Прекрасною основою для супу стане не лише сире м'ясо, а й готова копчена курка. Страви з нею приваблюють яскравим ароматом копченостей, а заразом – простотою приготування. Бери на замітку наші 15 рецептів!
Зміст
1. Гороховий суп із копченою куркою
Почнемо з найкласичнішого рецепту, коли йдеться про будь-яке копчене м'ясо.
Тобі знадобиться: 500 г копченої курки, 300 г колотого гороху, 4 картоплини, 120 г цибуля, 120 г моркви, 100 г болгарського перцю, спеції, часник, зелень.
Приготування: Замоч горох на ніч, а потім промою, залийте його чистою водою і відваріть до готовності. Наріж копчену курку шматочками, а картоплю – кубиком. Подрібни інші овочі з часником, і обсмаж їх до м'якості. Відправ до гороху картоплю, а через 10 хвилин – інші інгредієнти. Провари суп до готовності, приправ на смак і додай зелень.
2. Сирний суп із копченою куркою
Рекомендуємо використовувати саме плавлений сир, щоб він повністю розтанув.
Тобі знадобиться: 300 г копченої курки, 1 цибулина, 200 г картоплі, 1 морква, 150 г плавленого сиру, спеції, зелень.
Приготування: Наріж картоплю і копчену курку кубиком, морква – соломкою, а цибулю дрібно порубай. Відправ у киплячу воду картоплю і курку, і проварити 15 хвилин. Обсмажте до м'якості цибулю з морквою, відправте їх у суп і провари все ще 5 хвилин. Через пару хвилин додай тертий плавлений сир і провари суп до його розчинення. Приправ, посип зеленню і зніми з вогню.
3. Овочевий суп із копченою куркою
За бажанням можеш додати або прибрати якісь овочі на власний розсуд.
Тобі знадобиться: 400 г копченої курки, 200 г цвітної капусти, 200 г броколі, 100 г стручкової квасолі, 100 г зеленого горошку, 100 г кореня селери, 1 болгарський перець, 1 помідор, 1 морква, 1
Приготування: Закип'яти воду, додай туди нарізану селеру і проварити 10 хвилин. Подрібни всі інші овочі. Обсмаж цибулю з морквою до м'якості, додай помідор і смажу ще 2 хвилини. Відправте всі інгредієнти та нарізану копчену курку в суп. Вари його до готовності овочів, а потім приправ.
Зараз читають:20 легких рецептів закваски для квасу в домашніх умовах
4. Суп з копченою куркою та рисом
Ще один добрий повсякденний варіант супу з доступних продуктів!
Тобі знадобиться: 300 г копченої курки, 3 картоплини, 1 цибулина, 1 морква, 1 стебло селери, 80 г рису, спеції, зелень.
Приготування: Закип'ятіть воду і додай туди нарізану картоплю, копчену курку та рис. Проварити всі 10-15 хвилин на середньому вогні. Подрібни інші овочі та обсмаж їх до м'якості. Відправте в суп засмажку і вари ще 7-10 хвилин. Приправ та додай рубану зелень.
5. Суп з копченою куркою та квасолею
Цей суп вимагатиме трохи більше часу на приготування, тому що квасолю спочатку потрібно відварити.
Тобі знадобиться: 400 г копченої курки, 1 склянка квасолі, 2 моркви, 1 цибулина, 1 болгарський перець, 1 корінь селери, 3 ст.л. томатного соусу, 1/2 пучка кінзи, спеції.
Заздалегідь замочи квасолю на ніч, відвари її до готовності і збережи 1-2 склянки відвару. Дрібно наріж всі овочі, обсмаж їх до м'якості та додай туди томатний соус. Жар ще 2 хвилини, влий квасоляний відвар і протушкуй всі 5 хвилин. Влий воду, додай нарізану копчену курку і доведи суп до кипіння. Додай квасолю та провари все разом ще близько 10 хвилин. Приправте, додай рубану кинзу і зніміть суп з вогню.
6. Суп з копченою куркою та гречкою
Гречаний суп із копченостями – це завжди особливе задоволення.
Тобі знадобиться: 400 г копченої курки, 1,5 л бульйону, 150 г гречки, 1 цибулина, 1 морква, 3 картоплини, 1 пучок петрушки, спеції.
Приготування: Наріж копчену курку, залий її бульйоном і трохи проварити. Додай картоплю та вари далі до її напівготовності. За цей час подрібни та обсмаж цибулю з морквою. Відправте в суп засмажку та гречку, і продовжуй його варити до готовності інгредієнтів. Приправте, додай зелень і зніміть суп з вогню.
7. Суп з копченою куркою та капустою
Замість білокачанної можеш взяти пекінську капусту, але врахуй – вона швидше вариться.
Тобі знадобиться: 300 г копченої курки, 350 г капусти, 1 морква, 1 цибулина, 3 картоплини, 3 ст.л. томатного соусу, 1 пучок зелені, 4 зубчики часнику, спеції.
Залий копчену курку водою і доведи до кипіння. Подрібни всі інші інгредієнти. Відправте до курки картоплю і вари 5-7 хвилин. Потім додай нашатковану капусту і вари все до м'якості.
Подрібни цибулю та моркву, обсмаж їх до золотистості та додай томатний соус. Перемішати і відправити заправку в каструлю. Провари ще 5-7 хвилин і після цього додай давлений часник, рубану зелень та спеції. Зніміть готовий суп з вогню.
Зараз читають:Помідори з базиліком на зиму: 20 простих та швидких рецептів
8. Розсольник з копченою куркою
Завдяки копченій курці – розсольник виходить особливо ароматним.
Тобі знадобиться: 3 картоплини, 50 г кореня селери, 1 цибулина, 1/2 склянки огіркового розсолу, 2 солоні огірки, 1 ст.л. томатної пасти, 150 г перловки, 600 г копченої курки, 1 морква, спеції, 2 л бульйону.
Приготування: Промий перловку та залий її окропом на півгодини. Довільно подрібни всі інгредієнти. Злегка обсмаж копчену курку і потім додай до неї цибулю, моркву та селеру. Жарь ще 5 хвилин і додай солоні огірки. Ще через 5 хвилин додай томатну пасту, перемішай і злегка протушкуй разом.
Закип'яти бульйон, виклади в нього перловку і вари 20 хвилин. Додай нарізану картоплю та вари ще 10 хвилин. Додай засмажку та розсіл, доведи суп до повторного кипіння і провари ще 10 хвилин на слабкому вогні. Приправ та зніми розсольник з вогню.
9. Щавельний суп із копченою куркою
Подавай його з жирною сметаною, і буде ще смачнішою.
Тобі знадобиться: 4 картоплини, 350 г копченої курки, 1 цибулина, 200 г щавлю, 2 яйця, 1 ст.л. сметани, спеції.
Приготування: Наріж курку та картоплю кубиком. Подрібни цибулю і обсмаж її до м'якості. Закип'яти воду і відправ туди картоплю, копчену курку і цибулю, і проварити 15 хвилин на середньому вогні.
Додай подрібнений щавель та вари ще 3 хвилини. Виделкою збий яйця зі сметаною і влий їх у суп, постійно помішуючи. Проварити все ще 1 хвилину, приправ, зніми з вогню і дай супу трохи настоятися під кришкою.
10. Суп з копченою куркою та шпинатом
Для цього рецепту краще використати свіжий шпинат.
Тобі знадобиться: 1,5 л бульйону, 300 г копченої курки, 100 г бекону, 1 цибулина, 3 картоплини, 150 г шпинату, 200 мл 20% вершків, 3 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Дрібно наріж бекон і цибулю, обсмаж їх пару хвилин до рум'яності. Додай нарізану копчену курку та смажу ще 5 хвилин. Залий все бульйоном, доведи до кипіння і додай нарізану картоплю.
Вари до її готовності і потім додай рубаний шпинат зі спеціями. Ще через 5 хвилин влий вершки, додай часник, доведи суп до повторного кипіння і зніми з вогню.
11. Суп з копченою куркою та грибами
Подавай готовий суп з рубаною зеленою цибулею або іншою зеленню до смаку.
Тобі знадобиться: 250 г копченої курки, 150 г плавленого сиру, 300 г грибів, 140 г стручкової квасолі, 1 болгарський перець, 1 морква, 1 цибулина, спеції.
Приготування: Дрібно наріж цибулю та моркву, і обсмаж їх до м'якості. Додай болгарський перець та гриби, і смажу ще 5-7 хвилин. Закип'яти воду, відправ туди засмажку, нарізану копчену курку і стручкову квасолю. Вари разом 10 хвилин після повторного кипіння, приправ за смаком і додай тертий плавлений сир. Продовжуйте варити суп далі до розчинення сиру.
Зараз читають:20 компотів з аличі, які варто приготувати
12. Суп з копченою куркою та кукурудзою
Ніжний та оригінальний суп з білим сухим вином для пікантності.
Тобі знадобиться: 70 г бекону, 50 г цибулі, 150 г моркви, 60 мл білого сухого вина, 1 л бульйону, 100 г картоплі, 200 г консервованої кукурудзи, 250 мл вершків, 1 ч.л. майорану, 350 г копченої курки, спеції.
Дрібно наріж бекон, обсмаж його до рум'яності і відклади убік. У тій же сковороді обсмаж до м'якості подрібнену цибулю та моркву. Влий вино і протушкуй ще 2 хвилини. Закип'яти бульйон, відправ туди засмажку, нарізану кубиком картопля і майоран.
Вари всі 15 хвилин на слабкому вогні, додай кукурудзу та вари ще 5 хвилин. Потім додай копчену курку і влий вершки, знову доведи суп до кипіння і ще за хвилину зніми його з вогню.
13. Суп з копченою куркою та сочевицею
Головна перевага сочевиці перед горохом у тому, що вона швидше вариться.
Тобі знадобиться: 3 картоплини, 1 морква, 1 цибулина, 400 г копченої курки, 200 г сочевиці, 1 пучок зелені, спеції.
Приготування: Наріж картоплю та копчену курку кубиком, залий їх водою і доведи до кипіння. Подрібніть цибулю і моркву, обсмажте до м'якості і відправте в суп. Через 7-10 хвилин всип промиту сочевицю, приправ і вари суп до її готовності. Наприкінці додай рубану зелень.
14. Суп з копченою куркою та вермішеллю
Для приготування супів найзручніше використовувати вермішель-павутинку.
Тобі знадобиться: 400 г копченої курки, 3 картоплини, 1/2 цибулини, 1/2 моркви, 1,5 ст. вермішелі, 1 л води, спеції.
Приготування: Дрібно наріж цибулю та моркву, і обсмаж їх до м'якості. Картоплю та курку наріж невеликим кубиком. Залий все водою, доведи до кипіння і вари до готовності картоплі. За пару хвилин до кінця – додай у суп вермішель та спеції.
15. Дієтичний суп із копченою куркою
Сама по собі копчена курка – не дієтичний продукт, але все інше її легко врівноважить.
Тобі знадобиться: 400 г копченої курки, 1 кабачок, 1 морква, 1 цибулина, 1 болгарський перець, 1 стебло селери, 1 помідор, 80 г гречки або іншої крупи, спеції.
Приготування: Наріж копчену курку кубиком, залий водою, доведи до кипіння і додай гречку. Приваріть її до напівготовності і додай дрібно нарізані овочі – все відразу. Вари суп далі до повної готовності інгредієнтів та приправ його в кінці.
Джерело: dietcenter.com.ua