12 простих рецептів паштету з квасолі

Паштети з квасолі куди різноманітніше, ніж може здатися на перший погляд. І все завдяки тому, що вони зустрічаються у кулінарних традиціях різних країн, а особливо – у грузинській та єврейській кухнях. Зібрали 12 оригінальних рецептів на будь-який смак у одній добірці!

Зміст

  • 1. Паштет із квасолі з цибулею
  • 2. Паштет із квасолі з грибами
  • 3. Паштет із квасолі з цибулею та морквою
  • 4. Паштет із квасолі з плавленим сиром та яйцями
  • 5. Паштет з квасолі з волоськими горіхами та кінзою
  • 6. Паштет з квасолі та тофу
  • 7. Паштет із квасолі з медом
  • 8. Паштет із квасолі з нутом
  • 9. Паштет із квасолі з мигдалем
  • 10. Паштет із квасолі з кунжутом
  • 11. Паштет із квасолі з буряком
  • 12. Паштет із квасолі з чорносливом
  • 1. Паштет із квасолі з цибулею

    Для цього рецепту підійде будь-яка квасоля на твій розсуд.

    Тобі знадобиться: 1 склянка квасолі, 1-2 цибулини, 3 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Квасоля замочіть на ніч і відваріть до готовності. Подрібни та обсмаж цибулю до рум'яності. Подрібніть всі інгредієнти блендером до однорідності.

    2. Паштет із квасолі з грибами

    Відмінно виходить із різними грибами. Наприклад, дуже смачно з опеньками!

    Тобі знадобиться: 200 г вареної або консервованої квасолі, 200 г грибів, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 0,5 ч.л. кмину, спеції.

    Приготування: Відварити гриби 10-15 хвилин. Наріж цибулю, обсмаж її до прозорості і додай гриби з часником. Через 2-3 хвилини додай квасолю та всі спеції, і готуй ще 2 хвилини. Подрібніть усі інгредієнти блендером. Якщо паштет вийшов занадто густий, тоді додай трохи відвару від варіння квасолі.

    Зараз читають:12 простих рецептів варення з вишні з желатином

    3. Паштет із квасолі з цибулею та морквою

    При подачі рекомендуємо прикрасити зеленню готові закуски з цим паштетом.

    Тобі знадобиться: 200 г квасолі, 1 морква, 1 цибулина, 50 г волоських горіхів, 1 зубчик часнику, спеції.

    Приготування: Замочіть квасолю на ніч і відваріть до готовності. Подрібни цибулю та моркву, і обсмаж їх до золотистості. Подрібни блендером всі інгредієнти і приправ паштет до смаку.

    4. Паштет із квасолі з плавленим сиром та яйцями

    Якщо взяти консервовану квасолю, то паштет готується буквально за пару хвилин.

    Тобі знадобиться: 150 г консервованої квасолі, 2 яйця, 3 зубчики часнику, 80 г плавленого сиру.

    Яйця відвари круто і довільно наріж. Відправ всі інгредієнти для паштету в блендер і збий до однорідності.

    5. Паштет з квасолі з волоськими горіхами та кінзою

    Цей паштет особливо смачний із хлібцями або висівковим хлібом.

    Тобі знадобиться: 200 г квасолі, 4 зубчики часнику, 80 г волоських горіхів, 10 г кінзи, спеції.

    Приготування: Замочіть квасолю на ніч і відваріть її до м'якості. Підсушіть горіхи на сухій сковороді. Перебий усі інгредієнти блендером до однорідності.

    6. Паштет з квасолі та тофу

    Дуже ситна та смачна намазка, до того ж – повністю пісна та веганська.

    Зараз читають:20 смузі з яблук, які можна готувати цілий рік

    Тобі знадобиться: 1 склянка відвареної квасолі, 100 г тофу, 5-7 печериць, 1 цибулина, 1 зубчик часнику, 2 ст.л. соєвий соус, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю та гриби, і обсмаж їх майже до готовності. Додай часник та квасолю, і готуй ще 2-3 хвилини. Наріж тофу кубиком, зби все разом блендером і додай соєвий соус зі спеціями.

    7. Паштет із квасолі з медом

    Особливий рецепт для тих, хто не боїться пробувати щось нове.

    Тобі знадобиться: 100 г квасолі, 1 ч.л. меду, 1 зубчик часнику, 0,5 ст. насіння льону, 2 ч. л. оливкової олії, спеції.

    Приготування: Квасоля замочіть на ніч і відваріть до готовності. Подрібни її в блендері і додай олію, спеції, мед та часник. Знов зби, додай насіння льону і перемішай паштет.

    8. Паштет із квасолі з нутом

    Смачно буде не лише з волоськими горіхами, а й із кеш'ю.

    Тобі знадобиться: 200 г квасолі, 80 г нуту, 1 зубчик часнику, 10 г зелені, 25 г горіхів, спеції.

    Приготування: Нут і квасоля замочіть на ніч і відваріть до готовності. Перебий усі інгредієнти блендером і додай трохи відвару до бажаної консистенції намазки.

    9. Паштет із квасолі з мигдалем

    Виходить зовсім інший смак, не такий як з волоськими горіхами.

    Тобі знадобиться: 1 склянка вареної або консервованої квасолі, 1 цибулина, спеції, 1 жменю мигдалю.

    Приготування: Цибулю наріж пір'ям і обсмаж до золотистості. Подрібни мигдаль у крихту за допомогою блендера, додай інші інгредієнти та перебий паштет. Якщо намазка вийшла сухуватою, додай трохи рідини від квасолі.

    Зараз читають:15 рецептів коржиків на воді, які готуються простіше простого

    10. Паштет із квасолі з кунжутом

    Цікава пісна намазка із нотками східної кухні.

    Тобі знадобиться: 150 г квасолі, 1 цибулина, 1 ст. лимонного соку, 3 ст. кунжуту, спеції, 3 гілочки зелені, 2 зубчики часнику.

    Приготування: Квасолю замочіть на ніч і потім відваріть до готовності. Подрібни цибулю та часник, обсмаж їх до золотистості і подрібни в блендері з квасолею. Додай спеції, кунжут, лимонний сік і рубану зелень, і перемішай або ще раз перебий паштет.

    11. Паштет із квасолі з буряком

    Щоб паштет мав гармонійний відтінок, квасоля теж краще брати червону.

    Тобі знадобиться: 2 буряки, 100 г червоної квасолі, 1 фіолетова цибулина, 2 ст.л. соєвого соусу, 1 ч.л. лимонного соку, спеції.

    Приготування: Замочіть квасолю на ніч і відваріть до готовності. Відвари або запікання до м'якості буряків. Наріж і обсмаж цибулю. Перебий усі інгредієнти разом блендером до однорідності.

    12. Паштет із квасолі з чорносливом

    Якщо в чорносливі є кісточки, тоді заздалегідь видали їх.

    Тобі знадобиться: 150 г квасолі, 70 г чорносливу, 60 г вершкового масла|мастила|, 1 ст.л. лимонного соку, спеції.

    Приготування: Замочіть квасолю на ніч і відваріть до готовності. Подрібни її блендером і додай лимонний сік, спеції та м'яке вершкове масло. Знов збий. Додай дрібно нарізаний чорнослив і перемішай або ще раз збий паштет.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *