Суфле з курки – одна з найніжніших, найлегших, найпростіших і найцікавіших страв, які можна приготувати. Це хороший дієтичний варіант, тому що цілком відповідає ідеям правильного харчування. А ще таке суфле можна готувати навіть маленьким дітям. Розповідаємо 12 перевірених рецептів!
Зміст
1. Суфле із курки з молоком
Це суфле готується в духовці та ще й з мінімуму інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 1 кг курячого філе, 4 яйця, 500 мл молока, 50 г борошна, 50 г вершкового масла|мастила|, спеції.
Приготування: Відвари курку до готовності та подрібни її в блендері. Відокремили білки від жовтків, і зби білки до стійких піків. Обсмажити борошно на вершковому маслі до золотистості, влий молоко і проварити 2-3 хвилини на слабкому вогні, помішуючи.
Змішай курячий фарш, молоко та жовтки. Додай спеції та поступово втрути білки. Виклади масу у форму і відправте суфле на 30-40 хвилин у духовку при 180 градусах.
2. Суфле з курки з рисом та вершками
Не обов'язково брати дуже жирні вершки – 10% буде цілком достатньо.
Тобі знадобиться: 400 г курячого філе, 125 г рису, 1 яйце, 150 мл вершків, 20 г вершкового масла|мастила|, спеції.
Приготування: Подрібніть курку з жовтком, м'яким вершковим маслом і вершками в блендері. Приправ та додай заздалегідь відварений рис. Зби яєчний білок до стійких піків і втрути його лопаткою у фарш. Виклади масу у форму для запікання та постав її на деко з водою. Готуй куряче суфле 35-40 хвилин у духовці при 180 градусах.
Зараз читають:Чорниця на зиму: 20 відмінних рецептів заготівель
3. Суфле з курки з манкою та плавленим сиром у мікрохвильовій печі
Традиційно суфле готується в духовці або на пару, але є такий зручний рецепт.
Тобі знадобиться: 300 г курячого філе, 100 г плавленого сиру, 2 яйця, 25 г манки, спеції.
Приготування: Збий у блендері курку з жовтками, манкою та спеціями. Додай тертий чи нарізаний плавлений сир. Зби до піків яєчні білки і втрути їх лопаткою. Виклади все у форму і відправ у мікрохвильову піч на 5 хвилин при 800 Вт.
4. Суфле з курки з морквою на пару
Куряче суфле, приготовлене на пару, виходить неймовірно ніжним та повітряним.
Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 100 г моркви, 1 яйце, 30 г вершкового масла|мастила|, спеції.
Приготування: Пропусти куряче філе та моркву через м'ясорубку або подрібни в блендері. Додай яйце, розтоплене вершкове масло та спеції, і перемішай. Виклади масу у формочки і готуй суфле 25-30 хвилин на пару.
5. Суфле з курки із хлібом
Хороший рецепт для дітей, які не люблять м'ясо.
Тобі знадобиться: 1/2 курячої грудки, 1 яйце, 1 скибочка хліба, 100 мл молока, спеції.
Приготування: Розмочіть хліб в молоці, відіжміть і подрібніть в блендері з куркою, жовтком і спеціями. Зби білок до піків і втрути його лопаткою у фарш. Виклади масу у форму і відправ суфле на півгодини в духовку при 180 градусах.
6. Суфле з курки з сиром та шпинатом
Для гарної скоринки форму можна змастити олією та присипати сухарями.
Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 200 г сиру, 200 г шпинату, 2 яйця, спеції.
Зараз читають:20 чудових рецептів наливки зі сливи
Пропусти через м'ясорубку куряче філе, додай подрібнений шпинат , сир і жовтки. Змішай, приправ та вмішай лопаткою збиті до піків білки. Виклади масу у формочки для маффінів і запікайте куряче суфле 20-25 хвилин при 180 градусах у духовці.
7. Суфле з курки з цвітною капустою на пару
Замість йогурту можна взяти сметану середньої жирності – як найбільше подобається.
Тобі знадобиться: 350 г курячого філе, 300 г цвітної капусти, 80 г моркви, 70 г йогурту, 1 яйце, 1 яєчний білок, спеції.
Приготування: Подрібни цвітну капусту в блендері, натрій моркву, а курку – пропусти через м'ясорубку або теж подрібни блендером. Змішай все разом і додай йогурт, спеції та збите яйце з білком. Виклади масу в контейнер пароварки та готуй на пару 40-45 хвилин.
8. Суфле з курки з картоплею
Картопляний крохмаль надає курячому суфлі трохи щільнішу текстуру.
Тобі знадобиться: 250 г курячого філе, 4 скибочки батона, 100 мл молока, 1 картоплина, 2 яйця, спеції.
Приготування: Розмочіть батон в молоці, відіжміть і подрібніть його в блендері з курячим філе. Натрій картоплю на дрібній тертці, змішай з куркою і додай жовтки. Приправ. Зби білки до стійких піків і втрути їх у фарш лопаткою. Виклади масу в невеликі форми і запікайте суфле в духовці 25-30 хвилин при 180 градусах.
9. Суфле з курки з цибулею в мультиварці
Можеш додати у фарш будь-які подрібнені овочі на власний розсуд.
Тобі знадобиться: 300 г курячого філе, 20 г манки, 50 мл молока, 50 г цибулі, 2 яйця, спеції.
Залий манку молоком на 7 хвилин. Подрібни в блендері курку, цибулю та жовтки. Додай манку та спеції, а потім втрути збиті до піків білки. Виклади масу у формочки для маффінів і готуй суфле в мультиварці в режимі “На пару” близько 15-20 хвилин.
Зараз читають:15 простих способів приготувати торт на сковороді
10. Суфле із курки з кабачками
Кабачки завжди роблять фарш ще соковитішим і м'яким.
Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 350 г кабачків, 2 яйця, 4 ч.л. муки|борошна|, 50 г твердого сиру, 4 ст.л. молока, 2 ст. панірувальних сухарів, 2 ст.л. олії, спеції.
Приготування: Збий у блендері до однорідності куряче філе, сухарі, молоко, олія, жовтки та спеції за смаком. Натрій кабачки на тертці, відіжми, змішай з їхньою куркою і додай борошно. Втрути тертий сир. Зби білки до піків і втрути їх у фарш за допомогою лопатки. Виклади все у форму і запікайте куряче суфле 35-40 хвилин у духовці при 180 градусах.
11. Суфле з курки з гарбузом
Ідеальний рецепт курячого суфле для найменших – нічого зайвого.
Тобі знадобиться: 300 г курячого філе, 300 г гарбуза, 2 яйця.
Приготування: Відвари до готовності курку і гарбуз, зби їх у блендері з жовтками, додай спеції за бажанням. Зби білки до стійких піків і втрути їх у фарш. Виклади масу у формочки і готуй на пару 20-25 хвилин.
12. Суфле із курки з грибами
Для цього рецепту підійдуть будь-які гриби – тільки міняй час варіння по ситуації.
Тобі знадобиться: 800 г курячого філе, 600 г грибів, 1-2 цибулини, 1-2 моркви, 200 мл молока чи вершків, 2 яйця, спеції.
Приготування: Відварити гриби до готовності. Подрібни цибулю та моркву в блендері, додай гриби і знову подрібни. Окремо подрібніть у фарш куряче філе. Зби все разом і додай жовтки зі спеціями. Зби білки до стійких піків і втрути їх лопаткою. Виклади суфле у форму і відправ його на 30-40 хвилин в духовку при 180 градусах, але перед цим – постав у духовку ще одну форму з водою.
Джерело: dietcenter.com.ua