Сьогодні ми хочемо поділитися з тобою 15 найкращими рецептами гострих кабачків на зиму – у маринаді, з різними спеціями та добавками. Вони добрі хоч на свято, хоч на кожен день, і обов'язково сподобаються всім любителям пікантних закусок!
Зміст
1. Гострі кабачки з помідорами
Найпростіший і очевидніший спосіб приготувати гострі кабачки – зробити їх у томатній заливці.
Тобі знадобиться: 800 г кабачків, 800 г помідорів, 100 г болгарського перцю, 3 зубчики часнику, 1 перець чилі, 50 г цукру, 2 ст.л. оцту, 35 мл олії, 1 ч.л. солі.
Приготування: Подрібни в блендері помідори, часник та обидва види перцю. Доведи соус до кипіння і проварити 15 хвилин. Виклади в нього довільно нарізані кабачки і додай олію, цукор та сіль. Протушкуй все разом ще 30-40 хвилин. Наприкінці додай оцет і закатай кабачки у стерилізовані банки.
2. Гострі кабачки в аджику на зиму
Кількість гострого перцю обов'язково регулюй на власний смак.
Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 1 кг болгарського перцю, 500 г гострого перцю, 1 головка часнику, 50 г цукру, 2 ст. оцту, 35 мл олії, 1 ст.л. солі.
Приготування: Пропусти обидва види перцю через м'ясорубку, додай олію, цукор, сіль і тиск часник, і доведи до кипіння. Виклади в аджику нарізані кабачки та протушкуй 20 хвилин. Додай оцет і закатай заготовку до підготовленої банку.
3. Гострі смажені кабачки на зиму
Не варто різати кабачки надто тонко – близько 10 мм буде оптимальним.
Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 1 кг помідорів, 200 г гострого перцю, 1 головка часнику, 50 г цукру, 2 ст. оцту, 1 ст. солі, спеції.
Приготування: Наріж кружальцями та обсмаж кабачки до рум'яності з двох боків. Пропусти через м'ясорубку помідори, часник та гострий перець, доведи до кипіння та протушкуй 15 хвилин. Додай туди кабачки, цукор, сіль та спеції до смаку, і потім ще 10 хвилин. Влий оцет і закатай заготовку.
Зараз читають:20 найсмачніших тостів з авокадо
4. Гострі кабачки з кетчупом чилі на зиму
Якщо потрібно зробити трохи менш гострий варіант – заміни частину кетчупу чилі звичайним.
Тобі знадобиться: 1,5 кг кабачків, 8 зубчиків часнику, 250 г кетчупу чилі, 500 мл води, 4 ст. цукру, 120 мл оцту, 1 ст. солі.
Приготування: Закип'яти воду із сіллю, цукром та спеціями до смаку. Додай кетчуп і доведи до кипіння. Додай оцет і знову закип'ятити. Розклади в банки довільно нарізані кабачки з часником, залий їх отриманим маринадом і простерилізуйте заготовки 10-15 хвилин у киплячій воді. Закатай банки на зиму.
5. Гострі кабачки із часником на зиму
Тут немає перцю, а головний секрет рецепту – саме у часнику.
Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 2 головки часнику, 2 пучки зелені, 40 мл оцту, 2 ч.л. солі.
Приготування: Наріж кабачки кружальцями по 10 мм і обсмаж їх з двох боків до рум'яності. Пропусти через прес часник, змішай із рубаною зеленню та посоли. Виклади в чисті банки шарами кабачки та часникову масу. Поступово розлий оцет, простерилізуй банки 20 хвилин у киплячій воді і закатай кришками.
6. Гострі кабачки з овочами на зиму
Без цього класичного рецепту добірка точно була б неповною!
Тобі знадобиться: 3 кг кабачків, 1 кг цибулі, 700 г моркви, 200 г перцю чилі, 200 г томатної пасти, 200 г часнику, по 1 ст. цукру та солі, 150 мл рослинної олії, 1 ст.л. оцту.
Приготування: Наріж кубиком і обсмаж кабачки до золотистості. Подрібни цибулю і натрій моркву, додай їх до кабачків і смажу ще 7 хвилин. Додай рубаний чилі та всі інші інгредієнти, крім часнику, та туші всі разом близько 1 години. Додай давлений часник, протушкуй ще 20 хвилин і закатай у стерилізовані банки.
7. Гостра ікра з кабачків на зиму
Для подрібнення ікри підходить і блендер, і м'ясорубка як зручніше.
Тобі знадобиться: 4 кг кабачків, 2 головки часнику, 8 ст. томатної пасти, 400 г гострого перцю, 2 ст. солі, 3-4 ст. цукру, 3 ст. оцту, 1/2 склянки олії.
Приготування: Очисти кабачки від шкірки, дрібно наріж і відправ у сковорідку. Додай рубаний гострий перець і часник, і тушкуй разом до м'якості. Подрібни масу будь-яким зручним способом, додай томатну пасту та інші інгредієнти, окрім оцту, та туші ікру ще 1 годину на слабкому вогні. Влий оцет і закатай її в підготовлену тару.
8. Гострі кабачки з морквою на зиму
Такий салат не надто палить, але виразно відчуватиметься м'яка гострота.
Тобі знадобиться: 4 кг кабачків, 750 г моркви, 150 г часнику, 1 гострий перець, 250 мл оцту, 1 склянка олії, 300 г цукру, 3 ст.л. солі.
Зараз читають:15 кращих рецептів компоту з чорноплідної горобини
Приготування: Натрій моркву на тертці, подрібни гострий перець і наріж кабачки кружальцями. Засип все це цукром і сіллю, додай олію і залиш на 20 хвилин. Після чого доведи заготовку до кипіння, протушкуй 20 хвилин, влий оцет і потім ще 5 хвилин. Захід гострі кабачки в стерилізовані банки на зиму.
9. Гострий «Тіщина мова» з кабачків на зиму
Скільки господинь – стільки і рецептів цієї популярної закуски. Наприклад, ось гострий варіант!
Тобі знадобиться: 3 кг кабачків, 4 болгарські перці, 1 гострий перець, 3 головки часнику, 500 мл томатного соусу, 100 мл оцту, 1 склянка рослинної олії, 1 склянка води, 1/2 склянки цукру, 2 ст.л. солі.
Наріж кабачки тонкими широкими слайсами. Обидва види перцю пропусти через м'ясорубку і додай воду, олію, сіль, цукор та томатний соус. Доведи масу до кипіння та виклади туди кабачки. Протушкуй всі півгодини на слабкому вогні, а за пару хвилин до кінця – додай тиск часник і влий оцет. Розклади закуску в банки і закатай кришками.
10. Гострі мариновані кабачки на зиму
Заготівля добре зберігається навіть без додаткової стерилізації.
Тобі знадобиться: 1,5 кг кабачків, 1 л води, 120 мл оцту, 2 ст. солі, 90 г цукру, 1 головка часнику, 6 лаврових листків, 1 ч.л. суміші перців горошком, 4 бутони гвоздики.
Приготування: Наріж кабачки кружальцями 5-7 мм, часник – тонкими пластинками. Закип'яти воду із сіллю, цукром, оцтом та всіма спеціями. Відправ кабачки в цей маринад і проварити їх 8-10 хвилин. Виклади кабачки в чисті банки, перекладаючи часником, зали маринадом і закатай.
11. Гострі кабачки по-грузинськи
Такий аромат, що ніхто не зможе пройти повз!
Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 300 г болгарського перцю, 1 гострий перець, 300 г помідорів, 1 головка часнику, 30 мл оцту, 2 ст. хмелі-сунелі, 3 ч.л. солі, 1 цибулина, 1/2 пучка кінзи, 1 ст. цукру.
Приготування: Наріж кабачки кружальцями та обсмаж їх до рум'яності з двох боків. Подрібни всі інші овочі з часником у блендері. Додай сіль, цукор та спеції, і все перемішай.
Доведи соус до кипіння, проварити 5 хвилин і додай рубану кинзу та оцет. Виклади кабачки в банки, поливаючи кожен шар соусом. Простерилізуйте їх ще 15-20 хвилин і заходьте.
12. Гострі кабачки з імбиром на зиму
Оригінальний маринад і водночас неймовірно проста у приготуванні заготівля.
Тобі знадобиться: 400 г кабачків, 1 гострий перець, 2 зубчики часник, 2 ст. оцту, 1 ст. цукру, 1 ч. л. солі, 3 бутони гвоздики, 3 горошини запашного перцю, 2 лаврові листки, 1 ч.л. меленого імбиру, 300 мл води.
Зараз читають:12 шикарних рецептів повидла з червоної смородини
Приготування: Довільно наріж кабачки, гострий перець та часник, і виклади їх у банки. Залий окропом і залиш під кришками на 10 хвилин. Злий цю воду, додай всі спеції, цукор і солі, і провари маринад пару хвилин після кипіння. Влий у нього оцет, перемішай, залий кабачки і закатай кришками.
13. Гостра аджика з кабачків на зиму
За бажанням додай наприкінці варіння пару жменей рубаної зелені.
Тобі знадобиться: 1,5 кг кабачків, 250 г моркви, 250 г болгарського перцю, 1 головка часнику, 150 мл томатної пасти, по 1 ч.л. меленого чорного та червоного перцю, 100 мл олії, 60 г цукру, 25 г солі, 50 мл оцту.
Приготування: Довільно наріж всі овочі та пропусти їх через м'ясорубку. Додай томатну пасту, масло|мастило|, сіль|соль| і цукор, доведи до кипіння і провари аджику 40 хвилин. Додай спеції і тиск часник, і потім заготівлю ще пару хвилин. Влий оцет, проварити ще 1 хвилину і закатай гостру аджику в банки.
14. Гострі кабачки із рисом на зиму
Готовий салат чи навіть основне блюдо для любителів гострого.
Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 300 г болгарського перцю, 200 г гострого перцю, 1 перець чилі, 4 зубчики часнику, 1 кг помідорів, 300 г моркви, 300 г цибулі, 100 мл олії, 1 склянка рису, 5 2 ст. цукру, 1 ст. солі.
Приготування: Відварити рис до напівготовності. Обсмажити в половині олії подрібнену цибулю з тертою морквою до м'якості. Додай нарізаний солодкий та гострий перець. Готуй ще 10 хвилин і потім додай подрібнені блендером помідори, рубаний чилі та часник, цукор та сіль.
Туши всі разом ще 15 хвилин. Додай довільно нарізані кабачки та туші ще 15 хвилин. Додай рис, протушкуй ще 5-10 хвилин і за пару хвилин до кінця влий масло і оцет, що залишилося. Закатай заготівлю у стерилізовані банки.
15. Гострі кабачки корейською на зиму
Для цього рецепту знадобиться корейська тертка і трохи терпіння – а в усьому іншому все дуже просто.
Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 1 болгарський перець, 6 зубчиків часнику, 1 гострий перець, 300 г моркви, 2 ст. цукру, 1 ст. солі, 50 мл оцту, 100 мл олії, спеції для корейської моркви.
Приготування: Наріжте обидва перці соломкою, подрібніть часник, а моркву та кабачки – натрій на корейській тертці. Додай сіль, цукор, спеції, оцет та гарячу олію. Перемішай заготовку, залиш на 2 години і розклади по чистих банках. Простерилізуйте їх у киплячій воді 15-20 хвилин і заходьте на зиму.
Джерело: dietcenter.com.ua