130 г моркви, 250 мл жирних вершків, 250 г лосося, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю, часник і селеру, і обсмаж їх до м'якості у вершковому маслі. Додай бульйон, нарізану моркву та спеції. Доведи до кипіння і проваріть під кришкою 20-30 хвилин до м'якості овочів. Додай вершки та шматочки лосося, та провари суп на слабкому вогні ще 15 хвилин.

    13. Кето-оладки

    Найкраще смажити їх на кокосовому маслі – смачно та ароматно.

    Тобі знадобиться: 4 яйця, 100 мл рослинного молока, 60 г мигдального борошна, 15 г кокосового борошна, 2 ст.л. підсолоджувача, 1 ч.л. розпушувача.

    Приготування: Віночком зби яйця і додай олію. Потім додай решту інгредієнтів і перемішай тісто до однорідності. Викладай оладки на сковороду ложкою та смажу з двох боків.

    14. Кето-салат із кабачками

    Готовий салат радимо посипати листочками чебрецю або розмарину.

    Тобі знадобиться: 200 г кабачків, 60 г волоських горіхів, 150 г авокадо, 150 г м'якого сиру, спеції, 2 ст. оливкової олії, 1 ст.л. лимонного соку.

    Приготування: Наріж кабачки кружальцями та обсмаж їх з двох сторін до рум'яності. Наріж авокадо слайсами, виклади з кабачками в тарілку і посип горіхами. Додай сир. Для заправки змішай оливкову олію, лимонний сік та спеції.

    15. Кето-мафіни з чорницею

    Десерт і швидке перекушування – два в одному.

    Тобі знадобиться: 2 яйця, 60 г сметани, 20 г кокосової муки, 30 г кокосової стружки, 0,5 ч.л. ванільного екстракту, 1 ч.л. розпушувача, 20 г підсолоджувача, чорниця.

    Приготування: Збий яйця зі сметаною та ваніллю. Додай сухі інгредієнти, перемішай і вилий тісто у змащені|змазати| маслом|мастилом| форми. Виклади на кожен мафін трохи чорниці і випікай їх у духовці 20 хвилин при 180 градусах.

    Зараз читають:25 найкращих маринадів для курячих ніжок

    16. Кето-запіканка з брюссельською капустою

    Один з найкращих рецептів для всіх прихильників кето-дієти.

    Тобі знадобиться: 600 г брюссельської капусти, 2 яйця, 50 г твердого сиру, 80 г бекону, 20 г топленої олії, 20 г зелені, 100 г сметани жирністю 25%.

    Приготування: Приваріть брюссельську капусту 5-7 хвилин у киплячій воді. Дрібно наріж бекон і зби яйця зі сметаною та спеціями. Змасти форму олією і виклади туди бекон з капустою, залий яйцями і посип тертим сиром. Відправте запіканку на 30 хвилин в духовку при 180 градусах.

    17. Кето-паштет із курячої печінки

    Універсальна закуска та намазка на бутерброди.

    Тобі знадобиться: 400 г курячої печінки, 1 цибулина, 1 морква, 70 мл олії, спеції.

    Приготування: Відвари курячу печінку 12-15 хвилин до готовності та залиш її ще на 5 хвилин у воді. Наріж цибулю і моркву, обсмаж все у великій кількості олії, додай печінку та смажу ще 1-2 хвилини. Подрібни паштет блендером і приправ за смаком.

    18. Сирна кето-запіканка

    За бажанням можеш додати німого ванільного екстракту чи кориці.

    Тобі знадобиться: 300 г сиру жирністю 9%, 2 яйця, 30 г сметани, 55 г вершкового масла|мастила|, 50 г еритриту, 10 г кокосового борошна.

    Приготування: Збий яйця з розтопленим вершковим маслом, підсолоджувачем та кокосовим борошном. Додай сир і знову збий. Виклади масу у форму, змасти сметаною та випікай 40 хвилин у духовці при 180 градусах.

    19. Кето-суп з куркою та беконом

    Оригінальний суп, який гідно урізноманітнить звичний раціон.

    Тобі знадобиться: 50 г бекону, 100 г цвітної капусти, 5 г зеленої цибулі, 5 г кропу, 700 мл яловичого бульйону, 100 г копченої або запеченої курки, 2 яйця.

    Приготування: Дрібно наріж бекон і цвітну капусту, і трохи обсмаж їх до рум'яності. Додай нарізану курку, трохи бульйону і протушкуй усі 3 хвилини.

    Закип'яти бульйон, що залишився, додай вміст сковороди і вари до м'якості цвітної капусти. Додай рубану зелень і подавай суп із часточками варених яєць.

    20. Кето-котлети з курки

    Вибирай саме філе стегна, а не грудки – тоді котлети не будуть сухими.

    Тобі знадобиться: 350 г філе стегна курки, 1 яйце, 1 пучок кінзи, 1 цибулина, 25 г м'якого сиру, 7 г псіліуму, спеції.

    Приготування: Пропусти курку та цибулю через м'ясорубку. Натрій м'який сир, подрібни кінзу і змішай всі інгредієнти разом. Сформуй та обсмаж котлети на сковороді з двох боків до рум'яності.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *