Печиво савоярді – вже цілком готове частування до чаю, але його цікаво використовувати і для приготування інших десертів. Ми зібрали 12 найкращих рецептів, якими охоче поділимося з тобою сьогодні!
Зміст
1. Класичне тірамісу з маскарпоне та печивом савоярді
Можна взяти рикотту або інший схожий за текстурою та жирністю сир.
Тобі знадобиться: 2 яйця, 250 г маскарпоне, 30 штук печива савоярді, 200 мл міцної кави, 75 г цукрової пудри, 2 ст.л. коньяку, рому або кавового лікеру, 80 г какао.
Приготування: Зби маскарпоне і окремо зби до пишності жовтки з цукровою пудрою. Змішай обидві маси. Окремо зби до піків білки і поступово втрути їх у крем.
Додай у каву коньяк, обмакни савоярді та виклади третину печива у форму. Залий його третиною крему і повтори шари ще двічі. Відправи тірамісу на ніч у холодильник, а потім засип просіяним какао.
2. Трайфл з бананами, савоярді та кокосовим молоком
Трайфли готуються порційно – у креманках чи келихах. Вони завжди дуже прості, але смачні та ефектні.
Тобі знадобиться: 400 мл кокосового молока, 3 банани, 200 г печива савоярді, 250 г консервованих персиків або інших фруктів, 200 мл збитих вершків, шоколадний сироп, цукор.
Приготування: Наріж і приваріть банани в кокосовому молоці до м'якості, додай до них цукор за смаком. Поломай печиво савоярді на шматочки і дрібно наріж персики. Шарами виклади – банани, савоярді, персики, савоярді, сироп від персиків та збиті вершки. Зверху полів усе шоколадним сиропом.
3. Тірамісу з рикоттою та манго
Від класичного тірамісу – тут лише принцип формування десерту.
Тобі знадобиться: 2 апельсини, 1 лимон, 130 мл молока, 120 г цукру, 500 г рикотти, 150 мл лимонного лікеру, 3 манго, 300 г печива савоярді, 500 г маскарпоне.
Зараз читають:15 найкращих способів приготувати пастилу з гарбуза
Збий міксером маскарпоне, рикотту , молоко, цукор, цедру лимона та одного апельсина. Відіжми з усіх цитрусових сік і змішай його з лікером. Вмочіть у цей сироп печиво савоярді і виклади у форму. Зверху виклади тонкі часточки манго і залий всі половиною крему. Повторіть шари ще раз і відправте тірамісу на кілька годин у холодильник.
4. Кростата з імбиром та печивом савоярді
Цікавий відкритий пиріг, для якого не потрібне борошно або його замінники.
Тобі знадобиться: 250 г печива савоярді, 70 г волоських горіхів, 1/3 склянки коричневого цукру, 100 г вершкового масла, 150 г сметани, 350 г рикотти, 100 г цукрового піску, 3 яйця, 100 г цукор. лимон або лайм.
Приготування: Розкриш савоярді, дрібно порубай горіхи, додай коричневий цукор і розтоплене вершкове масло, перемішай і утрамбуй основу у форму. Відправ її на півгодини в холодильник.
Збий сметану, рикотту, звичайний цукор, яйця та цедру цитрусів. Додай нарізаний імбир та виклади це на основу. Відправ пиріг у духовку на півгодини при 190 градусах.
5. Сирний тірамісу
Своєрідний ПП-десерт без маскарпоне, рікотти та іншої жирної основи.
Тобі знадобиться: 60 г печива савоярді, 150 мл завареної кави, 2 щіпки кориці, 150 г сиру, 90 г цукрової пудри, 50 г темного шоколаду, 1 яйце.
Збий жовток і ложку цукрової пудри на водяній бані до загусання. Окремо зби блендером сир і змішай його з жовтком. Збий білок з цукровою пудрою, що залишилася, до стійких піків і акуратно втрути туди ж. Додай у каву корицю, обмакни савоярді та виклади у форму. Потім виклади крем та повтори шари ще раз. Посип тирамісу тертим шоколадом.
6. Сирно-вершковий десерт з вишнею та савоярді
Краще брати консервовані солодкі ягоди. А заморожені – спочатку розморозь і змішай із ложкою цукру та крохмалю.
Тобі знадобиться: 100 г вишні, 150 г печива савоярді, 300 мл 33% вершків, 200 г сиру, 35 мл коньяку, 1/3 склянки цукру, 150 мл вишневого соку.
Зараз читають:15 легких рецептів салату «Парамоніха» на зиму
Приготування: Перетріть сир через сито і змішай його з цукром і 50 мл вершків. Збий блендером. Окремо збий до пишності вершки і з'єднай обидві маси. Виклади печиво савоярді у форму, полей його сумішшю вишневого соку та коньяку, розподіли половину крему та виклади ягоди вишні. Повторіть шари ще раз і відправте десерт на пару годин у холодильник.
7. Фруктовий десерт з козячим сиром та печивом савоярді
Рекомендуємо не нехтувати саме козячим сиром, тому що він надає оригінального післясмаку.
Тобі знадобиться: 200 г печива савоярді, по 300 г груші та інжиру, 2 яйця, 50 г цукру, 100 мл білого вина, 100 г маскарпоне, 100 г м'якого козячого сиру.
Приготування: Розкриш савоярді, засип його в келихи, залий білим вином і перемішай. Збий у блендері очищену грушу з інжиром і виклади це пюре на печиво. Збий жовтки з цукром до білого. Додай маскарпоне і козячий сир, і знову збий. Виклади крем зверху. За бажанням прикраси десерт збитими вершками або білками.
8. Крем Сабайон із савоярді
Цей італійський крем можна використовувати в різних десертах або подати окремо – з печивом савоярді.
Тобі знадобиться: 4 яєчні жовтки, 50 г цукру, 60 мл марсали, 4 печива савоярді.
Приготування: Змішай жовтки, цукор та марсалу. Постав на водяну лазню і безперервно збивайте отриману суміш до загусання. Зніми крем з вогню і продовжуй збивати ще кілька хвилин. Розклади його в келихи і додай печиво савоярді.
9. Шоколадний торт без випічки
Настільки смачний торт, що ніхто не здогадається – з чого він зроблений.
Тобі знадобиться: 100 г печива савоярді, 100 мл молока, 250 г маскарпоне, 100 г чорного шоколаду, 1 ст. цукрової пудри, 70 г волоських горіхів, 1/2 банки консервованих ананасів, 2 ч.л. розчинної кави, 30 мл кавового лікеру, 200 мл води.
Приготування: Змішай воду, каву та кавовий лікер. Збий маскарпоне з молоком та цукровою пудрою. Розтопи шоколад і додай рубані горіхи, а потім змішай це з маскарпоне. Обмакни печиво савоярді в кавове просочення і виклади у форму. Зверху додай скибочки ананасу та крем, і повтори всі шари. Залиш торт на ніч у холодильнику.
Зараз читають:20 найапетитніших рецептів компоту зі смородини
10. Сирний чізкейк із савоярді
Найчастіше на основу для чізкейка йде найпростіше пісочне печиво, але можливі інші варіанти.
Тобі знадобиться: 350 г печива савоярді, 600 г сиру, 120 г жирної сметани, 3 яйця, 160 г цукру, 120 г вершкового масла|мастила|, 1 ст.л. лимонної цедри, 2 щіпки ваніліну.
Приготування: Подрібни савоярді в блендері, змішай з|із| розтопленим маслом|мастилом| і утрамбуй у форму. Відправте цю основу на півгодини в холодильник. Зби яйця з цукром до пишності, додай перетертий сир і перемішай.
Додай сметану, лимонну цедру і ванілін, і ще зби пару хвилин. Виклади масу на основу та випікай чізкейк 50 хвилин у духовці при 160 градусах. Дай йому охолонути в тій же духовці з прочиненими дверцятами і потім прибери на ніч у холодильник.
11. Швидке тірамісу без яєць
Для тих, хто уникає кремів із сирими яйцями у складі.
Тобі знадобиться: 120 г рікотти, 2 ст. цукрової пудри, 1 щіпка кориці, 12 штук печива савоярді, 4 ст.л. завареного еспресо, шоколад або какао.
Приготування: Збий рикотту з цукровою пудрою та корицею. Обмакни савоярді в еспресо, виклади його у форму і зверху додай половину крему з рикотти. Повтори шари, посип готовий тірамісу какао або тертим шоколадом і прибери на півгодини в холодильник.
12. Вершково-малиновий торт без випічки
Найніжніший мусовий торт нашвидкуруч без духовки – гості точно будуть у захваті!
Тобі знадобиться: 500 г малини, 600 г 33% вершків, 120 г печива савоярді, 25 г желатину, 200 г цукру.
Розведи желатин у невеликій кількості води за інструкцією. Засип малину цукром і нагрій її на плиті до виділення соку, а потім перебий блендером. Окремо зби до пишності вершки і змішай їх з малиною та желатином.
Вили половину мусу у форму, виклади просочене будь-яким соком або сиропом печиво савоярді, і знову зали мусом. Відправте десерт в холодильник на кілька годин. Ти можеш залити його ще желейним шаром зверху.
Джерело: dietcenter.com.ua