Швидка маринована капуста з оцтом – Смачний Рецепт!

Ніщо так не нагадує про смак домашньої кухні, як ароматна, хрустка маринована капуста. Це традиційне блюдо, яке має багато варіацій і кожна господиня внесла щось своє в цей рецепт. Якщо ви вважаєте, що для приготування маринованої капусти потрібно чекати довгі тижні, то мій рецепт “швидкої маринованої капусти” для вас — справжня знахідка. Менше ніж за добу ви зможете насолоджуватися свіжою, хрусткою капустою, яка підійде до будь-якого столу.

Зміст

  • Ключові інгредієнти
  • Крок за кроком до швидкої маринади
  • Підготовка овочів
  • Приготування маринаду
  • Маринування
  • Кінцеві штрихи і настоювання
  • Секрети ідеальної маринованої капусти
  • Подача швидкої маринованої капусти
  • Ключові інгредієнти

    • Свіжа білокачанна капуста
    • Морква
    • Часник
    • Оцет
    • Цукор
    • Сіль
    • Лавровий лист
    • Горошини чорного перцю
    • Горошини запашного перцю
    • Вода

    Крок за кроком до швидкої маринади

    Підготовка овочів

    Перший крок — це підготовка капусти та моркви. Вам потрібно очистити капусту від верхніх листків, видалити качан і нашаткувати її тоненькими смужками. Моркву почистити та натерти на крупній тертці. Часник очистити та нарізати часточками або пресом. Овочі змішуються у великій мисці.

    Зараз читають:Запечені роли: 15 неймовірно простих та смачних рецептів

    Приготування маринаду

    Інгредієнт Кількість
    Вода 1 літр
    Цукор 100 г
    Сіль 2 ст. ложки
    Оцет 9% 100 мл
    Лавровий лист 3-4 шт.
    Чорний перець горошок 5-6 шт.
    Запашний перець горошок 3-4 шт.

    У великій каструлі змішують воду, цукор та сіль. Додаються лавровий лист і перці. Все доводиться до кипіння і кип’ятиться кілька хвилин. Потім відставляється з вогню і додається оцет. Готовий маринад слід трішки охолодити.

    Маринування

    Ось і найважливіший момент! Охолоджений маринад акуратно виливається в миску з капустою та морквою. Все разом добре перемішується. Капусту слід добре утрамбувати, щоб маринад покрив її повністю.

    Кінцеві штрихи і настоювання

    Заповнену овочами і маринадом миску накривають кришкою або харчовою плівкою і залишають при кімнатній температурі на кілька годин, а потім ставлять в холодильник. Ваша маринована капуста буде готова вже через 12 годин, але залиште її на ніч — і вона набуде ще кращих смакових якостей.

    Зараз читають:20 найсмачніших десертів на Різдво 2023

    Секрети ідеальної маринованої капусти

    • Капусту нашатковуйте тонко, це прискорить процес маринування.
    • Маринад не повинен бути занадто гарячим, коли ви заливаєте ним овочі, інакше вони втратять хрусткість.
    • Щоб капуста була більш ароматною, можна додати кілька гілочок кропу або кінзи.
    • Зберігайте мариновану капусту в холодильнику не більше двох тижнів, але, я впевнений, що вона з’їдається набагато швидше.

    Подача швидкої маринованої капусти

    Хоча ця капуста і є швидким гарніром, вона ідеально підходить до м’ясних страв, картоплі, може слугувати як їжа для пікніка або додаток до сендвічів. Маринована капуста з оцтом швидкого приготування може стати і самостійною закускою. Якщо ви шукаєте щось, що можна з’їсти просто так або додати до вашого улюбленого бутерброду, то ця маринована капуста буде в самий раз!

    Спробуйте, експериментуйте, запрошуйте друзів на дегустацію та насолоджуйтесь традиційними смаками без зайвих зусиль і тривалого очікування!

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *