15 смачних начинок для голубців, щоб порадувати сім’ю

Здавалося б, що може бути легшим, ніж приготувати голубці? Але начинка – це ціле мистецтво! Хтось віддає перевагу класичній з м'ясом і рисом, а хтось вибирає веганські варіанти. Ми зібрали для тебе найкращі рецепти начинок – простих та оригінальних! Вибирай!

Зміст

  • 1. Фарш з рисом та овочами
  • 2. Куряча начинка для голубців
  • 3. Пісна гречана начинка для голубців
  • 4. Начинка з рисом та грибами
  • 5. Начинка з фаршем та булгуром для голубців
  • 6. Пісне начиння з пшоняною кашею
  • 7. Начинка з куркою та вівсянкою
  • 8. Сирна начинка для голубців
  • 9. Картопляна начинка для голубців
  • 10. Пісне начиння з квасолею
  • 11. Начинка з гарбузом для голубців
  • 12. Начинка з рисом та сочевицею
  • 13. Рибна начинка для голубців
  • 14. Начинка з фаршем та нутом
  • 15. Начинка з грибами та чорносливом
  • 1. Фарш з рисом та овочами

    Соковита та м'яка класична начинка на всі випадки.

    Тобі знадобиться: 600 г м'ясного фаршу, 150-200 г рису, 300 г помідорів, 1 морква, 1 цибулина, часник, сіль, спеції.

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю з морквою до м'якості. Відвари рис до напівготовності, подрібни часник, а помідори – очисти і натрій на тертці. Змішай усі інгредієнти для начинки.

    2. Куряча начинка для голубців

    Щоб вона була ніжнішою – зроби фарш із філе стегна.

    Тобі знадобиться: 600 г курячого фаршу, 1 склянка рису, 1 морква, 1 цибулина, 1 яйце, спеції.

    Приготування: Подрібни та обсмаж овочі до м'якості, відвари рис до напівготовності і дай усьому охолонути. Ретельно змішай разом інгредієнти для начинки.

    Зараз читають:20 рецептів у фритюрі для тих, хто любить смачно поїсти

    3. Пісна гречана начинка для голубців

    Готуй такі голубці як завжди – у томатній заливці.

    Тобі знадобиться: 1,5 склянки гречки, 2-3 моркви, 1 цибулина, зелень, часник, спеції.

    Приготування: Відварити гречку майже до готовності, подрібнити і обсмажити овочі, дрібно порубати часник і зелень. Змішай начинку та приправ її за смаком.

    4. Начинка з рисом та грибами

    А якщо хочеш отримати пісну варіацію – тоді не додай яйце.

    Тобі знадобиться: 2 склянки рису, 600 г грибів, 2 цибулини, 2 моркви, 1 яйце, сіль, спеції.

    Рис відвари до напівготовності та промою. Подрібнити та обсмажити овочі з грибами. Дай заготовкам охолонути і змішай усі інгредієнти для начинки.

    5. Начинка з фаршем та булгуром для голубців

    За таким же принципом сміливо використовуй будь-яку крупу на власний смак.

    Тобі знадобиться: 800 г м'ясного фаршу, 100-150 г булгуру, 1-2 цибулини, сіль, спеції.

    Приготування: Приготуй булгур за інструкцією на упаковці. Натріть цибулю на великій тертці і ретельно змішай всі інгредієнти для начинки.

    6. Пісне начиння з пшоняною кашею

    Ситно, смачно та ще й оригінально!

    Тобі знадобиться: 300 г пшонки, 500 г печериць, 2 моркви, 1 болгарський перець, 1 цибулина, часник, сіль, спеції.

    Приготування: Відварити пшонку до готовності. Дрібно наріж і обсмаж овочі до м'якості, і окремо обсмаж подрібнені печериці. Дай заготовкам охолонути, змішай начинку, додай до неї часник і приправ.

    7. Начинка з куркою та вівсянкою

    Корисний рецепт для всіх, хто дотримується правильного харчування.

    Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 1/2 склянки вівсяних пластівців, 1 морква, 1 цибулина, 1 яйце, сіль, спеції.

    Зараз читають:15 рецептів желе із чорниці, які порадують своїм смаком

    Приготування: Змішай вівсяні пластівці з яйцем. Подрібни та обсмаж цибулю з морквою до м'якості. Пропусти куряче філе з вівсянкою через м'ясорубку і змішай все з засмажкою овочевою. Приправ начинку, що вийшла, за смаком.

    8. Сирна начинка для голубців

    Ще смачніше буде, якщо приготувати голубці із савойською чи пекінською капустою.

    Тобі знадобиться: 400 г сиру, 100-150 г рису, 1 пучок зелені, сіль, спеції.

    Приготування: Відвари рис та подрібни зелень. Коли рис охолоне, змішай все і приправ начинку. Сир краще брати середньої жирності.

    9. Картопляна начинка для голубців

    Подавай готові голубці із засмажкою із бекону або грудинки.

    Тобі знадобиться: 6 картоплин, 100 г твердого сиру, 1 яйце, зелень, сіль, спеції.

    Приготування: Відвари, остуди та натрій картоплю на тертці. Так само натрій сир, подрібни зелень, змішай все з яйцем і приправ начинку.

    10. Пісне начиння з квасолею

    Коли потрібне щось дуже ситне, але без м'яса!

    Тобі знадобиться: 300 г квасолі, 150 г рису, 150 г цибулі, зелень, сіль, спеції.

    Приготування: Заздалегідь замочи та відвари квасолю до готовності. Подрібни і обсмаж цибулю, відвари рис і дрібно порубай зелень. Змішай, посоліть і приправ начинку.

    11. Начинка з гарбузом для голубців

    У сезон гарбуза такі голубці зможуть приємно урізноманітнити твоє повсякденне меню.

    Тобі знадобиться: 500 г м'ясного фаршу, 50 г рису, 100 г гарбуза, 100 г цибулі, сіль, спеції.

    Приготування: Ретельно промий рис, натрій гарбуз на тертці і дрібно нарубай цибулю. Змішай всі інгредієнти для начинки та приправ її за смаком.

    12. Начинка з рисом та сочевицею

    Ще один цікавий рецепт пісної начинки, багатої білком!

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів з курячими ніжками

    Тобі знадобиться: 100 г рису, 150 г сочевиці, 250 г моркви, сіль, копчена паприка, спеції.

    Приготування: Відвари сочевицю та рис окремо один від одного. Натрій і обсмаж моркву до м'якості, приправ та смажу ще 3-4 хвилини. Змішай разом усі інгредієнти для начинки.

    13. Рибна начинка для голубців

    Ідеально підійде тріска, але можна взяти будь-яку рибу.

    Тобі знадобиться: 800 г філе риби, 1 склянка рису, 2 цибулини, 2 моркви, 2 пастернаки, сіль, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю, натрій моркву з пастернаком і обсмаж все до м'якості. Додай нарізане рибне філе та туші ще 2 хвилини. Окремо відварити рис до готовності. Змішай і приправ начинку.

    14. Начинка з фаршем та нутом

    Нут надає начинці не лише цікавого смаку, а й нової текстури.

    Тобі знадобиться: 600 г м'ясного фаршу, 100 г нуту, 100 г рису, 1 цибулина, часник, сіль, спеції.

    Приготування: Замочіть і відваріть за інструкцією на упаковці або візьми консервований. Відвар рис до напівготовності, дрібно наріж цибулю і видави часник через прес, змішай і приправ начинку.

    15. Начинка з грибами та чорносливом

    Для тих, хто не боїться оригінальних та несподіваних рецептів!

    Тобі знадобиться: 1 склянка рису, 8 печериць, 8 штук чорносливу, 1 морква, 1 цибулина, сіль, спеції.

    Залий чорнослив окропом на 20 хвилин і потім дрібно його наріж. Подрібни і обсмажте цибулю з морквою до м'якості, додай нарізані печериці, а через 2-3 хвилини – промитий рис. Готуй начинку до прозорості рису, все змішай і приправ за смаком.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *