Де брати ідеї для щоденного меню

Всі ми любимо смачно поїсти. Особливо, якщо це домашня їжа, приготована спеціально для вас. Але часто ідей для приготування зовсім бракує, а хочеться балувати родину різноманітними незвичними стравами.

Якщо вам також не вистачає ідей, можна їх запозичити тут, на https://xobi.com.ua/retsepty/. Салати, випічка, соковите мʼясо – все, як ви любите. То ж заходьте подивіться цікаві швидкі рецепти на кожен день та вишукані страви на свята.

Як зробити харчування більш різноманітним

Ось кілька порад, як готувати різноманітно кожен день:

  • Використовуйте різні продукти. Щоб ваше харчування було збалансованим, важливо включати в нього різноманітні продукти. Бажано щодня їсти фрукти, овочі, цільнозернові продукти, нежирне м’ясо, рибу та молочні продукти. Також не забувайте про бобові та горіхи, в них надзвичайно багато корисних жирів, білків та вітамінів. Якщо ви ніколи не пробували артишоки, гарбуз чи морського окуня, варто спробувати. А раптом вам сподобається.
  • Готуйте різні страви. З одних і тих самих інгредієнтів можна готувати зовсім різне. Не робіть завжди однакове, пробуйте нові рецепти та страви. Так ви зможете знайти те, що вам подобається, і зробити своє харчування більш цікавим. Особливо різноманітність подобається дітям, то ж варто іноді їх дивувати. Наприклад, візьміть собі за правило щотижня вигадувати новий рецепт з картоплі: пюре, запечена з розмарином, по-французьки з мʼясом та сиром, фрі, по-селянськи з часниковим соусом і ще багато-багато цікавого. Бо в кожній країні світу є свої рецепти картоплі, рису, бобів, риби та мʼяса. Отже, поле для роботи величезне.
  • Не бійтеся експериментувати. Додайте до своїх страв нові інгредієнти або способи приготування. Так ви зможете зробити своє харчування більш унікальним. Хоча б раз на місяць купуйте нову цікаву спецію і пробуйте додавати її при приготуванні. Можливо, ви знайдете свій унікальний смак звичної нам страви. Адже можна приготувати просто рис, а можна пряний з куркумою, барбарисом та перцем чилі. Будьте впевнені, смаки відрізняються.
  • Використовуйте залишки. Якщо у вас залишилися продукти від вечері, ви можете використовувати їх для приготування обіду наступного дня. Це допоможе вам заощадити час і гроші. А також допоможе включити фантазію. Адже простіше простого запекти цілу курку. А от спробуйте щось вигадати з залишків овочів, двох крилець і ложки сметани. Це трохи важче.

Що можна приготувати для 3-разового харчування

На найближчий тиждень-два можете взяти до уваги такий набір страв:

  • Для сніданку: сирники, вівсянка, тости з авокадо, омлет, млинці, йогурт з фруктами та горіхами.
  • Для обіду: салат з куркою або рибою, суп, макарони з соусом, овочеве рагу, плов, лазанья, борщ, ліниві голубці.
  • Для вечері: запечена риба з овочами, курка гриль, яловичина з картоплею, овочеві котлетки, мексиканська піца, запечена рулька.

Не бійтеся експериментувати і знаходити способи зробити своє харчування більш різноманітним і цікавим. І можливо це стане вашим новим хобі.

Джерело: dietcenter.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *