15 незрівнянних рецептів морсу з обліпихи

Смачний, ароматний і яскравий морс із обліпихи нагадує сонце, яке зловили у склянку. Цей напій піднімає настрій своїм виглядом, а ще він дуже корисний – тому що обліпиху не потрібно довго виварювати. Ділимося 15 найкращими рецептами!

Зміст

  • 1. Морс із обліпихи – класичний рецепт
  • 2. Обліпиховий морс без цукру
  • 3. Морс із обліпихи з медом
  • 4. Морс із обліпихи через м'ясорубку
  • 5. Літній морс із обліпихи
  • 6. Морс із замороженої обліпихи
  • 7. Обліпиховий морс на зиму
  • 8. Морс із обліпихи з лимоном
  • 9. Морс із обліпихи з апельсином
  • 10. Морс з обліпихи та журавлини
  • 11. Морс із обліпихи та смородини
  • 12. Морс з обліпихи та вишні
  • 13. Морс з обліпихи та малини
  • 14. Морс із обліпихи з імбиром
  • 15. Морс із обліпихи та брусниці
  • 1. Морс із обліпихи – класичний рецепт

    Кількість цукру змінюй за ситуацією та на свій смак.

    Тобі знадобиться: 1 л води, 200 г обліпихи, 100 г цукру.

    Приготування: Подрібніть обліпиху в блендері і перетріть через сито. Залий макуху водою, доведи до кипіння, зніми з вогню і дай півгодини настоятися. Проціди відвар, змішай його з цукром і потім змішай з соком обліпихи.

    2. Обліпиховий морс без цукру

    У обліпихи від природи досить яскравий смак, тому можна обійтися навіть без цукру.

    Тобі знадобиться: 1,5 л води, 350 г обліпихи.

    Приготування: Перебери обліпиху, відіжми з неї сік будь-яким зручним способом, а макуха – залий водою. Доведи його до кипіння, одразу зніми з вогню і дай охолонути під кришкою. Процідити відвар і змішати з соком обліпихи.

    3. Морс із обліпихи з медом

    Якщо у тебе недостатньо рідкий мед, розтопи його спочатку на водяній бані.

    Тобі знадобиться: 1 л води, 3 ст. меду, 250 г обліпихи.

    Зараз читають:20 відмінних рецептів компоту з яблук на зиму

    Приготування: Відіжми сік з обліпихи, а макуха з кісточками – залий водою. Доведи до кипіння, зніміть відвар з вогню, додай мед, перемішай і дай охолонути. Проціди відвар і змішай його з соком обліпихи.

    4. Морс із обліпихи через м'ясорубку

    Крім м'ясорубки знадобиться і шматок марлі, щоб віджати сік.

    Тобі знадобиться: 1 л води, 200 г обліпихи, 150 г цукру.

    Пропусти обліпиху через м'ясорубку і потім відіжміть через марлю. Залий макуху водою і проварити 10 хвилин на слабкому вогні. Додай цукор, перемішай і дай охолонути заготовці. Проціди відвар і змішай його з соком обліпихи.

    5. Літній морс із обліпихи

    Рекомендуємо додати в готовий морс ще кілька кубиків льоду.

    Тобі знадобиться: 200 г обліпихи, 0,5 ст. цукру, 500 мл мінералки.

    Приготування: Розімні обліпиху товкачем, щоб не пошкодити кісточки. Змішай її з цукром, розклади в склянки і часткою холодну мінералку. Літній варіант морсу готовий!

    6. Морс із замороженої обліпихи

    Сезон свіжої обліпихи досить короткий, але для смачного морсу підійде і заморожена.

    Тобі знадобиться: 250 г замороженої обліпихи, 100 г цукру, 1 л води.

    Приготування: Подрібніть блендером обліпиху, що злегка підтанула, і 200 мл води. Перетрі через сито і залий макуху водою, що залишилася. Проварити його 6-7 хвилин після кипіння на слабкому вогні, дай охолонути і процідити через сито. Змішай відвар із соком та цукром.

    7. Обліпиховий морс на зиму

    Якщо турбуєшся про збереження заготовки, тоді додай щіпку лимонної кислоти.

    Тобі знадобиться: 300 г обліпихи, 1 л води, 150 г цукру.

    Приготування: Подрібніть обліпиху блендером і перетріть її через сито. Залий водою макуху, що залишилася, доведи до кипіння, додай цукор і провари 5-7 хвилин. Проціди цей відвар, змішай його із соком і залий у стерильну банку. Простерилизуй морс обліпихи ще 10 хвилин у киплячій воді і закатай.

    Зараз читають:20 простих рецептів соусу до м'яса з|із| червоної смородини на зиму

    8. Морс із обліпихи з лимоном

    Цей рецепт точно сподобається любителям освіжаючих напоїв із кислинкою!

    Тобі знадобиться: 2 л води, 500 г обліпихи, 1 лимон, 200 г цукру.

    Приготування: Подрібніть обліпиху блендером і перетріть через сито. Макуха залий водою, туди ж додай лимонну цедру, доведи до кипіння і проварити 5 хвилин. Дай відвару настоятися та проціди. Відіжміть сік з лимона. Змішай відвар, сік лимона, сік обліпихи та цукор до смаку.

    9. Морс із обліпихи з апельсином

    Простий спосіб злегка освіжити і урізноманітнити класичний морс обліпихи.

    Тобі знадобиться: 200 г обліпихи, 1/2 апельсина, 1 л води, 3 ст. цукру.

    Приготування: Відіжміть сік з апельсина та обліпихи. Залий ягідну макуху і цедру водою, доведи до кипіння, зніми з вогню і дай охолонути під кришкою. Проціди відвар, змішай його з цукром і потім змішай з соком обліпихи.

    10. Морс з обліпихи та журавлини

    Подвійно смачний та ароматний – простий неможливо встояти!

    Тобі знадобиться: 1,5 л води, 150 г цукру, 250 г обліпихи, 250 г журавлини.

    Приготування: Подрібни журавлину та обліпиху будь-яким доступним способом, відіжми з них сік, а макуху залий водою. Доведи до кипіння, проварити 5 хвилин, зніми з вогню і дай охолонути. Процідити отриманий відвар, змішати його з цукром та ягідним соком.

    11. Морс із обліпихи та смородини

    Можна використовувати як червону, так і чорну смородину – все одно буде дуже смачно.

    Тобі знадобиться: 200 г обліпихи, 200 г смородини, 120 г цукру, 1,5 л води.

    Приготування: Подрібни смородину з обліпихою в блендері і відіжміть через марлю. Залий макуху водою, проварити 10 хвилин і дай охолонути під кришкою. Процідіть отриманий відвар, змішай його з цукром і додай ягідний сік.

    Зараз читають:15 швидких рецептів пастили з вишні

    12. Морс з обліпихи та вишні

    Вся ягода може бути свіжою чи замороженою.

    Тобі знадобиться: 200 г вишні, 200 г обліпихи, 1,2 л води, 130 г цукру.

    Приготування: Видали з вишні кісточки. Подрібни обліпиху з вишнею в блендері і відіжміть сік через марлю. Залий макуху водою, провари 10 хвилин, додай цукор і дай настоятися. Процідіть відвар і змішайте його з ягідним соком.

    13. Морс з обліпихи та малини

    Якщо малина дуже солодка, то можеш взяти менше цукру.

    Тобі знадобиться: 300 г обліпихи, 200 г малини, 2 л води, 200 г цукру.

    Приготування: Розімні товкачем обліпиху та малину зі склянкою води, а потім перетріть заготовку через сито. Засип макуху цукром, залий водою, що залишилася, і проварити 5-7 хвилин. Дай цьому відвару півгодини настоятися під кришкою, процідити і змішати з ягідним соком.

    14. Морс із обліпихи з імбиром

    Дивний зігріваючий варіант морсу, особливо в сезон застуд.

    Тобі знадобиться: 1 склянка обліпихи, 1/2 апельсина, 1/2 лимона, 1 імбир, 1 л окропу, 4 ст.л. меду.

    Залий обліпиху склянкою окропу і подрібни блендером. Тонко наріж цитруси та імбир, залий окропом, додай мед і дай заготовці настоятися. Змішай все з обліпихою та проціди.

    15. Морс із обліпихи та брусниці

    Дві ягоди, які чудово доповнюють один одного в одному напої.

    Тобі знадобиться: 150 г обліпихи, 150 г брусниці, 150 г цукру, 1 л води.

    Приготування: Розімни брусницю з обліпихою і перетріть їх через сито. Макуха збери, залий водою, доведи до кипіння і провари пару хвилин. Дай отриманому відвару настоятися 20 хвилин, а потім процідити і змішати його з цукром та соком.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *