Одна з найкращих овочевих заготовок – це кабачки на зиму. Звичайно, їх можна знайти і в холодну пору року, але це вже зовсім не той смак. А ось домашні закуски тішать до нового врожаю! Ділимося 12 чудовими рецептами кабачків «Пальчики оближеш»!
Зміст
1. Смажені кабачки «Пальчики оближеш» на зиму
Найпростіший і найшвидший рецепт, з яким впорається кожен.
Тобі знадобиться: 1,5 кг кабачків, 2 головки часнику, 1 пучок зелені, 100 мл олії, 2 ст.л. оцту, 20 г солі.
Приготування: Наріж кабачки кружальцями та обсмаж їх у маслі з двох сторін до рум'яності без солі та спецій. Виклади кабачки у чисті банки. Перекладай шари подрібненою зеленню, часником та сіллю. Влий по ложці оцту, простерилізуй банки ще 20-25 хвилин у киплячій воді і закатай.
2. Мариновані кабачки «Пальчики оближеш» на зиму
Дуже зручний спосіб приготування, тому що не потрібно нічого гасити та смажити.
Тобі знадобиться: 3 кг кабачків, 2 ст. солі, 6 ст. цукру, 150 мл олії, 150 мл оцту, 50 г кропу, 60 г часнику, 1 ст.л. чорний мелений перцю.
Приготування: Наріж кабачки кубиком, подрібни кріп з часником і змішай разом всі інгредієнти. Залиш заготівлю маринуватися на 3-4 години, розклади по банках, простерилізуй ще 15 хвилин і закатай.
3. Кабачки «Пальчики оближеш» з овочами у томатному маринаді
Чудовий салат, що нагадує лечо за смаком та приготуванням.
Зараз читають:Маринована цибуля на зиму – 15 простих рецептів приготування
Тобі знадобиться: 1,5 кг кабачків, 300 г цибулі, 300 г помідорів, 300 г моркви, 300 г болгарського перцю, 120 мл олії, 60 г томатної пасти, 350 мл води, 80 г цукру, 1 ст.л. солі, 70 мл оцту.
Приготування: Змішай воду, цукор, сіль, томатну пасту та олію, і доведи до кипіння. Виклади в маринад нарізані кубиком кабачки і проварити 20-25 хвилин. Додай інші довільно нарізані овочі та протушкуй ще 20 хвилин. Влий оцет, протушкуй ще 5 хвилин і закатай заготівлю в стерилізовані банки.
4. Кабачки кружальцями «Пальчики оближеш»
За таким самим рецептом можна заготовити цукіні або патисони на зиму.
Тобі знадобиться: 900 г кабачків, 6 зубчиків часнику, 9 бутонів гвоздики, 9 лаврового листя, 1 ст.л. запашного перцю, 1 пучок зелені, 1,5 л води, 130 г цукру, 130 мл оцту, 45 г солі.
Приготування: Наріж кабачки кружальцями та виклади їх у стерилізовані банки, перекладаючи всіма добавками, спеціями та зеленню. Закип'ятіть воду, додай сіль, цукор і оцет, і проваріть до розчинення. Залий кабачки і заходи на зиму.
5. Мариновані кабачки з цибулею «Пальчики оближеш»
Сміливо додай у маринад різні спеції до смаку.
Тобі знадобиться: 400 г кабачків, 1/2 цибулини, 300 мл води, 1 ч.л. солі та цукру, 5 г кропу, 1 лавровий лист, 1 ст.л. оцту, 2 бутони гвоздики.
Приготування: Наріж кабачки кружальцями, а цибуля – кільцями, і виклади їх у стерилізовану банку з кропом та спеціями. Зали окропом і залиш під кришкою на 10 хвилин. Злий цю воду, знову її закип'яті і залий назад ще на 10 хвилин. Знову злий, додай сіль, цукор і оцет, закип'яті, залий назад і закатай кабачки на зиму.
6. Кабачки по-корейськи на зиму «Пальчики оближеш»
Просто неможливо обминути таку смачну і красиву заготівлю!
Тобі знадобиться: 3 кабачки, 2 моркви, 2 болгарські перці, 120 мл рослинної олії, 100 мл оцту, 2 ст.л. цукру, 1 ст. солі по 1 ч.л. приправи для корейської моркви, коріандру та паприки.
Зараз читають:20 корисних детокс-смузі, які ти точно захочеш приготувати
Приготування: Натрій моркву і кабачки на корейській тертці, а перець наріж соломкою. Додай решту інгредієнтів, перемішай і залиш на 2 години. Щільно поклади заготовку в банки, залий соком, що виділився і простерилізуй ще 15 хвилин. Захід на зиму.
7. Солоні кабачки на зиму «Пальчики оближеш»
Ці кабачки вимагатимуть трохи більше часу, бо їм потрібно наполягати.
Тобі знадобиться: 3 кг кабачків, 1 пучок кропу, 100 мл олії, 50 мл оцту, 1 склянка часнику, 50 г солі, 1 ст.л. цукру, 1 ч. л. мелений чорний перець.
Наріж кабачки кубиком, подрібни кріп з часником і змішай всі інгредієнти разом. Залишити заготовку під гнітом на 8-12 годин. Щільно розклади кабачки по банках, простерилізуй ще 15 хвилин і закатай.
8. Кабачкова ікра на зиму «Пальчики оближеш»
Яка добірка заготовок з кабачків обійдеться без найсмачнішої ікри?
Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 500 г моркви, 250 г цибулі, 4 зубчики часнику, 1 ст. томатної пасти, 1/2 склянки олії, 1 склянку води, 1 ст.л. солі, 2,5 ст. цукру, спеції.
Приготування: Дрібно наріж всі овочі, влий воду і протушкуй 40 хвилин на слабкому вогні. Потім подрібніть заготовку блендером або пропустіть через м'ясорубку. Додай подрібнений часник, спеції, томатну пасту, цукор, сіль та олію. Протушкуй кабачкову ікру ще 20 хвилин і закатай у стерилізовані банки.
9. Кабачки «Пальчики оближеш» з помідорами та гострим перцем
Спеціально для любителів більш пікантних закусок!
Тобі знадобиться: 1,5 кг кабачків, 500 г болгарського перцю, 2 гострі перці, 500 г помідорів, 1 головка часнику, 90 г цукру, 125 мл рослинної олії, 1 ст.л. солі, 90 мл оцту.
Приготування: Подрібни в блендері помідори, обидва види перцю та часник. Додай олію, цукор та сіль, і доведи до кипіння. Додай нарізані кубиком кабачки, протушкуй заготовку півгодини на слабкому вогні, влий оцет і ще через 5 хвилин закатай у стерилізовані банки.
Зараз читають:12 рецептів горохового пюре, які урізноманітнять твоє меню
10. Кабачки на зиму «Пальчики оближеш» із кетчупом
Кетчуп додасть кабачкам нотки пікантності, тим більше можна вибрати будь-який смак.
Тобі знадобиться: 1,5 кг кабачків, 1 морква, 1 болгарський перець, 1 цибулина, 5 зубчиків часнику, 260 мл кетчупу, 2 ст.л. томатної пасти, 80 мл олії, 1 ст.л. солі, 2 ст. цукру, 50 мл оцту, 200 мл води.
Приготування: Наріж кабачки кружальцями, цибуля – пір'ям, перець – кубиком, а моркву натрій на корейській тертці. Додай до овочів олію, цукор, сіль та кетчуп. Розведи томатну пасту у воді і влий туди ж. Доведи все до кипіння і протушкуй півгодини на слабкому вогні. Додай подрібнений часник і оцет, протушкуй ще 5 хвилин і закатай заготовку в стерилізовані банки.
11. Кабачки з баклажанами «Пальчики оближеш»
Одне з найкращих поєднань інгредієнтів просто знахідка!
Тобі знадобиться: 1,5 кг баклажанів, 1,5 кг кабачків, 1 кг помідорів, 1 кг болгарського перцю, 3 моркви, 4 цибулини, 3 головки часнику, 150 мл олії, 3 ст.л. оцту, 2 ст.л. цукру, 2 ст. солі.
Приготування: Довільно наріж всі овочі приблизно однаковими шматочками. Злегка обсмаж цибулю та баклажани окремо один від одного. Змішай все разом, додай олію і протушкуй всі півгодини на слабкому вогні. Додай цукор, сіль, спеції, часник та оцет. Протушкуй ще 10 хвилин і закатай заготівлю в стерилізовані банки.
12. Аджика з кабачків на зиму «Пальчики оближеш»
В міру гостра, дуже смачна і проста у приготуванні – а що ще потрібне?
Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 500 г болгарського перцю, 3 головки часнику, 1 кг помідорів, 300 г моркви, 150 мл олії, 5 ст.л. цукру, 3 ч. л. солі, 2 ч. л. червоного меленого перцю, 70 мл оцту.
Пропусти овочі через м'ясорубку і змішай разом всі інгредієнти , крім часнику і оцту. Доведи заготовку до кипіння і проварити 40 хвилин на слабкому вогні. Додай подрібнений часник, провари ще 5 хвилин, влий оцет, перемішай аджику і закатай її в стерилізовані банки.
Джерело: dietcenter.com.ua