Любителям кабачків варто звернути увагу на цю цікаву закуску. Палички з кабачків у духовці особливо гарні до пива або просто як перекушування, подавай їх з різними легкими соусами. Зверни увагу, що час запікання залежить від розмірів паличок, тож поглядай за процесом. Ділимося 10 найсмачнішими рецептами!
Зміст
1. Палички з кабачків із паприкою у духовці
Простий маринад і таке ж просте панування – одне задоволення.
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 6 ст.л. оливкової олії, 2 ч.л. часникового порошку, 1 ч. л. солі, 1 ч. л. паприки, 6 ст. панірувальних сухарів.
Приготування: Кабачки очисти від шкірки і наріж паличками приблизно по 10 мм завтовшки. Змішай оливкову олію, сіль та спеції, і залиши кабачки в цій суміші на півгодини. Після чого обваляй їх у панірувальних сухарях і запікай 15-20 хвилин у духовці при 200 градусах.
2. Палички з кабачків у клярі та паніровці у духовці
Для яскравішого аромату – додай у збиті яйця трохи копченої паприки.
Зараз читають:Секрети приготування ідеального картопляного пюре: покрокова інструкція
Тобі знадобиться: 1,8 кг кабачків, 2 яйця, 200 г борошна, 300 г панірувальних сухарів, сіль, спеції.
Приготування: Наріж кабачки брусочками, посоли, залиш на 15 хвилин і злий зайвий сік. Віночком збий яйця зі спеціями. Обваляй кабачки в борошні, вмочіть в яйце і потім обваляй в панірувальних сухарях. Запікай палички з кабачків 25-30 хвилин у духовці при 200 градусах.
3. Хрусткі палички з кабачків у духовці
Ще один цікавий рецепт паніровки, який варто спробувати.
Тобі знадобиться: 4 кабачки, 6 ст.л. борошна, 4 яйця, 10 ст. панірувальних сухарів, 2 ст.л. кунжуту, 2 ст.л. насіння льону, спеції, ароматні трави.
Приготування: Віночком збий яйця зі спеціями до смаку. Окремо змішай сухарі, кунжут, льон та ароматні трави. Наріж кабачки брусочками, обваляй їх у борошні, вмокни в яйце і обсип пануванням. Запікай палички 20-25 хвилин у духовці при 200 градусах.
4. Палички з кабачків у сирному паніровці у духовці
Радимо подавати готові палички із соусом на основі йогурту чи сметани.
Тобі знадобиться: 800 г кабачків, 100 г борошна, 40 г крохмалю, 2 яйця, 200 г панірувальних сухарів, 50 г твердого сиру, спеції, ароматні трави.
Приготування: Наріж паличками кабачки, обсуши їх паперовими серветками, склади в пакет і засип туди борошно, крохмаль і спеції. Ретельно перемішай. Окремо зби яйце і змішай панірувальні сухарі, тертий сир та ароматні трави. Обмакни палички з кабачків у яйце, обваляй у панірувальній суміші та запікай 15 хвилин у духовці при 200 градусах.
Зараз читають:12 салатів зі страчателлою, які готуються простіше простого
5. Палички з кабачків у сирному паніровці з манкою
Простий і водночас дуже оригінальний рецепт.
Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 3 яйця, 150 г твердого сиру, 50 г манки, 50 г борошна, спеції.
Наріж кабачки паличками і залиш на час, щоб з них стек зайвий сік. Віночком збий яйця до однорідності. Змішай тертий сир, манку, борошно та спеції. Вмочіть кабачки в яйце, обваляй в паніровці і запікайте 15 хвилин в духовці при 200 градусах.
6. Палички з кабачків з ароматними травами у духовці
Сюди ідеально впишеться готова суміш італійських чи французьких трав.
Тобі знадобиться: 3 кабачки, 2 ст.л. олії, 2 ч.л. ароматних трав, 1 ч. л. копченої паприки, спеції, сіль.
Приготування: Наріж паличками кабачки і змішай їх з маслом, спеціями і травами. Залиш на 15 хвилин, виклади на пергамент і запікай ще 15 хвилин у духовці при 200 градусах.
7. Палички з кабачків у сметані у духовці
Густий йогурт без добавок теж підійде замість сметани.
Тобі знадобиться: 400 г кабачків, 100 г сметани, 80 г твердого сиру, 50 г панірувальних сухарів, сіль, мелений чорний перець, орегано.
Приготування: Наріж кабачки брусочками і замаринуй їх у сметані зі спеціями та орегано на 10 хвилин. Змішай тертий сир та панірувальні сухарі. Обваляй палички в паніровці та запікайте 15 хвилин у духовці при 200 градусах.
Зараз читають:Соус Долміо на зиму: 8 найсмачніших рецептів приготування
8. Палички з кабачків у горіховому паніровці в духовці
З іншими горіхами виходить нітрохи не гірше. Наприклад, з мигдалем чи фундуком.
Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 4 яйця, 100 г борошна, 1 жменю волоських горіхів, 150 г твердого сиру, 2 ч.л. панірувальних сухарів, спеції.
Приготування: Наріж кабачки брусочками, зби яйця і змішай тертий сир, рубані горіхи, борошно, сухарі та спеції. Обмакни палички з кабачків у яйце, після чого обваляй у паніровці та запікай 20 хвилин у духовці при 200 градусах.
9. Палички з кабачків у лимонно-гірчичному соусі в духовці
Кабачок добре просочується соусом під час запікання, тому буде дуже смачно.
Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 2 зубчики часнику, 100 г лимона, 30 г гірчиці, 50 мл олії, 1 ч.л. солі, 1,5 ч. л. цукру, спеції.
Приготування: Наріж кабачки паличками і виклади в жароміцну форму. Змішай лимонний сік, подрібнений часник та інші інгредієнти. Залий кабачки та запікай 30-35 хвилин у духовці при 180 градусах.
10. Палички з кабачків із сулугуні у духовці
Рекомендуємо посипати готові палички свіжою рубаною зеленню.
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 100 г сулугуні, 20 г часнику, 40 мл рослинної олії, сіль, спеції.
Приготування: Наріж кабачки брусочками і змішай їх з олією, подрібненим часником, сіллю та спеціями. Виклади все в жароміцну форму і запікайте 10-15 хвилин у духовці при 190 градусах. Після чого посип палички з кабачків тертим сулугуні та запікай ще 10 хвилин.
Джерело: dietcenter.com.ua