Багато господинь вже гідно оцінили переваги аерогрилю. Овочі в ньому виходять соковитими та зберігають максимум корисних речовин. Не потрібно так багато олії, як для смаження, а ще все рівномірно пропікається. Спробуй приготувати наші 12 рецептів!
Зміст
1. Заморожені овочі в аерогрилі
Найлегший гарнір нашвидкуруч – це упаковка заморожених овочів.
Тобі знадобиться: 500 г готової овочевої суміші, 1 ст. оливкової олії, 1 зубчик часнику, сіль, спеції.
Приготування: Змішай заморожені овочі з сіллю, спеціями, оливковою олією та подрібненим часником. Можеш спочатку розморозити, але можна залишити й так. Запікай їх 20 хвилин у чаші аерогрилю при 200 градусах.
2. Свіжі овочі в аерогрилі
Доповни цей рецепт будь-якими іншими овочами на власний розсуд.
Тобі знадобиться: 1 кабачок, 1 баклажан, 1 болгарський перець, 1 цибулина, 1 морква, 1 стебло селери, 200 г помідорів чері, 2-3 ст.л. оливкової олії, спеції, ароматні трави.
Приготування: Наріж всі овочі приблизно однаковими шматочками і змішай з олією, спеціями та ароматними травами. Якщо овочів забагато, тоді краще готувати їх частинами. Запікай 25 хвилин в аерогрилі при 235 градусах.
3. Пряні овочі в аерогрилі
Для різноманітності можеш посипати готову страву тертою моцарелою або сулугуні.
Зараз читають:20 закусок з оселедця, які припадуть до смаку кожному
Тобі знадобиться: 300 г баклажанів, 200 г болгарського перцю, 200 г помідорів, 5 зубчиків часнику, 1 пучок кінзи, 2 ст. оливкової олії, сіль, паприка, хмелі-сунелі, пластівці чилі.
Приготування: Наріж всі овочі середніми шматочками, подрібни часник та кінзу. Змішай все разом з оливковою олією та спеціями до смаку. Виклади овочі в чашу аерогрилю та запікайте 25 хвилин при 235 градусах на середній швидкості вентилятора.
4. Овочі-гриль в аерогрилі
Тут важливо запікати овочі в один шар, щоб вони не гасилися.
Тобі знадобиться: 1 баклажан, 1 кабачок, 2 моркви, 2 болгарські перці, 1 фіолетова цибулина, 2 помідори, 100 мл рослинної олії, сіль, спеції.
Наріж всі овочі приблизно однаковими середніми шматочками, як для гриля. Змішай їх з олією та спеціями до смаку, і залиш на 15 хвилин. Порціями викладай овочі на решітку аерогрилю та запікай 15-20 хвилин при 200 градусах. Щоб вони не були сухими, налий на дно аерогрилю трохи води.
5. Овочі в рукаві в аерогрилі
Підбери розмір рукава, щоб він добре вліз у чашу аерогрилю.
Тобі знадобиться: 200 г кабачків, 100 г моркви, 100 г цибулі, 200 г баклажанів, 200 г болгарського перцю, 100 г помідорів, 3-4 ст. сметани, спеції, ароматні трави.
Приготування: Наріж всі овочі приблизно однаковими шматочками. Відправ їх у рукав, додай сметану, спеції та трави. Зав'яжи рукав і перемішай овочі. Запікай їх 30-35 хвилин в аерогрилі при 230 градусах.
6. Запечена картопля в аерогрилі
Не тільки смачно, а й у рази корисніше, ніж на сковороді!
Тобі знадобиться: 800 г картоплі, 2 ст. оливкової олії, 0,5-1 ч.л. солі, 2 щіпки паприки, 2 щіпки куркуми, 2 щіпки меленого червоного перцю.
Зараз читають:15 найсмачніших рецептів свинячої вирізки в духовці
Приготування: Ретельно вимий і наріж картоплю на часточки. Молоду картоплю можна залишити у шкірці. Змішай з оливковою олією, сіллю та спеціями, виклади картоплю в аерогриль в один шар і запікайте 20 хвилин при 200 градусах. Переверни у процесі.
7. Кабачки в аерогрилі
Для запікання найкраще підходять саме молоді кабачки.
Тобі знадобиться: 600 г кабачків, 4-5 ст. йогурту, 100 г твердого сиру, 1 пучок зелені, 2 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Наріж кабачки на кружечки або платівки середньої товщини. Приправте і запікайте їх 20 хвилин в аерогрилі при 220 градусах. Переверніть у процесі, вони повинні добре підрум'янитися з двох сторін. Змішай йогурт, тертий сир, подрібнену зелень та часник. Виклади цю заготовку на кабачки та запікай ще 5 хвилин.
8. Баклажани в аерогрилі
Якщо баклажани надто гірчать, тоді присип їх сіллю на 10 хвилин і промий.
Тобі знадобиться: 2 баклажани, 50 мл оливкової олії, спеції.
Приготування: Наріж баклажани кружальцями по 8-10 мм завтовшки. Змішай їх з оливковою олією та спеціями, виклади на решітку аерогрилю та запікай 10 хвилин при 205 градусах.
9. Запечена капуста в аерогрилі
Цікавий рецепт, особливо для приготування молодої капусти.
Тобі знадобиться: 600-700 г капусти, 50 мл оливкової олії, 1,5 ч.л. лимонного соку, спеції.
Приготування: Наріж капусту досить великими шматками і змішай з|із| маслом|мастилом|, лимонним соком і спеціями. Виклади її на нижні ґрати аерогрилю та запікай приблизно 20 хвилин при 200 градусах. Час запікання залежить від розміру шматків.
Зараз читають:20 літніх салатів з кабачків для тих, хто любить смачно поїсти
10. Брокколі та цвітна капуста в аерогрилі
Дієтичний овочевий гарнір до курки чи риби.
Тобі знадобиться: 500 г броколі, 300 г цвітної капусти, 300 г моркви, 300 г печериць, 300 г сметани, спеції.
Приготування: Розбери броколі та цвітну капусту на суцвіття, довільно наріж моркву та печериці. Змішай все зі сметаною та спеціями до смаку. Запікайте страву 25 хвилин в аерогрилі при 140 градусах. При бажанні посип тертим сиром.
11. Мариновані овочі в аерогрилі
Замість бальзаміка можна використовувати винний або яблучний оцет.
Тобі знадобиться: 4 баклажани, 3 кабачки, 15 помідорів чері, 1 пучок зелені, 8 ст.л. оливкової олії, 4 ст.л. бальзаміка, 4 зубчики часнику, спеції, італійські трави.
Приготування: Змішай олію, бальзамік, подрібнений часник, спеції та італійські трави. Крупно наріж овочі, дрібно порубай зелень, змішай все з маринадом і залиш на півгодини. Після чого запікайте овочі півгодини в аерогрилі при 230 градусах. Один раз перемішай їх у процесі.
12. Овочі з соєвим соусом в аерогрилі
Ідеальний гарнір до м'яса, що приготований в азіатському стилі.
Тобі знадобиться: 400 г баклажанів, 400 г цукіні, 150 г болгарського перцю, 1-2 перцю чилі, 4 зубчики часнику, 1/2 пучка кінзи, 10 мл оливкової олії, 15 мл соєвого соусу, спеції.
Приготування: Наріж овочі великими брусочками та подрібни чилі з часником. Змішай все з олією, соєвим соусом та спеціями. Залиш на 15 хвилин і потім запікайте 20 хвилин в аерогрилі при 200 градусах на високій швидкості. Посип готові овочі рубаною кинзою.
Джерело: dietcenter.com.ua