Стигла і ароматна суниця здається занадто ніжною для будь-яких заготовок, але насправді – з неї виходять чудові компоти. Тут головне правило – не переварити напій, щоб ягода зберегла свій смак та вітаміни. Ділимося 15 найкращими рецептами!
Зміст
1. Літній компот із суниці
Такий компот найкраще пити охолодженим або навіть із льодом.
Тобі знадобиться: 500 г суниці, 200 г цукру, 3 л води.
Приготування: Закип'яти воду, додати цукор і проварити до розчинення. Виклади суницю, доведи компот до кипіння, зніми з вогню і дай йому настоятися під кришкою 20-30 хвилин.
2. Компот із суниці на зиму
Обов'язково простерилізуйте банки, і тоді компот простоїть весь сезон.
Тобі знадобиться: 500 г суниці, 220 г цукру, 2 л води.
Приготування: Виклади суницю в стерильні банки. Закип'ятіть воду з цукром, залий ягоди отриманим сиропом і закатай компот на зиму.
3. Компот із суниці без стерилізації
Для цього рецепту достатньо промити банки содою або окропом.
Тобі знадобиться: 500 г суниці, 220 г цукру, 2 л води.
Зараз читають:12 найкращих рецептів маринованої сливи на зиму
Приготування: Засип суницю в чисті банки, залий її окропом і залиш на 5 хвилин під кришкою. Злий цю воду і знову закип'яти. Досип у банки цукор, залий окропом і закатай компот.
4. Компот із суниці з лимонною кислотою
Легка кислинка добре відтіняє суничну насолоду.
Тобі знадобиться: 500 г суниці, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 220 г цукру, 2 л води.
Засип суницю в стерильні банки. Закип'яти воду з цукром, залий ягоду і залиш на 5 хвилин під кришкою. Злий сироп, додай лимонну кислоту і знову його закип'ятити. Залий назад у банки і закатай компот.
5. Компот із суниці та журавлини
Ще один спосіб отримати прекрасний та освіжаючий кисло-солодкий смак!
Тобі знадобиться: 300 г суниці, 300 г журавлини, 300 г цукру, 2-3 л води.
Приготування: Закип'яти воду, додати цукор і проварити до розчинення. Додай журавлину із суницею і знову доведи компот до кипіння. Зніміть його з вогню і дай настоятися під кришкою.
6. Літній компот із суниці з м'ятою
Якщо плануєш зберігати компот довго, тоді радимо його процідити.
Тобі знадобиться: 500 г суниці, 4 гілочки м'яти, 200 г цукру, 3 л води.
Приготування: Закип'яти воду із цукром. Додай суницю та листочки м'яти, і знову доведи до кипіння. Зніміть компот з вогню і дай йому настоятися протягом 30 хвилин.
7. Компот із суниці з лимоном
Лимон ніколи не завадить у улюбленому домашньому компоті!
Тобі знадобиться: 400 г суниці, 1 лимон, 250 г цукру, 2,5 л води.
Приготування: Ошпар лимон окропом і наріж кружальцями. Виклади його в стерильні банки з суницею та залий окропом. Залиш на 5 хвилин під кришкою, злий цю воду і знову закип'ятити. Додай у неї цукор, провари пару хвилин і залий назад. Закатай компот на зиму.
Зараз читають:12 рецептів морсу з вишні, які варто приготувати
8. Компот із суниці та чорниці на зиму
Дві такі ніжні та делікатні ягоди, які навіть не потрібно варити.
Тобі знадобиться: 250 г чорниць, 250 г суниць, 220 г цукру, 2 л води.
Приготування: Засип чорницю та суницю в чисті сухі банки. Закип'ятіть воду з цукром, залий туди ж і простерилізуйте банки ще 10 хвилин. Закатай компот.
9. Компот із суниці та малини на зиму
Рекомендуємо зберігати готовий компот у темному та прохолодному місці.
Тобі знадобиться: 250 г малини, 250 г суниці, 2 щіпки лимонної кислоти, 250 г цукру, 2 л води.
Засип суницю і малину в стерильні банки. Закип'яти воду з цукром, додай лимонну кислоту та залий ягоди. Закатай банки кришками.
10. Компот із суниці та смородини
Можна використовувати червону, чорну, білу смородину чи навіть кілька видів одночасно.
Тобі знадобиться: 300 г суниці, 300 г смородини, 200 г цукру, 3 л води.
Залий смородину і суницю водою, і доведи до кипіння. Додай цукор до смаку, провари компот до його розчинення і зніми з вогню. Залиш під кришкою на 20-25 хвилин.
11. Компот із суниці та яблук на зиму
Щоб яблука не залишилися твердими, цей компот готується трохи інакше.
Тобі знадобиться: 500 г суниці, 5 яблук, 3 л води, 400 г цукру, 2 палички кориці, 2 зірочки бадьяна.
Приготування: Наріж яблука часточками та розклади їх по чистих банках зі спеціями. Зали окропом і залиш на 20 хвилин під кришками. Злий цю воду і закип'ятіть її з цукром. Засип у банки суницю, залий все гарячим цукровим сиропом і закатай компот.
Зараз читають:20 найсмачніших рецептів повидла з аґрусу
12. Компот із суниці з апельсином на зиму
Солодощі суниці та кислинка апельсина – просто ідеальне поєднання.
Тобі знадобиться: 400 г суниці, 1 апельсин, 1 паличка кориці, 250 г цукру, 2,5 л води.
Приготування: Виклади в стерильну банку суницю, кружечки апельсина та корицю. Закип'ятіть воду з цукром, залий у банку і закатай компот на зиму.
13. Ванільний компот із суниці
Стручок ванілі краще видалити перед тим, як відправляти компот у холодильник.
Тобі знадобиться: 500 г суниці, 1 стручок ванілі, 200 г цукру, 2 л води.
Приготування: Закип'ятіть воду, додай цукор і розрізаний стручок ванілі, і провари 2-3 хвилини. Додай суницю, провари ще 2-3 хвилини і зніміть компот з вогню.
14. Компот із суниці без цукру на зиму
Суниця досить солодка сама по собі, так що це один із найкращих рецептів для компоту без цукру.
Тобі знадобиться: 400 г суниці, 800 мл води.
Розклади суницю в чисті сухі банки, залий її окропом і простерилізуй банки ще 15 хвилин в киплячій воді. Закатай компот на зиму.
15. Компот із суниці та вишні
Ягоду можна брати і заморожену – це ні на що не впливає!
Тобі знадобиться: 300 г вишні, 300 г суниць, 200 г цукру, 3 л води.
Залий вишню водою і доведи до кипіння, додай цукор і провари 2-3 хвилини. Додай суницю, провари ще 2-3 хвилини і зніміть компот з вогню. Дай йому настоятися 25-30 хвилин під кришкою.
Джерело: dietcenter.com.ua