20 гарнірів до шашлику, які з’їдять до останньої крихти

Шашлик – це чудово само по собі, але без гарного гарніру картина буде не повною. Все-таки є одне м'ясо важкувато, та й його смак не розкривається сповна. Розповідаємо 20 рецептів найвдаліших гарнірів до шашлику на будь-який смак!

Зміст

  • 1. Гострі баклажани з перцем
  • 2. Картопля із салом на мангалі
  • 3. Запечені кабачки із зеленню
  • 4. Зелений салат до шашлику
  • 5. Батат на грилі
  • 6. Маринована цибуля
  • 7. Капустяний салат з яблуком до шашлику
  • 8. Овочі-гриль
  • 9. Шашлик із шампіньйонів на мангалі
  • 10. Кукурудза з паприкою на грилі
  • 11. Салат з капусти з селери та огірком
  • 12. Стейк із цвітної капусти на грилі
  • 13. Кабачки по-корейськи
  • 14. Салат з редискою в сметані
  • 15. Булгур на багатті
  • 16. Помідори-гриль
  • 17. Грузинський овочевий салат із горіховою заправкою
  • 18. Гарбуз на грилі
  • 19. Капустяний салат із кукурудзою до шашлику
  • 20. Картопля у фользі на багатті
  • 1. Гострі баклажани з перцем

    Теплий гарнір, який готується прямо на мангалі разом із шашликом.

    Тобі знадобиться: 2 баклажани, 2 гострі червоні перці, 2 зубчики часнику, спеції, зелень, оливкова олія.

    Запікання баклажани прямо в шкірці на мангалі до м'якості, перевертаючи. Розріж навпіл, вибери м'якоть і подрібни. Так само запікати гострий перець, очисти від шкірки і наріж. Додай оливкову олію, часник, зелень та спеції.

    2. Картопля із салом на мангалі

    Картопля за цим рецептом виходить м'якою і зовсім не сухою.

    Тобі знадобиться: 6 картоплин, 300 г сала, 2 ст. олії, спеції.

    Приготування: Наріж картоплю кружальцями по 5-7 мм і змішай її з олією та спеціями. Сало наріж слайсами. Одягни сало і картопля на шампури, чергуючи, і загорни кожну заготівлю у фольгу. Готуй на мангалі близько півгодини, періодично перевертаючи.

    3. Запечені кабачки із зеленню

    Легко та швидко готуються на ґратах мангалу!

    Тобі знадобиться: 500 г кабачків, 4 гілочки зелені, 3 зубчики часнику, 20 мл олії, спеції.

    Наріж кабачки вздовж слайсами по 5 мм. Змішай масло, спеції, чавлений часник і зелень, і змішай цей маринад з кабачками. Залиш на 20 хвилин, а потім обсмаж на гратах до рум'яності з двох боків.

    4. Зелений салат до шашлику

    Для яскравості додай до нього жменю журавлини чи іншої ягоди.

    Зараз читають:15 простих способів приготувати торт на сковороді

    Тобі знадобиться: 1 пучок шпинату, 1 пучок кропу, 1 пучок петрушки, 1 пучок зеленої цибулі, 1 жменю гарбузового насіння або насіння соняшника, сік 1 лимона, оливкова олія, спеції.

    Приготування: Подрібни всю зелень, трохи її розімніть і полів лимонним соком. Додай спеції, оливкову олію та насіння.

    5. Батат на грилі

    Солодка картопля підходить до шашлику анітрохи не гірше від звичайного.

    Тобі знадобиться: 500 г батату, 2 ст.л. олії, по 0,5 ч.л. італійських трав, паприки, часнику, солі та суміші перців.

    Приготування: Відвари батат до напівготовності, наріж скибочками і замаринуй на 20 хвилин у маслі з усіма спеціями. Обсмажити його на грилі близько 7-10 хвилин і подавай.

    6. Маринована цибуля

    Можеш використовувати будь-яку цибулю, але найяскравіше і найсмачніше – фіолетовий.

    Тобі знадобиться: 2 цибулини, 1/2 пучка кропу, по 1 ст. цукру та солі, 1 склянка води, 3 ст.л. яблучного оцту.

    Приготування: Наріж цибулю півкільцями та подрібни кріп. Розчини сіль та цукор у воді, додай оцет, залий цибулю з кропом цим маринадом і залиш на 20 хвилин.

    7. Капустяний салат з яблуком до шашлику

    Однаково гарний з будь-якого виду капусти – пекінської, фіолетової чи білокачанної.

    Тобі знадобиться: 400 г капусти, 3 яблука, 75 г зеленої цибулі, 50 г кропу, 2 ст. оливкової олії, 1 ч.л винного оцту, 2 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Капусту тонко нашаткуй і трохи розімни. Дрібно наріж яблука, подрібни зелень та часник. Заправ салат оливковою олією з винним оцтом і спеціями.

    8. Овочі-гриль

    У цей рецепт можна додати і будь-які інші овочі на твій розсуд.

    Тобі знадобиться: 3 баклажани, 3 кабачки, 6 печериць, 10 зубчиків часнику, 2 фіолетові цибулини, 2 болгарські перці, по 3 ст.л. оливкової олії та лимонного соку, спеції.

    Приготування: Крупно наріж овочі та замаринуй їх на 20 хвилин у маслі з лимонним соком та спеціями. Жар їх на грилі до рум'яності з двох боків.

    9. Шашлик із шампіньйонів на мангалі

    Готується так само на шампурах, як і шашлик з м'яса.

    Тобі знадобиться: 500 г печериць, 100 г сметани, зелень та спеції.

    Приготування: Одягни промиті печериці на печериці. Змішай сметану, спеції та рубану зелень, і змасти печериці цим соусом. Жар гриби на мангалі близько 10-15 хвилин, перевертаючи.

    Зараз читають:15 найсмачніших рецептів вівсяної каші на сніданок

    10. Кукурудза з паприкою на грилі

    Ідеальний рецепт для приготування цілих качанів кукурудзи.

    Тобі знадобиться: 4 качани кукурудзи, 30 г вершкового масла|мастила|, 1 ст.л. паприки, сіль.

    Приготування: Розтопи вершкове масло, змішай його з паприкою та сіллю, і змасти кукурудзу. Обсмаж її на ґратах мангалу близько 10-15 хвилин, перевертаючи.

    11. Салат з капусти з селери та огірком

    Ще один гарний овочевий гарнір до шашлику нашвидкуруч!

    Тобі знадобиться: 500 г капусти, 4 стебла селери, 2 огірки, 1/2 пучка зеленої цибулі, лимонний сік, оливкова олія, спеції.

    Приготування: Наріж капусту і дрібно наріж інші інгредієнти. Заправити салат олією з лимонним соком та спеціями.

    12. Стейк із цвітної капусти на грилі

    Коли хочеться приготувати до шашлику щось, що дійсно запам'ятовується.

    Тобі знадобиться: 1 качан цвітної капусти, сік половини лимона, 2 зубчики часнику, 1 ч. л. пластівців чилі, сіль, 2 гілочки петрушки, 3 ст.л. оливкової олії.

    Приготування: Наріж качан цвітної капусти на стейки, збризкати їх лимонним соком і олією, посип усіма спеціями і часником, і обсмаж на грилі з двох сторін до красивої скоринки. Посип петрушкою.

    13. Кабачки по-корейськи

    Якщо кабачки не зовсім молоді, тоді радимо очистити їх від шкірки.

    Тобі знадобиться: 1,8 кг кабачків, 1 пучок кропу, 1 головка часнику, 1 ст. цукру, 2 ст. солі, 1/2 склянки олії, 1/3 склянки яблучного оцту.

    Приготування: Наріж кабачки брусочками, часник і кріп – подрібни. Змішай рослинну олію, яблучний оцет, сіль, цукор та спеції за смаком. Залий кабачки маринадом і дай їм настоятися кілька годин.

    14. Салат з редискою в сметані

    За бажанням можеш додати до нього і варені яйця.

    Тобі знадобиться: 400 г редиски, 3 огірки, 1 пучок зелені, 1 пучок зеленої цибулі, 3 ст. сметани.

    Приготування: Наріж огірки та редис кружальцями, подрібни зелень і приправ за смаком. Заправи салат сметаною.

    15. Булгур на багатті

    За таким самим принципом можна взяти рис, гречку або іншу крупу до шашлику.

    Тобі знадобиться: 500 г булгура, 300 г печериць, 2 болгарські перці, 4 помідори, 1 цибулина, спеції, жир.

    Приготування: Розтопи в казані трохи жиру, який залишився від м'яса. Додай довільно нарізані овочі та печериці, і смажу близько 10 хвилин. Всип булгур, додай спеції, перемішай і залий все водою, щоб вона покривала заготівлю. Готуйте кашу під кришкою до м'якості і доливайте воду за потребою.

    Зараз читають:15 найсмачніших рецептів баклажанів з помідорами на зиму

    16. Помідори-гриль

    Помідори на грилі виходять ще смачнішими та ароматнішими.

    Тобі знадобиться: 6-7 помідорів, 40 мл соєвого соусу, спеції, 3 зубчики часнику.

    Приготування: Наріж помідори кружальцями середньої товщини і замаринуй їх у соєвому соусі зі спеціями на 10 хвилин. Обсмажити все на решітці гриля приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку. Посип подрібненим часником.

    17. Грузинський овочевий салат із горіховою заправкою

    Не дивно, що саме грузинські рецепти особливо хороші до шашлику.

    Тобі знадобиться: 4 помідори, 4 огірки, 1 фіолетова цибулина, по 1 пучку кінзи та базиліка, 1 гострий червоний перець, 3 зубчики часнику, 2 ст.л. винного оцту, 60 г волоських горіхів, оливкова олія.

    Приготування: Крупно наріж всі овочі. У блендері подрібни гострий перець, горіхи, часник та спеції. Додай винний оцет і трохи оливкової олії, і полів салат заправкою, що вийшла.

    18. Гарбуз на грилі

    Солодкий та ароматний гарбуз з рум'яною скоринкою.

    Тобі знадобиться: 600 г гарбуза, 2 ст. оливкової олії, по 3 ст.л. цукру та винного оцту, 1 зубчик часнику, спеції.

    Приготування: Наріж гарбуз часточками по 5-7 мм завтовшки. Змішай масло, подрібнений часник, сіль та спеції, і натрій гарбуз цією сумішшю. Готуй її на ґратах мангалу до рум'яності з двох боків. Змішай оцет, цукор та залишки маринаду, та полів гарбуз.

    19. Капустяний салат із кукурудзою до шашлику

    Для цього рецепту рекомендуємо використати молоду капусту.

    Тобі знадобиться: 1 качан капусти, 1 морква, 1/2 банки консервованої кукурудзи, 1/2 пучка щавлю, 1 пучок зеленої цибулі, по 4 ст. апельсинового соку та оливкової олії, спеції.

    Приготування: Наріж капусту, натрі моркву, подрібни щавель з зеленою цибулею і додай кукурудзу. Все приправ та полів салат оливковою олією з апельсиновим соком.

    20. Картопля у фользі на багатті

    Картопля тут запікається прямо у вугіллі, так що це дуже зручно.

    Тобі знадобиться: 6 картоплин, 75 г вершкового масла, спеції.

    Приготування: Картоплю вимий, присип спеціями і загорни в змащену олією фольгу. За допомогою вилки зроби в заготівлі кілька проколів і запікайте картоплю у вугіллі до 1 години, періодично перевертаючи.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *