Паштети з квасолі куди різноманітніше, ніж може здатися на перший погляд. І все завдяки тому, що вони зустрічаються у кулінарних традиціях різних країн, а особливо – у грузинській та єврейській кухнях. Зібрали 12 оригінальних рецептів на будь-який смак у одній добірці!
Зміст
1. Паштет із квасолі з цибулею
Для цього рецепту підійде будь-яка квасоля на твій розсуд.
Тобі знадобиться: 1 склянка квасолі, 1-2 цибулини, 3 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Квасоля замочіть на ніч і відваріть до готовності. Подрібни та обсмаж цибулю до рум'яності. Подрібніть всі інгредієнти блендером до однорідності.
2. Паштет із квасолі з грибами
Відмінно виходить із різними грибами. Наприклад, дуже смачно з опеньками!
Тобі знадобиться: 200 г вареної або консервованої квасолі, 200 г грибів, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 0,5 ч.л. кмину, спеції.
Приготування: Відварити гриби 10-15 хвилин. Наріж цибулю, обсмаж її до прозорості і додай гриби з часником. Через 2-3 хвилини додай квасолю та всі спеції, і готуй ще 2 хвилини. Подрібніть усі інгредієнти блендером. Якщо паштет вийшов занадто густий, тоді додай трохи відвару від варіння квасолі.
Зараз читають:12 простих рецептів варення з вишні з желатином
3. Паштет із квасолі з цибулею та морквою
При подачі рекомендуємо прикрасити зеленню готові закуски з цим паштетом.
Тобі знадобиться: 200 г квасолі, 1 морква, 1 цибулина, 50 г волоських горіхів, 1 зубчик часнику, спеції.
Приготування: Замочіть квасолю на ніч і відваріть до готовності. Подрібни цибулю та моркву, і обсмаж їх до золотистості. Подрібни блендером всі інгредієнти і приправ паштет до смаку.
4. Паштет із квасолі з плавленим сиром та яйцями
Якщо взяти консервовану квасолю, то паштет готується буквально за пару хвилин.
Тобі знадобиться: 150 г консервованої квасолі, 2 яйця, 3 зубчики часнику, 80 г плавленого сиру.
Яйця відвари круто і довільно наріж. Відправ всі інгредієнти для паштету в блендер і збий до однорідності.
5. Паштет з квасолі з волоськими горіхами та кінзою
Цей паштет особливо смачний із хлібцями або висівковим хлібом.
Тобі знадобиться: 200 г квасолі, 4 зубчики часнику, 80 г волоських горіхів, 10 г кінзи, спеції.
Приготування: Замочіть квасолю на ніч і відваріть її до м'якості. Підсушіть горіхи на сухій сковороді. Перебий усі інгредієнти блендером до однорідності.
6. Паштет з квасолі та тофу
Дуже ситна та смачна намазка, до того ж – повністю пісна та веганська.
Зараз читають:20 смузі з яблук, які можна готувати цілий рік
Тобі знадобиться: 1 склянка відвареної квасолі, 100 г тофу, 5-7 печериць, 1 цибулина, 1 зубчик часнику, 2 ст.л. соєвий соус, спеції.
Приготування: Подрібни цибулю та гриби, і обсмаж їх майже до готовності. Додай часник та квасолю, і готуй ще 2-3 хвилини. Наріж тофу кубиком, зби все разом блендером і додай соєвий соус зі спеціями.
7. Паштет із квасолі з медом
Особливий рецепт для тих, хто не боїться пробувати щось нове.
Тобі знадобиться: 100 г квасолі, 1 ч.л. меду, 1 зубчик часнику, 0,5 ст. насіння льону, 2 ч. л. оливкової олії, спеції.
Приготування: Квасоля замочіть на ніч і відваріть до готовності. Подрібни її в блендері і додай олію, спеції, мед та часник. Знов зби, додай насіння льону і перемішай паштет.
8. Паштет із квасолі з нутом
Смачно буде не лише з волоськими горіхами, а й із кеш'ю.
Тобі знадобиться: 200 г квасолі, 80 г нуту, 1 зубчик часнику, 10 г зелені, 25 г горіхів, спеції.
Приготування: Нут і квасоля замочіть на ніч і відваріть до готовності. Перебий усі інгредієнти блендером і додай трохи відвару до бажаної консистенції намазки.
9. Паштет із квасолі з мигдалем
Виходить зовсім інший смак, не такий як з волоськими горіхами.
Тобі знадобиться: 1 склянка вареної або консервованої квасолі, 1 цибулина, спеції, 1 жменю мигдалю.
Приготування: Цибулю наріж пір'ям і обсмаж до золотистості. Подрібни мигдаль у крихту за допомогою блендера, додай інші інгредієнти та перебий паштет. Якщо намазка вийшла сухуватою, додай трохи рідини від квасолі.
Зараз читають:15 рецептів коржиків на воді, які готуються простіше простого
10. Паштет із квасолі з кунжутом
Цікава пісна намазка із нотками східної кухні.
Тобі знадобиться: 150 г квасолі, 1 цибулина, 1 ст. лимонного соку, 3 ст. кунжуту, спеції, 3 гілочки зелені, 2 зубчики часнику.
Приготування: Квасолю замочіть на ніч і потім відваріть до готовності. Подрібни цибулю та часник, обсмаж їх до золотистості і подрібни в блендері з квасолею. Додай спеції, кунжут, лимонний сік і рубану зелень, і перемішай або ще раз перебий паштет.
11. Паштет із квасолі з буряком
Щоб паштет мав гармонійний відтінок, квасоля теж краще брати червону.
Тобі знадобиться: 2 буряки, 100 г червоної квасолі, 1 фіолетова цибулина, 2 ст.л. соєвого соусу, 1 ч.л. лимонного соку, спеції.
Приготування: Замочіть квасолю на ніч і відваріть до готовності. Відвари або запікання до м'якості буряків. Наріж і обсмаж цибулю. Перебий усі інгредієнти разом блендером до однорідності.
12. Паштет із квасолі з чорносливом
Якщо в чорносливі є кісточки, тоді заздалегідь видали їх.
Тобі знадобиться: 150 г квасолі, 70 г чорносливу, 60 г вершкового масла|мастила|, 1 ст.л. лимонного соку, спеції.
Приготування: Замочіть квасолю на ніч і відваріть до готовності. Подрібни її блендером і додай лимонний сік, спеції та м'яке вершкове масло. Знов збий. Додай дрібно нарізаний чорнослив і перемішай або ще раз збий паштет.
Джерело: dietcenter.com.ua