8 найкращих рецептів мегрельського соусу

Справжнє диво грузинської кухні – це мегрельський соус, який підходить буквально до всього. Він однаково гарний з м'ясом, птахом, рибою чи навіть картоплею. А ще мегрельський соус досить легко приготувати в домашніх умовах і сьогодні ми поділимося рецептами, як це зробити!

Зміст

  • 1. Мегрельський соус – класичний рецепт
  • 2. Мегрельський соус на зиму
  • 3. Мегрельський соус без варіння
  • 4. Мегрельський соус із цибулею
  • 5. Мегрельський соус з томатною пастою
  • 6. Мегрельський соус із зеленню
  • 7. Мегрельський соус із яблуками
  • 8. Зелений мегрельський соус
  • 1. Мегрельський соус – класичний рецепт

    За бажанням додай до нього різні спеції та трави.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг болгарського перцю, 250 г гострого червоного перцю, 1 кг помідорів вершки, 1 головка часнику, 60 г цукру, 150 мл яблучного оцту, 150 мл олії.

    Приготування: Запеки обох видів перців до м'якості в духовці та очисти. Очисти помідори та часник, і пропусти все разом через м'ясорубку. Доведи овочеву масу до кипіння, додай інгредієнти, що залишилися, і вари соус на слабкому вогні до бажаної густоти.

    2. Мегрельський соус на зиму

    Закочений у банки, такий мегрельський соус чудово простоїть у шафі чи погребі весь сезон.

    Зараз читають:15 салатів з макаронами, які хочеться готувати знову та знову

    Тобі знадобиться: 3 кг болгарського перцю, 2 кг помідорів, 500 г гострого перцю, 2-3 головки часнику, 1 ст.л. солі, 100 г цукру, 300 мл винного оцту, 300 мл олії.

    Приготування: Запекти обидва види перців у духовці при 220 градусах до м'якості, очисти та подрібніть блендером. Пропусти помідори та часник через м'ясорубку. Змішай всі інгредієнти, доведи соус до кипіння, проваріть 40-45 хвилин на слабкому вогні і закатай у стерилізовані банки.

    3. Мегрельський соус без варіння

    Відмінна гостра заправка із мінімальної кількості інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 500 г пекучого перцю, 2 болгарські перці, 1 головка часнику, по 1 ч.л. уцхо-сунелі та коріандру, сіль, цукор.

    Приготування: Пропусти обидва види перців та часник через м'ясорубку. Додай спеції та вимішай заготовку. Пропусти все через м'ясорубку ще раз і зберігай готовий соус мегрельський в банку в холодильнику.

    4. Мегрельський соус із цибулею

    Для цього рецепту краще брати фіолетову цибулю – він чудово доповнює грузинську кухню.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг болгарського перцю, 250 г гострого червоного перцю, 1 кг помідорів, 2 фіолетових цибулини, 50 г цукру, сіль, 150 мл винного оцту, 150 мл олії.

    Зараз читають:20 найкращих рецептів з мигдальним молоком

    Приготування: Пропусти всі овочі через м'ясорубку, доведи до кипіння і додай цукор, сіль, олію та винний оцет. Провари мегрельський соус приблизно півгодини на слабкому вогні і за бажанням – закатай його в стерилізовані банки.

    5. Мегрельський соус з томатною пастою

    Для всіх, хто надає перевагу більш вираженому смаку помідорів у соусі.

    Тобі знадобиться: 200 г томатної пасти, 150 г помідорів, 120 г пекучого перцю, 1 цибулина, 200 г болгарського перцю, 10 г часнику, 50 г кінзи, сіль, цукор, спеції.

    Пропусти всі овочі через м'ясорубку або подрібни будь-яким іншим способом. Додай томатну пасту, доведи до кипіння та протушкуй 15 хвилин. Додай сіль, цукор, часник і зелень і протушкуй соус ще 5 хвилин.

    6. Мегрельський соус із зеленню

    Можеш узяти будь-які інші трави до смаку для аромату.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг болгарського перцю, 300 г гострого червоного перцю, 1 пучок кінзи, 1 пучок петрушки, 1 пучок кропу, 1 кг помідорів вершки, 1 головка часнику, 60 г цукру, 100 мл винного оцту, 150 .

    Приготування: Запеки обох видів перців у духовці до м'якості. Очисти помідори та часник, і подрібни все за допомогою блендера чи м'ясорубки. Додай олію, доведи до кипіння і вари півгодини на слабкому вогні. За 5-7 хвилин до кінця – додай сіль, цукор, винний оцет та рубану зелень. Готовий мегрельський соус можна закатати до стерилізованих банків.

    Зараз читають:15 соусів з авокадо, смачніші за які ви ще не куштували

    7. Мегрельський соус із яблуками

    Яблука надають мегрельському соусу неповторної фруктової кислинки, якої неможливо домогтися спеціями.

    Тобі знадобиться: 500 г яблук, 200 г часнику, 5 кг помідорів, 3 перці чилі, 3 кг болгарського перцю, 5 ст. цукру, 3 ст. солі, по 2 ст. коріандру та хмелі-сунелі, спеції.

    Приготування: Довільно очисти і наріж всі овочі, яблука та часник. Пропусти все через м'ясорубку та доведи до кипіння. Вари соус до густини близько 1:00 на слабкому вогні. Додай спеції за 5-6 хвилин до кінця приготування та за бажанням – зелень. Готовий соус можна закатати до стерилізованих банків.

    8. Зелений мегрельський соус

    Некласичний, але дуже смачний мегрельський соус із часникових стрілок.

    Тобі знадобиться: 3 пучки зелені, 100 г часникових стрілок, 1 перець чилі, сіль.

    Промий всі інгредієнти, видали серединку у перцю і пропусти все через м'ясорубку. Додай сіль, ретельно перемішай і зберігай готовий мегрельський соус у холодильнику.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *