8 рецептів локшини пад-тай, щоб було чим здивувати домашніх та гостей

Одна з найпримітніших тайських страв – це рисова локшина пад-тай. На батьківщині це дуже популярна повсякденна їжа, яку готують не лише вдома, а й навіть у кафе чи ресторанах. Розповідаємо 8 класних рецептів, бери собі на замітку!

Зміст

  • 1. Пад-тай із креветками
  • 2. Пад-тай з телятиною
  • 3. Пад-тай із куркою
  • 4. Пад-тай з тофу
  • 5. Пад-тай з тофу та арахісової пастою
  • 6. Пад-тай з креветками та куркою
  • 7. Пад-тай з овочами та грибами
  • 8. Пад-тай зі свининою та пекінською капустою
  • 1. Пад-тай із креветками

    Традиційно для цього рецепту використовуються очищені великі креветки.

    Тобі знадобиться: 200 г очищених креветок, 1 яйце, 250 г рисової локшини, 50 г коричневого цукру, по 3 ст. рибного соусу та пасти тамаринду, 3 зубчики часнику, 1 цибулина-шалот, 0,5 ч.л. меленого червоного перцю, 30 г бобових паростків, 1 пучок зеленої цибулі, 1 ст. арахісу, лайм, олія.

    Приготування: Замочіть локшину в гарячій воді до еластичності на 10-15 хвилин. Нагрій рибний соус, тамаринд та цукор до розчинення. Обсмажити подрібнений арахіс на сухій сковороді. Подрібни цибулю та часник, обсмаж їх пару хвилин у маслі і додай креветок.

    Обсмаж до готовності, додай рисову локшину, влий соус і перемішай. Вбий яйце і знову все перемішай. Коли локшина стане досить м'якою, додай перець, подрібнену цибулю, паростки, знову перемішай і зніми пад-тай з вогню. Посип арахісом і збризкати соком лайма.

    2. Пад-тай з телятиною

    Готову локшину обов'язково подають із часточкою лайма для аромату.

    Тобі знадобиться: 50 г рисової локшини, 70 г коричневого цукру, 40 г пасти тамаринду, 40 мл рибного соусу, 20 мл соусу чилі, 30 г цибулі-шалот, 10 г зеленої цибулі, 50 г телятини, 20 мл олії, 1 , 50 г паростків машу.

    Приготування: Замочіть локшину в теплій воді. Нагрій на слабкому вогні рибний соус, чилі, тамаринд та цукор до однорідності. Подрібни та обсмаж цибулю до аромату в олії. Додай тонко нарізану телятину та подрібнену моркву, та готуй до легкої рум'яності м'яса.

    Зараз читають:Салат “Анкл бенс” з кабачків на зиму: 20 відмінних рецептів

    Зсуньте все вбік і влийте збите яйце. Коли млинець яєчний злегка схопиться, перемішай його з м'ясом. Додай соус, локшину та знову все перемішай. Через півхвилини додай паростки та подрібнену зелену цибулю, перемішай і готуй ще 5 хвилин.

    3. Пад-тай із куркою

    Перед подачею посип локшину рубаною кінзою або петрушкою і доповни часточкою лайма.

    Тобі знадобиться: 170 г рисової локшини, 30 мл рибного соусу, 30 г коричневого цукру, 45 г пасти тамаринду, 4 зубчики часнику, 120 г фіолетової цибулі, 300 г курячої філе, 2 яйця, 15 г зеленої цибулі, 120 г смаженого арахісу.

    Приготування: Замочіть рисову локшину в теплій воді. Змішай рибний соус, цукор, тамаринд та 2 зубчики часнику. Обсмажте тонко нарізану курку 3-4 хвилини на сильному вогні і відкладіть убік. Окремо обсмаж дрібно нарізану цибулю, додай часник, що залишився, і через півхвилини – локшину, курку і соус.

    Готуйте всі разом 2 хвилини, помішуючи. Відсунь локшину убік, вбий яйця на вільне місце і обсмаж, окремо помішуючи. Коли яйця схопляться, змішай їх з локшиною і додай рубану зелену цибулю, паростки та подрібнений арахіс. Готуй пад-тай ще 1 хвилину, помішуючи.

    4. Пад-тай з тофу

    Потрібний твердий тофу, який добре ріжеться кубиками.

    Тобі знадобиться: 220 г рисової локшини, 100 г тофу, 1-2 перцю чилі, 2 зубчики часнику, 100 г паростків квасолі, 100 г зеленої цибулі, 50 г смаженого арахісу, 1,5 ч.л. пасти тамарінду, 2 ч.л. рибного соусу, 50 мл соєвого соусу, 3 ст.л. коричневого цукру, 2 ст. соку лайма, 1,5 ч. л. часникового соусу чи соусу чилі.

    Змішай всі соуси, цукор, пасту і сік лайма до однорідності. Залий локшину теплою водою, щоб вона стала більш еластичною. Обсмажити тофу в маслі близько 4 хвилин, помішуючи. Додай подрібнений чилі та часник, і смажу ще трохи. Додай локшину, соус, подрібнену зелену цибулю, паростки та рубаний арахіс. Готуйте всі разом 2-3 хвилини, помішуючи, до м'якості локшини.

    Зараз читають:12 шикарних рецептів повидла з червоної смородини

    5. Пад-тай з тофу та арахісової пастою

    Оригінальний варіант пад-таю для любителів горіхового смаку.

    Тобі знадобиться: 100 г рисової локшини, 150 г тофу, 1 морква, 1/2 фіолетової цибулини, 3 зубчики часнику, 2 пера зеленої цибулі, 1 ст.л. рубаного арахісу, 1 ст.л. арахісової пасти, 2 ст. соусу теріяку, 2-3 ст.л. води, лайм, гострий червоний перець.

    Залий рисову локшину гарячою водою до м'якості. Наріж тофу платівками та обсмаж з двох сторін до золотистості. Окремо обсмаж тонко нарізану цибулю, моркву та подрібнений часник до м'якості.

    Змішай воду, теріяки, арахісову пасту та гострий червоний перець. До овочів до сковороди додай соус, локшину, арахіс, нарізаний кубиком тофу і крупно рубану зелену цибулю. Готуй все разом ще кілька хвилин. Подавай пад-тай з часточкою лайма.

    6. Пад-тай з креветками та куркою

    Ще один дуже популярний класичний рецепт – смачно та ситно!

    Тобі знадобиться: 200 г рисової локшини, по 2 ст. рибного соусу та коричневого цукру, 4 ст.л. пасти тамаринду, по 1 ч. л. соку лайма та рисового оцту, 2 ст.л. олії, 2 зубчики часнику, 1/2 склянки рубаного тофу, 1/2 склянки рубаної курки, 1 яйце, 150 г великих очищених креветок, 1 ч.л. паприки, 4 пера зеленої цибулі, 2 ст.л. рубаного смаженого арахісу, 1/2 склянки паростків квасолі.

    Залий локшину окропом на 5-10 хвилин. Змішай рибний соус, пасту тамаринду, цукор, оцет та сік лайма до однорідності. Злегка обсмаж подрібнений часник, додай кубики тофу і смажу ще 1 хвилину. Вбий яйце, всип курку, перемішай все разом і смаж ще 2 хвилини.

    Додай креветок і смаж далі до їхнього рум'яного кольору. Додай локшину, перемішай і готуй ще 2 хвилини. Влий соус, знову перемішай і через 1 хвилину додай паприку, рубану зелену цибулю, паростки та арахіс. Перемішай ще раз і зніми пад-тай з вогню.

    Зараз читають:12 відмінних рецептів печива з гарбуза

    7. Пад-тай з овочами та грибами

    За бажання можна використовувати будь-які хрусткі овочі.

    Тобі знадобиться: 250 г рисової локшини, 50 г коричневого цукру, по 3 ст. рибного соусу та пасти тамаринду, 3 зубчики часнику, 1 цибулина-шалот, 1/2 моркви, 1/2 болгарського перцю, 4 печериці, 1-2 жмені стручкової квасолі, 0,5 ч.л. меленого червоного перцю, 30 г бобових паростків, 1 пучок зеленої цибулі, 1 ст. рубаного смаженого арахісу, олія.

    Залий локшину гарячою водою до м'якості. Змішай і нагрій до однорідності рибний соус, тамаринд та цукор. Подрібни цибулю та часник, і обсмаж їх 1 хвилину в олії. Додай стручкову квасолю, тонко нарізані овочі та платівки грибів.

    Жар ще близько 3-4 хвилин на сильному вогні, помішуючи. Додай локшину, соус та перець. Готуй ще 1-2 хвилини. Додай паростки, рубану зелену цибулю та арахіс. Ще через 1 хвилину зніми пад-тай з плити і подавай до столу з часточкою лайма або зеленню.

    8. Пад-тай зі свининою та пекінською капустою

    Вибирай філейний шматок свинини без прожилок та зайвого жиру.

    Тобі знадобиться: 200 г рисової локшини, 1 яйце, 200 г свинини, 3 зубчики часнику, 60 г пекінської капусти, 100 г болгарського перцю, 30 г смаженого арахісу, 20 г зеленої цибулі, 10 г олії устричного соусу, по 30 мл рисового оцту та соєвого соусу, 150 мл води, 15 г коричневого цукру, 40 мл арахісової олії.

    Залий локшину окропом на 10-15 хвилин. Змішай воду, цукор, арахісове масло, обидва види соусу та оцет, і доведи до кипіння. Тонко наріж перець і свинину, подрібни часник і обсмаж їх разом у маслі до готовності. Відклади убік.

    У тій же сковороді обсмажте збите яйце, помішуючи. Додай до нього тонко нарізану пекінську капусту та локшину, влий соус і готуй 1-2 хвилини. Додай свинину з овочами, арахіс та рубану зелену цибулю. Перемішай і готуй пад-тай ще 1 хвилину.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *