10 відмінних рецептів мармеладу з вишні

Любиш фруктовий мармелад? Але в магазинних солодощах завжди багато консервантів, барвників та інших добавок. Чого не можна сказати про домашній мармелад із вишні. А готується він набагато простіше, ніж може спершу здатися. Готовий мармелад можна обваляти в цукрі та зберігати у закритих скляних банках. Розповідаємо 10 найкращих рецептів!

Зміст

  • 1. Мармелад із вишні на агар-агарі
  • 2. Мармелад із вишні на желатині
  • 3. Мармелад з вишні на пектині
  • 4. Мармелад із вишневого соку
  • 5. ПП-мармелад із вишні
  • 6. Мармелад із вишні з лимоном
  • 7. Мармелад із вишні в банках на зиму
  • 8. Мармелад із вишні з ванільним цукром
  • 9. Мармелад із вишні з апельсином
  • 10. Мармелад із вишні з желфіксом у банках
  • 1. Мармелад із вишні на агар-агарі

    Агар-агар гарний тим, що мармелад з ним застигає навіть за кімнатної температури.

    Тобі знадобиться: 500 г вишні, 100 г цукру, 50 мл води, 5 г агар-агару.

    Залий агар-агар теплою водою і залиш на 20-30 хвилин. Видалити з вишні кісточки, подрібніть ягоду будь-яким доступним способом і перетріть через сито. Додай цукор, доведи до кипіння і проварити 5 хвилин. Влий агар-агар, перемішай до розчинення і проварити заготівлю ще 5 хвилин. Розлий по формах і дай мармеладу застигнути.

    2. Мармелад із вишні на желатині

    Відмінний мармелад, який сподобається дорослим та дітям.

    Тобі знадобиться: 400 г вишні, 100 г цукру, 10 г желатину.

    Розведи желатин у воді за інструкцією. Видали з вишні кісточки, збий ягоди блендером і перетрій через сито. Доведи сік до кипіння, додай цукор і проварити 10-15 хвилин на слабкому вогні. Зніми вишневий сік з плити, влий желатин і ретельно перемішай. Проціди заготівлю та розлий мармелад за формами.

    Зараз читають:12 рецептів оселедця з цибулею, які прикрасять будь-який стіл

    3. Мармелад з вишні на пектині

    Ще один альтернативний варіант загусника, який легко можна використовувати в домашніх умовах.

    Тобі знадобиться: 500 г вишні, 150 мл води, 3 ст. пектину, 3/4 склянки цукру, 1/4 склянки цукрової пудри.

    Приготування: Видали з вишні кісточки, залий ягоди водою, проварити 5 хвилин і подрібни блендером. Перетріть через сито. Змішай пектин та цукрову пудру. Всип у половину теплого соку пектин, розмішай і залиш на півгодини.

    Іншу половину соку змішай із цукром, доведи до кипіння і проварити 5 хвилин. З'єднай обидві маси, знову доведи до кипіння і проварити ще 15 хвилин, помішуючи. Вилий заготовку у форму, відправ мармелад в холодильник до застигання, а потім наріж.

    4. Мармелад із вишневого соку

    Звісно, краще використовувати самостійно приготований сік.

    Тобі знадобиться: 200 мл соку вишневого, 1 ч.л. агар-агару, 1 ст.л. цукру.

    Залий агар-агар приблизно третиною вишневого соку і залиш на 20 хвилин. Сік, що залишився, закип'яті з цукром і поступово влий туди агар, помішуючи. Доведи до повторного кипіння, проварити ще 5 хвилин і розлить заготовку у формочки. Дай мармеладу завмерти.

    5. ПП-мармелад із вишні

    Тут немає ні цукру, ні калорійних добавок, і навіть загусник – веганський агар-агар.

    Зараз читають:20 найкращих рецептів варення з абрикосів часточками

    Тобі знадобиться: 500 г вишні, 1 ч.л. агар-агара, підсолоджувач за смаком.

    Приготування: Видали з вишні кісточки і відіжми сік. Приблизно в 70 мл вишневого соку розчини агар-агар і залиши на 15 хвилин. Сік, що залишився, закип'яті з підсолоджувачем за смаком. Влий агар-агар туди, перемішай і провари заготовку 3-4 хвилини. Розлий по формах і дай мармеладу застигнути.

    6. Мармелад із вишні з лимоном

    Кисленький мармелад, що тане у роті.

    Тобі знадобиться: 500 г вишні, 1 лимон, 150 г цукру, 20 г желатину, 100 мл води.

    Розведи желатин у воді за інструкцією. Видали з вишні кісточки і відіжми сік. Окремо відіжміть сік з лимона. Змішай все разом, перетрій через сито, додай цукор і доведи до кипіння.

    Проварити 15 хвилин на слабкому вогні. Влий желатин, ретельно перемішай і вилий заготовку у форму, застелену плівкою. Дай охолонути, прибери мармелад у холодильник і залиши там до застигання.

    7. Мармелад із вишні в банках на зиму

    Сподобається любителям густих джемів та повидла, в якому стоїть ложка.

    Тобі знадобиться: 3 кг вишні, 1 кг цукру.

    Приготування: Видали з вишні кісточки, пропусти її через м'ясорубку і уваріть вдвічі на слабкому вогні. Додай цукор і продовжуй варити до його розчинення. Розлийте мармелад у стерильні банки і заходьте на зиму.

    8. Мармелад із вишні з ванільним цукром

    Така маленька деталь, але наскільки суттєво вона здатна змінити смак готового мармеладу.

    Зараз читають:20 рецептів вафельних трубочок, які готуються простіше простого

    Тобі знадобиться: 350 г вишні, 80 г цукру, 20 г ванільного цукру, 50 мл води, 5 г агар-агару.

    Приготування: Залий агар-агар теплою водою на півгодини. Видали з вишні кісточки, подрібни ягоду блендером і перетрій через сито. Додай обидва види цукру та доведи до кипіння. Додай агар-агар, ретельно перемішай і проварити 10 хвилин. Зніми заготівлю з вогню, вилий у форму, дай мармеладу завмерти, а потім наріж.

    9. Мармелад із вишні з апельсином

    Прекрасне поєднання двох гармонійних уподобань. Як тут відмовитись?

    Тобі знадобиться: 500 г вишні, 1 апельсин, 2 ч. л. агар-агару, 200 г цукру.

    Приготування: Відіжміть сік з апельсина і залий ним агар-агар на 20 хвилин. Відіжми сік з вишні, додай в нього цукор і проварити 5-7 хвилин після кипіння. Влий агар-агар, перемішай і провари масу ще пару хвилин. Розлий мармелад у формочки і дай застигнути.

    10. Мармелад із вишні з желфіксом у банках

    Банки обов'язково потрібно простерилізувати, щоб мармелад добре зберігався усю зиму.

    Тобі знадобиться: 1,2 кг вишні, 1 пакетик желфіксу, 350 г цукру.

    Приготування: Видали з вишні кісточки, подрібни ягоди і перетріть їх через сито. Змішай желфікс та 100 г цукру. Додай це до вишневого соку, перемішай і доведи до кипіння. Поступово додай цукор, що залишився, провари мармелад 5-7 хвилин і розлий по стерильним банкам.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *