Популярна американська закуска пікулі – це мариновані певним чином огірки. Вони чудово йдуть як самостійний салат, але найчастіше їх використовують для приготування бургерів, сендвічів чи хот-догів. Найвдаліші та перевірені рецепти огірків пікулі – ти знайдеш у нашій добірці!
Зміст
1. Пікулі з огірків із яблучним оцтом
Приємний кисло-солодкий смак, який точно запам'ятається.
Тобі знадобиться: 500 г огірків, 1 цибулина, 1,5 ст. солі, 1 склянка цукру, 2 тріски куркуми, 1 ст.л. зерен гірчиці, 1 склянка яблучного оцту, 1 ч.л. суміші перців горошком.
Приготування: Наріж огірки кружальцями, а цибуля – пір'ям. Перемішай їх із сіллю, постав зверху гніт і залиш на 3-4 години. Закип'яти оцет із цукром та всіма спеціями. Промий огірки з цибулею, відкинь на друшляк і потім виклади в киплячий маринад. Доведи їх до повторного кипіння, проварити 1-2 хвилини і закатай у стерилізовані банки.
Зараз читають:20 найсмачніших закусок із баклажанів на зиму
2. Пікулі з огірків із куркумою
Куркума надає не тільки легкого післясмаку, але й апетитного відтінку.
Тобі знадобиться: 1,5 кг огірків, 250 г цибулі, 2 ст. насіння гірчиці, 1,5 ст. солі, 3 горошини запашного перцю, 1 ч. л. чорного перцю, 1 ст.л. куркуми, 60 мл оцту, 500 мл води, 3 зубчики часнику, 7 ст.л. цукру.
Приготування: Наріжте огірки кружальцями, цибулю – кільцями, змішайте все з ложкою солі і залиште під пресом на півгодини. Злий сік, що виділився, змішай його з водою і всіма спеціями. Доведи маринад до кипіння, виклади в нього огірки з цибулею та провари 5-6 хвилин. Розклади заготівлю по стерилізованих банках і заходи на зиму.
3. Пікулі з огірків зі столовим оцтом
Завдяки кількості цукру – заготівля не буде надто кислою.
Тобі знадобиться: 1 кг огірків, 500 мл 9% оцту, 3 цибулини, 3 ст. солі, 350 г цукру, 0,5 ч. л. куркуми, 1 ч.л. суміші перців горошком.
Зараз читають:20 оригінальних рецептів оселедця під шубою рулетом
Приготування: Наріж огірки кружальцями, а цибуля – півкільцями. Посип овочі сіллю, перемішай і залиш на 3 години під гнітом. Після чого промий заготовки і дай їм добре стекти. Закип'ятайте оцет з цукром і спеціями, викладіть огірки з цибулею в цей маринад і провари 2-3 хвилини. Розклади пікулі по стерилізованих банках і закатай.
4. Пікулі з огірків з насінням селери
Традиційно в пікулі додається гірчичне насіння, але ще одне цікаве доповнення.
Тобі знадобиться: 1 кг огірків, 2 цибулини, 3 ст. солі, 2 склянки яблучного оцту, 1,5 склянки цукру, 2 ч.л. насіння селери, 2 ст.л. насіння гірчиці, 0,5 ч. л. куркуми, 0,5 ч.л. суміші перців горошком.
Приготування: Наріж огірки кружальцями, а цибуля – кільцями. Перемішати овочі, встановити зверху гніт і залишити їх на 3 години. Промий овочі і дай їм стекти. Закип'яти оцет з цукром і всіма добавками, і проварити до розчинення цукру. Виклади огірки з|із| цибулею в маринад, знову доведи до кипіння і провари ще 1 хвилину. Захід пікулі в стерилізовані банки.
Зараз читають:12 рецептів млинців на кислому молоці, які зможе приготувати кожен
5. Пікулі з огірків у гострому маринаді
Чудова овочева закуска для тих, хто любить гострий перець.
Тобі знадобиться: 500 г огірків, 1 цибулина, 1,5 ст. солі, 1 склянка цукру, 0,5 ч. л. куркуми, 1 перець чилі, 1 ст. зерен гірчиці, 1 склянка яблучного оцту, 1 ч.л. суміші перців горошком.
Приготування: Наріж огірки кружальцями, а цибуля – пір'ям. Змішай овочі з сіллю, залиш під пресом на кілька годин, а потім промий і дай стекти. Закип'яти оцет із цукром, подрібненим чилі та всіма спеціями. Виклади огірки з цибулею в цей маринад, проварити 2-3 хвилини і закатай у стерилізовані банки.
Джерело: dietcenter.com.ua